Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mirinka7 netráp sa tým ,že ešte necítiš pohyby. pri Lili ja som cítila tiež neskôr až po 20tt dokonca už aj lekár sa ma pýtal a ja ,že ešte necítim 😅 .............. teraz mi povedal ,že mám placentu vpredu a tiež som troška bola mimo keď tu už baby písali ,že cítia pohyby a ja nič. dokonca sestra mi hovorila ,že ona cítila už v 15tt. ja som začala cítiť pohyby asi cca. týždeň dozadu.
@andrea142 ja mam aj teraz placentu vpredu, je podla vsetkeho aj toto babatko rovnako uhniezdene ako bola Lala, lebo tiez je vpredu a trochu doprava, asi tam mam najvyzivnejsiu maternicu alebo co, ale toto dietatko sa zatial javi viac mrvivé a mozno aj tym, ze uz som vedela, co mam cakat, tak uz pohyby identifikujem
ahojte babule, mate sa? ja nad pupcnikovou krvou neuvazujem, bola som aj na prednaske, ani pri synovi sme si ju nedali odobrat. A k tomu darovaniu,su strasne prisne kriteria, a z darovanej si nechaju tak 5%, zvysok je nevyhovujuci.
Minuly stvrtok som bola po mesiaci v poradni, tak konecne som sa dozvedela vysledky z prvotnych odberov krvi, mam malo zeleza + nejake bakterie k tomu ako bonus, tak uzivam FE a Dalacin. Pribrala sam zatial 1 kg. Zajtra rano mi idu brat krv na AFP :-/
@mirip tak 13 je pre teba stastna, srdecne gratulujem Bianke k 1. rocku, hlavne vela zdravicka, stasticka a lasky 😀
a gratujem aj k vysledkom krvi
@sirinka aha........ síce aj ja som kiahne dostala ako 18 ročná. a minulú zimu zase neterka 4.ročná zo škôlky a dostala to od nej aj 1,5 ročná sestra a aj moja sa s nimi hrala aj sme tam chodili a ona to nedostala. ............ dokonca nakazili aj svojho otca ( 29ročný 😀 ).....ten nevedel či mal .
Ahojte tehuľky, dobré ránko...
@mariannet aj my ideme urobiť 2. odber pupoč.krvi, tiež nám vyšli výsledky na nejakých 70 kg, tak potom sme sa rozhodli uskladniť. A uvidíme, či sa aj teraz podarí dobrý odber. Ja tomu verím. Samozrejme, musí to byť každého presvedčenie a tiež možnosti... 😉 A použijeme na to ten príplatok k pôrodu, ak ho dovtedy nezrušia... 😅
Ja som inak tiež po pôrode mala dosť oslabenú imunitu, ono je to asi aj tým, že telo všetko dobré rozdeľuje maminke i miminku a drží tú imunitu v tehotenstve na maxime a potom to nejako opadne. A svoje urobí aj únava a vyčerpanie pri starostlivosti o mimi... Hlavne sa treba chrániť pred prechladnutím, ja som sa už odučila stále si rukami chytať tvár, nos a pod., lebo keď ste napr. v OC, tak si tie baktérie pekne "vložíte" sami do nosa, do očí a pod... Nosím v kabelke aj Dettol gel a keď treba, tak ruky kedykoľvek dezinfikujem... 😅
dobre ranko zelam, baby, vcera ma tak strasne pichlo v bruchu - vpravo dole, az mi slzy vybehli. lezala som v posteli a dostala som len taky maly krcik na to miesto, a priatel ma rozosmieval a prisiel druhy a potom tento obrovsky, ale odvtedy zatial nic. Myslite, ze nemusim stresovat ak sa to nebude opakovat?
Dobré ráno tehulky .. Idem sa infomrovať, opuchajú Vám niektorej nohy ? mne včera prvý krát, nebolo rozoznať kde mám členok .. tak som si vyložila nožky a odpuchli .. a teraz su opuchnute zas .((((
@hasacka aj ja mam obcas pocit,ze mi opuchnu,ked dlhsie stojim alebo chodim...ale akonahle si sadne vsetko je ok...mm mi vravi,ze mam uz paranoju,ze sa velmi sledujem 😀
ked pojdes na poradnu,tak povedz o tom svojmu doktorovi...pokial mas tlak ok,tak by to nemalo byt nic vazne...
mne uz zacina strajkovat tlak..pred tyzdnom som uz mala 130/85 😒 pri dcere zacal vystrkovat rozky az v poslednom trimestri..tak som zvedava o 2tyzdne,ze aky bude 😔
@euphoria mam uplne rovnaky postoj k odberu pupocnikovej krvi ako Ty a tiez ideme tak spravit aj pri tomto dietatku. Clovek vyhodi prachy za rozne kraviny nepodstatne ked sa dieta narodi, najma pribuzni, Cize, ak niekto na to nema, da sa este dohodnut na ovela uzitocnejsom darceku od pribuzenstva ako na nevkusnych dupackach, duplicitnych overalikoch, postielkach ci zbytocnych retiazkach ku krstu a podobne. 😉
@zipsy to sa aj mne obcas udeje, neviem cim to je, ale badam, ze je to pri urcitych pohyboch ci polohach. Neviem, zatial ma to nechava chladnou, mozno je to len tym, ze sa nejaky upon maternice rozpina a zrovna v urcitej polohe sa napne viac ako je prijemne. U mna este do uvahy pripadaju zrasty po laparoskopii, prave pravu stranu riesim od operacie slepaku, ze ma tam picha neskutocne a viac ako ked som mala samotny slepak. Vysetrenia nic neukazali, nic sa nenaslo, tak vraj niedke zrast alebo titanovy klip na creve o nieco moze zavadit. Nemas aj Ty po nejakej operacii zrasty?
ahoj maminy ako je to u vas s pohybmi_ja uz si nepametam ze kedy by mali byt take intenzivne sem tam sa to vo mihne.
@zipsy nemusis stresovat ani ked sa to bude opakovat...pokial sa to nedeje v pravidelnych intervaloch, tak je vsetko v poriadku...ja to tiez mavam, ked sa strasne rehocem..ono maternica je uz tazsia, svaly a upony musia dost makat, tak to obcas zaskripe
@hasacka mne este neopuchaju, ale v tretom trimestri zrejme budu spolu s rukami a celym telom ☹ treba mat vylozene nozicky (ale ani to nejak extra nepomaha). mozes si tiez kupit nejaky chladivy masazny gel, alebo nejaky gel urceny na opuchnute nohy a muzik nech masirkuje. dodrziavat pitny rezim a pit menej mineralok. pokial mas tlak v norme a nemas bielkovinu v moci, lekar ti povie, ze to je bezny tehu jav a treba to vydrzat

@euphoria asi ti trochu stupim na otlak, prepac, ale vyskum sa praveze tymto smerom moc neubera (citala som to vo viacerych odbornych clankoch, ku ktorym som sa preklikala z nemeckej wiki), lebo je to zamerane vzdy na toho jedneho jedinca, ktory si krv odlozil - rentabilnejsie je zaoberat sa vyuzitim pupocnikovej krvi pre inych ludi a klonovanim tychto buniek, aby mali co najsirsie vyuzitie. prave ten dovod, ze by si mohla lutovat v buducnosti je hrozne neeticky marketingovy tah spolocnosti ponukajucich uskladnenie krvi ☹ ale vsetko je relativne, ze ano 😉