Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@jabadaba ja sa tiez nevyjadrujem, ked sa niekto nepyta...my sme tu debatili medzi sebou 😉
neber to prosim ta v zlom...vies, castokrat tu vidim, ako maminky riesia vsetko mozne od kocikov, cez bodynka az po olejceky, su pripravene a nadupane...v poslednej dobe dokonca ficia videa o porodoch a o kojenie sa zaujimaju iba okrajovo
potom povedia, ze urobili pre to vsetko a ked sa o tom hlbsie rozpravame, tak mi je v duchu iba smutno, ako malo informacii mamicky skutocne maju...
ziadne horucky ani hnisave prsia nemusia byt, vynimocne tym zeny trpia aj napriek spravnemu dojceniu.
@matyasovsz Tak zrovna tych babik a paradenia sa bojim 😀 😀 😀 No ja som mala vysnivaneho prveho chlapca Mareka 😀 😀 😀 😉 A teraz som sice mala tusaka na babu ale vsetci ma presviedcali (okrem Dr.) ze bude chalan, tak som sa uz zacala tesit ze budem mat nove vodnoslalomarske duo 😅 A nic z toho 😝 😀 😀 😀 Ale straaasne sa tesim na bambulku 😵
@jabadaba prave tym vysokym horuckam, hnisavych prsiam a pod sa da velmi lahko predist 😉 bohuzial, ked prvorodicka dostane v porodnici od kazdej sestry ine informacie, pripadne nemaju na nu cas, o pristupe pediatrov ani nehovorim, tak sa tazko da dojcit bezproblemovo 😅 k rodine a okoliu sa nevyjadrujem, ved dat UM je ovela "jednoduchsie" {a podobne rady} ako trosku zabojovat 😔
@jabadaba tiez neposkytujem nevyziadane rady, ani nikoho nepresviedcam, ze musi dojcit, lebo... som trochu aktivna v teme dakujeme annag a tam je ta neinformovanost celkom vidiet ...
inak ja mam velke predsudky voci UM, pretoze napriek tomu, ze sa dnes tvarime, ako vieme napodobnit to, co nam priroda namiesala, nie je UM ani zdaleka plnohodnotna nahrada MM + nejdem ani hovorit o tom,ze UM je stale len prisposobene KM = alergen, o nepohodlnosti a rizikach krmenia cez flasu nejdem hadam ani pisat 😉
a ako pise @sirinka - ziram, ake vselijake cumle "pre istotu" maju maminy nakupene, vycackane postielky, drahe kociky a info o tom, ako uspokojit zakladnu potrebu dietatka ma maloktora - resp. nemaju aspon info o tom, na koho sa mozu obratit, keby to neslo
@jabadaba no beriem to tak, že ak by mal ktorýkoľvek typ kočíka takú obsiahlu diskusiu, našli by sa názory pre aj proti (tak ako názory na pôrodnice, cisársky rez a kopec iného....) čo človek to názor 🙂 Niektoré v tej diskusii prišli na to, že už z obchodu mali niečo zmontované inak, ako druhé. S prípadnou reklamáciou pochodili vraj dobre, tak zatiaľ nemám obavu. Ak by podobný typ robilo PP, kúpila by som tam. Ale tá trojkolka sa mi nepáči ( hlavne pre tie 3 kolesá), a ani farebné kombinácie mi moc nesedia. PP GT3 na podobnom podvozku ako je Concord, by mohol byť pre mňa riešením.
Hľadám proste niečo dostatočne priestranné, aby sa mi takto o rok malá pohodlne vyspala v kočíku aj s fusakom. A tomu Concord Fusion zodpovedá.
Dobrý večer...
Vidím, že ste sa tu rozpísali o dojčení... 😉
Veru máte pravdu kočky, fľašky vôbec nekupujte, ak chcete začať s dojčením (ja som tiež btw. dostala 2 Avent fľašky v pôrodnici a u gynďáka)... a používať som ich začala možno od pol roka, keď dostával príkrmy a nejaké šťavičky, ale už bez cumľov, len s Avent zelenými náustkami, ktoré sú kompatibilné s fľaškou... Takže ak dostanete Aventku v pôrodnici, kľudne ju môžete potom využiť takto a dajú sa k tomu dokúpiť aj držiatka, takže to má drobec potom ako taký "cvičný" pohárik, keď sa učí papať a piť... 😉
http://www.avent.sk/products/kuzelny-naustok-s-...
http://www.avent.sk/products/kuzelne-drzadla-fa...
Ahojte vidím že spomínate aj flaše, tak len v skratke, strašne vela je teraz reklamácií aj ked sú dobré ale predsa len an avent, stačí ked dotiahnete vrch trochu viac a začínajú tiecť popri závite, strašne vela reklamácií je na ne v posledom čase aj my sme jedni z nich, kúpili sme sadu dvoch fliaš a boe po prvom použití začali tiecť a čo sa týka ceny nie sú najlacnejšie tak sme písali sťažnosť a neboli sme jedniní takých tam mali vela potom sme prešli na flaše mam, tiež majú silikonový cumel, trochu je iný ale zvykli sme si a uzáver ovela lepší ako avent a tiež sú o štipku lacnejšie ale problém nebol žiadny s nimi
@bebulik ďakujem za názor ... ako si tak robím prehľad vašich názorov tiež začínam oceňovať širokú ponuku priestoru našej veľkej postele 😀 ... takže už aj ja sa uberám podobným smerom ... dnes som už pokukovala po samostatných vaničkách ... páčia sa mi tie, čo majú už priamo vylisované " sedenie " pre bábo alebo potom tie vkladateľné kúpacie podložky ... to sa mi zdá zase praktickejšie do budúcna ... takže zatiaľ tak 😉
@andrea142 dakujem za link, inspirujem sa 😉 ... aj my sme boli v Babylande, ale moc nas nenadchli ... teda vyber mozno maju, ale tie priestory ... nie sme z BA, tak sme tam direkt len kvoli babylandu isli, ale pravdupovediach predajne v NR sa mi pacia ovela viac ... uz aj Best 4 baby je vacsie tusim tu 😅 ale mame odtial katalog, tak si to tam pozriem ... my sme tam chceli hlavne kocik, ale znacky Cam a Neonato tam nemaju vobec ... tak sme odisli naprazdno ... ale zase neviem porovnat tieto predajne cenovo, tam mozno vedie babyland ... netusim ... 😀
@mary.la ahoj, tie vylisované podložky už priamo vo vaničke sú super ale nepraktické lebo to využiješ tak tri mesiace a dosť potom už budeš potrebovať bez podložky, podla vlastnej skúsenosti vime že sa skor oplatia vez tie podložky stačí obyčajná vanička za cca 8-10 e , do nej za cca 4e podložka čo sa do nej dáva a potom ked už budete vačší podložku odložíš a budete len vo vaničke a za peniaze čo ušetríš lebo s vylisovanou podložkou sú ovela drahšie vaničky, tak za ušetrené peniaze radšej niečo iné pre babo kúp, aj kaby čo boli vlani so mnou v porodnici a mali také vaničky zistili že sú nepraktické lebo ich dloho nevyužili a nakoniec aj tak kupovali po cca 3 mesiacoch obyčajnú
@bezaz čo sa týka dojčenia úplne súhlasím s tvojim posledným príspevkom, my sme tak skončili s dojčením aj ked v podstate ani nezačali, v porodnice skrtz super sestričky mi mlieko ani nenabehlo, ani mi neukázali ako prikladať len pršili šupli malú do rúk nech prikladám, ked som sa ako prvorodička na niečo spýtala /ved nato tam sestričky sú/ sa namnna pozerali ako na sprostú tak som sa ani už neskor radšej nič nepýtala, Dr na novorodeneckom ked som tri dni bola tam a nič mi šplechla že čo som to citujem "za mater ked som si v maternici vedela veklé decko vychovať /malá mala 3800g/ a teraz jej jesť dať neviem" ma vtedy len rozrevala, teraz by som jej vynadala ako svini, lebo 3dni nechali malú hladnú a až potom dali UM nič mi nikto nepomohol len človeka vystreso vali a ked som mlieko nemala tak síce potom navela UM dali ale každá sestrička aj Dr na detskom sa na mna pozerali ako na krkavčiu mater, ako na niekoho kto dojčiť nechce aby si nepokazil postavu, a najlepšie na tom bolo ked som šla domov nič nepovedal nikto ani čo a ako aké umelé mám kúpiť o vyvarení fliaš ani nehovorím ani o tom ako je najlešpie a čím zarobiť umelé mlieko skrátka nič a príkrmoch UM a som prišla domov,a do dalšieho dna do rána nabehlo aj mlieko síce už malá jačala akoby ju drali ale sme vydržali aj ked mlieka bolo stále rovnako a paletít mala malá stápe vačší ako rástla ale aspon 3a pol mesiaca sme boli pol na pol UM s materským a keby nebolo na novoredeneckom tak ako bolo možno by bolo aj mlieka viac a dojčilo by sa dlhšie takže už teraz sa pripravujem na tie kravy čo sú u naá na novordeneckom.....
co sa tyka dojcenia, tak vela rad od sestriciek nebolo to je pravda, ale v com si vazim nasu porodnicu, ze aj ked je treba UM, pri Filipovi som potrebovala, lebo sa mi spustilo az na treti den, tak ho davali cez striekacku alebo lyzickou...co bolo super 😉 musim povedat, ze mne najviac pomohli rady z predporodneho kurzu, hlavne pri Filipovi, lebo som bola prvorodicka....som mala neskutocne hrce v prsiach a keby som vtedy nevedela, ako to rozmasirovat, neviem ci by som nemala zapaly a pod....mamicka, co lezala so mnou na izbe, mala rovnaky problem, ale nedala si poradit, tak odchadzala z porodnice s neskutocnym zapalom a vlastne potom ani malu nedojcila 😒
a urcite by som flase nekupovala dopredu, ved ked budes potrebovat, tak sa vzdy daju dokupit....ale ked chces kojit, tak potom radsej zvolit alternativne prikrmovanie 😉 ja som napr.celkom spokojna s Avent flasami, este aj teraz ich pouzivame, ale so sosacikmi 😉
mam este otazku....za kolko ste kupovali tehotenske pancuchy?
co sa tyka flasiek, tak ja som mala tiez nakupene, ale nakoniec sme flasku uplne vynechali a presli rovno na poharik. Ja som kojila rok, ale po cely cas som musela pouzivat klobuciky.
Bolo to sice neprakticke mimo domu, ale dalo sa to. Tento krat to dufam zvladneme aj bez nich. Ale v porodnici, teda nebola pomoc ziadna, nikto sa nestaral ci maly pije, a tiez tusim az na treti den, ked uz som mala prsia ako kamen a nervy v kybli, tak len konstatovali, ze treba klobuciky a bolo vybavene.
Co sa tyka informacii, ja som rada, ze je tu taka moznost, ze si mozeme navzajom poradit.
Ja keby som pred 8 rokmi mala tolko informacii ako teraz, tak by sme sa asi aj bez tych klobucikov zaobisli, ale vtedy sme nemali doma net, a informacie len z casakov a knih, neboli veru dostacujuce.
A po kocikoch pokukujem aj ja, lebo tiez bude treba. Len to asi budeme riesit az na Novy rok, lebo nas teraz caka stahovanie, a zhananie roznych veci do bytu, tak kocik stale odsuvame, ale aspon ste dali nejake typy, tak sa vyber stale zuzuje.
Bundu este zapnem, ale mam uz doma kabat od mamy, tak ak bude treba zacnem nosit ten.
@bezaz to ano,casto su rady a informacie rozporuplne a potom to ide tazsie. Aj podmienky nie su vzdy v nemocnici na ten klucovi rozbiehaci moment prave najidealnejsie. Ja som to teda riade pocitovala. Nedostatok sukromia, intimity plus od kazdeho ina rada. Kazdy si len hudol svoje kojit kojit kojit, ale aby tomu vytvoril klud a priestor, tak to nehrozilo. 😠 Nastastie, preplnenym zapalenym prsiam som sa ja vyhla, kopec kamosiek nie. No niekde sa asi stala chyba.
@prsky @sirinka
Jasne baby, ja to neberiem tak, ze niekomu vnucujete sovje rady a mentorujete, to vobec nie. Len som chcela, ze ozaj je to taka citliva tema asi pre kazdu zenu ci uz jej to ide alebo nie, a kolkokrat prave vycitky okolia, ze dotycna nespravila pre dojcenie dostatocne vela nepridaju na nalade. Som za to, aby bola mama vyrovnana a kludna a potom ide vsetko ako ma a aj dietatko je v pohode. Nic neni horsie ako matka vystresovana okolim. Taka prirodzena vec, ale vie sa okolo toho narobit riadne dusno. A zbytocne.
jaj tak trojkolka PP je podla mna nie velmi vydarena. Je strasne tazka. Ja som mala na mysli tu klasiku - velky, siroky hlboky kocik, solo kocik, nie kombinacia. Ten sa nam osvedcil. Tie ich kombinacie asi nie su najstastnejsie. Su to riadne kolosy.
Ozaj, tak som po morfo, dopadol dobre a mame potvrdene aj pohlavie. Cakame druheho chlapceka. 😀 Bezaz, tak ak mozes, prosim Ta doplnis to do tabulky? Dakujem. 😉
@andiekens aha, no ja normálne nosím 75B, ale kúpila som 85C a 80C. A nemám pocit, že by sa mi obvod zväčšil, len objem narástol a kúsok počítam, že ešte narastie 🙂 Takže buď je to inak číslované, alebo čo. Kúpila som jednu, skúsila a potom som dokúpila dve o kúsok väčšie. tie som si už brala odhadom v porovnaní s tou čo som mala doma.
baby este k tomu spustaniu mliecka.. kym nabehne mleicko mame predsa pre babatko nieco ovela, ovela dolezitejsie a to kolostrum.. preto vela zien konci s prsiami ako kamene, hrcami, zapalmi, lebo sa v nemocnici kasle na prikladanie pocas prvych hodin a dni s dovetko, ved predsa este nemate mlieko 😔 😝 kolostrum je vyzivne a babatku na najedenie staci, obsahuje mnozstvo dolezitych latok, bakterii,... ved nase babky neprikrmovali a prezili 😉
a este dolezita info, asi som to tu uz pisala, ale mliecko sa vlastne tvori uz od 16tt, takze aj o tom spustani mlieka po porode je to zavadzajuce 😅
ku kocikom, ak by som sa mala teraz rozhodnut, asi by som sla do jane slalom, aj ked sa mi povodne trojkolky nepacili http://www.janeslalompro.org.uk/strata.html alebo bumbleride indie http://www.bumbleride.com/strollers/indie-color... aj quinny buzz http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s...
@mirip veru, aj ja si to myslím ... mne sa len veľmi pozdáva tá podložka, ten anatomický tvar, lebo ja sa fakt necítim dosť skúsene na držanie môjho malého tvora len tak v holých rukách 😀 ... a presne tá nevýhoda ma napadla, keď som písala ten príspevok, dovtedy mi to ani neťuklo 😅 že čo potom, keď už na ňu budeme veľký ... no ráta sa mi táto naša debata, môj výber sa konečne začína uberať vôbec nejakým smerom 😵 dík vám všetkým

@sirinka @prsky
nuz, tazko posudzovat pohnutky tej ktorej maminy, preto ja osobne som v tomto skor zdrzanliva. Ak nemusim tak sa nikomu ku kojeniu nekojeniu nevyjadrujem ani sa nepozastavujem. Beriem tak, ze kazdeho osobna vec. Skor som toho nazoru, ze kojenie aj za cenu vysokych horucok, hnisavych prs a podobne je uz na hranici so zdravym rozumom. A nie velmi som aj fanusickou laktacknych poradkyn, Nechcem sa nikoho dotknut, ale mam isty blok. Proste ide ide, je to strasne fajn, nejde, ci s tazkostami, ok, nebudem robit harakiri. Kazdy uz ako chce a tak to ma byt. 😉