Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@prsky dakujem za radu......nadajam sa este lipovym cajom s medom.....mam klasicku dost silnu nadchu, aku som nemala uz pomerne dost dlho......moze nadcha nejako poskodit babtko?....dufam ze nie......
a co sa tyka salvie, v lekarni mi povedali na tie pastilky, ze teraz este v pohode, ale pro dojceni isto nie......aj tu teda plati 100 ludi, 100 chuti 🙂
@dendy1 Ja som mala velkost 85B, prve tri mesiace mam pocit, ze mi rastli iba prsia. Nakoniec som ostala az na 85D. Takze som narastla iba v mnozstve a nie v obvode. Inak by ma to mozno potesilo, ale moje prsia vyzeraju strasne. Aj vy mate bradavky a dvorec taky hrozne velky? Mam pocit, ze je ho na pol prs 😀 V podprsenke to vyzera v pohode, no na holo sa mi to vobec nepaci. Hoci musim povedat, ze manzel sa nestazuje 😉 Ale robi si zo mna srandu 😵
vidim, ze riesite podprdy, no tak mne uz moje 85 C nestaci. Mam normalne 75B ale akosi sa uz nevpracem do nicoho. Tentoraz mi prsia riadne nabobtnali. Male si asi robi riadnu mliekaren. 😀 Inak, sedi mi aj 85 D. Tak uz som z toho jelen, ze aku velkost kupit dalej. Uz ma tie moje ominaju. A prestavam mat rada drotiky v podrpde. Tlaci ma to desne.
@jabadaba doktorka mi robila utz, ona to ma v ambulancii, len si chcem byt ista, ze je to ono. Pozerala a behala mi po brusku, pozerala na hlavicku, merala ju, na brusko, podla jeho velkosti sa vraj odhaduje hmotnost dietatka. Pozerala na chrbticu ci nie je raztep, kontrolovala nozicky, rucicky, prsteky. Skusala pozriet aj na pohlavie, ale nozky malo babo spolu, takze nic nezistila.
Je to ono? Ziaden papier som od toho nedostala, iba si to ona zapisala do mojej tehotenskej knizky.
a absolvovala som dnes konecne morvouzv - robil Ditte a uplne uzasne zasa...krasne sa babo ukazalo, dr. vsetko pomeral a podrobne komentoval. dietatko bolo velmi zdielne a aj slepy by videl gulky medzi nohami, takze cakame chlapceka 🙂 odhadovana hmotnost 460g 😲 a vsetko OK.
@jabadaba ja som zo 75B pri Lale narastla na 75E...po roku dojcenia sa scvrkli na 75D a teraz mam zatial stale D, mam pocit, ze sa zvacsia asi na chvilu az pri naliati prsnikov.
@skippy7 da sa dat uplne do lahu, navyse obsahuje taky ten uzatvaraci diel na nozicky a vytvori sa tym taka vanicka ako keby s nanoznikom, len v obchode ti odporucia este nejaku fusakotasku, alebo prenosnu tasku ci ako sa to vola, , ja osobne tu prenosnu tasku nemam, kupovat ju tiez nebudem, pouzijem hrubu deku naspod a do dalsej babatko zabalim, kociar ma pevnu chrbtovu opierku, takze sa nebojim, zeby to bolo pre tak male babatko nevhodne
@lulu19 k flastickam pre babatko .... opisem moju skusenost ved prave o tom si piseme, ze kolko mamiciek tolko skusenosti. Moja dcerka sa narodila v lete bolo naozaj pekne teplucko, mala som od zaciatku velke problemy s dojcenim, sice mliecko som mala, ale pravdepodobne malo aj ked som dcerku prikladala velmi casto kedze plakala... a plakala vela....ked sme dosli domov pomahala mi aj mamka aj manzel ked dcerka plakala nosili sme ju mojkali, ja som ju stale prikladala ale aj ked sa napila plakala.... boli sme vsetci bezradny nakoniec manzel o pol noci rozhodol, ze uz sa nemoze pozerat na to ako mala trpi a utekal kupit BEBU do obchodu, esteze mame v nasom meste 24h otvoreny supermarket
Mala sa napila s flasky mliecka a za sekundu spokojne zaspala
potrebovala len tak malo a ja som jej ho nevedela dat ! Baby bola som kopka nestastia v tej chvili som si pripadala ako nepotrebna, nedobra a neschopna mama (odsavala som si mliecko v pravidelnych intervaloch, aby sa mi produkcia mliecka este zvacsila ) ...... a pritom len moja dcerka mala vacsi apetit a nevadilo jej ze pila z flasky a potom hned na dalsie kojenie papkala z prsnika
nebola proste tabulkove dieta a ja nemam tabulkove prsia
Pocuvaj aj svoj inštinkt
Dcerke som davala aj vodicku pocas prvych 6 mesiacov, pretoze bolo teplucko.
Ja som za to, ze treba byt pripravena ja som mala doma AVENT malicke flasticky a pouzivame ich na vodicku aj teraz, dcerka si sama zoberie vodicku kedy ma chut a ozaj neriesim, ze pije z flasky s cumlikom aj ja som tak vyrastla, vie sa krasne napit aj z poharika
ahojte citam tu ze ako sa vam zvacsili prsia no mne z mojich 80B sa mi zvacsili uz hned ako som otehotnela tak aj pri prvom aj teraz na 80D-E a uz mavam aj problemy ze mi z nich uz sem tam vyteka dufam ze zasa budem ako pri prvom v porodnici chodit ze mi mlieko streikalo by som odkojila aj tri cudzie deti 😀 hadam bude dost mliecka aj tento krat....
ja idem dokimu az 24.teho to idem aj na ten hnusny cukor bleee....ale tak nejako to prezijem...nedelu ideme pre prebalovaci pultik taka komoda s nadstavcom co sme objednali tak uz budem moct vybrat tie malicke vecicky pomaly a popozerat a potriedit juj tak sa tesim🙂
@prsky Ako to ze bolo malemu vidno semenniky? Mne doktori trvrdili (bola som u dvoch), ze semenniky sice babo uz ma, ale ma ich v tele tak ako vajecniky, takze ich do 27-28 tt neni vidiet na utz. Semenniky az vtedy schadzaju dole a vidno ich. Mne takisto potvrdili chlapceka, ale len na 90%, kedze to usudili iba podla pipika. Isti si budeme az v 30 tt, ked budem mat dalsie sono :D
Len ma to troska zaskocilo, bud sa tvoj akosi rychlo vyvija, alebo v kazdom meste lekari hovoria nieco ine.
@fodorka mozem sa opytat, kedy sa chodi na tie cukrovkove testy? Kol ktoreho tyzdna? Mna kazda strasi, ake je to strasne, ale ja som este nebola. Je to normalne? Nie je to uz aj tak jedno, ked mi to zistia az niekedy v tretom trimestri, ze ci mam cukor v poriadku? Ved je to uz neskoro.
@prsky dakujem, si ma upokojila. Lebo o tom morfo som uz tu citala, no mne lekarka nic nepovedala. Ale som rada, ze to bolo ono a ze je vsetko O.K. 🙂
Este sa opytam, ked mi teraz prsia narastli, po kojeni sa naspat zmensia alebo ostanu take? Mam povyhadzovat stare podprsenky, alebo si ich mam este nechat ?
@dendy1 to uz tak skoro si si kupovala podprsenku na dojcenie?....mne taku odporucali az v 8 mesiaci najskor....a to tam musis zmestit este jednu ruku v past a zapnut na najvacsi objem......nastastie som sa dostala do obchodu, kde mi pani aj poradila, ako sa kupuju tehotenske nohavice- ze na oboch stranach musis strcit este obe ruky 🙂
@mirinka7 no ved toto....v kazdej lekani ti povedia nieco ine.....a co hovorite na zazvorovy caj?...som si vcera kupila s medom, ....myslite ze na nadchu by zabral?......uz by som ten lipovy aj rada obmenila....
@kvetka84 ja idem v 26tt.vies co neboj sa ja som bola aj pri prvom theu dokonca mna poslali dvakrat kedze babka mala cukrovku ale ja osm mala aj mam v poriadku cukor.no teraz vraj staci ke dpojdem iba raz.a ono da sa to vypit len tre´ba to vypit hned naraz lebo ja som si to prvykrat tak kuskovala ze po troske som to vypila a bolo mi zle a na druhykrat som prisla hrkla to do seba sice ma prebehli zimomriavky ale bolo to ok...a v podstate tam musis sediet nalacno 2hodiny lebo to tusim trikrat za ten cas t apichne do prsta ze ako co robi ten cukor aby zistili...ono neviem ked sa ti zisti zvyseny ci sa potom nasadzuju lieky alebo neviem moja ti takto povedat...
@kvetka84 ja som na tom podobne ako ty s prsiami 🙂.....dovrce a bradavky- nieco neskutocne, ako sa to mohlo takto zvacset a naozaj aj akoby pol prs bolo len toto 🙂.....zo mna si mm utahuje, ze s takymi....by sme mohli aj zacat tocit ......na druhej strane sa mu zo aj pozdava 🙂
@prsky gratulujem.....aj ti to pekne vyslo 🙂 (chlapec/dievca)....tak hovoris, ze ten morfo dopadol dobre....aj ti povysvetloval vsetko?.....ja sa teda tesim o tyzden........ozaj a tie fotky ti tiez dali?
caute zienky chcela by som poprosit o radu ak viete. mam termin 10. marec a rozmyslam kam ist rodit, v nasom meste chodim ku svoje Dr. ale porodnicu nemame a ani ona nechodi ku porodom tak rozmyslam ist rodit do Banskej Bystrice. vedeli by ste poradit aky je postup a ak aj viete poradit dobreho lekara a kedy s tym treba zacat no proste vsetko okolo toho. a kolko to aj stoji priblizne. myslim ze ked sa to spytam mojej dr tak my velmi nebude vysvetlovat taketo veci ako zhanat dr a kolko mu dat... dakujem za rady vopred. a ak by ste vedeli poradit aj levice.
@kvetka84 aj ja idem next week, teda v 26tt
@majdzy666 bohuzial ta nepotesim, ak si mala tehu cukrovku pri prvom, je akoro iste, ze budes mat aj teraz.. ja som na tom podobne, nastastie som si inzulin pichat nemusela, len som mala dietu
k prsiam sa nevyjadrujem, momentalne mi nesedi ani jedna podprsenka, co doma mam 😝
Ahojte 😉 potrebovala by som sa s Vami poradiť..v stredu som bola na takom kontrolnom morfo v GPN, ako som už predtým spomínala, poslala ma moja Dr, s tým, že nechce nič prehliadnuť, proste si takto navzájom dohadzujú klientky s Dr. Slezákom, u ktorého som bola. Ale bola som rada, že aj on potvrdil, že je všetko v poriadku. Na čo sa vás ale chcem opýtať je: Slezák mi na základe merania povedal, že som 26+1, čiže o dva týždne posunutá, malá má 925g +/- nejaké gramy. Do akej miery je takéto meranie presné?
@kvetka84 praveze semenniky uz bolo pekne vidiet, ved tie zacinaju schadzat okolo 20tt z brusnej dutiny - neviem sice, kedy maju byt uplne dole, ale je to asi individualne..v kazdom pripade ich nas uz mal pekne viditelne aj pre nas laikov
co sa prsnikov tyka - tiez je to loteria - mne sa asi scvrknu na A, lebo aj moja mama aj babka mali potom prsia mensie...ale su baby, ktorym prsia ostanu vacsie, akurat su vytahanejsie
a glukoza - ja idem 8.12.- to budem v 26tt
@mariannet no bolo to uzasne, Ditte je perfektny, vsetko do podrobna komentoval (nepovedal len, ze babo ma mozog, ale ze- "tu je predny mozog, maly mozog..." a potom prava/lava komora, prava/lava predsien, predna duta zila, aorta - vsetko tam kde ma byt..oblicky..no proste vsetko komentoval) takze ak budes mat ditteho, bude urcite dokladny a nezabudne ani na vas 😉
@nelle na percenta to neviem, ale ak si dobre pamatam, tak najpresnejsi je prvy velky uzv, co sa tyka urcenia TP..potom sa uz plody vyvijaju rozdielnejsie. mne teraz vysiel maly o par dni mensi ako podla 1uzv, ale TP mi neposuvali (u mna je urceny iba podla prveho uzv, kedze sa neda vyratat podla cyklu).
@nelle myslim, ze tie merania nie su az take presne, kazde baby sa vyvija trochu inym tempom, hlavne nie kontinualne 😉 nase napr na NT bolo o tyzden vacsie, teraz na morfo o 3 dni mensie, v pondelok ideme na 3D, tak som zvedava, ake bude velke teraz.. ked si zoberies, ze porodna vaha je cca od tych 2800g az po 4.5 kila 🙂

@mary.la este k tomu kupaniu, my sme mali aj take to klasikce lehatko, aj to umelohmotove a nakoniec sme nepouzili ziadne, nejako som sa citila istejsia prave, ked som malu drzala sama 😉