Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@lienka6246 uf, aha.. no my nastastie mame kolajnicky. nam uz ostava prekonat "len" ten vytah.. 😅
a to uz fakt mate baby aj kupene kociky ?....to ja este nie ani vypozerany.ja absolutne neviem, co do maleho kufra auta a zas tiez 1000 euro stat nemusi🙂 mate nejaky typ?
@mirinka7 no ved prave...ale je toho na trhu strasne vela....ja neportrebujem aby to bolo najmodernejsie , hlavne prakticke a pacit by sa mi to tiez mohlo 🙂
no uvidim ,bo mam to komplikovane -zijeme v horach -takze väcsie kolesa by to potrebovalo...ale mame zas velmi maly kufor a nove auto kupovat hned zas nechcem....
Ahojte dievčatá,
chcem sa opýtať, že ako často cítite pohyby bábätka ? Naposledy som ich asi cítila v pondelok večer, no a od vtedy si nie som istá, niečo slabé sa mi zdá, že som aj včera cítila, ale neviem, mám sa znepokojovať?
@juliet2812 ahoj, no ja citim pohyby každy den, mala som už aj ja pocit, že necitim,ale mam monitor na srdiečko, tak som sa trocha ukludnila.....ale keby si necitila dlhšie,tak nečakaj a chod k lekarovi alebo na pohotovosť.....ja som to zažila min.rok a už bolo neskoro... 😔
@juliet2812 Ty si aspon nieco citila, ja stale nic co by naznacovalo nejaky pohyb 🙄
Ahojte budúce mamičky 🙂. Dlho som sa tu neukázala, nakoľko sme prerábali internet.... Všetky vaše diskusie som si však pekne prečítala a musím Vás pochváliť ohľadom témičiek 🙂. Takže niesom sama ktorá špekuluje či už o kočíkoch a vecičkách pre malé. Hm, ja som sa dosť s manželom namotala na Casualplay S4 vo farbe carbon 🙂))))). Je prekrásny a hned ako sme ho zazreli naživo, tak chceme len ten. Fu, tá cena... Ja viem :(. Rátam však s tým že ho potom dúfam predáme. Páči sa mi na ňom hlavne ručná bubnová brzda a dá sa super zložiť do kufra. Taktiež vanička je veľmi dobre vybavená keďže je aj do auta a tak... Veľmi mi vyhovuje strieška ktorá zabezpečuje dokonalé bezpečie pre malé, čiže sa tam bude dať pekne skryt 🙂. Perfektne sa ovláda je lahučký a proste sme rozhodnutí. Chcela som Vás poprosiť o vaše rady ohľadom veľkosti vecičiek pre malé do pôrodnice... Nevieme sa s manželom moc dohodnút. Ja som zásadne pre 56 veľkosť a on rieši už 62.... Dnes dokonca padla už aj hádka ráno na túto tému. Aké veľkosti kupujete Vy? Mne sa tá 62 zdá moc veľká do pôrodnice. Tak prosím o radu tie mamičky ktoré už majú isté skúsenosti a poriadia tak Nám ktoré sme nové 🙂. Držím všetkým palce nech každej z vás malé krásne rastie a teším sa na vaše postrehy. Ozaj, a zdravím nové mamičky ktoré pribudli sem k nám 🙂. A ešte ste preberali pohlavie... Mne doktor najprv dve minúty tvrdil že dievča a len pred koncom mi zahlásil že chlapček... Tak neviem, som na vážkach 🙂. Uvidíme... Papa a majte sa pekne 🙂. 😉
@ella_joy Neboj, skús si dať ruku tak keď sedíš v pokoji alebo ležíš na burško a čakaj minútu a zaručujem ti, že pohyb pocítiš. Je to také jemné ťuknutie.... Iste si to všimneš. Len si možno cez deň rozbehaná a nestačíš sa na to tak sústrediť. Zo začiatku je to vraj moc jemnučké 🙂.
@juliet2812 Určite sa neznepokojuj a skús si priladať ruku na bruško a budeš to isto cítiť. Možno máš kludnejšie bábo 🙂.
@kovkov ja som rozmýšlala nad X landerom. Odporučili mi ho aj v obchode. Len manžel sa trošku namotal na casualplay ale X landera by som isto brala je to športový kočík aj do hôr a je veľmi pekný 🙂.
@prsky Ahojček 🙂. Takže výsledky už mám a dodadli dobre 🙂. Tak si ale predstav, že im to trvalo dva týždne a vedela som ich až včera... Tak si vieš predstaviť aká som bola nervózna... 🙂
@juliet2812 takmer denne citim pohyby. Nie v rovnakej intenzite ale citim. Obcas ma prepadne pocit, ze co sa deje, ze sa male este neozvalo, ale potom to pride. A vcera sa prestahovalo na opacnu stranu, do vcera som ho vzdy "nacapala" na lavej strane dole a vcera kotuha pozblnkavalo na pravo a neviem co sa dialo, asi si ustlalo rovno na mojom mocovom mechure, lebo v priebehu troch hodin som bola na wc dobrych styri krat! Som fasa vyspata. 😠 Zajtra idem na morfo aj poradnu, tak si babatko preklepnem, konecne ho zasa uvidim.
@juliet2812
@ella_joy ....dievčata, prepačte, nechcela som vas nijako vystrašiť, vy mate proste kludnejšie babenka a tie kopance ešte len pridu určite.....ja mam problemy s krvou(zla zražanlivosť), tak preto tie problemy min. rok.....verim, že u vas je všetko v absolutnom poriadku 😉
@andiekens ešte som našla toto: http://www.kocikovo.sk/product/graco-symbio-spo... ....nevyzera zle nie? je ľahky a aj uzky, že by si sa do vyťahu mohla zmestiť...hmm? ma to celkom zaujalo
Baby, nechcem vam do toho skakat, ale napr. tie X landery su dost casto na strankach SOI ako skodlive ci nebezpecne. A celkovo polske kociky vedu zakazdym v zozname vadnych ci skodlivych vyrobkov. Za dalsie, teda ak mozem poradit, ja by som trojkombinaciu nekupovala, zasadne je to na ukor velkosti vanicky a tym padom na ukor pohodlia dietatka. A o tu ma ist pri kociku v prvom rade. Imidz, dizajn a farba su to posledne na co treba prihliadat. Nie pre maminku sa kocik kupuje. 😉 Ja len, ze to co obcas vidim vonku az ma mrakoty beru - maminka doladena, kocik ako z vesmirnej stanice a dieta v nom ako sardinka. Hlavne, ze maminka je trendova. Neberte to v zlom, to je len taky postreh. Ja mam riadny hlboky, z tych najsirsich Peg Perego s vanickou Young a nemozem povedat kriveho slova. Do roka som v nom vozila maleho a to bol riadny valibuk, s fusakom ziaden problem. Pri sportovom sme detto volili najsirsi, v tom case bol jediny na trhu Jane Nomad. Teraz by som mozno volila Concor Fussion, tiez je riadne siroky a mam dojem, ze nema tie nedostatky co mal Jane v r. 2007. Ako padajuca brzda, nekvalitny potah, ktory na slnku vybledal a nedomyslenu striesku s priesvitnou castou, cez ktoru pieklo slnko. Na toto bacha. Ale pri hlbokom by som znova a znova siahla prave po tom klasickom PP. 😉
No tak ja som sa po týchto diskusiách tak naplašila, že som si v kancelárii pustila hlasno rádio a prišla s bruškom až k nemu.....lebo som niekde čítala, že keď bábo búva, tak hlasná hudba ho dokáže zobudiť. Asi to bolo odo mňa kruté, ale ja som sa už vážne veľmi bála a môj lekár mi nedvíhal telefón - už aj jeho som volala. ☹
A predstavte si, že za pár minút sa drobec v brušku ozval - okolo pupka mi začal "ťukať". Asi, že " mamina, čo mi to robíš, prečo ma budíš? " 🙂))
Veľmi sa teším, že sa mi ozval 🙂
@mapa kočíky, ktoré majú prehadzovaciu rúčku sa zle kočíkujú, keď je rúčka tam, kde sú tie otočné kolieska. Mala som taký Frizzo pri prvej dcére, museli sa kolieska zaistiť, lebo sa to zle zdvíhalo na obrubník. Ak tak len s otáčacou sedacou časťou. Ale sestra mala také PP a takmer sme to nepoužívali. Ja to na kočíku privítam, ale nepotrebujem to mať za každú cenu.
@skippy7 : síce ten kočík je úzky ale ja by som ho nekupovala. športová časť sa nedá polohovať úplne do ľahu............bábätko by ti tam ležalo ako v autosedačke . u nás má jedna baba taký kočík a je dosť nepraktický, teda tá športová časť.
@andiekens
@lienka6246 : baby zmerajte si výťah a keď pôjdete pozerať kočík budete vedieť či sa zmestí. napr. u tety v Šamoríne sa sestre zmestil Tako kočík do výťahu a jej kočík bol poriadne veľký-neforemný.
@juliet2812 : cca. každý deň....ale väčšinou je aktívne až večer keď už ležím v kľude. cez deň ho vôbec neregistrujem. ale keby sa ti niečo nezdalo tak zbehni k lekárovi.
@juliet2812 skús si ľahnúť na bruško, vtedy by mohlo začať viac protestovať a mala by si to cítiť, ak nie, tak bež k lekárovi.
@juliet2812 ja tiez stale riesim pohyby asi ako skoro kazda, raz sa mi zda ze sa dlho nehybe, potom zas skace cely den- opat zle, lebo si myslim ze mu nieco vadi🙂 teraz od nedele do utorka skoro ziadne pohyby len obcas taky lahucky tukanec co ani neviem ci bolo babo alebo nie, uz som chcela ist na pohotovost ale vecer sa maly spamatal a zacal robit cirkus. Osvedcilo sa mi zjest nieco sladke a lahnut na chrbat alebo si dat k bruchu sluchatko s hudbou , a vtedy sa maly vzdy ozve.
@jabadaba suhlasim na 100% aj ked teda ja este deti nemam takze len teoretizujem🙂 Uvidime ako to bude v skutocnosti.
@juliet2812 🙂 tak super, no jednoducho ich treba niekedy zobudiť 😵
@andrea142 no 😢 ...som sa aj nadchla a aj hned ma to teda prešlo...ale vdaka, aspon nekupim blbosť,aby som potom lutovala...
a ked tak rozmyšlam....ono je fajn, že prehadzovacia šport.sedačka, len to si len tak v meste neprehodiš sama, tak ako ručku, napr. kôli slnku alebo vetru....
@dendy1 ja viem, že sa horšie kočikuju,ked je to prehodene....ale na chvilku sa to to dá....niekto chce zasa vidieť na dieťa....ach jo, ja fakt neviem a neviem, či chcem za to vyhodiť tych 700 Eur, no ale keby som to ešte pri dalšom vyuťžila...
@matyasovsz ahoj, ja som kupovala 62 v neutralnych farbach. aj napriek usg a vsetkym vysetreniam som porodila v 38tt vacsie babo ako ktokolvek cakal. 56 by malej bola dobre, ale maximalne a to uz asi prehanam tak tyzden. takze moj nazor a skusenost je ze, do vacsieho ti male dorastie, ale male oblecko budes moct len odlozit. a tak to bolo aj s plienkami. do nemocnice sme kupili len male balenie tej najmensej velkosti. a potom sme uz kupovali vacsie, aby ju netlacili 🙂
@jabadaba no ja som myslea,že to vyriešim tou 3 alebo 2- kombinaciou, nech mam pokoj...ale tak, no, neviem...a ročne dieťa ešte chce byť v hlbokom?? som myslela, že ako už sedi, šup do športoveho...no ale ja som neni ešte mamička, rada si necham poradiť 😉
a som aj nazrela do temy Concord fusion, a baby tam furt niečo reklamuju...no nevim
ahojte baby,
ja mam PP UNO, preklapacia rucka-netvrdim ze je to uplne dokonale, ale da sa na to zvyknut a vobec netreba blokovat kolieska ked idete na obrubnik a mate dietatko otocene tvarou k sebe, staci prist uplne k obrubniku, nohou stupit na ten stupienok, co maju deticky na nozicky, kocik sa nadvihne a pekne sup na chodnik. UNO je nas 4 kocik, prvy bol steggi lux air, klasicky stvorkolesovy, velka vanicka a sportova cast, podla mna odflaknuty kocik, ale v zime, v snehu posluzil, mam ho odlozeny na povale, keby bolo treba aj pre toto druhe babatko, druhy a treti kocik bol klasicky sportovy, kde sa sedacka nedala otocit, a kedze nas maly bol v sportovom od pol roka, tak to bol problem pre mna, nevidela som na neho, co mi strasne vadilo, a aj jemu, pretoze mi v nom cely cas prereval, ked prsalo a bol este pod plastenkou, tak to boli uz hystericke zachvaty,kazdy mi hovoril, neboj on si zvykne, az som sa po par dnoch nahnevala, ked bol silny vietor a strieska sa nedala stiahnut az uplne dole a on mal zapalene ocka, tak som tie kociky dala prec a kupila si UNO, vyhodou je jeho manipulacia ked mate dietatko otocene od seba, kamaratky ktore ho kocikovali, vraveli ze sa snim uplne uzasne lahucko ide, ked ho mali otoceny tvarou k babatku, tak ich zanasalo, ale na to treba trening, mne trvalo tyzden kym som sa snim naucila takto jazdit a odvtedy mi to tak nepride a ani do kolies nekopem, vaha je tusim 10,8 kg
dalsia vyhoda, strieska sa da stiahnut uplne pred dietatko(nie vsak ked mate dietatko uplne na lezato, vtedy je strieska klasicky natiahnuta), a velky nakupny kos
nas maly ma teraz cez dva roky, meria 96 cm a napriek tomu ho este v tom kociku vozim, v pripade potreby sa tam este aj sem tam vyspinka, sice nohy mu uz trcia celkom dost
tu prehadzovaciu rucku som vela krat vyuzila, najma ked si maly uz zvykol na to ze nemusi namna stale vidiet a zacal ho zaujimat svet aj okolo, ked bol cas na spinkanie na prechadzke, otocila som ho k sebe, aby na mna videl a spokojne zaspinkal, ked sa zobudil tak som ho otocila od seba, aby sledoval okolie, v lete sme nepotrebovali ziadny slnecnik, stacilo otocit podla potreby a ani vietor nam uz nenarobil problemy
takze ja UNO budem mat aj pri druhom babatku, staci dokupit prenosnu fusakovanicku a mozete ho pouzivat od narodenia
akurat je potom nevyhodou to, ze nanoznik treba dokupit univerzalny, ked vam babatko podrastie, ten co tam je, sluzi iba dovtedy, kym je babatko male, no a v snehu je to take ani-ani ked je malo snehu, chodniky su upravene, tak s nim prejdete vtedy ked ho mate otocene tvarou k sebe, lebo tie vacsie kolieska su dalej od vas a zaberaju po terene, ale ked su kopy snehu, cesty neupravene, tak smola...
ahojte, nebola som tu dávno, nejako nemám čas si ani uvedomiť, že čakám bábo... teda ono sa statne ozýva, najnovšie objavila aká super hra je kopať maminu do bruška 😀 😀 😀 Som si dala včera večer vaňu, no to sa jej absolútne nepozdávalo a dva krát ma riadne kopla 😀
Čo sa týka kočíka, my sme dostali mutsy urban rider a ďalej ho neriešim... bude aký bude, keď som prežila ja v obyčajnom, prežije aj moje dieťa v darovanom...
Ja chcem rodiť na Antolskej, pretože to mám najbližšie k domu... a čo tu čítam zlé skúsenosti, myslím si, že všetko je individuálne. Ja chcem odrodiť dieťa tak, aby sa nestalo nič mne ani malej (je mi jedno akým spôsobom... ) a aby sa naučila pekne papať ... to je tak všetko...
Najnovšie ma čaká test na cukor, tak som zvedavá, keďže sladké mi veľmi chutí... a nie som odborník, aby som sem mala nutnosť hneď písať odborné skratky, ktoré si aj tak väčšina z vás potom hľadá cez google... trošku som bola rozčarovaná, keď si čítala niektoré príspevky, o akých blbostiach píšete, ktoré sú mnohokrát tak individuálne... len sa zbytočne stresujete...
Radšej mi povedzte, či je dobré ísť na nejaký kurz pred pôrodom a či ste sa na nejaký prihlásili, či ste našli nejaký zadarmo, ale sa všetky platia... Pretože ja nie som ochotná dať už ani korunu, ani cent navyše... radšej dám tie peniaze potom na plienky a iné potreby, ak sa tie informácie dajú získať inde...

@anulik888 to je pravda. a u nas kolajnicky nehrozia. 10 schodov v brane budem musiet zvladat len na rukach alebo tahom (teda ak to pojde). mame taku fajn branu a este fajnejsich susedov, ze ak by som tam dala kolajnicky nechcem si predstavit to nadavanie, lebo celkovo je to dost uzke. Neviem ak by v nasej brane chcel byvat vozickar, to by bolo naozaj dost obtiazne.