Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Na margo toho príspevku - sestričkám spadlo dieťa pri kúpaní. ☹
Skalica má výhodu, že tam sa bábätká kúpu na izbe a kúpu ich maminy - ak si trúfnu, alebo 1 setrička a mamina stojí pri sestričke. Nie ako na Antolskej - hromadné kúpanie u sestričiek.
@martinkaastefanek
ja mám super skúsenosti oproti tej nočnej more z Antolskej. Manžel pri pôrode ÁNO, mimčo 24 hod pri sebe. Majú aj nadštandardnú izbu aj normálne. Nadštandardná neviem ako bola vybavená a ani koľko sa platilo. Ja som bola na normálnej izbe:3 maminy na izbe spolu so svojimi bábätkami. Odnášali ich len na očkovania a odbery. Moja izba a susedná mali spoločné WC a kúpeľnu (tak ako na Antolskej), len na kúpanie a prebalovanie bola taká malá miestnosť medzi izbami, tam sme chodili prebaľovať detičky,kúpať, kto chcel odvážil si tam dieťatko.
Epidurálka neviem - epi dávali kočkám, ale či to bolo len od PO-PI to si nepamätám. Ja som rodila v nedeľu, o epi som nepožiadala - bola som hrdinka, že keď som zvládla 1 pôrod zvládnem aj druhý. A v mojom prípade by mi aj tak nedali, nakoľko mne nestihli dať ani klystýr - ja som rodila šup-šup.
@salonka9 no ja ako prvorodicka z porodu strach nemam , preco aj , ved neviem o co , teda o ake bolesti ide , ale zase ja hrdinka nie som pre istotu budem trvat na EPI, ak mi ju teda stihnu dat 🙂 Ak pojdes do Skalice a ja sa pre nu rozhodnem tiez, mozno sa tam stretneme mame rovnaky termin 😉
Ahojte, @sirinka no to je sila - dieťatko spadlo pri kúpaní. Hrozné, ale bohužiaľ stáva sa. Najviac ma "prekvapil" ten prístup sestričiek, ako sa píše v článku.
Keď som pred troma rokmi rodila v Trenčíne, sestričky chodili deti kúpať na izbu. Teraz sa už tiež kúpu na novorodeneckom. Ale bolo aj obdobie, že kúpali detičky len raz za 5 dní. Až keď sa sťažovali pediatri, že deti chodia domov doslova "smradlavé" so zaparenými zadočkami, tak začali zase každý deň.
@mary.la ohladne kupania babatiek tak mysme mali vanicku zvlast a mm nebol nadseny z toho aby sme kupovali prebalovaci pult z hladiska miesta ktore zabera, ale aj sa bal manipulacie s babatkom,..... a nakoniec ma sestra presvedcila, ze mne aj babatku bude najlepsie, ked budem prebalovat na nasej manzelskej postely
tak sa aj stalo dcerku sme spolu okupkali a potom sup na postel, kde som vsetko potrebne urobila v sede spokojne a dcerka na tepluckom makkuckom 🙂
@zuzkapu ked som rodila ja 🙂 prvy krat nas bolo mamiciek tak vela, ze som aj s ostatnymi mamickami boli na oddeleni, na ktorom boli mamky cakatelky.... a babatka nam kupali kazdy den, ale ani raz som nevidela ako... ani nam neukazovali ako dietatko kupat... ani vazit ich nevazili tak ako na novorodeneckom ozajstnom....
vtedy ked som rodila tak bolo viac ako 50 deticiek narodenych v tych istych dnoch ako my
aj ked .... vieme, ze by mal
@zipsy ja som sa dlho rozhodovala, chodila, radila sa s kamoskami co uz deti maju a nakoniec som kupila ten concord akciovy, zatial som s nim velmi spokojna 😀 😀 😀 uvidime, aky bude v praxi. ale same dobre odporucania som nanho mala, od viacerych mamiciek aj predavaciek. Ak by to bolo dievcatko, tak som mala vybratu inglesinu 🙂
ahojte 😉
kocik mame po dcerke..bola som s nim fakt spokojna,ale neskor som olutovala,ze sme sa rozhodli iba pre 2kombinaciu namiesto 3komb 😖 takze teraz by som rada druhy,ale to budem riesit az pred porodom alebo po porode 😎 a asi uz tentokrat pojdeme do ojazdeneho namiesto noveho..no uvidime 😎
kupanie v nemocke..tak tam kde som bola ja rodit,to fungovalo tak,ze na 1x mala prist sestricka ukazat ako sa babo kupe a potom si ho uz mamicka mala kupat sama..ale kedze mala bola malo co pri mne na izbe,kvoli infuziam,tak mi to neukazali 😔 a doma uz potom kupal manzel 😎
@prsky: tak hej aj ja mám doteraz taký blbý pocit ,že mi sedí chrbtom a tak kecáme. ešteže sa malá zabaví sledovaním okolia a komentuje čo vidí. 😀 .......možno pri druhej prehovorím muža a kúpime potom ten kočík čo sa preklápa rúčka 😉
@zuzla2 : ja som sa mesiac neodvážila kúpať malú keď sme došli domov z pôrodnice. kúpal ju manžel a keď nebol doma tak som zavolala mamu 😅 ......bála som sa že ju zle chytím alebo sa mi vyšmykne 😅 ................. ale malo to aspoň jednu výhodu, každý večer malú kúpe muž, ja len vtedy ak nieje doma ,čo možno bolo max. 20x 😀
@zuzla2 🙂 ja som to mala asi naopak pri dcerke sme mali Chicco S3 trojkolku pouzivanu a sme ju predali ... boli sme ale nadmieru spokojni a teraz sme kupili CAM X3 novu trojkolku este vyuzijem trosku sportovu cast pre dcerku a potom uz pre drobca 🙂 .... perfektne sa ovlada trojkolka preto som chcela aj teraz trojkolku a oproti Chiccu sa da sportova cast otocit aj ku mne aby babo na mna videlo, vanicka je krasne polohovatelna a velka 🙂 tak to je dobre preto, lebo dcerka bola velke babo 🙂
@mary.la : ja som ho kupovala v Babyland : ako personál nič moc ,keď sme tam boli a takisto miestnosť natrieskaná ,že iné si ani nepozrela a predavačka neochotná........ keby som to nemala vyhliadnuté tak sa otočím a idem domov. 🙄 .....a ešte som mala šťastie ,že tú farbu mali aj na sklade.....pridávam link: http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?S...
@skippy7 dakujem, tiez som si myslela ze vacsie su omnoho lepsie, tak uvidim
@andiekens vsak to, mam v brane asi 10 schodov az potom vytah, takze je to uplne "super". jednu susedu som raz videla ako musela od kocika odmontovat jedno bocne koleso (mala iba 3 kolesovy) a az potom tan natesno vosla. no a tomu som sa chcela vyhnut. Uvidim pokukam v obchode, mozno nieco najdem aj pre panelakove vytahy 😉

@salonka9 takze ty mas so Skalicou taketo dobre skusenosti??No pretoze my sa budeme stahovat do Senice, tak som premyslala rodit v Malackach alebo Skalici, ak sa do Malaciek nedostanem, tak mi ostava Skalica.Neviem ako to tam maju zariadene, mozes mat babo 24h pri sebe??moznost manzela pri porode a nieco sa mi zda ze som sa niekde dociatala, ze EPI ti pichnu len PO-PIA a koniec, sviatok a vikendy nemas sancu..mozno je to inak neviem zistujem...