icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

zibritka
10. nov 2010

@andiekens tja budem chodit s rozopnutou bundou, kvoli jednej zime nebudem kupovat tehotensky kabat, ktory potom uz mozno nikdy neobelciem...

andiekens
10. nov 2010

@dendy1 ved toto.. vcera som zistila, ze su dve verzie a to UNI a REVERSE UNI. ako vravis, rucka sa neda preklapat, ale pri tom druhom sa da otocit sedacia cast. takze zas dilema.. 😀 ale asi predsa bude lepsie, ak sa bude dat menit aspon sedacia cast.. nech vidim, co drobec bude vystrajat pri kocikovani 🙂

kovkov
10. nov 2010

@andiekens no tak to aj ja peremyslam.zatial sa zmestim do kabata, tak som to az tak neriesila ale ked pride den, ze ho uz nezapnem tak neviem veru....a ked hovoris, ze to je take tazke zohnat...lebo ja som ties S-ko

hasacka
10. nov 2010

@andiekens ja si poziciam bundu od draheho .))) zatial mi snad vydrzi aj moja zimna a potom ked budem uz doma, bude mi jedno, v som pojdem von, .. aj tak asi vela casu vonku travit nebudem .)

kovkov
10. nov 2010

@matyasovsz len tie x-lander kociky su polske?lebo ja nezijem na slovensku a asi si bude m teda kocitk kupovat tu v taliansku, tu som ich nevidela....

andiekens
10. nov 2010

@zibritka ja som si chcela kupit tehotensku bundu alebo kabat, lebo budem kazdy den v zime vonku.. a potom ho jednoducho predat. skor predam tehotensku budnu, ci kabat ako klasicku mne o cislo vacsiu bundu. ja sa poznam, keby som si kupila o cislo vacsiu budnu o rok ju uz neobleciem..

andiekens
10. nov 2010

@hasacka ja sa este taky mesiac mozno ani tolko vojdem do svojej zimnej, ale potom som nahrata.. v mm som ako utopenaaa 😀 mna cakaju aj statnice v januari, takze aspon dako by som mala vyzerat.. 😒

mariannet
10. nov 2010

@zibritka suhlasimn s tebou a navyse ze vo vyssom stadiu tehotenstva je zene strasne teplo, takze v rozopnutej bunde bude ok.....a ked nie ani to, tak manzelova cez bruho bude ok 🙂

sirinka
10. nov 2010

@mariannet no ja neviem, mne nebyvalo az tak teplo, ze by som chcela chodit v zime rozopnuta 😝 zvlast ked hlasia taku tuhu zimu, no uvidime, co nakoniec z nej bude...

prsky
10. nov 2010

@matyasovsz gratulujem 😉

prsky
10. nov 2010

@gocrazy to si ma potesila s tym unom, lebo nad nim tazko uvazujem, len sa obavam tych malych koliesok

sirinka
10. nov 2010

@andiekens a nemozes si nieco pozicat od mami, sestry alebo proste niekoho, kto ma vascie cislo ako ty v okoli a jeden kabat by jednu zimu ozelel?

prsky
10. nov 2010

@bay jeee, gratulacia k babe 😵 my sa mozno dozvieme konecne zajtra..uz sa neviem dockat

kokoos, ale tak mi posledny tyzden brnka po mocaku, ze uz si zacnem asi pre istotu davat velku vlozku, ak mi nahodou ucvrkne 😅 😀
@sirinka ja som na predporodnom kurze bola a ked mi kazali tlacit (co bola uplna hovadina, kedze mala nebola ani v porodnych cestach - no ale chceli mi tety sanitarky pomoct, ked videli, ze tam lezim v bolestiach uz dlho a nikto o mna ani nezakopne), tak som to robila uuuuplne ze zle - ale mozno to bolo aj tym, ze som vobec nepocitovala tlak na konecnik, tak ma ani prirodzene nenutilo dieta vytlacat von

sirinka
10. nov 2010

@andiekens alebo skus pozriet na bazar...

sirinka
10. nov 2010

@prsky no ja som malu v porodnych cestach mala...a tlacila som von aj usami, ale zle...bola som uplne hotova, mala som vysoku teplotu a po dvoch mesiacoch nuteneho lezania ziadnu kondicku...sestra mi ju nakoniec pomohla vytlacit...

petrazav
10. nov 2010

@andiekens ahoj ja som si uz kupila zimnu tehotensku bundicku respketive sikovny sportovy kabatik, kupovala osm ho vsak mimo ba v jednom malom obchodiku na vyhcode slovenska, kde aj ceny su ine a pritom to vyzera naozaj dobre, aj ked teraz mam este male brusko ale budna je tak robena ze sa viaze a teiz sa posuva gombik cize teraz ju mam na minimum a postupne ju budem roztahovat... 🙂 chcela som aby malicka aj ja sme boli v teple a pohodli, lebo to je teraz zaklad, tak sme sa trosku odmenili zimnym kabatikom 🙂

andiekens
10. nov 2010

@petrazav a kde presne ? ja som z kosic..

andiekens
10. nov 2010

@sirinka uz som prezrela aj bazare, proste u mna patova situacia.. 🙂

petrazav
10. nov 2010

ja som bola v humennom a tak som objavila 3 male obhcody s tehotenskym obeckom a priznam sa ze normalny kabatik stoji podla mna viac ako tento tehotensky. Jendoducho v tych malych neznackovych obchodoch su naozaj velmi dobre ceny a hlavne prakticke veci, doporucujem sa pozriet prave na taketo " sildliskove obchodiky " a " butiky" .

andiekens
10. nov 2010

@petrazav uf, dufala, ze to bude niekde blizsie.. skoda 🙂 ale zajdem asi pozriet aj niekde k cinanom, ci nieco neobjavim..

skippy7
10. nov 2010

@prsky len mne sa zda trochu nizko, nie? http://www.kocikovo.sk/product/peg-perego-uno-811/ a kolieska, no, horšie ma ta verzia Pliko myslim,teda do snehu myslim

hasacka
10. nov 2010

pracujúce baby, taká otázka úplne mimo .. z čoho nám budú rátať materskú? za posledných 12 mesiacov prd nástupom na MD , alebo za rok 2010? a výška materskej sa počíta z hrubej mzdy ?

prsky
10. nov 2010

@kovkov hej, x-landre su polske

prsky
10. nov 2010

@hasacka to sa este uvidi, od 1.1. budu nejake zmeny..ale materska sa vyratava z prijmu za posledny rok pred nastupom na MD, pricom si musela byt zdravotne poistena minimalne 270dni (nemusi to byt v jednom kuse). vyska MD je 55% z denneho vymeriavacieho zakladu. Vypláca sa za kalendárne dni. Denný vymeriavací základ sa vypočíta ako podiel súčtu vymeriavacích základov, z ktorých poistenec zaplatil poistné na nemocenské poistenie v rozhodujúcom období a počtu dní rozhodujúceho obdobia. Rozhodujúcim obdobím na zistenie denného vymeriavacieho základu je spravidla
predchádzajúci kalendárny rok. viac kuk tu: http://www.google.sk/url?sa=t&source=web&cd=2&v...

hasacka
10. nov 2010

@prsky ďakujem, idem si pozrieť, takže za rok 2010 .) ja mám vždy z tých ich pojmov taký chaos .)) na výplatnej páske tiež rozumiem len tej poslednej sume, čo mi ide na účet .)

prsky
10. nov 2010

@skippy7 ja som uno videla nazivo a je podla mna super, len tie kolieska su na jednej strane mensie a ked mas otoceny kocik tak, ako ho chcem ja mat skoro stale = tym uzsim rozchodom k sebe, tak budem o tie kolieska zrejme zakopavat. nizko sa ti zda asi preto, ze je tam na obrazku vysoky chlap 😉

lubka78
10. nov 2010

@matyasovsz je pravda, ze my sme kupovali ten kocik v Nemecku, ale je bezne dostupny na Slovensku, v obchode Pre deti ho maju bezne....ja som tam obdivovala vibe 😵
@andiekens skus si pozriet ponco alebo taky kabat do a-cka, ja mam taky schovany spred niekolkych rokov a teraz sa mi zide 😉
ja som chodila na predporodny kurz pri obidvoch...pri Miskovi uz len hlavne kvoli cviceniu..u nas to bola hodina cvicenia a hodina prednaska...ale bolo to platene 🙂 celkom to bolo fajn, ja som sa na to vzdy tesila 😉

sakura
10. nov 2010

Ahojte baby 🙂
je tu niektorá ktorá sa chystá kúpiť si kočík Casualplay S4 s autosedačkou Prima Easy? Som namotaná na tento kočík a zvlášť tú autosedačku - tú by som chcela využiť namiesto hlbokej vaničky 🙂

lilunka
10. nov 2010

@hasacka ja tomu rozumiem tak polopatisticky, ze ak mas hrubu mzdu nizsiu ako maximalny vymeriavaci zaklad , tak 55 % z hrubej mzdy, a ak vyssiu tak 55% z toho maximalneho zakladu, ten bol v tomto roku myslim 1084 eur, az teraz niekedy ho zvysili.

lubka78
10. nov 2010

@lilunka tak by to malo byt, aj to tak chapem 😉