Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka Siri, jasné, že skúsim... ale len vravím, že keďže som bola po sekcii a nemala možnosť prikladať ihneď, tak bohužiaľ... toto bola pre mňa jediná možnosť... Mlieka som ale paradoxne mala na rozdávanie... stačilo sa ísť pozrieť na malého na novorodenecké a už mi tieklo... 😅 Len vždy spal, čo bol napchatý Bebou... 😠 Jooooj, daj bože, aby som teraz porodila normálne, už len kvôli tomuto... 😒
@sjuzi vidis, ja som bohuzial bola ten priprad pri prvej dcerke (a to som rodila vaginalne), ze som mliecko mala az na 4. den a malo, navyse mi nikto nedokozal ukazat spravne prisatie a tak mi nakoniec hodili klobuciky, co sposobilo uplnu pohromu. az doma kojenim kazdu hodinu a naslednym polhodinovym odsavanim som sa dostala na normalnu produkciu mliecka ale nic ine som samozrejme nestihala...
magdulku som mala CR, ale nemala problem sa prisat, stacilo, ze som ju chytila do priecnej polohy alebo aj futbalova jej vyhovovala a netlacila som jej prsnik do ust hned ked ich trosku pootvorila, ale naozaj som si pockala na velku pusinku 🙂
@skippy7 ja myslím, že to uvidíš... možno sa bábulo chytí krásne pri prvých pokusoch a nebudeš ich vôbec potrebovať... ja len píšem svoju skúsenosť... tiež by som ich radšej nepoužila, ale zase s nimi nám to šlo akoby šibnutím čarovného prútika. Proste som ho "oklamala" a tým, že bol naučený na fľašku, tak si asi chvíľku myslel, že ťahá fľašu... 😅
Ale zas je pravda, že sa mi tie bradavky možno i vďaka nim krásne vyformovali... mala som čo robiť ako ich schovať pod tričkom... hehe
@sirinka no vidíš a ja žijem asi v mylnej predstave, že po vagin.pôrode je to jednoduchšie... hmmm... no i tak som zvedavá, či ma pustia rodiť prirodzene tentokrát... veľmi si to prajem...
Ako si to vnímala ty, ktorý pôrod bol lepší? Ja som do posl. chvíle myslela, že porodím vaginálne, pár dní som mala z toho riadnu depku... 😒
@skippy7 urcite s tym treba nieco robit 😉
http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
http://www.docsimon.sk/tovar/medela-formovace-b...
Mne práve veľa známych spomína nejakú ruptúru, že radšej by šli do SC... ale ja si myslím, že už to budú pomaly 4 roky od prvého pôrodu, tak snáď je to tam všetko pevne zrastené...
A vidím, že u teba je ten rozdiel ešte kratší...
@sjuzi prave v utorok som sa pytala dr. ci mi uz nezacne kontrolovat jazvu...
tak mi bolo yvsvetlene, ze to kontrolovanie vobec nie je relevantne, ze USG nedokaze ukazat skutocnu hrubku a kvalitu zrastenia. preto udajne mnohi dr. radsej napisu do zaznamu, ze neodporucaju vag. porod z dovodu prilis tenkej jazvy...
na druhej strane, on udajne za svoju prax vyse 30 rokov rupturu nezazil a este ma ubezpecil, ze co on zasil, to sa neroztrhne... 😀
v zahranici uz rodia aj zeny po dvoch CR vaginalne, je tu niekde aj video o tom...
thanx... pozriem to...
@sirinka krásne videjko... 😵 (aj keď kočky, čo ste slabšie povahy, tak ten cisarák asi moc nebude pre vás príťažlivý)... normálne som si poplakala... tiež to túžim zažiť prirodzene... už teraz viem, že budem sklamaná, keď budem musieť ísť o5 cisárskym... ☹
A 3 dievčatká, ako u teba... 😵
Hlavne si treba v hlave pripustiť možnosť, že môžete skončiť aj CR... bohužiaľ, stáva sa to... Lebo ja som mala z toho fakt také menejcenné pocity, že som to nezvládla a potom som sa nemohla hneď starať o drobčeka... Proste psychicky si to uvedomiť... že to môže skončiť i tak... 😉 😅
Tak si budeme držať palce, nech to tentokrát vyjde... 😉 Ja tomu verím... že sa mi krásne pôrod rozbehne... bez vyvolávačiek a pod...
No, idem, malý už je hore, pekný víkend kočky... užite si pekné počko... 🙂
tak ja dufam tiez, ze aj tentokrat pojde porod prirodzene, aj ked musim sa pripravit aj na druhu moznost 😅 tak si drzme palce, nech to ide vsetko ako ma...."prirodzene" 😉 😉 😵
a ono to dost zavisi aj od dr. kamoska rodila pred 2 mesiacmi 4.chlapca a kedze prveho rodila cisarskym (ostatnych dvoch prirodzene) tak dr. automaticky ju chcel dat cisarskym, ale bola natolko otvorena, ze uz vlastne nic nestihli urobit a porodila normalne...je pravda, ze po predchadzajucich skusenostiach uz isla do nemocnice na poslednu chvilu 🙂 ...jedna pozitivna prihoda zo skusenosti 😵
@petrazav na tych sumakoch je uvedene ze nevhodne pre tehotne a deti do 3 rokov. ja si kupujem z lekarne obycajne tablety ..... a nohy som zistila ze je super vykladat na fit loptu. pekne si lahnem a sup nozicky na lopticku 🙂 aj trosku pocvicim aj mala sa pohra .... prijemne a uzitocne.
@sjuzi
@sirinka
@prsky ach toto videjko ma tiez prinutilo zaspominat... a zatuzit po prirodzenom porode 😔 a nikto, kto rodil prirodzene, mi nerozumie... a to bol pristup lekarov, personalu na tom videu k rodicke naaadherny ... kdeze u nas manzel, vyhodeny na chodbu... kdeze u nas prilozenie na dlhsie po 4 hodinach? po 24 hodinach je u nas uspech!!! ☹ ☹ ☹
baby, magnezko rozsiruje cievy, vdaka tomu ma ten protikrcovy ucinok (ako u koho 😅 ), ale rozsirene cievy = tecie viac krvi, takze s mierou (uz musim posobit ako fanaticka 😀 😔 )

@petrazav mne na krce v nohach pomohlo magnezium a vela vykladat nad uroven srdca a setrit sa.