Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Caute kocky, tesim sa ze sa mozem pridat do klubu, dnes lekar potvrdil 6+3, no vraj potvrdit tehotenstvo mam prist zaciatkom augusta, aj to mi povedala len sestricka .... odisla som odtial taka znechutena, spraval sa tak odmerane, komunikoval len so sestrou, takze viem len co som zachytila ked jej diktoval. Otazka typu ako sa citite ani nic podobne nepadlo...som z toho tak mimo ze normalne uvazujem zmenit lekara. Z babatka sa tesime, ale s 1. tehotenstvom je to neporovnatelne, kym pri malej mi nebolo vobec nic, teraz mi je stale zle, aj mi neskutocne chuti jest 😀 , proste to prezivam uplne opacne. A straaasne mi narastlo brusko, vy co ste druhorodicky, tiez vam to tak vidno? Ved ja budem mat za chvilu problem vojst do svojich veci, a to som len na zaciatku 😒
@evaka ja mam tiež druhé tehu, ale po veľmi dlhej dobe. mám 19r. dcéru, taže dááávno 🙂 Tiež je to iné, teda hlavne s tým bruškom, podľa tehot. kalkulačky som 6tt, lekárke idem až 30.7., ale "od včera mám zrazu také dosť vypuklé bruško. Pri prvom som nemala skoro žiadne, ešte pred pôrodom, keď som končila v zamestnaní, tak na personálnom sa na mňa pani otočila a povedala, že mám priniesť tie papiere až pred odchod.na materskú - to bola jej reakcia, keď vôbec nepostrehla moje mini brucho🙂 Teraz to bude zrejme iné 😢 Vtedy som po pôrode mala namiesto brucha lavór, nič nebolo treba zhadzovať 😉
@valilienka2 vitaj. Ja som bola na ultrazvuku minuly tyzden, bol to len zaciatok 6tt, takze plodik bol viditelny, ale srdiecko este nie. Najblizsie idem az 26.jula. Ty uz budes vidiet buduci tyzden zrejme aj srdiecko 🙂
@valilienka2 ahoj , vitaj medzi nami🙂.Ja tiez este nemam potvrdene od lekara, idem tam az 16.teho, tento piatok, budem na zaciatku 7tt, tak neviem ci uz nieco uvidi alebo nie, akoze sestricka mi pri objednavani vravela ze mam prist nalacno pre istotu, ze mi hned vezmu krv, juuj ako to nenavidim.Nenavidim ihly a tie budem teraz vidiet viac nez dost 🙂 teda ak bude vsetko ok.
Inak u mna sa nejake nevolnosti neprejavuju zatial len k tlakom v prsiach zacina aj tlak v podbrusku a rano mi nie je najlepsie, ale na vracanie to nie je...tiez neviem ci to mam pripisovat tehotenstvu alebo tym strasnym horucavam 🙂
mna tak posledne dva dni kazdy vecer nafukuje.. velmi neprijemne mi je teda 😒
ahojte baby...no takze zajtra rano na 8:30idem odkimu tak drzte palce uz s aneviem dockat...a inak je to pravd aze pri druhom tehu skor vykukne brusko moja mam sa dneska na mne smiala ked ma videla z epomaly vyzeram ako v 4mesiaci.. 😀 a to tiez hadam zo dna na den...pri malom ked som bola asi v 12tt tak uz bolo take vpyuklejsie no teraz vychadza 7 ci 8tt ani nevem uvidim presn ezajtra a uz ho mam ako v tom 12 mozno aj vacsie...je to sranda....ale ved co mame sa s cim pysit no nie? 😉 no dobre idem est epoblubit po nete a nieco hodit do pusy na zaver dna lebo zajtra aj umrem ked mam ist na lacno ja ed sa rnao nenajem je mi zle....ozaj potom si aj zacneme fotit bruska?by sme mali vytvorit nejaky spolocny album a pridat tam fotky brusiek a spravit tu tabulku s tymi tipmi na babo....
Ďakujem za privítanie 🙂 tiež sa neviem dočkať kým pôjdem k lekárke a ešte k tomu ona nemá na ambulancii sono tak toho 20-teho asi sono ani nebude ale budem sa pýtať čím skôr..Toto je naše prvé bábätko a podarilo sa hneď až nás to zaskočilo, keď počúvame ako majú iné ženy problém otehotnieť. Tak dúfam, že všetky v tomto fóre budeme v marci kočíkovať a budeme šťastnééééé...držím Vám palčeky maminky 🙂
@priadka Dúfam že tam už bude aj srdiečko a budem kľudnejšia a neskutočne šťastná 🙂
caute zienky aj vam je tak blbo v tych horucavach?mne je priserne, nic sa mi nechce, tiez som naduta ako balon, jest mi chuti, no dnes som prisla nato, ze nesmiem to prehanat s jedlom, lebo sa najem do popuku a potom nevladzem 😀 a od prveho tehu som nadbytocne kila nezhodila takze teraz priberiem o to viac a budem mat vyse 100 kil 😝
julinka aj mne byva tak na figu ja som zasa furt unavena co pri mojom malom neni bohvieco ale tak co uz musim sa vzchopit ja ratam ze mi bude lepsie asi az ne jesen ked bude s adat vonku aj dychat...no mne ostali z predchadzajuceho asi 3-4kg ale ked nepriberem ako smalym 25kg co dufam ze v ziadnom pripade tak budme psokojna...
@janap24 ja tiež študujem aj pracujem, teraz som končila Bc. takže ma čakajú ešte dva roky ale vôbec sa toho nebojím, zvládli to iné zvládneme aj my 🙂))) takže dotoho dievčatá...
no, ja som sa dnes lekárovi cez deň nedovolala. potom som to už neskúšala. špiním stále tak trošku. práve v tomto čase by som mala mať menzes, tak asi preto. inak sa necítim nejak zle, ale veď to viem iba prvý deň 😎 . Ja plánujem ísť k dokimu až o nejakých desať dní, to by bolo už 6-ty týždeň, tak by mohol už viac vidieť....
bajlinka neboj ked vravis ze kaura tby s mala mat mrchu tak preto psinis neboj sa moja sestra mal dv amesiace menzes a to bola tehu takz enic si z toho nerob.....
@valilienka2 ja uz som chvala bou skoncila Mgr. teraz len doplnujuce studium si robim...Jasne ze to zvladneme 🙂 budeme musiet. 😀
@evaka
Ahoj
tak z mojho brucha som v soku aj ja..Pri prvom tehu mi zacalo rast v stvrtom mesiaci, v piatom bolo aj viditelne, no tetraz v 6tt ho mam uz ako vtedy v piatom mesiaci..no strasne.Je pravda ze mi zostala 5kg, najma na bruchu, predtym som mala ploche brusko a cvicila som.teraz mam len pohyb okolo dcerky..
už nás je celkom dosť nejaká dobrá duša by mala začať robiť tabulku pre marcovky 2011
@valilienka2 ja hej a srdiečko bolo a počuť ho len ked ideš na sono dopplerove na obyčajnom len videť blikať
@valilienka2 gratulujeme jasne ze bude vsetko oki 🙂
@andiekens no to nafukovanie, to je hruuuza. Ja s tym mavam bezne problemy, ale teraz ked som tehotna je to ovela silnejsie. Uz som pisala, ze v noci na vcera som kvoli tomu ani nemohla spat - tak som si vcera vyhladavala po koniku a nasla som debatu, kde baby odporucali Espumisan - volne predajny liek vhodny aj pre tehotne a dojciace. Uz ho mam, vcera som vyskusala a pomohlo, netlacilo ma tak strasne. Ale ja uz neviem, ci tak nepokojne spim kvoli tym horucavam, alebo ze som z toho este taka rozrusena, alebo kvoli naduvaniu a cikaniu... alebo vsetko dohromady. Zajtra cestujeme na tyzden na Liptov - dufam ze sa tam schladim a konecne lepsie vyspim 😉
@mirip tak mne bude stačiť keď ho uvidím blikať 😀 a blahoželám ku sestričke alebo bračekovi 🙂
Dobre ranko 🙂 urcite si budem fotit brusko aj pri prvom sme sa fotili a bolo to super este aj teraz sa rada popozeram na tie fotky 🙂 uzasne je ze to budeme prezivat opat ja sa uz tesim na prve pohyby 😉
Ja som pri prvom tehu najprv schudla pri nevolnostiach a potom po porode som schudla na vahu ktoru som mala pred desiatimi rokmi 🙂 pomohlo mi velmi kojenie, dufam, ze pri tomto tehu to bude podobne a dostanem sa na tuto vahu ktoru mam teraz
Brusko sa mi zda ze vytrca 🙂 ale to nam v rodine asi vsetkym zenam xixi nikdy som nemala ploche brusko 😖
ale predsa mam pocit ze uz asi trosku narastlo 😀
@priadka espusmisan som sice neskusala, ale tiez som pocula, ze je dobry. super je v tom, ze sa vobec nevstrebava a tak neohrozuje mimco ani nas. mne bolo zas vcera tak zle, ze sme sa s mojim chlapom dohodli, ze mi po ceste z prace jeden kupi. totiz u mna to zacina byt kriticky vo vecernych hodinach, doobeda a aj poobede je to oka. dnes vyskusam a dam vediet ako funguje u mna 🙂 a uzi si ten liptov 😎 aj ja by som brala niekam vypadnut v tychto horucavach..
dnes idem na usg poobzerat sa po srdiecku, tak drzte prstyyy 😵
@valilienka2 tak trosku obdivujem ten optimizmus zo spojenia skoly a mimca 🙂 u nas to prislo necakane a neplanovane, takze obavy zo statnic a mimca su u mna dost velke.. ale verim, ze prekonatelne 😵
@andiekens chodím síce externe ale aj pracujem a mala som veľa spolužiačok, ktoré mali detičky (a nielen jedno) a ešte aj pracovali a zvládli to, tak prečo nie aj my? 🙂 neboj bude super..
@andiekens usg dopadne dobre a bude tam len jedno krásne srdiečko, na rozbeh jedno stačí, no nie? Držím prsty aj na nohách 🙂

Vy ste už boli na sone? A počuli ste už aj srdiečko?