icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

euphoria
24. okt 2010

@bezaz
kedy ides na ultrazvuk? a ozaj, ty nechces vediet pohlavie dopredu? to by si sa potom nemala divat na ultrazvuk.Mna sa vcera dr pytal, ci uz vieme pohlavie a ja mu nato, ako tak pozeram na monitor, uz vidim🙂)

bezaz
24. okt 2010

@zibritka akurat pozeram 😉 ale to je 4D co ti robila, platila si tych 35eur? ako dlho to trvalo?

bezaz
24. okt 2010

@euphoria 15.11. ved mu nemusi doktorka pozerat medzi nohy 😀 hadam mu nebude pipik trcat az po kolena 😉
inak super, ze cakate chalana, moj muz si strasne zela chlapca, tak uvidime, ci sa mu to splni

euphoria
24. okt 2010

@zibritka
krasne fotky.nase ma o tyzden menej, ale malo podstatne menej tukovej vrstvy,teda crty tvare neboli az take vyrazne..vidim ze uz kupujes aj vybavicku🙂

euphoria
24. okt 2010

@bezaz
no ked jej povies dopredu nech nepozera🙂))
ja som tipovala chlapca, ale nebola to moja preferencia.Proste mi to bolo uplne jedno,len nech je zdrave.Manzel je natom podobne.Sice teraz sa akosi viac tesi,najma si ma dobera, ze bude mat meno po nom.No ale take rydzo slovenske meno ako Ferko nedopustim🙂)

zibritka
24. okt 2010

@bezaz ano, 35 Eur... aj ked povodne to malo byt len male 3D za 20 Eur... ale nevadi... 😀
trvalo to asi pol hodinku az 45 minut...

prsky
24. okt 2010

@zibritka krasne fotose mas, nam sa u laurinky take nepodarili, dufam, ze teraz, ked pojdeme, to bude lepsie

tijana
24. okt 2010

Ahojte baby, chcem sa Vás spýtať, či niektoré z Vás chodia počas tehotenstva aj cvičiť - špecialné cvičenia pre budúce maminky?Hmmm? 😉

mirinda123
24. okt 2010

Mile nastavajuce mamicky, dufam ze ma nebudete odsudzovat za moju prosbu chystame jeden projekt pre deti ohladne tehotenstva a potrebovali by sme pozitivny tehotensky test. Nakolko v mojom okoli ziadna tehotna zena nie je, napadlo ma s prosbou o pomoc zavitat sem. Chcem sa teda spytat, ci by bolo niektora nastavajuca mamicka ochotna spravit si test a zaslat nam ho na adresu. Samozrejme za financnu odmenu. Dakujem vopred. V pripade blizsich info mozte reagovat na mail a prilozit hned aj mailovu adresu, na ktoru sa vam ozvem. Dakujem este raz Jana

lilunka
24. okt 2010

Ahojte baby, ja som prechladnuta a chcem ist zajtra k lekarovi jednak nech ma vypise na pn a nieco poradi na hrdlo. Len teraz nie som si ista mam ist k obvodakovi, ze? alebo ku gynekologovi?

prsky
24. okt 2010

@lilunka s normalnou chorobou k obvodakovi 🙂 na hrdlo (ak je to v zaciatku) homeogene9, kloktat salviu, cajicky, na upchaty nos pinosol alebo sprej s obsahom morskej soli (mar plus, libenar a spol)

lilunka
24. okt 2010

@prsky dakujem, tiez ma napadlo ze k obvodnemu, ale potom som si hladala ako sa lieci chrika a prechladnutie v tehu a na jednej stranke sa spominalo ze keby nieco treba ist ku gyn. a to ma zmiatlo. Od piatku sa snazim liecit babkinymi receptami, zatial ziaden pokrok:(

vodnicka
24. okt 2010

@lilunka Cau ja som teraz v 21 tt a asi pred Mesiacom ma zacalo pobolievat hrdlo a vecer mi tiekli hlieny a mala som trosku teplotu a nadchu mam akutnu chronicku uz dlhe roky,tak na nadchu pouzivam Sterimar obsahujuci morsku sol na kazdodenne-dlhodobe pouzivanie ale predsa som navstivila svoju obvodacku a pozerala mi do hrdla a povedala nech si kupim,paralen na vypotenie vela citrin.caju-tekutin,a do nosa ak chcem nieco ine nech si kupim PantheNose maju viac druhov-tento sprej ma aj na pribalovom letaku odporucane.pre tehotne a kojacie matky a na hrdlo som si mala kupit,Sinupret na odhlienenie toto vsetko som brala asi 4-5 dni a pomohlo,nechcela mi dat hned antibiotika tak mi poradila toto a som spokojna,tak rychle uzdravenie 😉

lienka6246
24. okt 2010

@bezaz tak to som dost prekvapena, mne obvodna priamo povedala chodte do GynFivu a ani ma nenapadlo skusit inde, myslela som ze to je rovnaka cena. no nic, len aby boli vysledky dobre....

lienka6246
24. okt 2010

@tijana zatial nie ale ak by niekto vedel kde sa da, poprosila by som aj ja nejaku info

bezaz
24. okt 2010

@lienka6246 oni lekari si bohuzial dohadzuju ksefty medzi sebou, mne tiez dokina kazala ist do GPN, kde by som za to nechala peknych 40eur a takto som to mala na antolskej zadara 😠 inak mne by to asi tiez nebolo podozrive, az na to, ze pri prvom tehu som bola na morfo na kramaroch a tiez to bolo zadarmo, tak som sa divila, ze zrazu by to nepreplacala poistovna, ked morfo je jeden z 3 povinnych utz 😝

evaka
25. okt 2010

Kocky, chcem sa spytat, morfologicky utrazvuk je 2D ci 3D? Pokial viem od kamosiek, u nas to funguje tak, ze si dr. prepina medzi 2D a 3D, samozrejme s milym pokecom a podrobnym vysvetlenim ... tot ich skusenost... no proste asi tak, ako to ocakava kazda nastavajuca mamicka. No a ja som bola na morfo v piatok a este dnes som z toho v soku. Trvalo to max. 5 min s tym, ze som povedala dobry den a dovidenia, este teda som sa v tom soku zmohla na jednu otazku Vsetko? Dr. nadiktoval sestre cisla bez akehokolvek komentara, a ked som cakala, ze sa konecne obrati aj ku mne a povie par slov, hodil mi na brucho utierku a uz volal dalsiu pacientku. To ci je babo v poriadku, pohlavie ... sa mi nezdalo vhodne zistovat, ked uz boli dvere dokoran a mamicka vnutri. Mimochodom, zazitok z toho bol asi taky, ze kedze sa male hodne vrtelo, rozoznala som iba hlavicku, 3D bol neznamy pojem. Musim vsak podotknut, ze tento screening bol preplacany poistovnou a nestalo ma to nic, ale tak to aj vyzeralo ☹ , tak nevesajte hlavu, ked platite tazke prachy, zrejme platite vylucne za ochotu lekara sa vam venovat. 😒

zuzkapu
25. okt 2010

@evaka Ja som bola na morfologickom ultrazvuku a za ten komentár okolo toho som si musela zaplatiť 6 Eur. Ináč by mi len povedal, či je všetko v poriadku, alebo nie. Ultrazvuk bol 2D ale fotky mi urobil 4D. Za tie som tiež platila 6 Eur. Skoro som na riť padla, keď na konci sestrička vypýtala 12,- Eur, ale čo už. Aspoň som pekne videla srdiečko, ako krv prúdi, pľúcka, obličky ...

priadka
25. okt 2010

...hlasim vysledky minulotyzdnovej kontroly + morfo ultrazvuku:
pribrala som 3 kg (ale uz citim, ze to pojde teraz na zimu rychlejsie)
vysledky AFP ok 🙂
tlak krvi mi namerali 145/75 😕 inak mavam nizky tlak, asi som stresovala kvoli tomu morfologickemu
na ultrazvuku sme videli vselico - hlavicku, srdiecko bolo krasne pumpovalo o 106, zaludok, mocak... len pipika sme nevideli, ale nozky boli prekrizene - tazky pristup 😀
doktor tipuje dievca, ale percento pravdepodobnosti radsej neodhadujem 😉

@evaka u mna morfo trval tiez cca 10 minut, najskor si sam pomeral co potreboval za 3 minutky, a potom nam z rychlika vsetko ukazal. Tesim sa, ze to trvalo tak kratko, bo nemam dobry pocit, babetku sa to tiez nepaci, uplne tam vystrajalo a tvaricku zaborilo na 2. stranu do placenty, podla mna bolo jasne, ze ultrazvuk neznasa 😅 Na 3D sa nechystame.
Ak chces mat zazitok, objednaj sa na 3D, tam sa naozaj plati za cas a zazitky 🙂

prsky
25. okt 2010

@bezaz no to fis, oni povedia, ze to, co si hradis, je nad ramec toho, co im zaplati poistovna - mi to pride ako u zubara. ved si zober, ze ja som klientka GPN a za morfo doplacam 20€ 🙄

mariannet
25. okt 2010

@lilunka ja som bola s hrdlom v piatok....predpisal mi panthenol cmulat na hrdlo 🙂.....ale ja mam normalne chronicky zapal hrdla, tak ja s hrdlom budem mat problemy asi dos casto 🙂

mariannet
25. okt 2010

@prsky suhlasim s tebou, ja som tam kde ty....dnes som bola na poradni a objednala ma na 19.11. na morfo aj na poradnu a ked som sa potom pytala na cenu, tak ze 20 eur.....a 3D 39,5 abo tak nejako.....takze tiez ma to nepotesilo.....co uz.....ku komu tam chodis?

inak dnesna poradna ok, dostala som prenatal box, co som vicitala triple test, tak pravdepodobnosti DS 1:3100 a 1:5700 to druhe....takze to je asi ok 🙂....
Pohlavie mi neviem preco nepovedala, ani jej tip.....a babatko bolo podla mna otocene dobre....ale uz som dnes super videla rucicky, nozicky 🙂....tak som rada...

evaka
25. okt 2010

@zuzkapu No pokial viem, u nas v nemocke to tiez tak bezne funguje co sa tyka doplacania, ale s tym som ratala , no co uz, mam ponaucenie, ze uz nikdy nepojdem k dr. o 12.00, ked je hladny 😀 , ale tak nech si v takom case pacientky neobjednavaju, ked vedia, ze to sami o hlade nezvladnu. Ludia na inych poziciach by s takym pristupom prisli aj o zamestnanie

@priadka ja som sa tiez na 3d nechystala, prave preto som chcela kratucky zazitok teraz, no akosi nevyslo. No a zda sa mi zvlastne, aby ma dr. poslal k odbornikovi do nemocnice, pretoze ma lepsie vybavenie ako on sam, a to vysetrenie je napokon na rovnakej, pri mojom os. pocite este nizsej!!! urovni, ako u neho sameho.

evaka
25. okt 2010

Jaaaj, strasne tieto tehosky, ale tak sa potrebujem postazovat a dusicku si vyliat, aby sa mi ulavilo 😀

bay
25. okt 2010

@evaka No morfo ako take je 2D ak to popri tom prepinaju na 3D tak len kvoli pacientke 😉 Mne tak ukazoval tvaricku a teda vsetko co meral mi aj popisoval 😵 Aj sme zartovali. No ale hlavny bol vysledok ze je babo plne ok.
No ale ten tvoj zazitok.... Dakujem pekne 😠 Ved to nemohol ani babo poriadne premerat. Moj meral jednu cast tela aj viac krat pre istotu . A navyse drobec nespolupracoval tak mal dost problem ho vidiet so spravneho uhla 😀

Ja chodim do Ginfyvu a morfo mam zadara ale ked chcem ist na 3D (a ze pojdem 😀 ) tak to si uz budem platit. Ale tak to je zas cisto komercna zalezitost...

prsky
25. okt 2010

@mariannet k czirokovej a na morfouvz idem az v 22tt (koncom, v podstate uz prvy den 23tt) 😖 . tiez chodis k nej, ci k vacokovej? priamo v poradni na tom kratkom uvz ti pohlavie nepovedia (v 18tt je to este aj tak velmi neiste, lebo pipik sa lahko schova za pupocnu snuru a gulky zacinaju schadzat do mieska az okolo 20tt) - to ti povedia az na morfologickom uvz (mozno)

bebulik
autor
25. okt 2010

Ahojte

🙂 ultrazvuk je stale zazitok 🙂 ja u mojej zazivam len tie v 10,20,30t a ziaden poriadny vyklad :( manzel sa cuduje ze preco stale chodim este ku tej doktorke....

@prsky @mariannet @evaka @bay ale chcela som rozobrat aj ine... a to ze ako sa maju Vase bruska 🙂 ja mam pocit ze teraz naozaj rychlo zacalo rast teda zvacsovat sa minuly tyzden mi ho este poriadne 🙂 xixi nebolo vidiet a tento tyzden uz znami hovoria juuuuuuj ake mas uz brusko 🙂 aj vy ste na tom podobne????

andrea142
25. okt 2010

ahojte
tak ja som bola v sobotu na tom morfologickom utz. a doktor tam videl druhú babu. takže čakáme dievčatko 🙂 ....hoci som si želala chlapčeka. no nič hlavne že je zdravé. 🙂 .....

baby prosím vás ,kde v Blave robia 3D ultrazvuk????? chcela by som ísť. prípadne ak máte aj nejaký telefón aby som sa mohla objednať . ďakujem

bay
25. okt 2010

@bebulik No mne teraz velkostne plus minus stagnuje, ale mm tak pred tyzdnom zahlasl, ze nejak sa ti zmensili prsia, potom na mna este raz kukol a ze nieeeeeee, to ti tak brucho narastlo 😀 😀 😀 No vtedy to bol riadny skok 😀 😉 Ale uz ma ja susedia odhalili a u mm sondovali 😉 A brusko sa ma super. Je ako maly. Cim viac pohybu tak ja spokojne ale akonahle zvolnim tempo, nedajboze zastavim, sadnem tak uz kope ako o zivot ze mama hybaj 😀 😀 A pri tom mojom "rychlochodcovi" to nie je uplne lahke sa rychlo pohybovat 😀

@andrea142 Cislo na gynfiv: 02 50202900, inde cisla nepoznam, ale isto robi aj GPN a aj ine miesta, ale ja viem len tam co chodim ja 😅 🤐

bebulik
autor
25. okt 2010

@bay 🙂 aktivne babatko 🙂 chce sa hopsat 🙂)))
to moje tiez nema uplne rado ked sedim alebo lezim 🙂))) xixi

este su len v brusku a uz nas diriguju xixi 😉