icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mirip
5. okt 2010

čo sa týka výbavy a oblečenia tak jednine brendon ale nie v Blave ale v Madarsku je aj tak lacnejší ako na Slovensku a čo sa týka tesco oblečenia može byť len body by som už nikdy nekúpila sa to okolo krku natiahne a potom sú velké výstrihy

andrea142
5. okt 2010

@zibritka : ja som tiež pár vecí zdedila ........... kočík máme z Peg Perego z a Auparku hneď sme kúpili trojkombináciu . prebalovací pult mám z Babylandu ale ten som si vyhliadla v mama a ja tam bola reklama a sa mi to zapáčilo tak sme to išli kúpiť ale zdieľam názor @erika1983 že tam bolo narvané že si ani ostatné veci nemohla pozrieť. a tiež nič moc obsluha. hniezdo,plienky,plus nejaké blbosti mám aj z Pre deti na košickej. a oblečenie strašne rada nakupujem v H/M aj C/A a tesco a potom ešte Zara

včera večer som mala na večeru klobásku -mňam ako som si na nej pochutnala 😀

@priadka aj mňa občas pichne niekedy aj viac krát . myslím že je to ok alebo ak sa ti to nezdá spýtaj sa lekára 🙂

andrea142
5. okt 2010

@zibritka je namaľovaný na ružovo, na začiatku je aj veľké gymnázium a z druhej strany ( od miletičky ) pri hoteli Dukla ( ak sa ešte tak volá ) zastavuje 50 autobus odtiaľ je to iba kúsok 🙂

andrea142
5. okt 2010

@luciaschur : vanička je malá . čím väčšie tým lepšie. cca do 6.mesiacov by sa tam malo bábo pohodlne zmestiť. a na zimu potom kľudne do športiaka aj moja bola tak . cca 7.mesiacoch putovala do športového. ak bude bábo väčšie tak to už v lete bude malé . skús kuknúť väčšiu vaničku. 😉

tinkaba
5. okt 2010

@luciaschur No tak mne nedalo, lebo dnes to bolo velmi uz silne, tak som sla k doktorovi, teraz som sa vratila, tak mi dal gynazol 2% vaginalny krem a tiez fungicidin masticku, povedal, ze je to normalne v tehotenstve.
Tak mi uz spravil aj poradnu, mala som mat teraz vo stvrtok, takze mi brali krv na tripple test, ak do piatku nezavola sestricka, tak znamena, ze vysledky su oki, tak som zvedava a verim, ze vsetko bude oki, prajem to zaroven vsetkym babam🙂

luciaschur
5. okt 2010

@andrea142 lenže už som prešla všetky kočíky na www.e-kociky.sk a takmer všetky sú v takýchto rozmeroch. Niektoré sú vínimočne o 4 alebo 6 cm väčšie a to nie je tiež výhra.

erika1983
5. okt 2010

@luciaschur no ja mam LOOk 3 vnutorna velkost je 82 x 37 x 19 cm a to uplne stacilo aj pri frederike, ved v septembri uzbudes moct daj sportak.

luciaschur
5. okt 2010

@erika1983 dík za radu, aj mám ten pocit.

bezaz
5. okt 2010

@luciaschur podla mna tych 80cm by malo byt v pohodke, ved 74 oblecko je na 3-6 mesiacov 😉

andrea142
5. okt 2010

@luciaschur neviem koľko som mala ja ...možno aj menej 😅 ....pozriem sa ...... ak nebude bábo veľké tak sa tam zmestí hoci v marci treba ešte rátať s fusakom a tých vyše 70cm by malo mať až na 9mesiac 😅 😀 ................... v lete je to v pohode...................... ináč tých 6 cm je už dobrý rozdiel 😉

babofka
5. okt 2010

my mame klasicky hlboky kocik (zdedeny), tam sa oli vozil do 9 mesiacov. on dovtedy nesedel , takze mi odtial nevyliezal 🙂 a potom golfac. hlboke kociky v 2/3-kombinaciach maju mensie vanicky,ale v marci, aprili sa do nich fusak zmesti 😉

luciaschur
5. okt 2010

@andrea142 Tak ja nechápem prečo potom také vyrábajú maličké.

prsky
5. okt 2010

@luciaschur minule o tom hovorili v spravach...pediatri varovali pred vozenim vo vajickach a stazovali sa na male vanicky a vyrobcovia oponovali, ze taky je dopyt ...marcovciatka nastastie netreba balit este do fusakov, takze moze byt aj mensia vanicka, ale zas ked sa ti narodi valibuk, tak nevydrzi dlho

andiekens
5. okt 2010

@euphoria fuuh, no dost teda ti poviem 🙂 ja idem tiez k najvacsiemu odbornikovi u nas na prenatalnu diagnostiku. ale ten moj si pyta 25eur. len neviem, ci je v tom aj zaznam zaratany. robi vacsinou pacientky uz s nejaky problemom alebo predpokladom vrodenej chyby, ale tak kamoska ma k nemu nahlasila, tak ma zveme. 18. mam termin. a uz aj vies pohlavie ? 🙂 tot moja oblubena otazka, lebo uz straaasne dlho tuzim vediet to nase, tak snad tento piatok sa dockam 😵

bay
5. okt 2010

Ja som mala maleho v hlbokom do pol roka aj s fusakom (to bol februar) a potom sme presli na sportiak bo musel vidiet 😀 😀 ale vo vanicke spaval cca do 9.mesiacov este doma. Ale rozmery vanicky neviem 😅 A kedze je v pivnici, tak sa k nej len tak na premeranie nedostanem.

luciaschur
5. okt 2010

@prsky Vo vajičku ani nechcem ho vyvážať. ja som videla, čo to robilo s mojim synom. Chudačik si tlačil bruško, bol zhrbeny a zvracal mi v tom. A dúfam, že to nebude valibuk. 😅 Nie su na to predpoklady aj malý mal dlžku 49 cm a 3,25 kg

lulu19
5. okt 2010

ahojte baby poradte mi co si mam dat ked mam zvysenuteplotu -?mozem kludne paralen .

andrea142
5. okt 2010

@lulu19 : môžeš si dať.......... nemôže sa tie prvé 3.mesiace. a pi veľa tekutín

lulu19
5. okt 2010

lebo mamaj detsky 125 alebo obycajny 500 . dufam ze sa nic nestane ked si ho dam

prsky
5. okt 2010

@lulu19 ja by som zvysenu teplotu nezrazala (do min 38) - je to prirodzena obrana organizmu proti "votrelcom" a skor ako paralen by som isla do ibupofenu (nurofen) - je to mensie svinstvo ako paralen

lulu19
5. okt 2010

dakujem

salonka9
5. okt 2010

@jabadaba nič mi o kludovom režime v nemocnici nepovedali,ale genetička v genetickej amb. áno. Tak som sa šetrila ako sa dá pri 2 deťoch 🙂 Nič som doma nerobila, ale úplne v pohode som sa cítila už v sobotu, ale to som len navarila a hrala sa s chlapcami. V nedeľu som už trošku upratovala a bola som unavenejšia, ale ťažko povedať, či to je únava z amnia alebo z tehotenstva - šak za chvíľu mám polovicu tehot. za sebou. Celkovo sa zadýcham aj pri výstupe do schodov 🙂a to som pribrala zatiaľ len 1 kg.

andiekens
5. okt 2010

@lulu19 jj, ako vravi prsky, pod 38°C nezrazaj. nema to vyznam. a co je vacsie svinsto je relativne.. staci precitlivelost na ibuprofen a odidu ti oblicky ani nevies ako aj ked to zas nie je uz take caste. a ibuprofen je v tehotenstve kontraindikovany, takze ja by som predsa radsej paralen, ale je to na tebe.

lulu19
5. okt 2010

no dala dom si polku paralenu a teplota mi klesla teraz som si zase odstavila cittron a vypila z medom snad sa mi uz polepsi .len sa bojim ci to neublizi drobcekovi ☹

sirinka
5. okt 2010

ahojte...tak uz aj ja citim babatko... 🙂

lulu19
5. okt 2010

aj ja chcem citit uz babatko a ja zatial nic je to v norme? ☹

briketa
5. okt 2010

@luciaschur ku kocu tehu uz budes vediet podla bruska - vahy atd. ake velke mas babo.
Moja dcera ma 13 mesiacov a este spava vo vanicke. Syn bol tiez v nej do roka. (Quinny vanicka, tie sa myslim velkostne nemenia, lebo moj nalepsi kocik na svete ma sest rokov a ten typ sa uz dnes nevyraba 🙂 )

briketa
5. okt 2010

@salonka9 drzim palce aby ti uz bolo lepsie. s hmotnostou si nic nerob (ale ja tusim ze si rada, ze moc nepriberas, mne lepi ako sa po tretom dostanem zas do formy) ja som zatial stale v chudnucej fraze. ale zasoby su 😀 😀 😀

@lulu19 😀 jasne ze je. pri prvom aj okolo 19-20 TT. tie co sme uz s viacerymi detmi uz presne vieme ako to citit, preto sme skorsie

@sirinka gratulujem k pohybom -sladky to pocit 😵

lulu19
5. okt 2010

dakujem ze ste ma ukludnili ja niekedy citim dole v podbrusku ako take steklenie alebo ako to opisat taky lahke pohladkanie ale ci je to ono alebo creva to neviem.ale som pokojnejsia ked viem ze mame cas este 🙂

briketa
5. okt 2010

@lulu19 tak to je ono ;)
kopance su az neskor. zaciatok je uplne len ako posteklenie motylich kridiel.