Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
janap ja som tak isto vcera mi cel yden oblo uplne na hovno ani neviem opisat proste uplne taka tazoba na mne ani jes tmi nechutilo k tom uto teplo ja som lezala na gauci amaly mi nosil hracky-zlatko moje jedine asi chapal z eje maminke zle..dneska uz trosku lepse aj ke dnechcem to zakriknut tak zajtr aidmee do tych bojnic dufam ze nic do toho nepride..uz sa tesim....
@fodorka krasny vylet prajeme 🙂
ja by som dokazala lezat asi cely den.... je mi tazko na zaludku :( a vela sa potim.... na jedlo tiez nejako nemam vobec chut podla mna pre ten pocit tazkosti ...
kedy nas to prejde hmmm?
Vam kedy prestalo byt zle? Ja mam pocit ze pri prvom teho az niekde v 4 mes :(
@janap24 mne nebyva vobec nevolno, len som trochu viac unavena a konecne dobre spim (az na to cikanie, niekedy idem aj 2x za noc). Obcas mam take mierne krce v podbrusku, takze od dnes som ku kys. listovej pridala aj magnezium. Kavu som sa rozhodla pit max. 1-2x za tyzden. Chvalabohu v tych horucavach na nu nemam ani chut.
ahojte, tak ja som si nasla dve palicky na testiku pred 5 dnami. velmi sme sa s manzelom potesili. zadarilo sa nam na prvy krat. tak by som sa rada pridala k vam
andiekens... hej kvoli rekonvalescencii.. ja som myslela,ze porodim a frcim a to ze som bola tyzden ako mucha a nedokazala som sa postarat o maleho ma desne sralo.. a potom este sestonedelie trvalo.. uf 100 rokov tusim ked som sa ako tak dala dokopy
@dadaga ach jaj.. moj plan je taky, ze mi miesto spinalu pri sekcii pichnu epidural a nechaju mi zavedeny kateter, do ktoreho mi budu dopichavat analgetika najblizsie dva az tri dni, takze by sa mi tym mala skratit doba rekonvalescencie. no uvidime, ale verim, ze sa to zvladne vsetko dako.
ahojte dakujem,aj ked zajtr ama byt horzne teplo ale ved hadam to prezijeme maly ma slnecnik na bugine a ja si dam na hlavu siltacku....sak nejak to zvaldneme potom hodim fotky no aspom dufmaz epojdme eked mi bud ernao na prd tak z toho asi nic nebude...lebo by osm prevracala cleu cestu mne pri malom tie zbolo zle asi do 4mesiaca tak cakam kedy konecne preksoci tento prvy trimester a bud emi dobre....dneska som do seba konecne nieoc aj dala no teraz mi je zle uz z toho jaj a top ocasie..hroz auz ma to nebavi ☹
andiekens moja kamoska v cechach tak porodila ze je potom dopichavali analgetika a ta si velmi pochvaluje lebo uz potom bola hned ok ona si nestazuje....
ja osm inak rada z eprv yporod nakoniec dopadol "sponntane"az sa to da nazvat prenasala som 7dni potom nastup do nemocky dva dni do mna vkladali nejake tabletk yvraj na vyvolanie haha...nic na mna nefungovalo a na 9den po termine mi pichli oxytocin na vyvolanie kontrakcii a veru to zabralo lenze trvalo to 8a pol hodiny lezania s riztiehnutymi nohami a bolestami ako svina tak sa uz teraz pekne krasn emodlim nech je druhy ryhclejsi a lahsi...moja mama to tak mala tak hadam to budem mat po nej inakl ma drbne..jaj dobr euz som sa rozpisala tak idem..papa
ved urcite ja len ze som predtym o tom nepocula je pravda ze som sa ani nidky nezaujimala len ked mi vravela ze ju nic nebolelo tak som zirala ze ako to a potom mi to vysvetlla takze ona mala pozitivny zazitok...a je to iste ze bude smat cisarak?
bozinku a to naozaj si taka tenucka???ty kokso ale to je taky blby pocit nie ze dopredu uz vies ako to bude....
@martinkaastefanek
podla mna je tiez lepsia cista kyselina listova,aspon 0,8 mg denne, ja beriem 1mg denne Jamieson.ale su aj ine znacky..
@valilienka2
presne ako pises, prve tehu som aj ja brala tie vitaminy kombinovane a v osmom mesiaci ma stopla dr ze mam zbytocne velke dieta.ale nakoniec to bolo fajn kedze som rodila v 36 tt-
Ahojte, ja tiež patrím medzi vás. V utorok so bola u lekára, zatiaľ je všetko OK, srdiečko už bilo. Čo sa týka tých vitamínov, chcela som si kúpiť kyselinu listovú ale lekár mi povedal, že v tomto období je to úplne zbytočné, keďže je veľa ovocia a zeleniny. Nad inými vitamínmi som ani nerozmýšľala, tiež som počula, že sa z toho rodia veľké deti. A moje prvé dieťa malo aj bez vitamínov 3,8 kg 😅. Gratulujem Vám všetkým, nech nám to dobre dopadne 😵
Euphoria, zaujalo ma co si napisala, ze Ti Dr. vysvetlila, ze mas zbytocne velke dieta koli vitaminom. Vysvetlila Ti suvislosti? To si brala rastove hormony? Lebo s klasickymi vitaminmi nechapem ten suvis.
Ahojte baby, aj ja by som sa moc rada k vam pridala, este to nemam iste, len mi meskaju a na dovolenke minuly mesiac sme sa silno s drahym snazili, tak duuuuufam ze je to tam. Pri prvom som otehotnela na prvy pokus (3 dni snazenia) tak verim ze aj teraz to tak bude 🙂 Som moc zvedava ako sme na tom, este pockam niaky ten tyz, ci navsteva nepride a ak nie tak sa hned objednam k Dr. 🙂
@mirip @martinex baby nebojite sa toho maleho rozdielu 🙂 ja krpatu 😀 moc chcem, ale neviem si to niako predstavit, hlavne to samotne tehotenstvo 😒
@briketa
Ahoj,brala som bezne dostupne vitaminy odporucane v tehotenstve-calibrum mami ci ako sa to volalo.Nasledne som sa s tym nazorom stretla vo viacerych clankoch, diskusiach.Vraj take vitaminy potrebuju zeny v Afrike, ktore maju nedostatocny prijem potravy a najma vitaminov. Tak si vyber🙂 Ja v tom nie som odbornik, kazdopadne teraz beriem iba kyselinu listovu a jem vsetko zdrave..
ahojte vítam nové budúce maminy 🙂 ozaj už niekto robí tabulku marcovky? celkom nás sem pribudlo už by sa aj robiť mohla 😵
Ahojte, zdravím aj ja... pevne verím, že nám to druhé bejby konečne vyjde. Sirinka zdravím a držím palce! 😵
@meusicka
Ja tiez netusim ako to je. Asi je to individualne. Ja som rada, ze som ich prve tehu brala, inak by mozno mala moja dcera narodena v 36 tt ovela mensiu vahu..Ale na druhej strane sa v nasej rodine rodia dos velke deti, manzel mal cez styri kila a moj otec vraj tiez. Tak takeho obra by som rodit nechcela..
ahojte... práve som prečítala všetky príspevky a mám v tom mierny guláš.. 😉 Ale pomaly si isto zvyknem a budeme sa tu všetky poznať.. ja už týždeň stále špiním. tieto posledné dva dni to nie je veľa, ale predsa je. bola som aj u lekára, ale na sone ešte nič nevidel. povedal, že mám prísť o týždeň a už bude na sone niečo vidieť. zajtra som presne 5 tt. Snažím sa myslieť pozitívne a dúfam, že to malinké sa rozhodne s nami zostať. Cítim sa inak stále unavená a okrem špinenia nemám zatiaľ žiadne iné príznaky. No... až na to, že ma občas pichá v bruchu. Tento týždeň bude najdlhší aký si viem predstaviť. No musím vydržať. A potom dúfam, že už budem môcť napísať, že je to OK. Ešte ma utešuje celkom moja mamina, ktorá pri bratovi mala normálny menzes až do štvrtého mesiaca. Takže ešte to neberiem za stratené....
ahojte, tak ja idem k dr. zajtra podvecer,tak sa tesim a hadam bude vssetko ok
@bajlinka_tn neboj sa, vsetko bude ok, pri mojom Davidovi bol problem ten ze to vyzeralo na mimomaternicove, no nakoniec "preplaval" na spravne miesto 😀
a co sa tyka vitaminov,ja som brala len prve 4mesiace, calibrum a kys.listovu a Dadik sa narodil s 3560g a 51cm

hmm nasa tabulka bude urcite velka 🙂