icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dendy1
28. okt 2010

@andrea142 nahodou je to milé ako sa nechá kočka voziť 🙂 nech si to užíva, keď sa ešte dá, potom už bude musieť celý život po svojich chodiť, má poslednú šancu sa kočíkovať 😀 😀 A až budeš mať druhé, bude o kúsok staršia, kúp pre ňu ten stupienok ku kočíku a bude sa môcť voziť tiež, už bude jar, tak to pôjde a bude to možno pre ňu aj zaujímavejšie.

elesarka
28. okt 2010

@adka84 nebude to nahodou 22.11. ? My ideme vtedy, hned rano na siedmu.
Na morfo ste mali stastie, u nas videl pohlavie, ale ked mi ho chcel ukazat, tak sa maly, uz zase hned pretocil inac. A mam pocit, ze mal nohy stale pri hlave.

elesarka
28. okt 2010

@mariannet Mne spravil 2 fotky, urobil by asi aj viac, len sa fakt nedalo. Takze fotky budes mat automaticky, nemusela som ich pytat.

andrea142
28. okt 2010

@dendy1 : hej to plánujem kúpiť ,len či nebude robiť rodeo, že bábo bude v kočíku a ona iba na nejakom stupienku 😀 ...na svoje veci je riadne žiarlivá 😀 😀 😅

mariannet
28. okt 2010

@elesarka super, tak ked vravite, ze je dobry, mne to vychadza na piatok 🙂.....

mariannet
28. okt 2010

@elesarka jeeej super, dakujem, to si ma potesila, na fotky sa tesim 🙂....aj si sa rovno objednadla na 3D? mne lekarksa povedala, ze ked tam budem, nech ma rovno aj na 3D objednaju.....inak nievies, ci na 3D v GPN davaju aj cd? 🙂

adka84
28. okt 2010

@elesarka 19.11 v piatok. len pozeram, ze som mala den porodu posunuty o jeden den 😅 , ale uz som si to opravila

adka84
28. okt 2010

@mariannet nam na recepcici sestricka vravela, ze to bude aj s CD

mariannet
28. okt 2010

@adka84 dakujem 🙂 ....ja som sa pytala na poplatky, ale toto ma nenapadlo sa ich opytat 🙂...ty ides 19.11.?

adka84
28. okt 2010

@mariannet ano 19.11. ani nas nenapadlo pytat sa na to, ale ta sestricka bola velmi mila a ochotna, ona to spomenula, ze mame pocitat na ten UTZ aj hodinu, lebo to bude aj s CD.

mariannet
28. okt 2010

@adka84 takze to ides na 3D? o kolkej to mas?....lebo ja idem v ten den na morfo o 7,30 🙂....ten kolko asi trva mi vies tiez povedat? 🙂 a beriez so sebou ja muza?....ja by som chcela na 3D len neviem, ci sa mam predtm opytat alebo to nahlasit....

fairynika
28. okt 2010

ahojte aj ja som bola dnes na ultrazvuku a mi mame krasnu babu. Bola som v nemocnici a priatel tiez mohol byt pri mne to ma potesilo. celu nam ju ukazal aj srdiecko sme poculi a nase dievcatko vazi 446g 😀

prsky
28. okt 2010

@mariannet v gpn davaju standardne foto, len niekedy sa nezadari pekna

prsky
28. okt 2010

@dendy1 mne sa lubil jeden clanok o detoch kratko po sebe a v podnadpise o prechadzkach pisu celkom ftipne:

1, malé dieťa v šatke (alebo v inom nosítku), staršie dieťa v športovom kočíku (náročné na chrbát, bábätko nemáte kam zložiť, myslíte na to, ako napr. staršie dieťa zdvihnete na húpačku);

2, malé dieťa v hlbokom kočíku, staršie dieťa kráča (takže ho budete aspoň časť cesty niesť);

3, malé dieťa v hlbokom kočíku, staršie dieťa na kiddyboarde (takže ho budete aspoň časť cesty niesť a potkýnať sa o kiddyboard);

4, malé dieťa v hlbokom kočíku, staršie dieťa na odrážadle (časť cesty nesiete aj odrážadlo);

5, obe deti v hlbokom kočíku (nie vždy prežije kočík, prípadne niektoré z detí);

6, obe deti v tandemovom kočíku (nevhodné do užších dverí a do väčšiny obchodov, na manipuláciu potrebujete značnú silu, na druhej strane - obe deti a nákup majú kde sedieť alebo ležať).

adka84
28. okt 2010

@mariannet na 3D o 8.30. nam morfo robil cca 15-20 minut.aj manzel bol vo vnutri, sadol si na stolicku a pozeral na monitor, na ktory sa pozera doktor.nepytali sme sa dopredu, az ked som isla dovnutra, tak som sa spytala, ci moze aj manzel a oni ze samozrejme. urcite to netreba dopredu nahlasovat

prsky
28. okt 2010

@mariannet a na 3D davaju par foto aj CD. najlepsie je objednat sa po morfouvz a dat si termin v 25-26tt a manzel tam moze ist na ktorykolvek uvz (myslim tie velke - NT, morfo a ten v 30 a samozrejme aj 3D)

elesarka
28. okt 2010

@adka84 Aha, tak uz mi to vychadza :o). Mne morfo robil teda dlhsie cca 40min., ale asi to zalezi od polohy dietata. 3D davaju CD ako som sa docitala, a ja som sa objednavala uz predtym, lebo som chcela presny termin a aj ked robi 3D moj lekar, a to je v pondelok zase pre zmenu. A manzela beriem, teraz nemohol, takze na 3D urcite pojde.

mariannet
28. okt 2010

@prsky no aspon uz viem 🙂....neviem preco, ale myslela som si, ze ty si tam bola vcera....mam to trosku domotane uz 🙂

prsky
28. okt 2010

@mariannet no ja si este pockam 😢 ☹ a jasne, ze to mas popletene, sak nas tu pise pozehnane 😉

mariannet
28. okt 2010

@prsky 😝 alebo tehotenska demencia 🙂.....na morfo je mozne zobrat aj manzela?

dendy1
28. okt 2010

@mariannet @elesarka @andrea142: fotky nemám, boli by to vyhodené peniaze, ani jedna taká čo by stála za to. Tak si počkám na to 3D. Čo sa týka tej váhy bábätka, Dr. povedal, že váži 480g. Teraz ako píšete som pozerala na ten papier čo mi dal, a tam je váha uvedená takto: 456g+/- 67g. Sú tam aj rozmery, ale sú pri skratkách, ktorým vôbec nerozumiem ☹ Ste niektorá múdrejšia z tej váhy? prípadne skúste pozrieť do vašich papierov. Ak by som odrátala od 456 tých 67, vyšlo by to 389. To by sedelo k tým vašim váham, ale prečo povedal 480??? a napísal 456+/- 67g??? Asi to netreba veľmi riešiť, je to asi len orientačné, ako písali niektoré baby pred pôrodom, že mi povedali, že nepriberá a o pár dní sa im narodilo dieťa okolo 3,5 kg, prípadne naopak - štrašili veľkým plodom a bobl len kúsok nad priemer, či priemerne veľké.

prsky
28. okt 2010

@mariannet jasneee 🙂

@dendy1 jak vyhodene peniaze? sak za foto v gpn nepriplacas...za tych 20 ero cakam aspon rozmazanec, ak babo nespolupracuje 😀
Laline hodnoty z morfo mam tu: http://foxterier.eu/foxterorovci/wp-content/upl...
a co tie hodnoty znamenaju... http://www.porodnice.cz/zkratky-pri-vysetrovani...

inak aj pred porodom ti na uvz odhadnu hmotnost a je to +-500g (u nas to bolo -480 g od odhadu)

dendy1
28. okt 2010

@prsky krásne a pravdivé zároveň 😀 je to rozhodne "nakladačka" pre maminku s dvomi malými deťmi. Ja čakám druhé ale s tým rozdielom, že moje prvé sa nebude chcieť voziť 😀 Ona bude sama chcieť voziť 😀 má 19r 😀 😀 Takže hotová opatrovatľka 🙂

prsky
28. okt 2010

@dendy1 hihi...tak to mas vyhodu, ale co ty vies, mozno sa bude chciet vozit na kiddy boarde alebo nosit v satke 😀

dendy1
28. okt 2010

@prsky Ďakujem za link na skratky 🙂 tie rozmery mám približne rovnaké ako tie tvoje, až budem mať viac času hodím aj moje rozmery do scanu a pošlem Ti link. Prečo máš taký rozdiel v tých tt tam hore? Ja tam mám 20w 6d a 21w 2d a pod tým je tá váha čo som písala.

dendy1
28. okt 2010

@prsky hoho - nosiť v šatke??? už teraz sa desím toho, ako budem dvíhať baby. Už teraz ležím doma 3 týžden, mám prasknutú platničku, ledva chodím, bolesti jak hvado. Dúfam, že sa dám do pôrodu dokopy, lebo si to neviem v takomto stave predstaviť ☹

prsky
28. okt 2010

@dendy1 lebo tie hodnoty z morfouvz boli od mojej prvorodenej 🙂 teraz ma morfo este len caka 11.11. 😉
no a nosenie v tvojom pripade - fu, ale pri dobrom uvaze sa da, dokonca chrbat menej boli, pretoze mas tazisko lepsie rozlozene ako ked nosis iba na rukach.

adka84
28. okt 2010

@prsky pls, a takyto papier z meraniami ti dali hned z UTZ? lebo ja som dostala len taky kusok velkosti A5 a boli tam len skratky BPD AC HC FL s rozmermi. ale ziadne porovnanie s tyzdnami 😖. ani vaha babatka. tu nam len povedal doktor

dendy1
28. okt 2010

@prsky hej všimla som si že je to rok 2008, potom ti pošlem moju, môžeš kuknúť, ale ako si už písala netreba porovnávať hodnoty, rozmery ani váhy, každá sme iná, aj lekár môže rôzne merať. Potom sa niektoré mamičky zbytočne stresujú, ak niečo nie je " tabuľkové". 🙂

elesarka
28. okt 2010

@prsky tak teraz som z toho jasna. Mne dali po morfo, len taky listocek ze nalez vysetrenia, su tam podla tych skratiek, len rozmery hlavicky, BPD-49,2 HC 176, obvod bruska AC 159 a dlzka steh. kosti FL: 35,4. A odhadovana hnotnost 392g. Ine cisla tam vobec nemam, teda este okrem toho ze som dnes 20+6 aj podla PM aj UZV.
Dendy tebe dali v GPN, nieco podrobnejsie??