Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte aj ja som bola dnes na ultrazvuku a mi mame krasnu babu. Bola som v nemocnici a priatel tiez mohol byt pri mne to ma potesilo. celu nam ju ukazal aj srdiecko sme poculi a nase dievcatko vazi 446g 😀
@dendy1 mne sa lubil jeden clanok o detoch kratko po sebe a v podnadpise o prechadzkach pisu celkom ftipne:
1, malé dieťa v šatke (alebo v inom nosítku), staršie dieťa v športovom kočíku (náročné na chrbát, bábätko nemáte kam zložiť, myslíte na to, ako napr. staršie dieťa zdvihnete na húpačku);
2, malé dieťa v hlbokom kočíku, staršie dieťa kráča (takže ho budete aspoň časť cesty niesť);
3, malé dieťa v hlbokom kočíku, staršie dieťa na kiddyboarde (takže ho budete aspoň časť cesty niesť a potkýnať sa o kiddyboard);
4, malé dieťa v hlbokom kočíku, staršie dieťa na odrážadle (časť cesty nesiete aj odrážadlo);
5, obe deti v hlbokom kočíku (nie vždy prežije kočík, prípadne niektoré z detí);
6, obe deti v tandemovom kočíku (nevhodné do užších dverí a do väčšiny obchodov, na manipuláciu potrebujete značnú silu, na druhej strane - obe deti a nákup majú kde sedieť alebo ležať).
@mariannet na 3D o 8.30. nam morfo robil cca 15-20 minut.aj manzel bol vo vnutri, sadol si na stolicku a pozeral na monitor, na ktory sa pozera doktor.nepytali sme sa dopredu, az ked som isla dovnutra, tak som sa spytala, ci moze aj manzel a oni ze samozrejme. urcite to netreba dopredu nahlasovat
@adka84 Aha, tak uz mi to vychadza :o). Mne morfo robil teda dlhsie cca 40min., ale asi to zalezi od polohy dietata. 3D davaju CD ako som sa docitala, a ja som sa objednavala uz predtym, lebo som chcela presny termin a aj ked robi 3D moj lekar, a to je v pondelok zase pre zmenu. A manzela beriem, teraz nemohol, takze na 3D urcite pojde.
@mariannet @elesarka @andrea142: fotky nemám, boli by to vyhodené peniaze, ani jedna taká čo by stála za to. Tak si počkám na to 3D. Čo sa týka tej váhy bábätka, Dr. povedal, že váži 480g. Teraz ako píšete som pozerala na ten papier čo mi dal, a tam je váha uvedená takto: 456g+/- 67g. Sú tam aj rozmery, ale sú pri skratkách, ktorým vôbec nerozumiem ☹ Ste niektorá múdrejšia z tej váhy? prípadne skúste pozrieť do vašich papierov. Ak by som odrátala od 456 tých 67, vyšlo by to 389. To by sedelo k tým vašim váham, ale prečo povedal 480??? a napísal 456+/- 67g??? Asi to netreba veľmi riešiť, je to asi len orientačné, ako písali niektoré baby pred pôrodom, že mi povedali, že nepriberá a o pár dní sa im narodilo dieťa okolo 3,5 kg, prípadne naopak - štrašili veľkým plodom a bobl len kúsok nad priemer, či priemerne veľké.
@mariannet jasneee 🙂
@dendy1 jak vyhodene peniaze? sak za foto v gpn nepriplacas...za tych 20 ero cakam aspon rozmazanec, ak babo nespolupracuje 😀
Laline hodnoty z morfo mam tu: http://foxterier.eu/foxterorovci/wp-content/upl...
a co tie hodnoty znamenaju... http://www.porodnice.cz/zkratky-pri-vysetrovani...
inak aj pred porodom ti na uvz odhadnu hmotnost a je to +-500g (u nas to bolo -480 g od odhadu)
@prsky tak teraz som z toho jasna. Mne dali po morfo, len taky listocek ze nalez vysetrenia, su tam podla tych skratiek, len rozmery hlavicky, BPD-49,2 HC 176, obvod bruska AC 159 a dlzka steh. kosti FL: 35,4. A odhadovana hnotnost 392g. Ine cisla tam vobec nemam, teda este okrem toho ze som dnes 20+6 aj podla PM aj UZV.
Dendy tebe dali v GPN, nieco podrobnejsie??

@andrea142 nahodou je to milé ako sa nechá kočka voziť 🙂 nech si to užíva, keď sa ešte dá, potom už bude musieť celý život po svojich chodiť, má poslednú šancu sa kočíkovať 😀 😀 A až budeš mať druhé, bude o kúsok staršia, kúp pre ňu ten stupienok ku kočíku a bude sa môcť voziť tiež, už bude jar, tak to pôjde a bude to možno pre ňu aj zaujímavejšie.