Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@prsky dakujem za info 😉 dve deci snad zvladnem...a na antolskej uz mas aj dohodnuteho niekoho?Ja budem rodit u dr paldiu, k jeho manzelke som chodila doteraz do poradne....citala som tu v niektorom prispevku (mozno aj od teba), ze epi na antolskej je problem? Ja som zatial nic take nepocula, viacere kamosky tam rodili s epi...a inak boli vsetky spokojne 🙂 to len na margo toho, ze som uz vela zleho na antolsku citala v diskusiach 🙂
@zuzuzaza 😀 to veru hej, obcas by sme si to aj my mohli viac uzivat. Potvorky male usate si hopsaju do pohodky a maminky si "uzivaju" ine radosti ako nevolnosti, bolava panva, zapcha, kde porodit a u koho. 😀 Aj teraz mi tu to male fafrnca hopsa ako v cirkuse, neivme cim to je ale pravidelne ked pisem na notebooku tak je ako z divych vajec. Asi chce nieco dodat... 😀
Ahojte baby. Dosť dlho som tu nebola a veru ste toho stihli popísať!!! Dnes sme boli na utz a potvrdil mi dievčatko- tak ako som to tušila a ako aj všetci tipovali. A okrem iného mi to vyšlo všade na dievča - v čínskom , aj v tomto novom grafe čo ste dali stránku a aj nejaké rátanie rokov rodičov a ich sčítavanie. 🙂
Ozaj neviete mi poradiť. Neviem ako vy ale ja to už prestávam v robote zvládať. Som čašníčka, na nohách som 9 h v kuse. Máme strašne veľa roboty. Mám na starosti raňajky a či mám 10 ľudí alebo 100 som na to sama./ nemáme dostatok personálu/ Okrem iného seminaristov- čo znamená nosiť ťažké pláta asi 100 m do vedľajšej budovy a často premiestňovať bufet... No a po ranajkách obsluha v reštike do 15 tej a potom príprava reštiky na večer. Ked skončím, necítim si nohy a do ďalšieho dňa sa nevládzem ani hýbať. Ked som to povedala môjmu gyndošovi, ten ma odpísal, že ale pre neho Únava nie je dôvod na maródku. Neviete mi poradiť čo mu povedať aby ma vypísal? Vôbec mi nebývalo zle - ako keby som ani tehotná nebola, tak sa mi zdá divné mu zrazu hovoriť že vracám, nie? Alebo čo by ste mi poradili?
@zuzuzaza podla mna je zbytocne lekara zazmluvnovat a podla toho, co citam, mam skor pocit, ze zazmluvneni lekari ta skor chcu mat z krku, tak vyvolavaju porody a "krajaju" (cest vynimkam). a niekedy sa stava, ze lekar pride az na tlacenie - a to mi pride za 7000 Sk dost palka. ja chcem skusit porod iba s PA
@gm podla mna je urcite nieco aj v zakonniku prace o zatazi tehotnych, ale schodnejsie, ako dohadovat sa so zamestnavatelom bude asi dohodnut sa s gyndosom...ved mu vysvetli, ako pracujes a skus tvrdnutie bruxa, ako radia baby + bolesti panvy
a dobry gynekolog :-/ nech si skusi s bruchom obiehat okolo ludi aj s nakladom
@dendy1 Povedala som mu, že mi tvrdne brucho asi 10 krát za deň a on na to, že 15 až 20 je hranica 😒 Ja som totižto vo Francúzsku a vždy som hovorila, že francúzi sú divní ! No neviem. Skúsim to vydržať ešte do konca mesiaca ale december už naozaj nechcem. Je to tu zabijak. Ešte ma napadlo, že sa dám vypísať u obvodného že ma bolí chrbát alebo niečo iné. Snáď ten bude normálnejší...
@gm ja som na PN-ke s chrbticou. Postazovala som sa , ze v praci nevladzem presediet cely den (som uctovnicka) a ze v praci nikoho nezaujima ci som tehotna, alebo nie. Ze chcu vidiet vykony a ja sa predsa pol dna nemozem prechadzat po meste, pretoze potom nestiham pracu. Stazovala som sa na dolnu cast (krize), najprv som bola vypisana u obvodnej a teraz ma vypisala aj gynekologicka. Chrbticu ti nemaju ako vysetrit, mozu ta poslat k ortopedovi, tam sa tiez postazujes a trochu to zahraj, ze sa nemozes otocit, zohnut a tak.
U mna to zabralo a teraz som doma a je mi uplne uzasne. Spim kedy sa mi zachce, idem na prechadzku a vegetim 😉
Drzim palce
🙂 ahojte
tak aj my uz mame glukozovy test za sebou ... a nebolo to nic strasne 🙂 aspon som si pocitala poriadne mamickovsky casopis 🙂
a buduce mamicky, ktore to mate tazsie v praci a necitite sa na to aby ste to tempo dalej zvladali tak sa iste dajte vypisat, nic nestoji za to, aby ste sa pretazovali.
@gm tehotna ma plny narok na oddych, 9 hodin na nohach je na tehotnu az moc. To mas co za gynekologa? Spominala si, ze si vo Francuzsku, co maju oni v zakonniku prace co sa tehotnych tyka? Pripadne sa porozpravaj so sefom. Nech Ta zaradi na inu, menej narocnu pracu, trebars za pokladnu ci nieco ine, ale roznasat tazke plata tolke hodiny je o hubu.
Ďakujem vám babenky za rady. Zistila som, že tu musím ísť za nejakým doktorom "práce" ktorý spadá pod našu reštiku, a on musí posúdiť či je to náročná práca pre tehotnú alebo nie. Normálne by to malo vyjsť, lebo našu reštiku pozná dobre a vie čo to tu je. Tak snáď... A keď nie, pôjdem za obvodným že ma bolí chrbát, to mi dokázať nemôže.
ahojte tak nejak sa to tu flaka, nikto nikde
bezaz potom by som navrhla do tej tabulky dat ze kto kde bude rodit,
no baby chcem sa vas spytat môže byť, že sa mi vracajú ranajšie nevolnosti, lebo už asi týždeň mi je ráno tak zle, že aj pohovori mám zo záchodovou misou 😖 a tiež strašne ma bolí hlava
Ahojte, kocky z BA, mate nejaky dobry tip na cvicenie v BA?
Uz chodim na tehu bodywork aj gravidjogu, ale este by som chcela skusit nieco medzi, ako napr. cvicenie na fitloptach, nech to nie je kludne ako joga a rychle ako bodywork 🙂

@zuzuzaza budem rodit zrejme na antolskej, ale nie koncom marca 😉 a o tom glukozovom teste na antolskej som zachytila cosi nedavno v teme porodnica antolska - "zoberie ti rano sestricka z prsta krv (mozno aj normalne krv, mne brali aj tak, na krvny obraz). potom ides do lekarne (hned co je pri vchode) a tam ti daju pohar "Coffee to go" kde je to pekne rozmiesane. Ma to asi 2 deci. Musis to vypit do max. 15 minut (mne to mimochodom chutilo). a v klude cakat. Po dvoch hodinach zaklopes sestricke a znova ti zoberie krv. A je to. Ja som si zobrala knizku a citala v cakarni. Niekomu moze byt zle, tak sa neodporuca ist von." - pytala sa tu na to nika222 https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/skusenosti-a-rady-porodnica-antolska-v-bratislave/