Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@evinka2 ja pohyby sice uz citim, ale pohlavie nebudem vediet este dlho, nebud z toho smutna, kazda sa chceme podelit o radost, o chvilu nam oznamis aj ty radostne novinky 😉 ...a co sa atb na chripku tyka 😲 (nehovoriac o tom, ze chripka je dost nakazliva a kychajucich kolegov mam "velmi rada")
@mirip no ja som dcerku citila az v 22tt, ale kedze ide o take "babske" recepty na zistenie pohlavia, ako pobavenie to je dobre..aj brucho som mala pri dcerke rozlahle - cela som bola velka a "opuchnuta", teraz mam skor lopticku, ale kedze pohlavie este neviem, nemozem polemizovat 😀
tiez som ako prvorodicka cakala pohyby neskor, ale fakt neviem co tam niekedy maly/a robi lebo len take mravecenie v brusku ja nemam, ja mam riadny - asi kopanec, niekedy ma to zaboli.
Jejda nedela pol osmej rano a ja uz buntosim a nespim,zobudil ma hlad, musela som si dat ranajky 🙂 Ozaj baby, ja viem ze to individualne, ale mne sa zda ze v poslednom cse strasne zacinam priberat, od zaciatku som nemala pomaly ziaden prirastok na vahe a teraz mam uz necelych 5kil, zda sa mi to dost, tiez si nemyslim zeby som to s jedlom prehanala, ale ked som hladna urcite sa najem.nemate nahodou nejaku vseobecnu tabulku pribratia, ze co je este v norme?
Dobré ránko... aj mňa zobudil hlad... 😉 😀
@martinkaastefanek aj ja posledné 2 týždne pozorujem, že začínam riadne priberať... ale skôr na váhe, ako v mierach... teda okrem miery bruška... Zaujímavé je ale, že tento obvod pása 91cm!!! čo mám teraz som pri Miškovi mala až v 26tt!!! 😲 😀 A tiež mám teraz asi 4 kg plus... a ide to pekne hore. Ale i pri Miškovi som v tomto čase začala naberať a šlo to tak až do 7.mesiaca... potom sa to našťastie spomalilo... 😀
http://www.nasarodina.sk/magazin/modules.php?na...
niečo o priberaní...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=nepr...
a tu je aj tabuľka, podľa ktorej si v rámci svojej váhy pred tehotenstvom môžeš vypočítať približný odporúčaný nárast hmotnosti v tehu.
Ja som v 1. pribrala 12 kg... 8 som nechala rovno v pôrodnici... tak asi tak... 😉
Ja zas posledné dni pozorujem skôr, že sa príšerne potím... aj teraz tu sedím v pyžame a cítim, ako mi tečie cícerok potu spod pazuchy... 😝 😝 😝 a to len z jednej 😕 😕. No neviem, čím je to... toto som predtým nemávala... niekedy si musím napchať papierové vreckovky, ešteže sa teraz nosia dlhé rukávy... 😅
bre ranko
vas vyhnal hlad z postele, mna moje teroristicke dieta 😝 cez tyzden by chrapala do 9 a teraz sa zobudi presne o 7 a maminka rozpraaavkuuuu 😅
ja som zatial este nepribrala na povodnu vahu, sice naposledy som bola na poradni, kde som sa vazila 20.9. a teraz idem az o 2tyzdne, tak uvidim, ci to uz islo hore, ale nemuselo by 🙂
a poveram moc neverim, ani tipom, pri ninke to bolo 50:50, teraz opat tipy 50:50.. ako sa hovori, ze baba berie mame krasu, tak pri prvom tehu mi kazdy rozpraval, ako som opeknela, schudla, vyzerala som lepsie, ako kedykolvek pred tym 🙂 a tiez som mala len brucho a ani mi netrcalo, take rozlozite, zacinalo hned pod prsiami
baby, mam uz taku strasnu kyselinu, zaludok mam zasa kdesi pod branicou, zacalo sa to len vecer a posledne dni mam kyselinu cely den 😝
@martinkaastefanek no moja ja som pribrala uz 7,5 kg...
@sindy107 si zo SNV?tam som sa narodila🙂a zila takych 18 rokov 🙂 tak to s mojimi 5kg je este asi v norme 🙂
no ja neviem, ako je to s poverami, pri prvom tehotenstve mi kazdy tvrdil ze budem mat dievcatko, vyzerala som priserne, tvar sama cervena bodka, vlasy totalne spadnute, aj ked boli prave umyte, vyzerali priserne akoby aj mastne, nic sa snimi nedalo robit, normalne mi vraveli znami a v praci, ze neuraz sa, ale vyzeras priserne, ty budes mat urcite babu, vsetku krasu ti pobrala 😀 a nakoniec chlap!!!!!a s priberanim som sa bala, az zo mna neubudne, lebo som nabrala 16 kg a v porodnici som nechala iba 6 kg, ale schudla som ani neviem ako pri malom, zostalo mi iba 3 kg, ktore z bruska nechceli ist same dole a cvicit som nemala energiu. teraz jem, co vidim, lebo ked som hladna, je mi priserne zle, od zaciatku som nezvracala, iba som mala zaludok ako na vode, nejaku superzdravu stravu nedodrzujem, najradsej mam hranolky o deviatej vecer 😀 a doteraz som pribrala iba 2 kg. az sa sama cudujem, ze iba tak malo, ale uvidime pri akom cisle skoncim...
ja som v obidvoch tehu nabrala 18kg...a teraz to bude asi aj viac...no co uz 😅 dolezite je, ze zatzial sa mi vzdy podarilo vratit sa k povodnej konfekcnej velkosti...
mam kamosku, ta pribrala v tehu vzdy od 25 do 30 kg a stale je stihla ako prutik a to je uz aj stara mama....nikto by to na nu nepovedal...
kazda zena ma ine predispozicie, niektora priberie v tehu 10 kil a uz sa ich nedokaze zbavit, na v pohode da dole aj 20 😉
inak ten odber pupocnikovej krvi by zaujimal aj mna, tie co mate uz deti, nedavali ste si ho spravit vtedy? a neviete niekto, ci sa odber uskutocni len ked je babatko narodene v termine? alebo ho mozu vziat aj ked je predcasne? a ako je to so zdravotnym stavom babatka? co ked je predpoklad, ze sa narodi postihnute dieta? aj vtedy je ta pupocnikova krv kvalitna?
@gocrazy a ostatne, my sme tiez nedavali, rozoberala som to s par odbornikmi a maju na to spolocny nazor, ze je to len tahanie penazi od rodicov, je zatial prilis malo chorob, ktore su specificke a daju sa touto krvou resp preparatmi z nej liecit 😅
@sirinka presne ako pises, ja som pribrala len 7kg, ale po porode som bola na povodnej vahe, kamoska @prsky pribrala 20 a tiez je na povodnej vahe, dokonca este chudsia.. no jo, niekto sa ma 😝
my sme si dali odobrat pupocnikovu krv pri obidvoch, ja viem, ze momentalne nie je tak vela chorob, ktore sa nou daju liecit, ale stale prebiehaju vyskumy a zistilo sa, ze by sa dala napr. vyuzit aj pri cukrovke 1.typu a podobnych chorobach a zamrazena ti vydrzi dlho, tak ju moze dieta, pripadne iny pribuzny vyuzit aj v dospelosti 😉
mne ten odber pupocnikovej krvi pride ako zbytocne vyhodene peniaze...my si to nedame robit.
a hlavne mnozstvo odobratej krvi je na urcitu hmotnost cloveka, takze v dospelosti uz asi moc nepomoze, aj ked tvrdia, ze ju dokazu uz naklonovat....
@martinkaastefanek no vies kazdy pribera individualne aj podla babetka..ja som mala kazde tehu ine vahy...
@sjuzi no ja som si myslela, ze si pockam od poradne LEN 2-3 tyzdne a budem cakat 5! nehovoriac o tom, ze morfouvz mi bude robit az v prvy den 23tt a pritom sa robi v 20-21tt ☹
@bezaz no to ze chudsia uz neplati 😉 uz mam +2kg
co sa pupocnikovej krvi tyka...pre autotransplantacie totalna zbytocnost zatial, ani to nikto neskuma, lebo sa to neoplati, nehovoriac o tom, ze zatial nie su skusenosti s pouzitelnostou krvi zmrazenej 15 a viac rokov. Ja zvazujem tentokrat darovat krv do verejneho registra.
@bezaz jasne, ze zalezi od kvality a mnozstva, ale ty aj tak vyplatis iba urcitu sumu dopredu, po odbere ti pridu vysledky do mesiaca a ty sa rozhodnes, ci si ju nechas, alebo nie....ked je tam napr. malo krvotvornych buniek alebo male mnozstvo, tak povies, ze to nechces a zalohu ti vratia......nam napr. pri prvom kontaminovali krv a vratili nam vsetky peniaze spat 😕
ale kazdy sa musi rozhodnut sam...je to dost velky otaznik, ci ano alebo nie....lebo ked tak nad tym rozmyslam, tak je skoda tej krvi, ked ju maju len tak vyhodit...uvazovala som tiez nad jej darovanim 😉
@nelle tak to sa strasne tesim 🙂 🙂 🙂
No co sa pupocnikovej krvi tyka, tak to sme riesili aj u prveho (teraz uz je jasno) a sukromne skladovanie sme odmietli, kedze je to vzasade nevyuzitelne. Ja som ju povodne chcela darovat, ale su tam velmi prisne podmienky a ja ju darovat nemozem, takze nic 😉
ja tiez darovat nemozem...
akurat to studujem...preco baby nemozete darovat? na prvy pohlad tam nejake kontraindikacie okrem aktivnych infekcii nevidim

@mirip no to by som tam uz davno napochodovala a pekne im vycistila zaludky..sak to neni sranda drzat tehotnu 3 tyzdne v napati... 🙄