Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte, tak my sme mali mat dnes 3D :( mali. po chvilke v cakarni nam sestricka oznamila ze dr. tu nie je a 3D usg nebude ☹ . tak som so slzami na krajicku isla domov. dostala som nahradny termina, ale ten smutok .....
Ahojte, aj my sme boli včera na 4D sone ... je to naozaj zážitok ... naša " vraj malá " celkom spolupracovala, DVD nahrávka je krásna, plná života 🙂 ... pripájam pár záberov, ale sú trošku menej kvalitné, lebo sú to vlastne fotky fotiek, postupne pridám aj tie z DVD ... len dnes som už fakt dead, už sa teším, ako si zajtra prečítam všetko, čo ste cez víkend popísali ... krásne tehuľkujte ďalej 😉
@mariannet : sestra mala Tako ........... síce ona to kupovala v roku 2005 tak neviem či sú tam nejaké inovácie. takže na jej kočíku ako VÝHODY: nafukovacie kolesá, zime sa super kočíkovalo ,prešla som všade ( mala som ho požičaní ,lebo môj kočík nemal rád sneh 😀 - malé kolieska 😀 ), prehadzovateľná rúčka, veľká vanička. NEVÝHODY: ťažký, je dosť veľký aj po zložení, poťah sa nedá dať dole - musela to čistiť vonku s kefou, farba vybledla.
@martinkaastefanek tak to je super 🙂....len letak co mam, tam je ze poland, preto sosm sa zlakla.....ale u nas v ziline ho tiez maju v obchode 🙂....a strasne vela kombinacii farieb je pri nom, takze bude tazky vyber 🙂.....tak a uz som sa rozhodla....
@sirinka tak uz som sa z neho vytesovala, precitam si link- vdaka....a uvidime, ci ma vystrasi alebo nie.....
@andrea142 áno, to bude najdôležitejšie. Máš výhodu aj nevýhodu, že budeš rodiť v kratšom odstupe po prvom. Malo by to byť rýchlejšie a ľahšie, ak bude dobre zahojená prvá rana. Ja som prvý krát rodila vééééľmi dávno, ale veľmi rýchlo a takmer bezbolestne. Tiež by to mohlo byť teraz tak ako vtedy, len neviem čo na to ten dlhý časový odstup a vyšší vek ☹? No a + tá platnička 😀
baby, tak ja som po CS a straasne chcem rodit normalne, aj ked sa bojim jak cert celeho porodu 😅 a to som po CS behala ako srnka a nemala som ziadne problemy ani s hojenim. jazvu necitim ani teraz. na uzv mi ju meral a ze v pohode (aj ked to je asi ako s hmotnostou plodu 🙂 )
@andrea142
@prsky
@dendy1 ja som mala prvy vaginalny a druhy CR...teraz sa pripravujem zase na vaginalny...aj ked uz nemozem vyuzit epiduralku, co sa tyka bolesti, je vaginalny podla mojho nazoru lepsi...
ja aj ako sestra z chirurgie povazujem rez cez brucho a maternicu za velmi velky zasah do tela, nie zriedkavo a najme ked je to opakovane to ma aj nasledky vo forme zrastov...
ja neviem posudit rozdiel medzi normalnym a cisarskym porodom, lebo som rodila obidvoch vaginalne 😉 ale bol tam rozdiel...Filipa som porodila o nieco rychlejsie ako Miska, aj ked to bol moj prvy porod...Misko mi zas velmi tlacil dozadu, takze to bolo o nieco bolestivejsie a o trochu dlhsie ako pri Filipovi...ale v podstate obidva porody som mala relativne rychle, takze ja by som do cisarskeho nesla, ked nemusim 😉
Ahojte 🙂 vidim, ze sa bavite o porodoch.....ja budem rodit prirodzenou cestou, a ako prvorodicka mam z toho brutalny strach ☹ vybrala som si Antolsku, tak uvidime.......okrem toho som uz mesiac doma na rizikovom so stazou pravej oblicky, su to strasne bolesti.......ale vcera som bola na kontrole a malinka je v pohode....a to je hlavne........s tehu ma problem len moje telo.....a to brutalny 😒 najhorsie je to v noci, uz neviem, ako sa mam otacat, aby ma to nebolelo........este sa k tomu pridalo aqj palenie zahy.......aby toho nebolo malo ☹ Tak Vam drzim palceky....nejak uz ten porod prezijeme 😉
@sirinka : veď to najviac sa desím toho ak by som rodila normálne ,že to musí byť bez EPI. totiž ja už keď si porežem prst tak umieram 😅 😀 😀 😀 .......strašne sa bojím bolesti. 😅 ....dokonca aj pri cisárskom som sa dala celá uspať ,lebo som sa bála ,že budem niečo cítiť keď ju budú dávať von, alebo rezať ( hoci viem ,že je to nemožné )😅 ....som strašný stachopud čo sa bolesti týka
@prsky minule mi kukal tiež jazvu ale nehovoril nič ,že by to bolo dobré alebo zlé. ale zase napr .v hojení čo mám ten rez tak na konci vidno iba tenkú čiarku ale v strede je to iné ....neviem ako to napísať 😅
@andrea142 no ja mam dobry rez... uz to budu 2 roky a nie je to tenka ciarka, ma na sirku tak 3mm a tam, kde rez konci, je taka vypukla...ale vobec ma jazva neboli, len je nepekna. a ja som rodila bez EPI, bo na Antolskej si ju (aspon podla mojej skusenosti) treba vydupat (ja som sa spolahla na slovo Dr., ze sa o EPI pobavime na boxe 🙄 )
@evinka2 pálenie záhy mám aj ja a väčšinou keď si idem ľahnúť tak sa ešte prehadzujem ďalšie 2 hodiny lebo neviem zaspať. tŕpnu mi ruky a chodím každých 30 min. na WC kým zaspím a potom ešte cez noc 4x. ............dnes som mala strašnú noc lebo malá je chorá a po pólnoci sa dosť budila ,tak som k nej každú chvíľu behala. ..................a aby to nestačilo tak si bábo cez deň asi skáče po mojom močovom mechúry ,lebo každých 5 min. ma to núti ísť. ....dvakrát príjemné to nie je 😠 😎
@prsky ja ju mám v strede takú vypuklú a teraz dosť červená a občas cítim takú rezavú bolesť. no musím sa spýtať čo povie Dr. .....ináč ohľadne EPI som bola aj ja prekvapená ,lebo sestra rodila v Ružinove a pri pôrode jej to pichli bez problémov aj keby nemala zaplatené a ešte manžel pri pôrode ok a na Kramároch bolo treba absolvovať kurz s manželom 😒 😖 ...........

@erika1983 viem viem,mam tam kamosky,takze info o samorine z prvej ruky... 😉 ale diky..dam vediet ked budeme rozhodnuti