Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@lubka78 no u nas je to naopak..mam hroznu pricucku, keby mohla, tak je hadam na prse aj cely den 😅. v prvom trimestri mi zrejme vplyvom hormonov mliecko ubudlo a to pytala stale aj cez den, aj ked sa hrala alebo sme boli vonku, teraz sa vratila k frekvencii kazde cca 2,5 hodiny. cez den som uz obmedzila na rano, na obed a vecer,celkom v poho to uz znasa a potom pri zaspavani a v noci do "pitoma", hlavne rano od cca 6-7 je zavesena stale. dufala som,ze sa obmedzia nocne dojcenia, ale vyzera to tak, ze asi nie. este jej davam cas zvyknut si na zmenu do novembra a idem v noci oducat, lebo si celkom neviem predstavit dojcit v noci 2 deticky a nechcem, aby si to spojila s babatkom (aj tak to bude velka zmena). takze ja by som prijala taky zlaty stred medzi nasimi detickami - cucne si zo 3-4x denne a je spokojne a v noci spi 😀
Ahojte 🙂 tak dnes som absolvovala poradnu,mam nariadeny kludovy rezim,kvoli bolestiam spodku bruska pri chodzi,sono tiez bolo super a cakame dievcatko ALZBETKU 🙂 😀 😀 😀 potvrdilo sa mi co som od zaciatku vravela a tusila ze to bude dievcatko.
Baby a dokedy je idealne kojit?......este sa chcem opytat, ci mate niektora skusenosti s odberom pupocnikovej krvi a ako to vlastne funguje?
ahojte, mne vcera na poradni potvrdila na 100% chlapca, ma 3 cm chodidlo 🙂 chystam sa objednat na 3D, ale u nas to stoji 50 Euro, tak rozmyslam, ci hladat niekde lacnejsie... ak mate tip, tak poradte.
@zipsy gratulujem k chlapcekovi 😉
@fifinka80 gratulujem k dievcatku 😉
@prsky my sme mali podobny problem s Filipom, ze v noci by bol prisaty aj kazdu hodinu...Misko je iny typ, on asi od 4-5 mesiacov mal prsko len raz v noci a asi od roka a pol uz som ho nekojila v noci vobec...zato cez den si to vynahradzal, ze chcel aj kazdu hodinu a este pred mesiacom a pol to tak bolo, lebo mu isli aj zuby, ale pred par tyzdnami sa to nejak zlomilo a ked som mu aj ponukla, tak nechcel....tak asi to nevydrzime na tandem...ale nevadi 😉
@mariannet niekolko stran dopredu sme mali o odbere pupocnikovej krvi celkom dlhu debatu, skus si to tam pozriet asi tak str.132
@babofka jj..ja viem, ja by som ani neoducala, lebo mi to neprekaza, kedze pri tom spim a ani neviem kolkokrat dojcim, ale neviem si to predstavit dojcit v lahu obe deticky - take velke prsia nemam 😀
@mariannet WHO odporuca dojcit na poziadanie do 2 rokov dietata, potom podla rozhodnutia maminy. prax je taka, ze dojcit aspon do roka na poziadanie, potom je to na rozhodnuti maminy. od 6m sa sice zavadzaju prikrmy, ale ako uz z nazvu vyplyva su to PRIkrmy a hlavny zdroj zivin by do roka malo byt mliecko. kuk super stranky laktacnej poradkyne katky, ktora tu na konovi ma tiez poradnu http://dojcenie.wordpress.com/2010/09/15/preco-... (inak ma tam aj fajn clanky pre zaciatok dojcenia, pri pripadnych problemoch a tak - je fajn sa informovat este pred porodom, maloktora mamina sa nestretne so ziadnym problemom pri dojceni). ak by si sa rozhodla dojcit, kym sa dietatko neodstavi same (= kym psychicky dozrie na odputanie sa od teba), tak statistika je taka, ze deticky sa zvyknu odstavit do 4,2 roka 😉 ja chcem dojcit, kym sa mala sama neodstavi, akurat som sa teraz prepracovala "vdaka" tehu k tomu, ze dojcenie trochu regulujem, t.j. nie je uplne na poziadanie. pride mi ale nefer odstavit starsie dieta kvoli tomu, ze rodicia planuju surodenca (ak nie je problem v tehu, tak nie je ani dovod odstavit, aj ked v nasich koncinach sa odporuca preventivne prestat do 20tt tehu - ale to by potom mali odporucit aj ukoncenie sexualnej aktivity, lebo rizika, pri normalne prebiehajucom tehu su tam rovnake). fuj, ale som sa zasa rozpisala..sorrky
@lubka78 sak to, ze deticky su kazde ine, ja som zvedava, co bude zac tento nas druhy drobec. ci sa bude tiez tak velmi chciet nosit a cucat ma neustale ako Lala, alebo ci bude umiernenenjsi/ia alebo uplny opak. suseda ma po 3,5 roku dcerku a dufala, ze druhe dietatko bude viac spave, ale figu, nespi rovnako ako starsi a tak nadava ako pohan 😀 takze sa radsej na nic nespolieham 😉
@jabadaba neda sa nerozculovat 😖
@priadka uz som si doplnila udaje, dnes som 18tt+1.
No tak to je vazne super, ze uz vsetky nieco citite a ja nic 😢 😢 😢 Zacinam stresovat, ci sa mu nieco nestalo, ked ma ten dotycny rozculil na maximum 😢 A na UZV mam ist az na konci mesiaca, to bude super cakanie 😢 Jaaaj, mam depku :(((
@babofka dakujem...hadam nebudeme musiet niekam ist....vlastne ked sme isli k dr. tak som ani nemyslela, ze by to mohlo byt az take hrozne, je pravda, ze sa mu horsie dychalo, ale nemal nejake extra zachvaty kaslu, alebo aby sa nevedel nadychnut 😒 akurat ze kvoli kaslu nevedel vobec spat a bol z toho dost unaveny 😖 ...ale ako som mu dala lieky, tak sa celkom dobre vyspal skoro 3 hodiny, aj sa uz najedol, a teraz sa uz blaznia s bratom....ked oni su taka riadna partia 😉
@mirinka7 zas stresujes? 😉 ja som pri Lale citila az v 22tt..placenta na prednej stene, mala nepatrila k velkym "hmyricom", takze necudo, ale nervy som mala riadne, kedze v novembrovkach uz takmer vsetky citili a ja stale nic (aj ked som mala termin ku koncu mesiaca). teraz sice uz citim, ale nie je to nejak super casto a kolkokrat si ani nestihnem uvedomit, ci to bolo ozaj babo
@mirinka7 placenta vpredu neznamena, ze nie je nieco v poriadku, iba, ze zygota sa uhniezdila na prednej strane maternice, co moze znacne tlmit pohyby 😉
na zapalene hrdlo penicilin zaberie, ale vie sa to vyliecit aj bez toho, len to dlhsie trva. tiez to mavam (ale sranda, ze to mavam az od porodu, dovtedy som sa s takymito pliagami nejak casto nestretavala) ale atb neberiem zakazdym, az ked je to fakt neznesitelne (tak, ze mam vysoke horucky, nerozpravam, nejem a nepijem - ale to sa mi stava iba pri fakt nejakej hnusnej bakterii alebo ked zanedbam zaciatok ochorenia)
@mariannet
az v tejto diskusii som dozvedela, ze ten odber pupocnikovej krvi nie je az taka vyhra.kazdopadne my sme ho pri dcerke podstupili a urobime to tak aj teraz pri druhom babatku.uvedomujem si, ze je to velmi drahe.no je to relativne.medicina ide napred milovymi krokmi a mozno o par rokov bude vyuzitie pupocnikovej krvi ovela castejsie ako dnes.nechcela by som lutovat, ak by sme to nedajboze potrebovali, ze som sa ulakomila a neinvestovala do zdravia svojich deti, ked sa dalo.to by som si nikdy neodpustila. I ked na druhej strane chapem, ze ak niekto nema nato financie, tak to nema jednoducho z coho zaplatit.ale v takom pripade by som si dala urobit odber urcite a darovala, zato sa myslim neplati.Dokonca mimochodom som si vsimla, ze je moznost platit aj na splatky a pri druhom dietati su velke zlavy

@lubka78 no mala som obdobie pokafranej imunity a stacilo, ze ma "ofuklo" (=stacilo sa previest v mhd alebo ist do davu) a uz som bola chora, z toho 3x v priebehu pol roka to bolo na atb ☹ a chora som bola tak, ze bioparox by bol cajicek - mala som vysoke horucky, zimnicu, nemohla som ani hovorit, jest, pit, takze tam to inak ako cez atb ani neslo 😒