Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@hasacka ja som dala dcerke prepichnut uska este v nemocnici pripadalo mi to humanejsie plakala len kratucko teda ked mi ju doniesli po chvilke ani neplakala....
dala som jej nausnicky este co som mala ja ked som sa narodila - kazali mi aby som ich doniesla namocene v liehu aspon 24h pred tym. To bolo vsetko v poriadku... aj osetrovanie kazdodenne s liehom aby sa nezapalili uska....
ale co by cert nechcel aj tak sa zapalilo .... jedno usko .... doktorka jej vybrala nausnicky po mesiaci jej museli znova prepichovat chudatku mojmu...
ponaucenie pre mna velmi dolezite na zaciatku ked jej prepichnu usko treba nielen liehom osetrovat ale dat si predpisat framikoin a potriet babatku usko aby sa zahojila hned na zaciatku
@erika1983 :( a len tak malinko stacilo (masticka) a vsetko by bolo inak
k hojeniu babtiek a v com som sa baby poucila mozno to niektorej z Vas pomoze - babatka su zazrak ranky sa im hoja zazracne rychlo aj za par hodin vidite neskutocne rozdiely
v dobrom som po nasom prvom kupani doma chcela dcerku pomasirovat olejikom (J&J) urobila som ale tu najvacsiu hlupost mala bola cela cervena :( a ja som nevedela z prvu ze co som urobila zle.... panika.....
ale nakoniec dalsie jednoduche riesenie mi ponukla doktorka, ktora mi odporucila ... slovensky puder ziadne zahranicne znacky potrela som dcerku a na dalsi den bolo vsetko zazehnane.... od vtedy som ju uz nikdy nenatierala olejikom ozaj som sa bala... ale pudrik pomohol na vela veci
@bezaz jeeeeeeeej velkacka 🙂 take pekne.....
mam velmi rada fotky a tak si ich casto pozeram akoby len vcera sme si ju priviezli z porodnice 🙂 babatko
a uz je taka velka ..... s obroskou laskou cakame ako si pomazname to babenko ktore je v brusku na rukach 🙂
TESIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM SA 🙂 je to neopisatelne nadherny pocit vsak?
ja o hojeni viem dost, my sme mali v auguste autonehodu a mala mala poranenania, a doktori mi vraveli ze rany pri takychto malych detoch sa zahoja za par dni, a poviem vam tak aj bolo, mala strasne hlboku ranu pod bradou a za den dva to bolo zahojene a dokonca hrasticka jej odpodla po troch dnoch
ahojte,
som len tak trochu prebehla posledne strany, takze iba k tym nausnickam - ja som davala nastrelit v 8 mesiacoch, nic sa nezapalilo, rev bol iba ked sa priblizila sestricka s fixkou na oznacenie miesta prepichu, samostatne prepichnutie bolo bez slzicky. Ked budem mat druhu babu, tiez dam nastrelit.
a dnes som sa konecne prepracovala do GPN na krv kvoli inkompatibilite rh faktorov - som prepisovala na flajstri tyzden tehu zo 17 na 20 😅 ale uz len 2 tt a dozvieme sa mozno pohlavie - juchuu
len akurat, ze framykoin je antibiotikum...my sme nenatierali vobec nicim uska 😉
@jabadaba dakujeem...no prišla som sem neskoro, vy už ste zabehnutá partia...
inak idem ešte raz k Holaňovi 10.11.,lebo vtedy som bola v 18.tt a to bolo ešte trochu skoro ,tak mi kazal prisť ešte raz, sa tešim
a tiež rozmyšlam nad Kochom,len neviem,čo to bude stať, či to nebude moc mastné 😅
@lienka6246 ahoj ja chcem zacat chodiť teraz od novembra ...v BA mas kopu fitiek ako aj studii kde cvicenia ponukaju ...ak by si mala zaujem o info na konkretne studio kde cvicia tehotne prosim ta napis mi spravu a ja ti dam kontakt 🙂
my sme dostali taku alkoholovu dezinfekciu a ze keby to zacervenalo, tak dala framykoin, ale ten sme nevyuzili (ale bola to prozretelnost, lebo som ho neskor potrebovala ja na nahryznutu bradavku a nemusela som kvoli tomu letiet k dokine 🙂 )
@bebulik Este k tym prepichnutym uskam, nam sa nanestastie jedno tiez zapalilo, davali sme na to odvar z repika lebo je protizapalovy. Framykoin je super, len predsa je to antibiotikum, a vtedy mala dcerka len 3-4 mes., tak mi ho dr. neodporucala. Vyberte krasne nausnicky, ak bude taka princezna ako ta moja, tak v 3. rokoch budete kupovat dalsie 😀 . My mame dvoje na striedacku, a ked na na tie prve zabudne, vymenime 😉
@tijana ďakujem za info. určite musím niekam začať chodiť, lebo mám aj problémy zdravotné a lekárka mi kázala niečo robiť. chcela som dnes kuknúť cez internet, ale lepšie by mi bolo ak by si mi dala konkrétny typ 🙂 (ja moc internet nemusím)
Dakujem
@prsky bola som včera na tom morfolog. v GPN u Slezáka, trvalo to cca 20 min. prekvapivo šikovne sa mu podarilo popozerať všetky prstíky, mozok, srdce a ostatné orgány vzhľadom na otočenie našej slečny, ktorá sa nám stále otáčala. nenechala sa ani "poštuchnúť do lepšej polohy". Dr. kľudne všetko ukázal, pomeral, spýtal sa či chceme vedieť pohlavie - to sme už vedeli z amnia. To pohlavie podľa mňa ani nebolo vidieť, skoro stále bola otočená bokom 🙂. Aj nám to viac krát prepol na 3D, ale žiadna fotka nebola dobrá. Slezák je príjemný, nebol skúpy na info, zdá sa ako dobrý odborník. Na 3D odporučil cca 24tt. Tak sa objednám tiež do GPN, teraz som platila 20€.
@bebulik Tak to ste mali poriadnu reakciu na olej ☹ Ale ani moj ich neznasa. Ostal po nich uplny "suchar" 😀 😀 Tak tym olejom teraz mazem brucho (aspon ho miniem 😀 😀 ). Odvtedy mame len Niveu.
Nastastie sme hojenie ran velmi nemali moznost skusat 😵 Iba raz si poranil nohu. Vecer sa mu to zacalo zbierat (kym sme dosli domov od bazenu), tak sme to len vydezinfikovali a na dalsi den uz skoro nic len tenulinka chrasticka 😵
@bay 🙂 mozem sa opytat tak ako si pisala, ze ste chodili vonku do prirody to si chodila so syncekom uz len v satke? Ako si to zvladala? (teraz uz nase deti ako tak cupkaju ale v lete 🙂 ja som bola osobne len na ihrisku a mala tam cupkala 😀 po stvornozky a poviem Ti ze na mna dost pokukavali maminky, ze s takym drobcom som uz prisla)
@bebulik No zaviselo kam som sla a podla toho som brala bud kocik (mame trojkolku s velkymi kolieskami a ja ju beriem ako terenne vozitko 😀 ) alebo satka. Mne to perfektne vyhovovalo, ale odkedy sa maly naucil postavit (8m) tak sa odmieta nosit v satke a on sam on sam ☹ Tak som brala deku a na peknom mieste sme sa rozlozili a vypustila som ho na deke a onsi tam lozil (zo zaciatku len po deke, bo trava pichala 😀 😀 ) a neskor bol vsade inde ako na deke.
Ako tak cupkaju? Beha si kade chce 😝 A do kocika ho nedostanem... Takze teraz chodi vsade pesi a ked uz nevladze tak sup s nim do ruksaku 😉 a odtial ma aspon pohana kopanim 😠 😀
@bay tak to mame podobne sidielka 🙂 aj moja len sama sama 🙂
len 🙂 sa prizeram mamickam, ktorych dietatka pekne kracaju za rucku 🙂 moja ani za svet krici od radosti ako moze sama bezkat xixi na deke som ju neudrzala od zaciatku na deke predsa nie je zabava 🙂 vsetko chce preskumat a nic nieje pre nu dost vysoko alebo daleko
tesime sa z nej velmi ved do toho sveta asi musia byt deticky take priebojnejsie
ale sranda je to ze sa vie hanbit a to uz od par mesiacov 🙂))) to vie 🙂))
preto som pred par dnami spominala, ze by bolo super keby existovalo viac takych miest na Slovensku kde by sme sa vedeli dostat na "kopec" aj s kocikom (aj my mame trojkolku fakt terenere najlepsia )

@sirinka sranda, ake rozdielne skusenosti 😅
@jabadaba jasnacka 😉