Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka chapem. Inkubacna doba je tusim 2-3 tyzdne. Inak @gocrazy tiez riesila kiahne, pretoze ich prekonala v case pocatia, myslim, ze ked zistila, ze je tehotna, uz bola z nich vyliecena. Slubovali jej specialne geneticke testy, ale lekar sa na to potom nejako vyflakol 😠 ona to tu vsetko spominala...
inak, z morfo mam napisanu este taku vec - Na placente výraznejší marginárny sínus. - placenta vzadu nízko ☹ ☹ ☹
@zibritka Ci si zajednas alebo nie Dr. je len na tebe.
Ja som rodila v Ruzinove a mala som zajednaneho svojho Dr. (nastastie tam aj rodi) a tak to planujem aj teraz. Proste je to pre klud mojej dusicky, bo viem ze sa o mna sakra dobre postara, bude pravidelne pocas porodu informovat mm a nebudem musiet prenasat ak sa dieta do terminu nevyklube same 😀
@ella_joy ja som rodila u nasich v bojniciach, ale zoznam dul je na www.duly.sk pripadne aj tu na koni je tema dula, ja sa poznam z dulou hankou, ktora posobi v BA, pozri ich web http://www.dietaaja.sk/ robia aj super kurzy porodnej pripravy, my sme boli pri prvom aj s muzom, jemu sa nechcelo, ale nakoniec bol z toho nadseny..
baby s tymi vysledkami nezalezi odkial si, ja som cakala 3tyzdne a to chodim k lekarke do BA 😉 takze ziadna dikriminacia
ozaj, bola som dnes na morfo, hned som kludnejsia, bola som na antolskej, taka mila mlada doktorka mi ho robila, porozpravala mi, ze jej krpec kyva prstikmi, ma vsetko co ma mat a na svojom mieste a ze jaky mozog ma 😀
Ahojte, je pravda, ze posledny mesiac tehu sa uz nebude chodit priamo do nemocnice na kontroly, ale stale k svojmu gynekologovi? teda spon v TT to tak bolo
Ahojte,
tak mam po amnio. Vysledky su v poriadku, tak sa velmi tesime 😀 Potvrdene dievcatko 😀 , co sme uz sice aj tak vedeli, ale toto je 100%.
@jabadaba bolo to v pohode, vobec to neboli, cele to trvalo ani nie 5 min, samotny vpich bol ani nie 30 sec. Vsetko sa robi pod ultrz takze pekne vidia kde je babatko.
@nelle super tak mam nadejnu adeptku na kocikovanie 🙂
@lhuko80 dakujem velmi pekne za info, tak som uz ovela kludnejsia. Akurat dnes som bola na AFP a ked to vyhodnotia spolu aj s PAPP testami tak pojdem genetikovi, aby sme sa dohodli na amnio.
mam uz aj termin na morfologicky, idem na Martina, sa tesim, ze konecne budem vediet s istotou pohlavie. Mozno stihnem dovtedy amnio a budem vediet teda o cosi skor. uvidime.
Caute. tak mam dnes za sebou poradnu. a na 90 % nam povedal doktor ze je to dievcatko. Ale v 18 tt schadzaju semmenniky dolu takze sa to da aj fyziologicky pomylit. Ale aj ja som videla ze tam nebol ziadny pipik. SMe celkom prekvapeni, lebo vsetci ludia nam vraveli ze to bude chlapec. Ale aspon meno vieme. To co ma dnes menini. Na chlapcenskom sme sa nevedeli dohodnut.
Ja som vysledky z AFP testov mala tiez po troch dnoch. A pytal sa ma doktor ze ak chcem mozem ist na amniocentezu ale on neodporuca ked su vysledky v poriadku. Malo by to potom len psychologickeho charakteru. Vy niektore idete na amnio lebo chcete alebo musite? Je to preplacane poistovnou? Alebo iba vtedy ked su zle vysledky AFP a ked je mamicka starsia ako 30 rokov?
Pohyby este s uplnou urcitostou necitim, ale male sa na utz hybalo riadne, hlavne vela kyvalo, aj muzovi sa to pacilo, bol nadseny.
Tak sa drzte. a nebojte sa tie co este cakaju dlho na vysledky AFP testov.
@sirinka ahojcek, no ja som pocula ze kiahne su dost nebezpecne pre plod dietata, tak ak mozes velmi sa tomu vyhybaj aby si to nedostala, viem ze prvy trimester je najhorsi aj co sa tyka toho ze ak niekto v tvojom okoli ma kiahne tak to moze poskodit plod dietatka no uz vobec neviem keby si dostala ty kiahne ale myslim ze to nie je najlespsie pre tehulku, tak sa hlavne drz a vybyhaj sa styku so susedkou. Popripade zavolaj doktorovi a informuj sa o tom a daj vediet ako sa citis a ako to zvladas...
ja som sa na vysledky AFP testov pytala sestricky a ona vravela, ze teraz ich vacsina lekarov posiela do BA do nejakeho specializovaneho laboratoria a to tam nejak vyhodnocuju aj s PAPP testami a asi preto to trva tak dlho a napr. vysledky k nam nosia vzdy v utorok a vo stvrtok, tak sa to moze o nieco posunut aj kvoli tomu.....ale hovorila mi, ze nie vsetci lekari to tam posielaju, zavisi od nich kde to daju na rozbor...ked tie vzorky posielali len k nam, tak tiez som mala vysledky za par dni 😉
@elskrin ja na amnio idem kvoli veku, mam 37. A chcem ju podstupit. v podstate ma na nu upozornila moja porodnicka. Pri prvom sme o nej vobec neuvazovali, vysledky boli v pohode a ja som bola pod tou hranicou 35 rokov. Nad 35 sa uz amnio odporuca. Ja mam na zaklade AFP a PAPP vysledkov ist na genetiku a tam sa vraj mam dohodnut na amnio priamo s genetikom. Ty mas ozaj cas na taketo vysetrenia, pokial budes mat v poriadku testy tak na nu ist ani nemusis, leda, ze by si sama velmi chcela. Ved mas len 29. 😉
@jabadaba ja som síce otehotnela ešte ako 34-ročná, ale teraz už mám 35 a amnio doktor teda ani náhodou nespomínal. Výsledky AFP mám v poriadku tak som celkom kľudná a nad amnio ani neuvažujem. Alebo by som mala?
@optimistka no to je na tebe. Sama sa musis rozhodnut. Ja s tym ratam, som s tym zmierena a aj to chcem podstupit hoci nejucham nadsenim. Ale tak dolezite budu aj vysledky, ktore zatial nemam. No v 35 ke by som asi ani ja neuvazovala nad amnio. 😉
ahojte, bavili ste sa o kiahnach. pred 2 rokmi som ich dostala v 22. tyzdni tehotenstva, nakazila som sa pravdepodobne v 19. tyzdni v lietadle od dievcatka, co sedelo predo mnou s horuckou (vysyp este nemala)☹ mala som najskor tepoty okolo 38 stupnov a neskor som sa vyhadzala. v tehotenstve ma telo uzasne dobru imunitu, je naozaj zriedkave sa nakazit, vela lekarov sa cudovalo, ako sa mi to podarilo... ale priebeh bol pomerne mierny, teploty len okolo 38, takze som nebrala ziade lieky. sice som lezala tyzden na infekcnom, ale bolo tolen pre "istotu". pila som hektolitre tekutin, @sirinka to radim aj tebe aj ako prevenciu, telo ma silu sa "pobit" s pripadnym virusom. sice mi ziaden doktor nepovedal na 100 %, ze bude babetko zdrave (ze to mi nepovie pred narodenim nikto), boli sme v 27 tyzdni na velmi podrobny ultrazvuk u dr. dankovcika, kde pozrel vsetky organy, mozog, dokonca aj sietnicu oka a vsetko vyzeralo vyborne... bola sice koli tej mojej chorobe mensia, ale do porodu v 38 tyzdni to "vytiahla" na 2900 gr a 51 cm 🙂 narodila sa zdravucka, sice bola velmi narocne babetko, ale dnes je z nej velmi sikovne a urozpravane dievcatko 😵 a ako bonus... ma uzasnu imunitu... okrem soplikov a 1 teplotky este nebola chora (zatial ziadne antibiotika), zatial co my s manzelom sme v detstve boli previdelne na atb od 3 mesiacov (aj napriek tomu, ze som bola kojena do 2 rokov). ja to pripisujem aj tomu, ze popri mojich kiahnach si proste tu imunitu "vybudovala" 😉
hm a naozaj som jedina, co odmietla AFP testy? ja som sa presne bala tychto stresov, ktore tu zazivate 😔 prajem vam tie najlepsie vysledky, nebojte sa!
cawte baby..tak uz aj ja citim konecne take mrvenie...asi sa uz zacina hybat..mrvi sa cez den aj vecer...uz by som chcela vediet pohlavie ale az o dva tyzdne idem do poradne tak snad mi povie... 😉
Ahojte kočky, tak gratulujem k negat. AFP výsledkom a držím palce ostatným čo na výsledky len čakajú... Skúste si to naozaj nepripúšťať... viem, že nie každá budete súhlasiť s mojím možno trochu "spiatočníckym" prístupom k veci, ale naše mamky kedysi ako tehuľky vyšetrovali možno max. palpačne, utzv nebol, niektoré odbery ani AFP sa nevykonávali a všetko bola veľká tajnička s vyriešením až pri samotnom pôrode.
A tie, čo máte už ja neviem, 1, 2 zdravé dietky, prečo by i toto ďalšie nemalo byť v poriadku, pokiaľ v rodine nie sú gen.dispo a pod...
Dúfam, že ma za môj názor neukameňujete... chcela som vás len upokojiť. 😉
@sirinka - Siri, držím palce, nech sa u teba nič neprejaví... Ja skôr uvažujem nad tým, že ako môj prvorodený začal nevštevovať škôlku, tak aby mi kiahne nepriniesol zrovna v marci domov malému novorodeniatku... 😒 Rozmýšľam, že ho dám zaočkovať... kočky, čo máte dietky, nedávali ste očkovať? My sme už nestihli tú kombinovanú vakcínu s dodatkom proti kiahňam, tak neviem, či sa to teraz musí nejako špec.doplácať a koľko vakcín sa dáva v akom čas.rozpätí... Zavolám si svojej pediatričke, ale i tak budem vďačná za skúsenosti... 😉 😵
Ale ty tuším nemáš Klárku v škôlke, že? Mne ide skôr o tú pravdepodobnosť... náhoda je blbec...
Viem, že môj brat mal v detstve dosť škaredý priebeh, kým ja som mala 3-4 pupáčiky vraj... 😅
@sjuzi Za ockovanie kiahni platis tak ci tak nech sa pre to rozhodnes kedykolvek. Ale ja to ockovat nedam. A navyse do marca uz nestihate obe davky ockovanie a po prvej ma ockovanie ucinnost len nejakych 80%, takze to dostat aj tak moze a vraj ak to dostane medzi tymi dvoma davkami tak maju horsi priebeh.

@mirip to s tymi vysledkami mam aj ja ☹ ☹ volala som vcera,ako mi kazali po dvoch tyzdnoch a ze ich este nemaju,nech volam v pondelok.Verim ti ze mas nervy,lebo aj ja ich mam 😠