icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

euphoria
22. júl 2010

@salonka9
Keby si tak mala pravdu🙂)) Tiez si tak hovorim, ze z coho ineho by mi mohlo byt tak zle...

euphoria
22. júl 2010

@hasacka
Na jednej strane je asi dobre byt optimistom, ale na druhej strane, ked to nevyjde, je lepsie byt pesimistom...

hasacka
22. júl 2010

@euphoria nemysli na zle veci .. ja viem, ze mne sa to teraz lahko vravi

euphoria
22. júl 2010

@dendy1
Nie je ziadna lehota na oznámenie tehotenstva. Ide vsak o to, ze potom, co zamestanvatelovi pisomne oznamis ze si tehotna, uz sa na teba vztahuje zakaz vypovede, t.j. nemoze Ti dat vypoved. Pokial to neoznamis, moze Ta z nejakeho dovodu vyhodit..

Ak sa mozem spytat, skor si nechcela babatko? Alebo teraz to prislo ako vhodne obdobie?
Kazdopadne gratulujem a dakujem za podporu

andiekens
22. júl 2010

mne sa brusko zacina pomaly crtat.. zo zaciatku to bolo hlavne z nafuknutia, ale to ma uz akosi prechadza. vzdy som sa rano budila s plochym bruskom, ale dnes rano uz nie..ono sa to aj dalo cakat pri tej mojej vahe. ja viem, ze by som sa mala tesit, ale ja sa bojim, ze sa nevojdem na konci augusta do svadobnych siat, co som si vybrala a kus ma to mrzi 😒 ja viem, ze ludi zvycajne trapia ine a hlavne omnoho zavaznejsie problemy, ale tak hormony so mnou uz hybu .. 🙂
baby, ako je to inak s vami a rannou nevolnostou ? ja zatial neviem, co to je.

luppita
22. júl 2010

@andiekens ja som pri prvom mala nevolnost, len ak som si umyvala zuby, pasta mi nerobila dobre, potom som si kupila detsku pastu, na par dni tobolo OK a potom zase, len som pastu zbadala a uz to islo, takze som si niake dva mesiace umyvala zuby len s vodou....
Teraz neviem, zatial nic, este ani nemam potvdene tehu, ale kedze mi to meska uz tyz, tak si myslim ze som, ale zatial si umyvam zuby a pohoda 😀 ale tak kazde tehu je ine, to com som citila vtedy terz moze byt uplne inak... cez vikend si urobim test a buduci tyz pojdem aj k dr... ale mne od 14 rokov ci od kedy nikdy nemeskala, teda len raz a bol z toho moj drobec. Ine priznaky tehu nemam, ale moc dufam ze som 🙂

luppita
22. júl 2010

@andiekens jaj a tie nevolnosti mi zacali az niekedy koncom 2mesiaca.

bleee
22. júl 2010

@andiekens tiez nemam rannu nevolnost, mozem sa zatial napchavat kolko chcem 😀 Skor ma znepokojuju bolesti v podbrusku, hlavne ked menim polohu, napr. zo sedu do stoja, tak ma tam pichne alebo zaboli. A niekedy same od seba. A som viac unavena

mirip
22. júl 2010

zamestnávatel výpoved dať nemože ked mu oznámiš že si tehotná ale len ak si na dobu neurčitú ak si v skúšobnej alebo len niekoho zastupuješ a si na dobu určitú ťa može vykopnúť kedy chce

bubulka722
22. júl 2010

@mirip V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ zamestnanca prepustiť kedykoľvek bez udania dôvodu, ale pokiaľ má PZ na dobu určitú nie. Môže to len k dátumu kedy končí prac. pomer uvedený na prac. zmluve. Mimo tohto dátumu je to len z dôvodov uvedených v Zákonníku práce.

mirip
22. júl 2010

@bubulka722 hej predstav si 😲to je novinka, ja zastupujem MD a od septembra som nezamestnané a to som na rodičovskej dovolenke

bubulka722
22. júl 2010

@mirip Všetko záleží od toho ako si to mala formulované v prac. zmluve.

bebulik
autor
22. júl 2010

ohladne zamestnania to asi budeme viacere zvazovat ze co a ako hmmmmm
ja napriklad som sa slubila do prace od septembra a zamestnavatel este nevie ze nenastupim minimalne este 2 roky...... a nie je to ani umyselne ze som mu este nedala vediet lebo si myslim ze 8tt este dost skoro aby som nieco neuriekla... kazda z nas chce mat podla mna zadne dvierka
ale ohladne MD ma velmi potesili na Social.p. ze mi priznaju MD vo vyske predpokladaneho platu {neskumaju kolko zamestnavatel napise ze asi kolko by som mala plat keby som bola chodila do prace - tak dufam, ze ma neodrbu a nenapisu mi nejaku hlupost)
- ja totizto pojdem z RP naspat na MD

bebulik
autor
22. júl 2010

@luppita - ja zatial pocitujem len neskutocnu unavu - spala by som cely den 😀
a na zaludku mi je velmi tazko takze len trosku pochodim porobim co nutne doma treba a zase si trosku lahnem alebo sadnem ... pri dcerke je to sice zaberacka, ale je zlatucka akoby citila ze maminke nieco je 🙂
pred par dnami sa naucila chytit ma za ruku a tahat ma tam kam ona chce 🙂 a teda ked si lahnem hned je pri mne a taha ma na 🙂 jej vytuzene miesto

fodorka
22. júl 2010

bebulik ja sa citi mpresne tak isto ze mi je na zaludku tazko ja hovorim ze sa citim ako na "vlnach" zaludok ide hore a dole no na vracanie to neni....aj ke dprisaham ze radsej by som sa ranao vyvracala a bolo by mi dobre a mohla by som na 100%fungovat takto pri malom je to n aprdd...ale sak co uz uz hlasia ochladenie tak sa tesim..inak ja som rada z emi to vyslo tehu takto lebo presne mam veci satstvo co som nosila pri prvom kedze termin mam posunuty o nejake dva tyzdne ako prve takze este aj vecicky budu super 😉 lebo mam toho horzn evela aj co maly nevynosil tak sa tesim...

mirip
22. júl 2010

no fodorka to máš dobré u man je to úplne naopak jedno jeseň a teraz jar

briketa
22. júl 2010

Dievcata teste sa z prispevkov a materskych nech su ake su. V Statoch bud chodis do prace a zarabas alebo nie. Ziadne prispevky, ziadna materska, nic. Jasle drahsie ako college a statne neexistuju, iba sukromne.
Su tu zase ine veci lepsie, ale co sa tejto infrastruktury tyka, je to hroza.

euphoria
22. júl 2010

@briketa
A ty zijes v statoch? ci preco to spominas??
Podla je rodicovsky prispevok stale smiesna polozka, materska je ako tak, ked ma clovek maximalnu...

briketa
23. júl 2010

hej v statoch. a prispevky na deti nie su vobec ziadne. takze jedinym riesenim je manzo stale v praci.

dendy1
23. júl 2010

@euphoria, ja už mám jednu 19 r. dcéru, toto baby je plánovane-neplánované 🙂 Ak sa podarí - super, ak nie nešla by som napríklad do umelého oplodnenia, tak do 40 porodiť sa mi zdalo ako max.horná hranica🙂

bebulik
autor
23. júl 2010

@briketa - a ako to tam maju vyriesene ak ostane mamicka bez partnera? Nejakym sposobom to maju zabezpecene??
Viem ze v USA je velmi vela moznosti poistit sa a potom cerpat pocas MD....

bebulik
autor
23. júl 2010

@fodorka 🙂 mne sa zase zda ze veci nie je nikdy dost 🙂 dcerka ma vela siat a rada ju obliekam do vselijakych novych veci a verim ze aj surodenec dostane nove vecicky ... jasne ze deti to tak neprezivaju 🙂 ako my hlavne ked su malicke, este len pridu casy kedy budu chciet obe deticky nove veci a ine veci ako ma surodenec

fodorka
23. júl 2010

bebulik jasne ze veci neni nikdy dost no skor si myslim ze az teraz to tak zacina byt ked je vacsi uz aj do piesku uspini si castejsie tak s ami zda ze aj mammalo a stale kupujeme no ked bol malicky sme sa tak velmi tesili a tolko veci pokupili ze maly ani polku z toho neobnosil a kedz emi to vychdza zhruba termin ako jeho tak akurat mu vsetko sadne teda ak to bude chlapec ak dievca tak aj tej ved aj dievcence nosa aj modruh aj zelenu ale urcite ze neodolam a kupim aj ruzove 😉 aj ked si myslim ze to bude chlapcek ale nezalezi mi natom absolutne....akurat varim svieckovu vcera som robilavecer este knedlu nech toho nemam vela a maly sp tak s odfukujem 😀

andrea142
23. júl 2010

@andiekens : opýtaj sa či nemajú väčšie šaty. ja som sa vydávala v 6.mesiaci .hoci mne mama šila šaty a mala som ich šité tak ,že sa rozširovali od pŕs. ani bruško mi nebolo vidno. 😉

mne našťastie zatiaľ nič nie je . klop, klop ........... ani pri prvom tehu som nemala rannú nevoľnosť akúrat pila som nescafé kávu a z toho sa mi zdvýhal žalúdok tak som si potom kúpila tú 3v1 a bolo to v pohode

andiekens
23. júl 2010

@andrea142 termin svadby mame naplanovany uz skoro rok, saty vybrate mam uz asi 5 mesiacov a na svadbe budem cca v 12tt. problem je v tom, ze mne sa v tom salone ziadne ine saty nepacili .. celkom pruser 😅

andrea142
23. júl 2010

@andiekens : a z tých šiat väčšie nemajú? o číslo alebo dve.

jaja003
23. júl 2010

caute babule, tak sa k Vam pridavam, dnes sme boli u doktora a nase babatenko je na svojom mieste... len este bolo vo vaku, tak este neni vidiet srdiecko, ale verim ze na kontrole o 3 tyzdne bude vsetko ako ma byt 🙂... tentokrat sa nam podarilo na prvy sup, az nas to s muzikom zaskocilo, ze to tak rychlo vyslo... ale sok hned presiel a teraz sa tesime 🙂)... ale stale musim rozmyslat, ako to s dvomi detickami zvladneme, bude to asi riadna nahanacka 🙂

andrea142
23. júl 2010

@jaja003 vitaj

zibritka
23. júl 2010

jééééééééj, ahojte 🙂))) a toľko som hľadala, či už tu nie je takáto skupinka 🙂 a našla som... pridávam sa k vám, buduci tyzden idem na prve sono, som velmi zvedava 😀 a co sa tyka tehotenstva, mám problem jedine s veskerymi vôňami... všetko mi smrdí, heh ani nakremovat sa moc nemozem, tak dufam, ze to prejde...

zibritka
23. júl 2010

@andiekens ranna nevolnost ani nie, skor celodenna... furt musim cosi pochrumkavat, aby mi nebolo špatne... a tlačia ma všetky nohavice... potajomky si v praci vzdy rozopnem gombik 😎