Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dendy1 no ten vytah bude u nas kapitola sama o sebe.. nam tam podla nevojde ziaden, lebo jednak je kratky a jednak v nom este mame aj dvierka na zatvaranie z vnutra. musim zistit ako sa da oklamat ten vytah, aby som nemusela vnutri zatvorit tie dvierka. viem, ze sa to da len este neviem ako 😅
http://www.kocikovo.sk/product/nurse-look-3-201...
ja mam túto trojkobinaciu, len starsí model, ale tam sa toho moc nemenilo, akurat tak farba
@andiekens je pekný, kolesá má dostatočne veľké a pritom nie tie najväčšie, nepáčia sa mi trojkolky, ale tento je pekný, prekáža mi tam tá ručná brzda, ja ju nepotrebujem- takže mi tam nesedí. nevidela som naživo tú vaničku. Inak pekný. Ak by sa robil PP GT vo 4kolesovej verzii, brala by som ten. Pozerala si zn.CAM?
no baby ma sme pri malom mali vajicko pozicane, este nejaky starsi typ, maly tam vobec nechcel byt, nebola tam ta zmensovacia babypodlozka, tak tam vyzeral celkom strateny, strasne tam plakal, aj ked sme ju pouzivali iba na velmi kratke vzdialenosti, aky bol spokojny, ked sme ho odtial brali prec, nevedel sa potom doprdkat 😅
teraz si radsej vajicko kupim take lepsie, trosku viac vymakanejsie aj pre najmensie babatka, rozmyslam nad znackou maxi-cosi cabrio, z druhej ruky samozrejme, lebo vsak nove su drahe, sice nemam kocik na ktory by som ho potom mohla nakliknut, ale nevadi, budem prekladat....
chcem sa vas opytat, ako je to u vas s cikanim? tiez chodite kazdu chvilu? ja somv noci kazde dve hodiny hore a musim ist s plnym mechurom, uz aj manzel sa cuduje, co furt chodim, zacina to byt celkom otravne...
@andiekens V Maderne(v Barci). 🙂 Postielky tam zozenies od 42 eur a matrace cca 18 eur take kokosovo-molitanove. 🙂 Maju aj stranku www.maderna.sk, ale v predajni maju vacsi vyber nez je na nete...aj ked ak objednas cez net tak mas este aj 3% zlavu k tomu. Ale maju tam aj relativne pekne tehulkovske oblecka a z kazdeho druhu natrafis aj na dobre zlavy....Napr. tehu nohavice za 15 eur a tak 🙂
@andiekens https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/16rl/pre...
Takémuto niečomu sa odporúčam vyhnúť oblúkom, a vraj aj tým polským kočíkom.
@gocrazy aj ja chodím často, nie síce každé 2 hod., ale 2x za noc hej - ale viac je to o pocite, ako o vydanom množstve 😀
caute...ja mam kocik hauck...vynikajuci, lebo je velky, aj klarka sa v nom v pohode este vyspinka...ale taaaaaky tazky a kym som mala fabiu, tak ledva som ho vzdy natlacila do kufra....mno ale aspon mam pekne ruky a aj brusko spevnene 😀
mne ho kupila mama ako prekvapenie, ta co uz...asi uz s nim vydrzime aj ked bohvieako krasne uz nevyzera...
co sa tyka sedacky na kocik...tak to velmi nemam rada....radsej do manducy na kratsiu chvilu a na dlhsie urcite klasicka vanicka, tam sa da aj dobre prebalit mimi...
Ahojte, tu je debata o kocikoch, tak sa musim zapojit, kedze som kocikova maniacka, ale nastastie len teoreticka 😀 😝
Mame concord fusion, ale model 2008 a som s nim maximalne spokojna... tiez sme ho kupovali z nemecka, kde vysiel aj s vanickou a postovnym asi na 450 eur... bolo to v case, ked uz boli v predaji aj modely 2009, ale som velmi rada, ze sme zobrali 2008. Totizto jedinou zavadou 2008iciek bola praskajuca plastova cast striesky na sportovej casti (nam sa to este nestalo, asi preto, ze sme s nou v zime nejazdili). Na 2009 sa trhal cely neoprenovy potah na sportovej casti, treba si precitat temu tu na koniku (Kocarek COncord Fusion), je tam pozehnane o vyhodach a nevyhodach jednotlivych rocnikov... Mam tiez marcovciatko 2009 a kedze mala bola drobne babetko jazdili sme v hlbokej vanicke az do jej 1. roka... ked sa v marci oteplilo, sla do sportiaku... Polohovatelna vanicka pri jej silnom refluxe bola na nezaplatenie, tiez sme ju pouzivali ako autosedacku- ma moznost upevnenia v aute... ked mala dcerka asi 5 mesiacov, pozicali sme si autosedacku od jane, ktora sa da nakliknut aj na podvozok concordu a zistili sme, ze vieme ju vyuzit aj tuto kombinaciu, tak som od ruky kupila takmer uplne novu autosedacku concord ion (za 60 eur), ktora je vacsia ako jane, takze mala v nej bola az do 15 mesiacov... (plynulo sme presli na dalsiu concordacku autosedacku trimax=tiez spokojnost) Ovladanie toho kocika je uzasne, kolesa presli aj lesnou cestou, po chodnikoch a obrubnikoch v meste je to rozpravka... Teraz pri druhom som poskulovala po gessleine, ale ostaneme pri nasom milovanom concorde 😵 V Ke nie je az tak rozsireny, v mojej farbe som mozno stretla 2 kociky... Na dovcu a do maleho vytahu k nasim sme kupili Chico liteway, tiez sikovny, ale po piesku s nim neprejdes 😀 No zas je lahucky, takze sme prenasali...
No a k priberaniu... pri malej som celkovo pribrala 9 kg a ostali mi 4 kg... teraz mam plus 2 kg, ale to nic neznamena... lebo kocky, co vela priberu, to pri kojeni krasne zhodia a aj ked som pribrala relativne malo, ostalo vela 😝 hormony su svine nevyspytatelne...
@dendy1 juuuuj, tak tomu sa naozaj planujem vyhnut.. 🙂 sme si zo svadby odkladali peniazky specialne na kocik. som povedala, ze to bude moj najvacsi darcek, ze si kupime kocik podla mojich predstav a nebudeme sa obmedzovat. ale ono cloveku je to aj trochu luto tolkych peniazkov. ale na druhej strane mi dnes doslo 400 eur na ucet, s ktorymi som nepocitala, takze je to jasnee 😵
@mapa dakujem za potvrdenie môjho výberu Concordu 🙂 Chybičky bude mať asi každý kočík, už to že má vlastnú tému svedčí o obľube. Prípadné reklamácie vraj riešia výmenou, tak obavu nemám, dúfam, že ten model 2011 je vylepšený k "lepšiemu" 😀 Kolieska sú na pohľad lepšie, ostatné poreferujem.
@gotima u nich sme si uz vyhliadli jednu postielku, ale mm este nechcel kupovat..je v tomto povercivy 🙂 ja som si tam oblecko velmi nevybrala. mne bolo vsetko velke ☹ ja som taky drobec, bezne som si pred otehotnenim kupovala aj XS. mne sa ale podarilo dobre tehotenske a velmi pekne veci nakupit v babetkove, su na dominikanskom namesti. vsetko mi od nich pekne sadlo 🙂 dokonca maju aj vanicku na kocik, ktory sa mi paci o 60eur lacnejsie ako ostatne internetove obchody.. bola som s nimi maximalne spokojna. ale postielku budeme tiez brat z maderny 🙂
@andiekens máš pravdu, Ty budeš voziť, vaše dieťa bude v kočíku - ak Ti to rozpočet dovolí nešetri na sebe a dcérke 😀 Perspektívne ti ostane pre druhé dieťatko, dobré veci vydržia. a ak ťa zaujme nejaký kočík na ulici, pokojne oslov mamičku a popýtaj sa na jej názor, prípadne skús ako by sa tebe vozil taký kočík. Si nastávajúca mamina, neboj s nikto ťa nebude mať za čudáčku čo otravuje 😀 Najlepšie je skúsiť naživo aj s "nákladom".
@andiekens Moj manzel nastastie povercivy nie je a dohodli sme sa ze taketo veci budeme radsej kupovat postupne ako by sme sa mali plasit naraz pred porodom... 🙂 Mne riflovy komplet z Maderny sadol pekne, ale tak ja som asi vyssia ako ty. 🙂 V babetkove som este nebola ale aj tam sa urcite zastavim 😝 A co sa kocika tyka tak nemame az tak velky rozpocet aby som si mohla dovolit kocik presne podla svojich predstav, ale snazim sa hladat nieco co bude mat dobre funkcie a prislusenstvo za rozumnu cenu. 🙂
@martinkaastefanek vsak tam porodnica nefunguje, bola davno zrusena, aj preto praskaju tie tri bratislavske vo svikoch. Aspon ja mam taku info, ci nieco sa za posledrne obdobie zmenilo?
@gocrazy mi hovor s tym mechurom. Na porazenie. Absolutne sa nevyspim, za noc som hore aspon tri krat. Do toho este aj s maly treba raz, takze to vyda styri razy za noc dohromady. Som total nevyspata. A to nehovorim ako ma to otravuje ked idem niekde von, kazdu chvilu mi treba, bojim sa aj napit. Je to otravne a velmi.
tiez som na marec vypisana.som v 21tyzdni
Ahojte baby, dlho som tu nebola a skoro som vás nenašla ... už som šla zahájiť misiu SOS ... ale už vás mám, idem trošku počítať, čo má kto nové ... do kelu aj s robotou, od kedy som nastúpila po " PN " nemám čas sa tu ani ukázať a pritom sa tu deje toľko zaujímavého ... tak držím všetkým palčeky aj naďalej 🙂
Ahojte kocky, no vidim ze je tu velka debata o kocikoch🙂 Som tu jedina taka co mam hlboky kocik z druhej ruky? Nechcela som 3 komb, v tom hlbokom sa povozime mozno len pol roka, tak mi bolo luto na tu chvilu dat tolke peniaze za kocar, a potom uz malemu kupime nejaky lepsi sportak. Kamoskina dcera uplne odmietala byt vonku v hlbokom kociku, do pol roka ju nosila len v satke a potom kocikovali v sportovom.
takže ... skúsim za zapojiť 😀 ... popriadku :
aj ja som dosť už pribrala, z pôvodných 56kg je súčasných 66 aj niečo, ale neriešim, neprejedám sa, akosi to ide samé ... teraz mám skôr pocit, že zjem menšie porcie, taký normálny obed je už fakt problém (polievka+hlavné jedlo)
WC 😀 no to je kapitola sama o sebe, ja v noci už nechodím, ale boli aj také časy, teraz skôr výnimočne ... skôr mám problém cez deň a hlavne, keď si malinké veselo brnká do môjho mechúra 😅
sny - no comment, ja rodím pravidelne každú druhú noc a každú prvú mám nočné mory, že sa s niekým hádam 😀
kočíky - som za trojkombináciu, myslím, že sa využije všetko ... celkom mi padli vhod tipy od vás, hlavne značka Concord, tú si musím ešte " doštudovať " ... má niektorá z vás skúsenosti s Neonatom či Cam ? ... to boli moje top tipy doteraz ... len ja sa akosi neviem stotožniť s farbami tohtoročných kolekcií, tak čakám ešte na 2011
a ešte jeden dotaz ... my ešte toto moc nekupujeme, ale už sa k tomu schyľuje ... mám niektorá z vás skúsenosti s komodami do ktorých je zabudovaná aj vanička na kúpanie ... tak, že keď sa zavrie veko, je z komody prebaĺovací pult ... mne sa to celkom pozdáva, len neviem odhadnúť životnosť tohoto vynálezu a nepáči sa mi, že prebaĺovací pult je potom orientovaný tak, že dieťatko potom nie je nožičkami k vám, ale bokom ... tak neviem ... 😖
... a predsa ešte čosi ... viete poradiť nejaký dobrý obchod na detský nábytok ?
dievčata a čo si myslite o kočiku X-lander?? našla som inzerat,3-kombinacia za 350 E.
@skippy7 dost ho vidim na uliciach, aj som ho zvazovala, lebo celkom fajn vyzera, ma velke kolesa a je priestranny, ale mne vadi, ze sa sportova cast neda otocit v protismere jazdy (babo celom ku mne) - aj ked takych kocikov je minimum dneska - ja ak pojdem do kocika teraz, tak jedine s prehadzovacou ruckou
@evaka no ja som vyskusala vsetky diety, cvicenia, lieky a potom som sa s tym vyrovanala a bola som spokojna. I ked som nerodila, strie sa mi urobili dost davno, mala som nejake problemy so zaludkom a dost casto sa mi "nafuklo" brucho a stvrdlo ale potom to preslo. Mala som to dost dlho este pred par rokmi, potom sa to nejak upravilo ale na bruchu mi ostali strie ako po porode, takze teraz s tym problem nemam 🙂
Ale co uz, a teraz si hovorim, papam pokym mi chuti, ci nie? a hlavne ked mam co popapat 😎 (ale samozrejme s rozumom)
@mary.la no co sa tyka tej vanicky zabudovanej v prebalovacom pulte, ja som to mala ale strasne som na to nadavala bolo to strasne neprakticke, lebo ked som okupala malu tak potom som to musela zavierat a tak ju tam davat, no museli sme byt pri kupani dvaja, druhykrat by som nekupovala, jednoznacne preferujem vanicku a zvlast prebalovaciu podlozku,

@andiekens na vozenie po ulici je to jedno, do terénu a snehu sú väčšie lepšie, ale ako som písala, horšie sú pri skladaní - zaberú viac miesta, ťažšie - každodenná manipulácia, pre toho kto by často skladal, + nejaký ten schodík ťa denne postretne, teraz si to ani neuvedomíš, až, keď prvý krát vybehneš s kočíkom ostaneš prekvapená, ako myslia architekti na mamičky a invalidov 😢 a vraj aj pozor na niektoré výťahy, niektoré kočíky sú pre ne priširoké 😀