Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
no mňa pri obidvoch pôrorodch (rodila som v rôznych nemocniciach) presviedčali, aby som chodila, lebo že keď budem ležať, tak sa pôrod zastaví.A ja som tak chcela ležať. Inak pre mňa bola najhoršie šitie. Pôrod bolel teda pekelne, ale krátko v porovnaní so šitím. Rodila som bez epidurálky, ale teraz rozhodne chcem epid. - 2 prirodzené pôrody stačia. Už teraz mám hrôzu keď si spomeniem na bolesť.
@palloma511 nakolko som s prvym synom isla po osemapol centrimetra otvorena bez epi a potom tu epi dostala, mozem ti povedat, ze je to rozdiel ako ked by si brala horuci plech z rury bez rukavic a s rukavicami. uplne neporovnatelne.
pri druhom porode uz som bola mudrejsia a isla do nemocnice skor a okamzite si pytala epi.
pri tretom si tiez budem pytat okamzite.
tam si ten porod naozaj mozes vychutnat. nahmatat hlavicku ked je uz kusok vonku. tesit sa.... ale ked si v kontrakciach, vsetko co ta skrz naskrz premaha je bolest. najma ku koncu, ked uz ani nie je sanca na vydych.
vo vsetkych najnovysich cislach magazinov (Parents, American Baby, Parenting, Baby Talk) tu u nas je momentalne pisane, ze konecne sa dokoncil vyskum a nie je to pravda, ze epiduralka spomaluje porod.
A ja som toho dobrym prikladom.
Ako som rodila so synom uz som bola tak vycerpana, ze som napredovala len velmi pomaly. Ako mi pichli epiduralku, vedela som relaxovat a islo to potom uz velmi rychlo.
@mirinka7 aj moj doki uz vie co cakame, ale ja nechem vediet. clovek potom prichadza o ten najsladsi moment ked rodi 🙂
ja som mala obidva porody prirodzene.....Filip sa narodil velmi rychlo, do nemocnice som sla s kontrakciami kazdych 5 minut, ale este som nebola otvorena, to bolo asi 23,00...o 2,00mim odtiekla voda a bolesti som mala asi od 4,30 a o 6,30 bol vonku, takze celkom fajn....s Miskom som isla do nemocnice o 9,30 so 4 min.kontrakciami, otvorena som bola len na 2cm, asi okolo 13,00 zacali dost silne bolesti, voda mi odtiekla tesne pred porodom a Misko sa narodil o 15,30...ked porovnam obidva porody, tak pri Miskovi to bolo dlhsie a bolestivejsie, mozno to bolo aj tym, ze mi neodtiekla voda skor, ale tazko povedat 😉
a u nas v nemocnici som tiez mohla chodit aj sa ist osprchovat 😉
to sa asi nesmie chodit len u nas v spisskej... ☹
@sindy107 ja som tiež pred pôrodom chodila a dlho som bola v sprche. Tam mi bolo najlepšie a potom, keď ma už z nej vytiahli, lebo som tam bola dlho tak mi najviac vyhovovala poloha - opretá o prebaľovací pult a vypučený zadok. Keď som musela ležať, to bolo pre mňa utrpenie. A tiež som nemala pri tlačení vyviazané nohy, mala som ich normálne na posteli a keď som tlačila, tak som si ich rukami pritlačila k sebe (a sestričky mi pomáhali) alebo som sa nohami zaprela do doktora - sám mi to povedal, že ak mi tak bude lepšie, kľudne môžem "použiť" aj jeho 🙂 .
ahojte
tak nestiham vas citat 😀
no moj porod: večer o 20:00 som zaspala moj muz pozeral svoj oblubeny film Pretty women ja v tej dobe som videla vzdy len uvodne titulky a potom som hned zaspala 😀 o 23:00 som sa zobudila isla na wc kde mi odtiekla plodova voda, kludne som sa vratila sadla vedla muza a povedala mu kludne ze ideme rodit 😀
prisli sme do nemocnice bola som otvorena na 2 cm, mne najviac pomahala fit lopta, sprcha ani moc nie, a samozrejme chodenie, strasne pomaly som sa otvarala, nepomahali ani tabletky, ani infuzka takze na stol som sa dostala okolo 10:00 a to už som nevedala ani ako sa volam, malu som nevladala uz vytlacit, okolo 12:30 mi už chceli spravit CR mala uz prestavala dychat ☹, a v tom som potlacila a hlavicka bola vonku a to uz som musela dokoncit a poviem vam najviac kto mi pomahal bola pritomnost mojho muza 😀 chudak mal celu ruku modru ale on bol cely heppy. mala sa narodila o 13:05
a tiez som ju mala pri sebe co bolo uplne genialne, ja som potom po porode 2 hod. behala asi po CR by som sa ani nepohla.
Inac rodila som na Kramaroch, ale teraz budem rodit v dunajskej strede
ja mam na porod pekne spomienky, pred polnocou som sa zobudila s tym, ze mi cosi strasne sklblo v bruchu, tak som sla na wc, zacala som strasne silno krvacat, som sa zlakla utekala hned do nemocnice, vsak nikde som necitala, ze to budem krvacat, stale som cakala, ze mi najprv voda odtecie, kedze som uz od siedmeho mesiaca bola otvorena a lezala cely cas na rizikovom doma bez pohybu, tak som cakala rychly porod, voda neviem ani kedy odtiekla, nestihla som si to vsimnut, kedze som behala medzi sprchou a wc/klistyr/potom som skusala fitloptu, celkom fajn, akurat som sa bala, lebo som na tom sedela prvy krat a nechcela som sa na nej par minut pred porodom zabit...potom mikazali lahnut, napojili na monitoring a ja som medzi kontrakciami spala, straaaaasne som bola unavena, ja som taka, ked je noc, tak spim, nezobudi ma nikto, castokrat ani plac maleho syna ma neobudil, co som tak tuho spala, no a potom dosla sestricka skontrolovat, a vravi sup na sal, vy ste uz na 7 cm otvorena, no tak som tam nabehla, lenze furt mi vraveli, ze musim tie kontrakcie este predychavat, ze sa velmi dotrham, a ked mi kazali tlacit, tak som uz ani nevedela, kedy mam tlacit, kedy nie, kontrakcie slabli, ale nastastie som na treti krat ani neviem ako s pomocou sestricky, ktora pritlacila brusko maleho vytlacila von....a dotrhala som sa tak ci tak poriadne, zasivali ma vyse polhodiny, uz sme sa smiali, ze to nemusi byt ziadna uhladna vysivka tam dole, staci par stehov....no nesadla som si po porode asi mesiac, neslo to, co ako som sa snazila, este teraz mavam obcas bolesti v tych miestach ...ale napriek tomu tam bol mily personal, aj spolurodiciaca suseda bola mila, a vsetko vlastne prebehlo bez stresu a paniky...tak sa celkom tesim na druhy porod, ale priznam sa, ze este tyzden po porode som si podvedome hladkala brusko a prihovarala sa mu a vzdy mi potom doslo, ze uz je po tom a to brusko mi velmi chybalo, aj tie pohyby, teraz dufam ze bude vsetko v poriadku a ja si to opat vsetko v plnej krase vychutnam....
Ahojte mamičky tak ja som v 15tt. Nie je na mne nič vidieť, nebýva mi zle ani ho ešte necítim. Občas sa musím pozrieť na ultrazvuk aby som sa uistila, že som naozaj tehotná. Neviem či je to normálne je to naše prvé bábatko a hrozne sa naň tešíme. 😀
@mirinka7 ahoj mmne to doki povedal v 14 tt najprv nechcel,ale ukecala som ho 🙂 ty nahodou niesi z petrzky 😉
zeny je tu nejaka babenka so spisskej??alebo okolie?
@salonka9 dakujem, si zlata, ze si mi poreferovala. Takze to vyzera, ze sa to da zvladnut. V tej nemocke asi treba tych par hodin zostat, vsak? No netesi ma to, ale budis. Mala si nariadeny aj par dnovy kludovy rezim, ci akonahle sa citis fit tak sa netreba nejako velmi obmedzovat? Kazdopadne Ti drzim palce nech su vysledky v poriadku. A este raz dakujem. 😉
@martinaaaaa uz nie, ale bola som kedysi 🙂 skoda, ani ja nebudem mat s kym kocikovat.
@palloma511 ja mozem epi len odporucat. Mne zabrala fantasticky, pytala som si ju hned ako som pocitila, ze bolesti naberaju na intenzite, necakala som kym sa rozfofruju,ze nebudem uz vediet ani artikulovat. A zabrala. Potom mi ju dopichli pocas 12 hodinoveho porodu asi trikrat, tesne pred vypudzovacou fazou uz nie a potom uz len po porode som dostala davku kvoli masivnemu sitiu. Necitila som nic. A v podstate, celych 11 hodin kedy som sa otvarala bolo relativne prijemnych, bolest minimalna. Uz len ta dvanasta hodka bola zahul, to uz bolelo, aj s vytlacenim som mala problem, ale tak to preto, ze maly bol na mna velky, k tomu siroke roztiahnute ramena a velka hlavicka. A ja som bola velmi vysilena. Ustali mi kontrakcie ale ktovie ci je to epiduralkou, dostala som oxytocin na ich podporu. Celkovo epi hodnotim dobre.
@martinaaaaa v 14tt ti doki povedal pohlavie ? to je teda dost skoro.. jedine, ze cakas chlapceka teda 🙂
pozeram, ze kopec z vas tu uz vie pohlavie a ja pomaly jedna z nazvedavejsich stale cakam a hlavne sa neviem dockat 😀
baby, a ako s pohybmi, tiez vase drobce tak veselo santia ? 🙂 ten moj vcera vecer tak intenzivne vystrajal, ze az mi prislo zle od zaludka.. nastastie sa pred polnocou ukludnil drobisk jeden a aj nevolnost mi presla. nehovoriac o tom ako zacne kopat, ked si lahnem na brucho.. 😵
@martinaaaaa ahoj, ty si tiež z petržky?? 😉
No moj porod bol tiez celkom fajn (no aj ked vtedy som este tvrdila ze Miso bude jedinacik, ale uz pri odchode z nemocky som sa mm pytala ze kedy bude dalsie 😀 😀 )
Ja som mala vo stvrtok poradnu (v sobotu TP) a Dr., ze uz to konecne vyzera, ze by sme aj mohli ist rodit 😵 😵 😵 A kedze som povedala, ze ja odmietam prenasat, plus Dr. zrovna na ten vikend odchadzal a podla neho by som vikend uz 2in1 nepreckala, sme sa dohodli, ze v piatok, teda hned dalsie rano rodime. Poobede mi zacali slabulinke konrakcie, postupne aj pravidelne, ale moc slabe tak som to neriesila aj noc som prespala 😀 A rano na siedmu sme boli podla dohody v nemocke. Dostala som vyvolavacku a vsetky tie zalezitosti okolo. O jedenastej mi pichli plodovku. To zacali uz tie poriadne kontrakcie 😝 A dali ma na monitor, kde ma nechali lezat hodku, bo mali zrovna komplikovany porod 😠 😠 😠 (to bolo moje najvacsie utrpenie), dostala som epi 😵 zas chvilu monitor, potom ma zas vypustili trochu chodit, sprcha, a pri dalsej kontrole o hodinku po epi, sme uz vraj mohli ist na to 😎 Tak som to sla povedat na chodbu mm (a just sa niekde flakal, tak obdrzal vyhraznu sms 😀 😀 😀 ). Dr. ma nechal pri malom trochu potrapit, bo podal usg mal mat tak 3 kilecka, ale nejak nechcel von, tak ma musel nastrihnut a potom bol na 2 potlacenia 2 (inak by som sa asi paradne potrhala 😝 ), no a to male3kilove malo peknych 3,6kg 😀 Zasivanie som vobec necitila 😉 (ale to vdaka epi).
Na druhy den som mala trosku problem si sadnut na tvrde ale ten dalsi uz v pohode som sedela, cupela, cokolvek.
@andiekens Ja tiez neviem pohlavie a min. este 8 dni nebduem vediet 😉
ahojte...
tak vidim,ze ste cez vikend rozoberali porody 🙂 ja mam na ten svoj v podstate dobre spomienky..tak len v skratke...v sobotu na obed mi odisla hlienova zatka, okolo 15stej mi zacali kontrakcie, najprv v 15min. intervaloch...okolo pol 6stej ma vysetrila doktorka s tym,ze som otvorena na spic prsta (ako aj predosle dni, preto mi uz zacinali porod vyvolavat)...tak som mala este normal veceru, o 8ej znova na spic, o 10stej znova, zaznam mi neukazoval ziadne kontrakcie...a bolo presne 23:45 ked uz som to nemohla vydrzat(bola som sama na izbe,kde som to predychavala)..tak som isla za sestrickou,nech uz so mnou nieco robia...ked som sa postavila z postele,tak odisla plodova voda...este sestricka nezabudla mat poznamku,ze to,ze mi odisla plodova voda,neznamena,ze rodim..doktorka ma vysetrila a vravi..otvorena na 6-7cm,rychlo na porodny sal...este som im povedala,ze mam zazmluvneneho lekara (vsak co by som ho volala,ked mi vraveli,ze este nerodim a ja ako prvorodicka som im verila)..no a ten stihol dobehnut akurat,ked som uz isla tlacit...00:20 bola mala na 3tie zatlacenie vonku.... 😀 mala som len jeden steh, otecko stihol dobehnut,ked uz malu brali na vysetrenie..a inac som porodila presne na termin...
takze ked to tak beriem,mala som fakt super porod, nato ako som sa bala..lenze mi nikto nezaruci,ze aj druhy bude taky super 😖 takze mam tentokrat strach este omnoho vacsi 😒
inac malu mi hned po porode prilozili..potom ju zobrali na vysetrenie a neskor ju este priniesli znova,nech sa aj otecko pokocha..no a potom pocas tych 2hodin,co tam ma zena lezat,som si pospala, nakolko este o 6stej som brala diazepam 😀
Ahojte tak moj porod bol celkom fajn nemam zle skusenosti aj porodne asistentky boli super aj lekar.ja som musela do nemocnice v termine porodu ktory som mala 20.5. tak som pekne nastupila dali mi aj klistir ni zbytocne vyvolavat nechceli na sone mi hovorili ze maly za posledny mesiac nenarastol tak zato som musela pre istotu dojst radsej lezat.na druhy den rano ma po vyzite poslali na vysetrenie do sesterskej kde ma lekar brutalne vysetril az maly to zacitil sa pohol 🙂 no a potom poobede som dostala bolesti do krizov celu noc som nespala rano som bola otvorena na 2cm tak ma poslali na salu dali mi pasy kontrolovali odozvy ja som stale lezala nevedela som sa ani pohnut okolo dvanastej mi dali cipok a praskli plodovu vodu potom prisli tlaky 😒 no ja som uz pomali ani nevladala od unavy tlacit a o druhej sa mi maly narodil pomocou asistentiek museli ho zomna vytlacit uz som vobec nevladala ale v pohode no a to zasivanie vsetci mi rozpravali ze si taka ubolena ze to necitis no premna to bolo horsie jak samotny porod bolo to vecne ale zvladla som aj to a maly sa narodil presne na 4 vyrocie nasej svadby bol to najkrajsi darcek 🙂
Babenky tie co st boli na amnio ste mali so sebou aj doprovod na cely cas jak ste tam boli?alebo len vas zaviezli a odviezli?lebo mne kazali doprovod a nepovedali ci na cely den alebo iba odviezt
ahojte baby 🙂
vám ktoré ste si dali urobiť ultrazvuk v 15-16 týždni vám ho v pohode urobili? Ja som teraz volala do 2 centier a že mi ho urobia až po 20 týždni 🙄
Ja to nechcem skrz pohlavie ale skrz to že sestra čakala bábo a tiež bola až takto neskoro na 3D - v 20 týždni a dopadlo to katastrofálne 😔 Musela ísť na potrat - teda už jej museli vyvolať pôrod 😔
Aj som to tým sestričkám vysvetlila že prečo to vlastne chcem a aj tak som neuspela... 😠
@sakura ak si z BA, v centre asistovanej reprodukcie Gin Fiv robia aj tzv. maly 3D ultrazvuk, max. do 17.tt.
Ale mavaju plny kalendar na 2 tyzdne vopred...
Hm, a sestra bola v pohode, nemala nijake bolesti ani krvacanie? Vies, tym ultrazvukom sa aj tak neda pomoct, ak sa ma stat co sa ma stat - ten sluzi len na upokojenie Tvojho vedomia. Ja som tiez velmi zvedava, co sa deje dnu, ale na 3D sa teda nechystam vobec - podporujem svoju sebadoveru a krotim zvedavost 😉 Samozrejme, aj ja mavam temne myslienky - to asi patri k tomu, klamala by som sama seba, keby som si ich nepriznala ☹
@sakura mne usg robia pri kazdej poradni.. ale poistovna preplaca len 3 usg pocas celej gravidity, ale 3D vobec. povazuje sa to za nadstandart. ja som na 3D objednana 21tt. morfologia organov sa naozaj odporuca az po 20tt to 3D. je vysoko pravdepodobne, ze aj ak by nieco bolo, este by to nebolo dostatocne viditelne.takze nestresuj a mysli pozitivne. hlavne to, co sa ma stat aj tak neovplyvnis ale negativnym myslenim a stresom si este nieco privodis.. jedno 3D som mala robene uz v 14tt, ale to kvoli tomu, ze som zacala krvacat a hladal sa hematom.
...dievcata vdaka za krasnu plejadu porodov, akosi toho na mna bolo vela, kedze som to citala na 1 šup. Dufam, ze ked im predlozim porodny plan, nenavrieskaju na mna uz na prijme... nehovoriac o mojej predstave rodit 4nozky (uz som si tak odkrutila 2x v zivote prisilne menstruacne krce - stvornozky a kmitat 😅
@bezaz Ty si tusim z Bratislavy, nie? Dulu s Tebou pustili do niektorej z bratislavskych porodnic?
@priadka ja som rodila u nasich v bojniciach.. ale v blave je super dula hanka, poznam ju osobne, robi aj s majkou {laktacna poradkyna} vyborne kurzy pripavy na porod, my sme s muzom boli a fakt ma to dost pripravilo na porod http://www.dietaaja.sk/ na tom kurze inak aj rozoberali skusenosti s jednotlivymi porodnicami v ba
dik baby 🙂 Asi ozaj len zmetkujem 😔 Ved tento týždeň by som mala mať aj výsledky AFP tak verím že potešia 🙂
😔
@priadka
no sestra práveže nemala žiadne problémy. Len mala úžasného gyndoša - ako záujem veškerý žiadny. Ešte v 20 týždni nemala ani v knižke zapísanú krvnú skupinu a vlastne celá knižka prázdna - teda no coment. A tak som ju dotiahla na sono v tom 20 týždni a švác - ráštep celej lavej strany tváričky, nemala malinká vôbec vyvinutú zadnú stranu hlavičky a bolo toho viac....Nebudem to tu radšej písať...Ja si myslím že takéto veci sa dajú vidieť už skôr 😔 ....
@sakura bleee, tohoto sa aj ja bojim, naposledy bol utz v 12tt na NTcku 😒 chuda segra, aj na konovi je alebo bola tema ze nedobrovolny potrat a tam prave pisala baba, ze jej zistili na morfo take poskodenie plodu, ze bud ho este potrati alebo po porode sa nedozije max par dni 😝 hned som haluzila..
a segra citila aj pohyby?

@martinaaaaa jeej ty uz vies pohlavie? 🙂 v ktorom tt ti to prezradili? Ja mam zajtra poradnu a dufam, ze uz nieco bude vidno 🙂