icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sindy107
11. okt 2010

@tinkaba ahoj ja som bola v 16tt a bolo sice pekne vidiet ale doky vravel ze to este skoro aby mohol spravit 3D foto lebo je malinke..tak mi kazal prist v 24tt

martinex
11. okt 2010

@tinkaba ja som bola v 16tt pri prvom a bolo maleho krasne vidiet,aj nam pohlavie povedali vtedy,bolo to uzasne a nelutujem...a potom este isli na 3D v 24tt -chcela som drobceka opat vidiet 😀 😀 😀

martinex
11. okt 2010

my dokonca na DVD mame maleho z toho 16tt-aj fotky

tinkaba
11. okt 2010

Ďakujem Vám kočky, tak asi to skusim🙂 potom napisem ako som dopadla🙂

adka84
11. okt 2010

@prsky ahoj, aj poradnu ti dala az o 5 tyzdnov? alebo len ten uzv?

adka84
11. okt 2010

a dievcata, ktore ste uz boli na morfolog. uzv, urobili vam aj foto babatka?

priadka
11. okt 2010

@zuzkapu jaj tie sny. Asi Ta to neupokoji, ale mne sa minuly tyzden snivalo, ze kamoska v Trencine porodila, a ked som od nej vyzvedala - vraj ma termin az koncom novembra 😅 No, nastastie babetko sa drzi zatial na svojom miestecku. Hovori sa, ze ked sa sniva o chlapcovi - narodi sa dievca, ked o dievcati - narodi sa chlapec. Tak ked sa sniva downov syndrom - bude zdrave 😉

zibritka
11. okt 2010

baby, mam dotaz... kedze budem mat prve babo a nie som nejaka znala, potrebujem poradit ohladom oblecenia pre novorodeniatko... vobec netusim, ako sa take male mrnčadlo oblieka, vie niekto poradit? Kupila som zopar normalnych dupaciek - dlhy rukavik, dlhe nozicky, zapinanie na cely predok... potom zopar bez noziciek a kratky, dlhy rukav rukav (zapinanie medzi nozickami, ale tu neviem, co sa na to este dava, ci nejake nohavice a nejaky kabatik, alebo co...)
A v com vlastne dieta treba odniest domov z porodnice? V zavinovacke? Vobec sa v tom nevyznam, co pre to male bude najlepsie... ☹

sjuzi
11. okt 2010

Ahojte tehuľky! 😉 Gratulujem k negatívnym výsledkom a držím palce všetkým, čo ešte čakajú...
Ja som sa dnes akurát objednala do HC na 3Dčko, pôjdem až v 24tt... tak už sa teším teraz... 😉

andrea142
11. okt 2010

@zibritka : no ja som pri Lili prvé mesiace používala ,ešte košieľky pod dupačky a bola v zavinovačke. potom už klasické body. kabátik k pôjdeš von. príp. keby bolo bábu zima tak nejaký svetrík. . z pôrodnice som ju brala v takom komplete čo ušila moja mama( ako dupačky a pod tým mala košielku, a na tom sveter ). vyzerala ako maco. dala do zavinovačky a niesli sme ju vo vaničke plus deka. alebo bábo zoberieš v autosedačke v vtedy nedaj zavinovačku ,lebo ho nepripútaš. prikryješ dekou. a samozrejme čiapka 🙂 😉

zibritka
11. okt 2010

@adka84 mne dali aj fotku
@andrea142 dik za odpoved... a tú košielku (mám tri) pod aké dupy? Také bezrukávové, co sa zapínajú na ramienkach, alebo rukávové?

andrea142
11. okt 2010

@zibritka : ja som používala pod rukávové ,plnilo to funkciu tielka. keď už bola väčšia tak aj pod tie ramienkové. ja som ju dosť obliekala ale malá nenamietala asi mala rada teplo 😀 😅

andrea142
11. okt 2010

@priadka : k tomu snu mojej mame keď som čakala Lili sa snívalo ,že budem mať dievča aj sa narodilo.... u nás to nefungovalo . 😉

sjuzi
11. okt 2010

@zibritka - ja som mala kadejaké oblečká, čo som pokupovala vo výpredajoch v Nexte a pod., rifličky, gate na tračiky, kadejaké mikinky a kadečo, ale najradšej som bábätku malinkému obliekala bodyčko a také akoby tepláčky. Najlepšie sú podľa mňa v H&M-ku... viď toto... http://www.mimibazar.sk/foto_detail.php?id=8277...
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9448775&tab=3
V marci bude asi kosa, tak by som dala ešte nejaký svetrík, alebo rovno teplučký overal a šup do fusaku...

A na doma som ho najradšej mala v pyžamkách/overalíkoch... aj z Tesca sú dobré a aj pekné...
Dupačky a overalíky vyberaj určite len rozopínacie medzi nôžkami... Taký novorodenec niekedy kakne aj 4-5x za deň, aby si nemusela ho zakaždým celého povyzliekať... čo oni veľmi neradi... 😅
A aj svetríky a mikinky skôr také, čo sa dajú vpredu celé porozopínať, určite nie prevliekať cez hlavu... Svetrík si väčšinou tak podložíš pod bábo a potom mu už len ponastrkuješ ručinky... 😉

sjuzi
11. okt 2010

Joj, ako tu o tom básnim, tak sa normálne teším ako malá zase na ďalšieho malého človiečika...
Btw. mne zas všetci hovoria, že budeme mať babu, dokonca mm bol včera na masáži u takej "šarlatánky" 😀 a tá mu vždy veľa vecí povie ešte predtým, než jej to povie sám... a tá mu tiež hovorila, že bude dievka...
No uvidíme, veď sú len 2 možnosti... 😀

sjuzi
11. okt 2010

Ja ešte keď nad tým obliekaním uvažujem, tak ja som mala júnové bábätko, tak som fakt nemusela babušiť... tak o to to bolo jednoduchšie...
A inak čo sa týka čiapočiek, tak tu sa mi zas osvedčili skôr tie obyčajné na šnúročku... takéto niečo:
http://www.babetkovo.sk/index.php?page=shop.pro...

Lebo z tých bezšnúročkových mu hneď vyliezali ušká... 😉

zibritka
11. okt 2010

@sjuzi dakujem 😎 😅 este teda doplnim nejake mikinky, svetriky a gaťuše... skoda, ze teraz dostat len tie uplne zimne overaly... aj ked minule som sa pobavila na predpovedi, ze do marca ma byt minus 30 stupnov... 😀 😀 😀

sjuzi
11. okt 2010

To nemyslíš vážne... to si kde počula??? 😕 😀 Ja som síce tiež počula, že má byť nejaká tuhá zima, tuhšia než všetky, čo doteraz boli... 😕

zibritka
11. okt 2010

@sjuzi http://noviny.joj.sk/z-domova/6-10-2010/clanok/...
ja som sa na tom dosť pobavila... 😀 😎

hasacka
11. okt 2010

@sjuzi @zibritka aj tak v marci ešte prvé týždne von nepôjdem .. len ma straší každodenná cesta v zime do BA a späť .. už túto zimu som sa bála, aké boli zľadovatelé cesty .((

sjuzi
11. okt 2010

hehe... no tak to potom fakt len eskimácky úbor...

@hasacka prvé týždne v zime tuším sa odporúča len postupne dieťatko zvykať, najskôr naobliekané v kočíku pri otvorenom okne... a pod... a potom vonku poriadne prikryť vaničku, aby mu tam nefúkalo... ja mám odloženú aj hrubú fínsku dečku...

sjuzi
11. okt 2010

No, ja sa lúčim, idem pre malého do škôlky... čafte... 😉

adka84
11. okt 2010

@zibritka super, dakujem, dufam, ze aj nam daju fotecku, aby sme mohli male ukazat aj doma 🙂

andrea142
11. okt 2010

@hasacka : Lili ja februárová a keď sme prišli z pôrodnice tak na druhý deň už bola vonku na 10.min na ďalší už 15.min a ta som to stupňovala .keď mrzlo tak vtedy nebola.

priadka
11. okt 2010

@zibritka esteze to Jurcovic neskor dementoval 😉 Inak ja som citala, ze to ma byt podla ruskych meteorologov mraziva zima... sa zhodli... ale asi predpovedali pre Rusko a Pobaltie 😀

hasacka
11. okt 2010

@andrea142 ja plánujem prvý výjazd von po dvohc týždňoch, ale to záleží do toho ako veľmi bude zima ..

zuzkapu
11. okt 2010

@priadka no dúfam, že máš pravdu.

andrea142
11. okt 2010

@hasacka no hej uvidíme aké bude počasie 🙂

andiekens
11. okt 2010

@sjuzi mozem sa spytat ako si as dostala k vypredajom z nextu ? je v ba ?

sirinka
11. okt 2010

tak u nas nehrozi, zeby sme nechodli von, starsie sa musia vyvencit aj v zime....takze ak nebude pod -5, tak urcite budeme chodit...