Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte
@mirip gratulka malej k 1.rocku a aj k dobrym vysledkom 😉
@mariannet ja som na pn uz od polky septembra..akurat dnes som bola na kontrole a este budem do konca mesiaca.. 🙂
@bancanka ja som v podstate nezamestnana teda presnejsie na neplatenej predlzenej rodicovskej dovolenke a tiez si platim dnp uz rok..a momentalne som pn...cize tych 270 by si mala mat splnenych,ked uz platis rok...a tym padom mas narok na pn z toho vymer. zakladu,z ktoreho si poistenie platis..mas narok aj na vychadzky, vsetko zalezi od doktora,ze ako sa s nim dohodnes..ja som doteraz nemala a uz mi aj patricne sibalo,ale moja chyba,lebo som si ich nepytala..oddnes uz mam.. 😉
jaj a este,ze pocas pn budes nadalej nemocensky poistena,ale platit si to nemusis 😉
dakujem vam vsetkym za odpovede 🙂...a budem sa pytat postupne dalej 🙂
Kocky ako dlho trvaju vysledky tripple testov?.....
mate niektora skusenosti s morfologickym testom?....kamoske to lekarka nakazala dat urobit a ja o tomto teste zatial nic neviem....
Chcem sa vas baby spytat, je normalne, ked mi obcas tvrdne brusko ? niekedy je to 5 x za den, niekedy vobec .. na poradnu idem az 21.10. Znama mi odporucala MAGNE B6 ale nerada by som uzivala nieco bez odporucania lekara ...
@hasacka ahoj....magne B6 su vitaminy, takze s tym by si nemala mat problem....mne to lekarka odporucila na bolesti brucha.....ked to bues brat, nic by si tym nemala pokazit 🙂...akurat len tolko, ze som pocula, ze z B vitaminov sa pribera 🙂....ale to moze byt teraz aj tak jedno 🙂
Dnes v noci ma zobudila taká ťahavo-pichavá bolesť z pravej strany brucha vystreľujúca až do chrbáta. Asi 10 min. trvalo kým som to rozchodila. Stalo sa Vám to už niektorej? Inak často cítim bodavú bolesť v krížoch pri chôdzi. Môže to byť slabé svalstvo v daných partiách? Dnes chcem začať s gravidjogou, tak neviem či urobím dobre.
@hasacka magnezko sa bezne na hocico s bruchom (tvrdnutie, pichanie, bolesti) v nasich koncinach odporuca 😒 - mam pocit, ze to davaju mamickam ako placebo. v zahranici to zas tak bezne nie je (magnezko sposobuje vyssiu krvacavost pri a po porode). maternica sa pripravuje a reaguje na roztahovanie sa, je to uplne normalny jav v tehu.
@optimistka mna pichalo v pravej casti brucha (vo vyske pupku) smerom dole pravidelne asi dva tyzdne, teraz uz len ked sa nastvem, alebo sa moc prepinam (dlhsia choda, velke upratovanie atp). dokina sa, ako som ocakavala, nikajo k tomu nevyjadrila, len, ze keby to bolo pravidelne, mam prist. gravidjogou nic nepokazis, len treba pocuvat svoje telo - akonahle ta pri cviceni bude nieco boliet, pichat a pod, dany cvik vynechaj
@optimistka mna tak pred 3 tyzdnami strasne pichalo vlavo do le v bruchu...kvoli tomu som aj tera na PNke, ale to asi len pre istotu.....den predtym som celkom dost upratovala, tak je mozne, ze som to mala aj z toho....takze teraz sa zatazi snazim vyhybat a dlhodobo uz neupratujem 🙂.....
Ahojte... dnes je celkom pekný dník, snáď to slniečko ešte vydrží nejaký čas... 🙂
@hasacka nechce sa ti prísť na cvičenie do Nukleonu??? Chodí nás tam tak zo 5-6 tehuliek... je to vždy v stredu o 16.30, cvičenie stojí 3 Euráče a je to spojené aj s prípravou k pôrodu... Mne to vždy pomáha, lebo mávam bolesti chrbta a potom tie cviky cvičím aj doma... 😉
Kočky aj mňa občas pichá v boku, hlavne keď idem rýchlou chôdzou a zadýcham sa... 😅
Ale skôr ma trápia tie bolesti chrbta... vždy mi to vystreľuje pod pravú lopatku... keby som sa mohla tak riadne ponaťahovať... ale radšej len opatrne cvičím... aby som si nenaťahovala brušino... 😉
@prsky to s tym magneziom si ma prekvapila, ja som pri prvom dietati posledne dva mesiace pred porodom uzivala kazdy den 3x magneziove tabletky kvoli predcasnym kontrakciam a otvaraniu sa v siedmom mesiaci, vraveli mi vtedy,ze magnezium je dobre na vsetko a ze spolu s dalsimi liekmi, ktore som este na potlacanie kontrakcii uzivala, mi pomoze donosit babatko na termin, no a po porode som ako blazon krvacala 6 tyzdnov, potom bola prestavka par dni a potom zas dalsie dva tyzdne, uz som sa smiala, ze to snad nikdy neskonci, kazda znama na okoli tak dva tri tyzdne slabo spinila, len ja stale do obchodu po vlozky behala..... 😝 teraz v tomto druhom tehotenstve uzivam pre istotu kazdy druhy den pol magneziovej tabletky, tak hadam dam pauzu...
@mariannet ja som pri prvom synovi v tehotenstve marodovala cely 5-ty mesiac, mala som problem s nechtom na palci, mi akosi hlupo zarastol a zacal strasne hnisat, tak mi ho museli vytrhnut, cely mesiac som lezala doma bez pohybu, kedze noha priserne bolela, vraj som dosla v poslednej minute, inak by mi hrozila otrava krvi, ci co..no stastie som mala, akurat ze kvoli tehotenstvu som nemohla nic proti bolesti, ani masticky nato davat, takze som si hryzla iba do pery....no a potom som posledne dva mesiace prelezala najprv v nemocnici a potom doma bez pohybu, aby som predcasne neporodila...pokial nemas deti, tak sa to da, s dialkovym ovladanim na bruchu, s kopcom knih a casopisov a moznosti pripojit sa na internet to prejde rychlo, mna desi, ze pri druhom budem tiez mat nejake komplikacie a ostanem priputana v posteli par tyzdnov no a to si neviem teraz ked uz jedno dieta mam, predstavit....ale zasa na druhej strane, bolo by to zaujimave, keby sa musel manzel cele dni starat sam o maleho, hlavne ked mu maly nedovoli nic, vsetko len maminka... 😖
Baby ja som na PN-ke od šiesteho týždna, kedy som mala špinenie. To sa síce za 2 dni zastavilo, ale lekár vravel, že nebudeme nič riskovať a dokonca tretieho mesiaca budem PN. Tažko som to predýchavala, pretože som dosť aktívny človek, ale povedala som si, že pre bábatko všetko. Potom po kontrole v 12-tom týždni vraví, že by ma rád videl doma až do konca štvrtého mesiaca. Ked som v 16-tom týždni prišla na kontrolu, ktorá dopadla dobre a pýtala som sa do práce, tak povedal, že hádam nepôjdem do práce teraz ked sú všetci chorí. Tak som to už vzdala, pekne sedím doma a vegetím. Ale je to na budku niekdy.... Neviem ako sa potom taká zlenivelá budem obracať okolo bábätka 🙂
@optimistka ja zase ked som krvacala na zaciatku prveho tehu a dr. mi diagnostikoval hroziaci potrat, cast plodoveho vajicka uz sa zacala odlucovat, myslela som si, ze ma dr. vypise a on ze je to zbytocne. ze ci sa to udrzi alebo nie je iba na prirode v tomto stadiu, dal mi duphaston. akurat som mala dva dni volno, tak som polezala a sup do prace...a ono sa to udrzalo 😵 ved potom som si odlezala svoje od 27tt do porodu...
ja este stale necitim pohyby 😒 a uz by som chcela 😉 pri obidvoch tehotenstvach som pohyby najprv cirila ako motyliky v bruchu, aj ked som si nebola hned ista pohybmi, po tyzdni to uz bolo jednoznacne, ze su to pohyby babatka 😉
a dnes som bola s Miskom u dr. a ma astmaticky zapal priedusiek a ze s takym stavom vacsina deti konci v nemocnici, ale dala mu lieky, ze by mu to malo zabrat a kebyze níe, tak si mam zbalit tasku a prist do nemocky.....dufam, ze to prejde, lebo som este stale sama doma, tak by som musela Filipa niekam supnut, co by som nerada 😒
@gocrazy @sirinka no ono podla mna vsetko s mierou, asi to nebude len tak, ze v zahranici sa na kazdy krc neodporuca hned magnezium. podla mna staci pit mineralku s obsahom magnezka. u nas to uz je tusim taky folklor - kazda druha tehula ho uziva na odporucenie lekara proti krcom
@mirip ale nachladnutie je nieco ine ako angina...a ty si pisala, ze ste vsetci nachcipani (=chripka, nadcha, prechladnutie) a na to sa atb nedavaju 😉 ja som tiez uzivala pri tehu s Lalou atb kvoli angine a potom pri dojceni som uz mala tiez 3x atb kvoli silnej laryngitite,,,,,,,,,,,,,,,
@mariannet viem toho strasne malo, len toto su veci, ktore ma zaujimaju a trochu si o nich citam, tak davam info dalej, ale aj preto, aby ma niekto informovanejsi pripadne poucil lepsie 😉
no, musim povedat, ze ja s mageziom nemam skusenosti, aj ked mi uz v 3.trimestri obcas tvrdlo brucho, lekar mi povedal, ze je to normalne a neotvarala som sa, tak som ani nic nebrala 😉
@prsky tak to si dost brala tych atb....aj ked je vzdy lepsie v takych pripadoch brat ako nebrat 😉 ja som naposledy brala ani neviem kedy, pred niekolkymi rokmi....ked som bola s filipom tehotna, tak mi dala dr.bioparox, co je mozno lepsia alternativa, kedze je to iba lokalne atb...aj ked som pocula, ze mnohym to nezabera 😉

@mariannet rozne bylinky, sex, dojcenie 😀 je toho fura 😉 a aj tak mozes prenasat 😝 😀