Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@andrea142 je čudný, ale práve preto sa mi páči 😉 Ostatné sú takmer na jedno kopyto 😖
@anulik888
@luciaschur : ja som jedla večer na druhý deň, síce takú nejakú kašu s piškótami ale celkom dobré a potom už normálne, hoci strava v nemocnici o ničom, nosili z domu 😀 ........... je pravda ,že prvý deň som malú videla asi trikrát kým som bola na JISke. chodila som sama a tiež som bola uspatá úplne ,lebo som sa bála ,že budem niečo cítiť. 😅 ...................infúziu som mala iba na jiske
@andiekens ja som tiez rodila CS pre asynklitizmus (ale to skor bola vymyslena dg, nechcelo sa im cakat, kym sa mala rozhodne zliezt do porodnych ciest) pod spinalkou. laktacia sa rozbehla na 3 den. mala sa prisavala od zaciatku ukazkovo, napriek tomu, ze bola prvykrat prilozena az po cca 16hodinach (pri CS nebol ziadny problem, neviem, preco mi ju nedali uz na sale) a dojcime sa doteraz. Mali sme stastie, lebo som nemala vobec ziadny problem (ani zapal, upchaty mliekovod, ci mykozu).
Stastie praje pripravenym (treba preluskat napr. tuto uz spominanu stranku http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...), treba si co to nacitat a mat v zalohe cislo na laktacnu poradkynu, lebo v porodke zvyknu sestricky davat casto aj protichodne rady a od kazdej to znie rozumne ☹ Ak bude pripadne problem, treba ho riesit hned v zarodku, to je zaklad uspechu - a hlavne - dojcenie je v hlave, ak chces dojcit, budes dojcit, aj keby si musela prekonavat problemy (ragady, zapaly, neprisavajuce sa babo atd atp)
inak po sekcii som bola relativne fit hned po postaveni, normalne som fungovala a nic ma nejak extra nebolelo (nic som si proti bolesti nedavala ani preventivne) neviem, ci to bolo hormonmi stastia ci co (prva spolubyvajuca pri stavani strasne vzdychala a stavali ju na 2-3x, az som sa stavania bala, ale prebehlo to na prvy sup a bez problemov, druha spolubyvajuca sa zas ledva hybala a tiez pri kazdom pohybe vzdychala)
@andrea142 JA keď som sa prebrala a mala po bolestiach, tak som mala strašnú chuť na ´Deli tyčinku 😀 . Ja som tiež na druhý deň potajomky jedla piškóty s čajom pomaličky, lebo som si nevedela predstaviť, že z čoho mám mať mlieko, keĎ budem mať tri dni hladovku. na tretí deň mi mama priniesla kurací vývar a zemiaky s mäsom. ( veľmi som to prežúvala a zapíjala) Doktor ma raz načapal ako jem a povedal, či chcem, aby sa mi čreva pomotali a museli ma znova otvárať. No našťastie mi nič nebolo. 😀 Infúziu mi dávali ráno, na obed a večer (asi miesto stravy) ☹ Dievčatá sa na izbe smiali, keď išli na obed, že či mi dnes podávajú kurča v infúzii. Nechcem už mať sekciuuuu!!!! ☹
@luciaschur červený je pekný, ale ten podvozok sa mi zdá zvláštny. Bála by som sa asi, ako sa bude riadiť, a čo asi urobí ten kĺb napríklad pri častom vychádzaní na obrubník - dohora z cesty na chodník. mne sa zdajú tie tradičné otočné kolieska s možnosťou blokovania praktickejšie. Ja by som hľadala ďalej 🙂
@bebulik Moj manzel je zatial hrdina a sam sa mi dobrovolne ponukol ze ak to bude mozne ze by bol rad somnou pocas celeho porodu...uvidime dokedy mu to vydrzi 🙂
@andiekens Tak to mas dobre ... tvoj manzel by teda nemal mat problem byt ani pri porode 🙂 Ale na druhej strane je pre teba urcite pohodlnejsie "odskocit" si do starej ked byvas hned vedla 😉
@luciaschur Tak podla mna sa najdu aj dobri ale aj "zli" lekari a sestricky v kazdej jednej porodnici a celkovo aj nemocnici a ozaj zavisi od stastia na koho natrafis...Sesternica tvojho manzela to stastie asi nemala ☹ Ale ja som pocula aj o neludskom porodnikovi v Saci...takze skutocne zavisi od povahy a obcas aj od hrubky obalky 🙂 Ja asi najskor pojdem rodit do novej, aj ked na 100% este presvedcena nie som 🙂
len doplnim @prsky, ragady a zapaly su hlavne zo zleho prisatia a nevyprazdnujucich sa prsnikov, takze ak je dobre prisatie nemusite sa bat komplikacii..
a hlavne treba riesit problemy hned od zaciatku, najlepsie este v porodnici si zavolat laktacnu poradkynu a nenechavat riesenie az na doma 😉
pozor si dajte napr na mytus, ze mliecko sa tvori az od 3. dna a dovtedy vlastne nema babatko co papat 😅 mlieko sa tvori od 16tt, kolostrum, ktore predchadza mliecku je este dolezitejsie ako mliecko, obsahuje najviac latok budujucich imunitu, vdaka nemu sa osidluju creva spravnou mikroflorou, je vyzivne a pod 🙂
ja som spokojna, ze som rodila na slovenske pomery velmi alternativne, na sekciu by som sa dala ukecat len v pripade KP alebo ohrozenia babatka, nechapem, ze sa niekto da dobrovolne rezat len preto, ze zaplateny porodnik ide na dovolenku, ma momentalne sluzbu alebo je pekny datum atd 😲
ja uz som skusila vaginalny aj cisarsky porod...vaginalny jednoznacne lepsi...teraz je to este 50:50 podla toho, v akom stave bude maternica...
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/na...
nieco k tomu dojceniu...
@luciaschur pozerala som tiez ten kocik, inak to je taka napodobenina peg perego skate, ma sice nafukovacie kolesa, ale veru ktovie, co to je za konstrukciu, ked to ma drzat vahu vanicky alebo sedacky a este dieta a budes s tym skackat kdesi po schodoch, lebo sa tomu bohuzial neda uplne vyhnut 😅
ahojte, ja sa tiez pridávam vraj to bude na 80% chlapček🙂
ahojte baby je normalne ze ma boli brusko??nemam krce ani mi netvrdne no boli ma a pri bedrovej kosti ked sa dotknem tak ma bolii
@bezaz presne, treba si pre istotu zobrat cisielko na laktacnu poradkynu (najdete tu http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab... )
a hamiltona - brrrr - ja som mala zo 2x nevyziadane a bez nejakeho upozornenia 🙄 som sa pri panovi MUDrom citila jak kus masa 😠 - urcite by som do toho dobrovolne nesla
inak co sa tyka kocikov, dost teraz vidim take dizajnove skvosty ako kocik od stokke
@sirinka a to mam jednoznacne najlepsiu cenu 😅 😒 a prave preto aj s tym koncim, posielala som aj na dobierku, poistene, krehke, posta mi ich porozbijala za posledny pol rok asi 3-4 a nevyreklamovala, ze na to sa nevztahuje reklamacia 😠 aj ako v cechach krachla vacsina sklarni, tak ceny isli rapidne hore
@fairynika pokial to nie je nejaka bodava bolest 😉 mna napr strasne boli tesne nad lonovou kostou, ale to mam za to, ze som dnes bola na plavani, potom na nakupe a teraz sme tu 3hodky varili borsc a domace bagetky 😅
@sirinka pre porovnanie napr tato firma ich ma bez pieskovanej nohy za 69 http://glass.pamas.sk/main.php?page=8-sk-Pohare 😅
a kelu, vidim az teraz, ze mi ostal povodny link v pameti...takze link na poradkyne http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...

@andiekens Moja to nevadí, že si drobná aja ja som mal 45 kg pred otehotnením a miery 90/60/90. Tá panva sa celé tehu bude rozšírovať. Zober si, že mne sa roztiahla o 12 cm po prvom. Nechci vedieť, čo ostalo po mojej utlosti 😀