Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@fodorka no ono to rastie teraz dost rychle vraj ja som este len prvy den 7tt, ale aj tych 15mm sa mi zda vela teraz by malo vraj mat /podla netu 🙂 takych 4-5mm/.Mam aj taku knihu tehotenstvo den po dni a tam je to iste.Ale tak fodorka budeme mat riadnych macikov velkych🙂
no tak moj prvy syn mal nakoniec 3,80kg a 52cm takze celkom dobry macko🙂
@martinkaastefanek
A meral ti dr. vak alebo plod?? Ja som bola na sone vcera, vak mal 16mm a plod asi 2mm, akciu srdiecka este nepotvrdil,ale povedal ze vsetko je ok, normalny priebeh i velkost.Mam ale posunutu ovulaciu asi o 5 dni, tak zrejme aj preto..
A baby, Pijete kavu?
@fodorka
42mm?? Tak to je fakt obrovske.Podla http://tehotenstvo.academy.sk/ ma plod v sietom tyzdni 2-4mm, na konci siedmeho 11-13mm, v osmom 14-20mm.
Fakt mozu byt take velke rozdiely?? Ale zase Tvoj sny bol riadne velky pri narodeni🙂))
ahojte...
baby mate nejake "tehu priznaky"? lebo mne nic nie je, ani zle, ani unavena nie som, ani nic... 😅
a ja kavu pijdem, aj pri Dadovi som pila az do nejakeho 4teho mesiaca,potom len vynimocne
@martinex Ahojte ja tiež nemám žiadne nevoľnosti a som za to veľmi rada, len mierna únava. Ani chute nemám zmenené, len neviem dokedy hihi Kávu nepijem skoro vôbec, len občas ale ani mi nechýba aj keď tlakovo som šla dole a bolieva ma hlava :(
Vítam nové budúce mamičky 🙂
@euphoria no meral mi ten vacok, tak potom by to malo byt ok 🙂 juj som taka rada, tak som od dokiho vystrelila ze som sa ani neopytala v com mam prijimat tu kyselinu listovu, zatial beriem modry calibrumplan
@euphoria a kavu som pila bez kofeinu ale uz ani tu nepijem , chyba mi, ale radsej sa jej teraz zrieknem
@martinkaastefanek Blahoželám, super správy 🙂 ja užívam len čistú kyselinu listovú, teraz je super obdobie na veľa ovocia aj zeleniny tak nemyslím, že by som iné vitamíny potrebovala.. 😎
@valilienka2 dakujem a tu kyselinu listovu ti predpisal doki?lebo mne v lekarni povedali tiez ze je zbytocne napchavat sa vitaminmi teraz v tomto obdobi, len cistu kyselinu listovu mi vraj moze predpisat len lekar
@martinkaastefanek ahoj som v tejto teme nova a tu kyselinu listovu je dobre zacat brat najneskor od siedmeho tyzdna tehotenstva a v lekarni mi ju bez problemov predali aj bez predpisu a naozaj sa netreba precpavat vitaminmi vsetkeho vela skodi 🙂
@martinkaastefanek cistu kyselinu si mozes kupit bez receptu len menej doplacas, ked ti ju predpise.
@martinkaastefanek to je somarina že na predpis, kúpiš ju bežne a je tam odporúčanie pred plánovaním tehotenstva, počas neho a aj pri kojení a kúpila som ju normálne v lekárni.Jedno balenie kyseliny mám doma a jedno v práci, aby som to neprenášala a hlavne nezabudla 😀 Kupovala som ich v rôznych lekárňach a nemali s tým problém. Len si kukni koľko mg je v jednej tabletke, lebo sú silnejšie a slabšie tabletky..jedno mám 1mg a to druhé je slabšie..pri tej silnejšej je rovno napísané "kysleina listová so zvýšenou účinnosťou pre zdravie ešte nenarodených detí" ..tak šup do lekárne babulky 🙂
@martinaaaaa presne tak potom sú to vitamínové deti čo znamená že sú trošku väčšie 🙂 Mojej kolegynke to doslova lekár ku koncu zakázal lebo malý bol veľký, tvrdil že je to sčasti aj kvôli vitamínom..
@martinaaaaa ahoj Martinka 🙂 vitaj, no ja beriem ten calibrum necely mesiac uz sa mi konci tak som tiez chcela len cistu kyselinu listovu.Tak zmenim este lekaren a uvidim ci mi ju tam v pohode daju...
No akoze ja dnes na sone som bola inak v uzase ked som si zbadala ten vacok 🙂 To je neopisatelne/no jj ja som prvorodicka 🙂 /
@martinex ani mne nic nieje ale kava mi nechuti mam chut len na meso a paradajky 🙂 vidim ze mas davidka aj ja by som chcela syna davida 🙂
@martinkaastefanek dakujem za privitanie 🙂 no to je teda pocit verim 🙂 ja ho uvidim v piatok 23.7 a ta cista KL sa vola elasti-q kyselina listova a vitamin b6
@valilienka2 no a potom musia robit cisarske ja som za prirodzene vitaminy v zelenine a v ovoci len ta kys.listova sa da tazsie nahrabat z prirodzenych zdrojov
@valilienka2 no tak to akoze uz bez kyseliny listovej z lekarne neodidem 🙂 dobre vediet
@martinaaaaa súhlasím s tebou 🙂 a tie druhy kyseliny, tie sú rôzne podľa toho ktoré im idú na odbyt alebo s kým majú zmluvu 🙂
@martinkaastefanek presne zubami nechtami 😀 nedaj sa 🙂 ich ani nezaujímalo načo to chcem ale kyselina sa berie aj pri ochoreniach krvi, takže bežná vec na užívanie..
ahojte baby juj sorry ja som s apomilila..ospravedlnujem sa 4,2mm ma mimco ja som sa zmylila.... 😀 to by bola riadna haluz ze take velke 😀 nie nie 4,2mm ma babetko....hihi.... a inak aj ja berem ten femibion-kyselinu listovu aj ked pri malom som nic nebrala ale tak povedala som si ze budem brat iba prvy trimester..inak si myslim ze v tomto obdobi je zbytocne to brat kedze jem za den aj rajciny,papriky aj ovocie..ale sak nech ma klud na dusi...a teraz idem n anporadnu 28.7.
@martinkaastefanek skús si pýtať Femibion 800.
🙂 mne napriklad doky povedala ze som mala brat vitaminy aj ked som kojila .... a ze teraz urcite mam behat do lekarne ....
priznavam ze som brala pri prvom tehu prirodne a nerobili mi vobec dobre na zaludok.... potom som brala obycajne z lekarne a to bolo viac v pohode ale tiez som brala v 1 trimestri a popri tom som jedna vela zeleniny a ovocia 🙂
takze si myslim ze je to ozaj lepsie ako lieky
Ahojte
Jeej to je super ze ste uz videli svoje babetka 🙂 tesim sa s vami..ja uz sa nemozem dockat kedy pojdem k Dr. Aj ja uz chcem vidiet to malinke a vediet ze vsetko ako ma byt..no ale nic musim byt trpezliva..Aj vam byva tak sdlabo nevolno...mne hlavne rano avecer ale stane sa ze mi je slabo aj cely den ☹ A k tomu este tie horucavy bleeeeee...prajem vam krasny dnicek 🙂
bebulik urcite aj ked teraz som sa dala prehovorit na ten femibion ale tak len prvy trimester pokial bude vsetko ok....aj som skor za ovocie a zeleninku🙂

martinkaastefanek moje drobca meralo 42mm to ake velke 😀 sranda...dobre nove clenky vitam uz je nas tu veru hodne🙂