Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte no uz som tu sobotu sme boli v tej ZOO a bolo uplne skvele sme si to naplno uzili🙂
bleee citam z enemas priznaky aco?nie kazdej zene je zle citi sa "inak" ja pri prvom som vracala asi 2mesiace a teraz zatial osm vracala raz no kazd yden sa citim horzne tazko co je pri malom dost blbe kedze som neni taka aktivna....a to co tu pisete ze pobolieva brusko mna obcas a ked som to povedala dokimu ten len zazeral ze no tak radsej va spozriem ze povodne som chcel iba sono vam spravit ale tak radsej vas skontrolujem a ja ze to pobolievanie je bezne tak asi az tak velmi nie....ale tak bolo a je vsetko ok...teraz idem na poradnu 28.7.cze za chvlku a uz sa velmi tesime🙂ozvem sa neskor maly sa uz prebera..tak paaa
@bleee ja tiež cakám svoje prvé mimi a rannú nevoľnosť nemám a ani ju nechcem 😀 jediné čo ma spája s tehotenstvoj je chýbajúci menzes, väčšie a citlivé prsia a sem tam pichnutie v podbrušku a stááále by som spala 🙂 ale inak sa cítim super..zajtra idem prvý krát k Dr. tak držte palčeky babulky....
@valilienka2 tak to je super ze nemas ziadne tazkosti 🙂 co by som za to dala ja aby mi nic nebolo..drzime prsteky u dokiho 🙂
ahojte,
tak som bola u dr, podla MS som 6+3 a podla utz 5+2. nebolo poriadne moc este bulblinku vidiet,len taka machulka, dr ani nevedela povedat ci tam je plod, takze 6.8 idem na utz, to budem 9+0 a to by malo byt aj srdiecko ak teda je tam bublinka. takze este sa netesim a cakam ci sa bublinka chyti 😒
martinex urcite bude vsetko ok....a za chvilku bud edalsia kontrola a bude tam uz krasna"machulka" ja by som mala mat dneska podla utz presne 6 plus5..juj uz s aneviem docka tbuducu stredu...maly mi uz spinka drobcek uz mi tu normaln zacal padat az osm s amusela smiat 😀
@martinex ahoj, neviem ako to tu presne chodi , tak sa dufam nenahnevas, ze ti pisem .Ja som tiez tehotna a uz nam srdiecko bije, cize mame potvrdenu vitalnu graviditu. Podla PM by to mal byt 8t ale pan doktor v piatok povedal ze by to mohol byt 5-6t. Foto este nemame ziadne. Ideme na kontrolu 3.8 tak dufam uz dake bude. Mam za sebou uz potraty,takze som teraz velmi opatrna. Mozem si obcas s tebou pokecat ako sa citis a tak, ked budem potrebovat vediet pocity ci su dobre ci zle? dakujem vopred, pa Tina
@fodorka ja sa tiez tesim na dalsie utz,hadam to bude ok
@tina2510 jasne ze sa nehnevam, kludne pis 😉 srdiecko je super,ze mate. ja si pamatam pri dadovi ked mi dr pustil tlkot srdca, nieco uzasne prvy krat pocut bit srdiecko..vtedy som si fakt uvedomila ze vo mne rastie dalsi zivot. ja mam foto ale naozaj na nom nic nevidiet,len taky malinky cierny flak 🙂 tie potraty ma mrzia, snad teraz budes prezivat krasne tehu 😉 a rada si s tebou pokecam, kludne aj do IP mozes pisat 😉
fodorka no my sme na tom rovnako ja som tiež 6+5 a ja idem zajtra som zvedavá hádam bude všetko ok, teraz mi týždeň ubehol rýchlo nie ako ked som čakala malú ale to asi preto že mám doma malú 9.mesačnú zábavku a nestačím mysleť na to čo a ako bude.........
@tina2510 to si podla UZV v 6tt teda na konci 6tt ono niekedy až v tom 8-11tt sa dá presne určit dlžka tehotenstva teraz ej to len približne ja som pri malej mala sklz 10dní podla MS som mala byť na konci 6tt a bola som na začiatku 5tt a ked som šla na kontrolu v 7tt /podla posledného UZV / zrazu mi Dr hovoril že sme v 9t a ja že ako ej to možné to tak rýchlo dobehlo a vtedy mi povedal že ono tie prvé dni ked je malinké je to len približne a preto sa to presné meranie a určenie dlžky tehotenstva robí medzi 8 a 11t no a pokial nie je rozdiel podla posledného MS a UZV viac ako 14dní je to na začiatko tehotenstva v norme, aj ja mám za sebou potrat prvé nám odišlo
mirip budem drzat palce🙂 no pekne ze sme na tom rovnako🙂 pocuj aj mne to id erychlo to preto uz deturenc emame doma🙂 je to uplne ine a stale si neviem predstavit ako to bude ked sa to druhe narodi 🙂ked pozeram n amojgho najelika ako mi spinka ,bezka pride ku mne a pohladka ma da mi boztek boze to je to najkrajsie co mozem zazit🙂a uz vidim ako bude velmi lubit bracek alebo sestricku🙂velmi sa tesim a zaroven sa aj trosku bojim ake to bude🙂
ahojte týždeň som tu nebola (dovolenka) a hodinku mi trvalo, kým som sa prelúskala z 8. strany až do konca 🙂
Pekne sme sa rozrástli 🙂 Tabuľku som zaktualizovala, pripájam zachvíľku.
Mne začalo byť zle minulú sobotu v autobuse cestou na dovolenku. Našťastie som nevracala, ale neajko som to predýchavala.Dnes ma teda napína, ale na prázdno. Dalo by sa povedať, že mi je zo dňa na deň horšie. 😝
No zvládla som to 2 razy, tak to zvládnem aj tretí.Dúfam len , že mi nebude zle zase do 20.týždňa. V sobotu odchádzame na chatu - bude úžasná dovolenka, keď sa budem ráno vítať s WC-misou, hlavne bude problém utajiť, čo mi vlastne je.
Mne tiež brucho narástlo, ale myslím, že je to len nafukovanie.Ja idem k doktorovi prvý krát vo štvrtok (mal dovolenku)
Tak tu je tabuľka, prosím skontrolujte sa, či som neurobila nejaký preklep, začo sa vopred ospravedlňujem.
1. bebulik.............................. 5. marec....., tip - chlapček
2. majatko............................10. marec....., tip - dievčatko
3. mirip.................................. 8. marec
4. priadka............................. 3. marec
5. sykina182.........................9. marec
6. dadaga..............................?. marec
7. janap24...........................15. marec....., tip - chlapček
8. martinkaastefanek........11. marec....., tip - chlapček
9. salonka9...........................8. marec....., tip - dievčatko
10.zabka87.........................11. marec
11.andiekens.......................9. marec....., tip - dievčatko
12.helenka2.........................?. marec
13.fodorka.............................9. marec....., tip - chlapček
14.ka.jo................................27. február
15.moniciak........................17. február...., tip - chlapček
16.bay....................................4. marec
17.euphoria........................15. marec......, tip - chlapček
18.hasacka.......................... 6. marec
19.dendy1.............................9. marec
20.kaciiatko........................17. marec
21.ivka82..............................8. marec
22.julinka25.......................13. marec
23.dendy1.....................
24.schumianca.................20.marec
25.majloo......................
26.bajlinka_tn................
27.valilienka2.......................6. marec
28.evaka......................
29.martinex.................,
30.bleee..............................18. marec
31. evinka2.........................11. marec
32. martinaaaaa..................9. marec
33. adka84............................6. marec
34. zuzkapu...................
35. briketa..........................15. marec
36. luppita..................
37. sirinka..........................22. marec
38. sjuzi................................6. marec
39. meusicka..................
40. tina2510..................
Ahojte, som spat s tymi vitaminmi a velkymi detmi 🙂 prepacte, nestiham byt na PC tak casto, ze by som hned reagaovala. Biologicky vzate - ked budes brat prenatalny multivitamin budes mat velke dieta je nezmysel. Jednak mnozstva jednotiek jednotlivych zloziek su velmi dosledne vypocitane a jednak telo pri nadmernom uziti nejakych vitaminov (povedzme ze by si brala flasku denne) sa ich zbavi vyplavenim mocom, alebo by si zacala trpiet mulitivitaminozou, co by boli priznaky nevolnosti a pod.
Vitaminy podporuju zdravy vyvin jedinca ale na velkost plodu maju vplyv faktory ako kaloricky prijem matky, geneticke dispozicie, ciastocne aj dedicne.
A ked uz sme pri tom - pri synovi som nic nebrala, lebo mi bolo nehorazne zle, bol uplne donoseny, mal 45 cm a 2.8 kg. Pri dcere som bola fajn, tak som normalne komplexnu tabletku kazdy den brala a ako plne donosena mala aj tak 43 cm a 2.5 kg.
Popritom ja meriam 180cm , manzel este viac a na vahu je nas tiez oboch dost. ;)
ahojte aj ja sa pridávam k téme vitamíny.
Pri staršom synovi som brala najprv calibrum plan, potom calibrum mami.Syn mal 50 cm, 2900 g.Vitamíny som brala, lebo som stále vracala .Mala som problémy so žlčníkom a pankreasom. Jedla som len kuracie vývary, lebo z ostatných jedál som vracala, len čo som ich videla. Polievky som mohla zjesť, ale aj tak som ich do hodiny vyvrátila. Trvalo to do 14.týždna, vtedy mi operovali žlčník.Pri prvom synovi som pribrala až 3 kg (nie je to preklep)
Pri druhom synovi som brala len kyselinu listovú (vracala som len jeden raz denne ráno až do 20.týždňa) a narodila sa o 2 týždne skôr a mal 54 cm a 4050 g.Pri druhom synovi som pribrala 4 kg (to tiež nie je preklep).Podotýkam, že do 6 mesiaca nikto nevedel, že som tehotná.Kedže som potravinový alergik, tak väčšinu ovocia v surovom stave nemôžem jesť. Pýtala som sa lekára pri druhom synovi, či nemám brať vitamíny, povedal mi, že keď jem dostatok zeleniny a môžem jesť kompóty, tak vitamíny nemám brať.
Tak môj názor je, že tie váhy detí sú individuálne a nesúviasia s užívaním vitamínov.
Jemine salonka, pankreasove a zlcnikove koliky a operacia este ako pridavok k tehu, to si si chuda moje fakt vytrpela :(. Dufam ze uz nadosrmrti budes zdrava ako ryba, urcite si to zasluzis.
salonka tabulka je ok ale už by sa zišla aj iná tabulka taká ako majú iné baby v termínoch kde je toho viac a dáva sa do fotoblogov ked som bola v oktobrovkách 2009 tak robili tabulku ale nie na koníku ale na extra stránke a o bolo blbé kedala sa pozrieť a potom tá baba porodila skor a dieťatko jej umrelo ☹ 😢 😢 😢 😢a už potom to s tabulkou nebolo ono j ked to prevzala iná ked je to tu na koníku dá sa to lepšie pozrieť a potom ako sa rodia deti sa pridávajú fotky bábatiek to je zlaté 😵 😵 😵
inak cekom dosť sa nás nazbieralo, aspon vidieť čo sme robili v júni že dievčatá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@valilienka2 Tak to som rada, ze je tu viac buducich mamiciek, ktore sa citia v pohode... Drzim palce na ten ultrazvuk a napis ako si dopadla. Ja idem az v 10. tyzdni, gyn. je mesiac na dovolenke
ozaj baby volala som Dr dnes o 10myslite na mna idem na uzv a ak bude všetko ok už aj tehotenská bude, no uvidíme ako to všetko tentoraz dopadne......................
mirip drzim palce a ktym vitaminom je to blbost ja som pri prvom nebrala absolutne nic a maly mal 52cm a 3800g ale ja som vedela hned ze bude vacsi ja som mala 4kg ed som s anarodila a muz neviem cez 3,5 aj ked viem ze to nemusi mat vplyv ale tak no brucho som mala nakoniec ako vagon.....no dobre dem sa venovat tak paaa..
@bleee ďakujem a jasné že dám vedieť..moja dr. nemá na ambulancii sono tak som zvedavá ako ma dnes vybaví, tak neviem či dnes bude aj usg :(
Ahojte, teším sa s vami, že už ste mnohé počuli srdiečko a že máte všetko OK. V kútiku duše vám veľmi závidím, ale neskutočne moc vám to všetkým prajem .. ja mám za sebou ten najhorší týždeň v mojom živote a zajtra ráno sa dozviem, či aj tie nasledujúce budú patriť medzi tie najhoršie , alebo sa zasa budem môcť radovať z bábätka .. Hematóm sa v nedeľu po týždni začal zo mňa vylučovať, len neviem, či to bolo dobré alobo zlé znamenie .. .( držte nám prosím zajtra palčky, nech mi dkotor povie, že je bábätko v poriadku a to krvácanie bolo len zlý sen
ahojte...
zatial to tak vyzera,ze sa pridam k Vam aj ja... 😎
Ahojte,
som velmi nestastna.Dnes som bola opat na sone a srdiecko stale nebije.Som z toho uplne hotova.Doktor povedal, ze o tyzden mam prist znova a budeme na isto vediet na com sme.Netvaril sa ale nadsene.Neviem ako do buducej stredy vydrzim.
Hasacka, uplne Ta chapem, ako sa citis. Velmi drzim palce...

ahojte dievcata, ake priznaky pocitujete pocas tohoto obdobia? Ja ich pocitujuem prekvapivo malo, az mi je to podozrive. Napriklad vobec nemam rannu nevolnost. Minuly tyzden som bola viac unavena, ale asi to bolo teplom. Dnes sa ochladilo a citim sa ok. Predchadzajuce 2-3 tyzdne ma pichalo v podbrusku, teraz je to uz par dni v pohode. Trosicku sa mi zaokruhlili prsia, ale citlive nie su. Cakam 1. dieta a myslela som si, ze s popstupujucim tehotenstvom mi bude den co den horsie a horsie....