Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
my dokonca na DVD mame maleho z toho 16tt-aj fotky
Ďakujem Vám kočky, tak asi to skusim🙂 potom napisem ako som dopadla🙂
a dievcata, ktore ste uz boli na morfolog. uzv, urobili vam aj foto babatka?
@zuzkapu jaj tie sny. Asi Ta to neupokoji, ale mne sa minuly tyzden snivalo, ze kamoska v Trencine porodila, a ked som od nej vyzvedala - vraj ma termin az koncom novembra 😅 No, nastastie babetko sa drzi zatial na svojom miestecku. Hovori sa, ze ked sa sniva o chlapcovi - narodi sa dievca, ked o dievcati - narodi sa chlapec. Tak ked sa sniva downov syndrom - bude zdrave 😉
baby, mam dotaz... kedze budem mat prve babo a nie som nejaka znala, potrebujem poradit ohladom oblecenia pre novorodeniatko... vobec netusim, ako sa take male mrnčadlo oblieka, vie niekto poradit? Kupila som zopar normalnych dupaciek - dlhy rukavik, dlhe nozicky, zapinanie na cely predok... potom zopar bez noziciek a kratky, dlhy rukav rukav (zapinanie medzi nozickami, ale tu neviem, co sa na to este dava, ci nejake nohavice a nejaky kabatik, alebo co...)
A v com vlastne dieta treba odniest domov z porodnice? V zavinovacke? Vobec sa v tom nevyznam, co pre to male bude najlepsie... ☹
Ahojte tehuľky! 😉 Gratulujem k negatívnym výsledkom a držím palce všetkým, čo ešte čakajú...
Ja som sa dnes akurát objednala do HC na 3Dčko, pôjdem až v 24tt... tak už sa teším teraz... 😉
@zibritka : no ja som pri Lili prvé mesiace používala ,ešte košieľky pod dupačky a bola v zavinovačke. potom už klasické body. kabátik k pôjdeš von. príp. keby bolo bábu zima tak nejaký svetrík. . z pôrodnice som ju brala v takom komplete čo ušila moja mama( ako dupačky a pod tým mala košielku, a na tom sveter ). vyzerala ako maco. dala do zavinovačky a niesli sme ju vo vaničke plus deka. alebo bábo zoberieš v autosedačke v vtedy nedaj zavinovačku ,lebo ho nepripútaš. prikryješ dekou. a samozrejme čiapka 🙂 😉
@zibritka - ja som mala kadejaké oblečká, čo som pokupovala vo výpredajoch v Nexte a pod., rifličky, gate na tračiky, kadejaké mikinky a kadečo, ale najradšej som bábätku malinkému obliekala bodyčko a také akoby tepláčky. Najlepšie sú podľa mňa v H&M-ku... viď toto... http://www.mimibazar.sk/foto_detail.php?id=8277...
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9448775&tab=3
V marci bude asi kosa, tak by som dala ešte nejaký svetrík, alebo rovno teplučký overal a šup do fusaku...
A na doma som ho najradšej mala v pyžamkách/overalíkoch... aj z Tesca sú dobré a aj pekné...
Dupačky a overalíky vyberaj určite len rozopínacie medzi nôžkami... Taký novorodenec niekedy kakne aj 4-5x za deň, aby si nemusela ho zakaždým celého povyzliekať... čo oni veľmi neradi... 😅
A aj svetríky a mikinky skôr také, čo sa dajú vpredu celé porozopínať, určite nie prevliekať cez hlavu... Svetrík si väčšinou tak podložíš pod bábo a potom mu už len ponastrkuješ ručinky... 😉
Joj, ako tu o tom básnim, tak sa normálne teším ako malá zase na ďalšieho malého človiečika...
Btw. mne zas všetci hovoria, že budeme mať babu, dokonca mm bol včera na masáži u takej "šarlatánky" 😀 a tá mu vždy veľa vecí povie ešte predtým, než jej to povie sám... a tá mu tiež hovorila, že bude dievka...
No uvidíme, veď sú len 2 možnosti... 😀
Ja ešte keď nad tým obliekaním uvažujem, tak ja som mala júnové bábätko, tak som fakt nemusela babušiť... tak o to to bolo jednoduchšie...
A inak čo sa týka čiapočiek, tak tu sa mi zas osvedčili skôr tie obyčajné na šnúročku... takéto niečo:
http://www.babetkovo.sk/index.php?page=shop.pro...
Lebo z tých bezšnúročkových mu hneď vyliezali ušká... 😉
To nemyslíš vážne... to si kde počula??? 😕 😀 Ja som síce tiež počula, že má byť nejaká tuhá zima, tuhšia než všetky, čo doteraz boli... 😕
@sjuzi http://noviny.joj.sk/z-domova/6-10-2010/clanok/...
ja som sa na tom dosť pobavila... 😀 😎
hehe... no tak to potom fakt len eskimácky úbor...
@hasacka prvé týždne v zime tuším sa odporúča len postupne dieťatko zvykať, najskôr naobliekané v kočíku pri otvorenom okne... a pod... a potom vonku poriadne prikryť vaničku, aby mu tam nefúkalo... ja mám odloženú aj hrubú fínsku dečku...
No, ja sa lúčim, idem pre malého do škôlky... čafte... 😉
tak u nas nehrozi, zeby sme nechodli von, starsie sa musia vyvencit aj v zime....takze ak nebude pod -5, tak urcite budeme chodit...

@tinkaba ahoj ja som bola v 16tt a bolo sice pekne vidiet ale doky vravel ze to este skoro aby mohol spravit 3D foto lebo je malinke..tak mi kazal prist v 24tt