Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@jabadaba manducu /povodne cervenu/ s velkym uspechom pouzivam od Lalinych 3 mesiacov a od narodenia som ju nosila v babyvaku (teraz bude druhe mimco nosene od narodenia v satke - ak bude nosive). u nas ine ani mozne nebolo, kedze mala chcela byt na mne nonstop pritisnuta, by mi ruky odpadli 😉 Zamotat sa nezamotas, manduca sa lahko pouziva, len zo zaciatku si niektore babatka musia zvyknut (trva to tak 2-3 vlozenia do manducy) - toho sa niektore maminy zlaknu - lebo babo vlozia, same su trochu neiste, co babatko citi, babo place, ony ho vyberu a povedia, ze tam nechce byt 🙂 odporucam skusit si to na babike, aby si ziskala istotu. ale inak je to velmi jednoduche - len treba dobre zatiahnut popruhy, aby bolo dieta na tebe nalepene, lebo ak je od hrudnika viac vzdialene, meni sa tazisko a potom boli chrbat alebo plecia alebo bedra.
@andiekens tak sa drz. Jasne, ze po absolvovani gastritidy by to bol teda riadny zahul s tou glukozou. To je fajn,ze ste sa takto vedeli dohodnut. No skusim nieco povyjednavat aj ja, normalne mam z toho mindrak. Keby bol clovek doma, tak nech sa aj povraciam z podoby ale byt niekde dve hodiny, no co ja budem dve hodky niekde v Ruzinove s takym drijakom v zaludku...
@jabadaba Mne kazali ist na krv najprv a potom neviem kde mi to daju vypit. Ale medzitym ako budu po dvoch hodinach brat krv mam poradnu, takze budem asi cakat v cakarni. Mne robili tento test 8 rokov dozadu a si veru nepamatam ani ako mi bolo. Tak asi v pohode, inac by mi to utkvelo v pamati. 😎 A ten citron si kedy davate?
@elesarka tym citronom si tusim mozes trochu dochutit ten napoj, aby bol vypitelny. Aspon tak som to pochopila. Cize, najprv do tej odberovej miestnosti, to by bolo jasne, potom vypit ten fajny mok. Asi aj mne da termin tak aby som mala v jeden den aj poradnu, sak uvidim, nech tam nemusim zbytocne lietat na stokrat. 😝
.
potrebujem poradit. uz druhy vecer mam take tupe bolesti - ako keby krce vlavo dole. mam sa strachovat a riesit lekara alebo nie ? a vobec nemozem lezat na lavom boku, je mi to velmi neprijemne, az boletive. pohyby babatka citim.
nie, hrcu tam nemam, a boli to len ked lezim nalavom boku. ked si lahnem na chrbat alebo napravy bok je to ok.
tak som z toho troska zmetena
@anulik888 a nie je to hlavicka alebo zadocek ? 🙂 moja mala je ulozena tak, ze lezi vodorovne a ma hlavicku hned pri bedrovej kosti a teda neraz sa vyduje a viem ju presne nahmatat a ked si lahnem na lavy bok, tak proti tomu bojuje kopanim 😀 ale radsej sa porad, ked si nie si ista..
@anulik888 tak placentu by si si nemala vediet nahmatat, ta je doslova nalepena na stenu maternice a hlavne nie je tvrda. ak by v nej doslo k nejakej tromboze ci inemu patologickemu procesu, tak by si teda boze chran babetko uz necitila.. podla mna to bude babo, ta moja ked sa natahuje, tak to sem tam aj dost boli, co by teda vysvetlovalo vsetko aj u teba 🙂
@andiekens ze tam mam placentu mi povedal len lekar podla usg .... a moze byt ze sa len natahuje alebo sa mu nepaci byt dole hlavou 🙂
pri dcerke ma strasne boleli krize, bola otocena do vnutra a strasne mi kopala do ladvin a chrbtice ☹ od 20tt so strsne trpela a ta mala potvorka na nas vytrcala len ritku 🙂
jj, ja ti nevyvracam, ze ju tam nemozes mat, len ze ju nemozes citit ako hrcku, moze ti do nej drobec kopat a to moze byt bolestive. sa skus poradit, sama som zvedava, co ti povie gyndos 🙂
ok napisem co mi povedal
@andiekens tak hrcu mavam aj ja, zasadne na lavej strane a vzdy vecer, ked si lahnem na chrbat. Tuha vyduta hrca, niekedy mam pocit akoby takeho pnutia ci tvrdnutia brucha. Ale splasne a prejde to akonahle sa prevalim na bok. DOmnievam sa tiez, ze je to miminko, asi je ulozene viac nalavo a v istej pozicii sa vyduje. Teda aspon si myslim. To tuhnutie brucha mavam vzdy vecer. Chcem sa na to najblizsie spytat.

@jabadaba mne sa to podarilo najma vdaka tej gastritide, ktora ma na tyzden odstavila doma. riesila som ju cez gyndu, lebo uz som nevedela, co so sebou. a uz vtedy chcela, aby sme sa dohodli na termine oGTT, takze hned mi navrhla tuto miernejsiu formu. tiez verim, ze to bude rovnako hodnoverne. ale tak glukozu ti meraju aj na lacno a uz tam by sa mala objavit odchylka, takze uvidime. dam vediet ako som dopadla.