icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

hasacka
23. nov 2010

@sjuzi len aby ten pôrod Dr. Dečkov prežil .)) xixixixi
neviem ako je to moje zlato otočené, ale ma vždy kopká skôr v spodnej časti brucha, niekde pod pupkom .. a úplne najradšej ma kope do močového mechára, keď som v aute

zipsy
23. nov 2010

@zibritka u mna zatial vyhrava antolska, ale este neviem co, ako a kedy...

martinex
23. nov 2010

@zibritka ja tam budem rodit...a staci ak tam normalne prides na poradnu,ked uz bude treba do nemocky chodit..tusim 36tt..vobec sa nemusis zahlasovat nikomu,vyberies si lekara podla seba 😉

skippy7
23. nov 2010

@lilunka tak som pozerala, v Ružinove su vždy 1.pondelok v mesiaci prednašky o porode atd....o 13h, ja by som možno išla teraz v decembri pozrieť....len ty asi nemožeš z roboty však?......kto ešte planuje rodiť v Ružinove, nepridate sa ku mne ??

gocrazy
23. nov 2010

@hasacka mna tiez babatko kope skor dole, mam pocit akoby sa okolo toho mocoveho mechura cele obmotalo a iba tam cvici, trosku ma desi podla mna by uz mohlo byt aj vyssie, vsak maternica sa ma posuvat smerom hore

a mavam pravidelne take zvlastne stavy v brusku, ako keby mi v nom niekto nafukol balon a ten tlacil na brusnu stenu zvnutra celkom intenzivne, po minute to prejde potom sa to za chvilku zopakuje potom dlho nic, neviete co to moze byt?

halashica
23. nov 2010

@gocrazy aj ja mávam také pocity, ale mne pri tom "tlaku" ako to ty popisuješ stvrdne bruško, lebo mám veľmi pohyblivé bábo, ktoré si zo mňa robí futbalové ihrisko a boxerské vrece a neviem ešte čo 🙂)) ak to nie je viac, ako 15 x za deň, tak v pohode, skús si dať magne B6 predpísať a šteriť sa, ak sa dá 🙂)

nelle
23. nov 2010

Ahojte, kočky 😉 mám takú "anketovú" otázku: ktoré z vás už majú doma kočík, resp. sa ho chystajú ho objednať či kúpiť do konca roka? Zdroje finančných príjmov v našej rodine mi vravia, že to stačí riešiť budúci rok, ale dnes v predajni mi bolo povedané, že radšej ho objednať čo najskôr, lebo budúci rok môžu byť vyššie ceny a pod. 😒

skippy7
23. nov 2010

@nelle ja ešte nemam kočik....no neviem neviem, niekto zas tvrdi,že po novom roku budu zľavy...tak či ťa len v predajni nechceli donutit kupiť (za vyššiu cenu)...

sjuzi
23. nov 2010

@hasacka Hasi, ja som to zle napísala... 😀 on je ročník 78... takže mladý frájo... heheheeeee

sakura
23. nov 2010

@nelle
ahoj 🙂 Aj ja si myslím že len chceli aby si si kočík rýchlo kúpila 😅 Mne zas v obchode povedali že lepšie po novom roku - najlepšie tak v marci lebo budú zľavy 🙂 Aj ja už mám vybratý ale kupovať ho teraz ešte nebudem 😉

bebulik
autor
23. nov 2010

@nelle mz uz mame kocik, ale aj ked sme kupovali ten prvz pre dcerku tak nam hovorili vselijake veci.... mam pocit, ze chcu aby clovek kupil co najskor ... ja si osobne myslim, ze zdrazovat nebudu ..... skor urobia zlavy na kociky model 2010 .... lebo budu nove 2011....

bebulik
autor
23. nov 2010

ahojte.... ja by som sa Vas chcela opytat kedy sa babatko otaca hlavickou dole a ostava v tej pozicii???
Ja viem, ze sa moze otocit hore dolu hocikedy aj pred porodom... ale kedy by to malo byt tak prirodzene?

sjuzi
23. nov 2010

@nelle ja si tiež myslím, že po Novom roku budú tie kolekcie 2010 skôr zlacňovať, aby urobili miesto 2011tkam... 😉 Ja sa po NR skôr budem chystať nakúpiť nejaké vecičky v zľavách, čo budem ešte pre krpčeka potrebovať... 😵 Joj, už sa na to teším...a odkladám prašulky... hehe

sjuzi
23. nov 2010

@gocrazy to, čo popisuješ mávam aj ja... ale možno 2x za deň... akoby mi šla koža na bruchu prasknúť, potom sa to uvoľní...

hasacka
23. nov 2010

@sjuzi @gocrazy .. buď je to tvrdnutie bruška alebo sa len ratilesti naťahujú .. .)

a sjuzi ročník 78 .)) hmmm, ešte keby aj fešák bol, hneď by sa lepšie rodilo .)

sjuzi
23. nov 2010

@hasacka veď to, že je feši... taký tmavý typ... hehe. Ja som sa s ním stretla v pôrodke na vizite a moja spolubývajúca ho mala zazmluvneného, tak sa občas došiel na ňu pozrieť... 😉 Ale ku mne bol taký odmeraný vtedy... ale možno sa mi to len zdalo...

lilunka
23. nov 2010

@skippy7 ja musim este zvysovat HDP az do polky januara:( takze sa mozno pojdem kuknut na tie prednasky az niekedy vo februari

mariannet
23. nov 2010

@nelle ja tiez planujem az po novom roku....a teta v predajni nic nevravela o tom, ze sa budu zvysovat ceny.....a cakacia doba je 2-6 tyzdnov v mojom pripade, tak ja sa este neponahlam 🙂

mirinka7
23. nov 2010

ahojte baby, su nejake prednasky aj na Antolskej? pozerala som nejake, co robia aj sukromnici, ale najblizsie volne maju az na polku februara, cena okolo 150 eur, no ja by som to rada mala skor za sebou, nikdy nevies co bude... 😅 A tie prednasky sa tykaju iba porodu, alebo su na nich aj prednasky o starostlivosti o narodene babatko?

zibritka
23. nov 2010

@mirinka7 Ak budes o nejakych prednaskach vediet, daj vediet aj mne 🙂

bezaz
23. nov 2010

@mirinka7 my sme pri ninke boli tu http://www.dietaaja.sk/ na tom 2dnovom kurze aj s muzom, ten najprv pretacal oci, ze co som to vymyslela, nakoniec bol nadseny a myslim si, ze pripraveny.. robia aj kurz zdravotneho minima pre deti do 1roka, robi to pediatricka z kramarov.. ja som nelutovala, ze sme sli, aj ked to nie je najlacnesie 😉

mirinka7
23. nov 2010

@zibritka dobre, dam vediet, ked zistim 🙂 a mozno sa stretneme aj v porodnici, lebo podla uzv mi vychadza termin o tyzden skor 😉 Dufam, ze to dotiahneme do uspesneho konca (lebo aspon mne zacali nejako pribudat problemy), ja sa uz neviem dockat, keby bolo aspon o 5 tyzdnov viac, hned by som bola pokojnejsia 😅

jabadaba
23. nov 2010

@gocrazy crazy, take na prasknutie pocity v bruchu mavam aj ja. Podla mna to suvisi s blbym travenim. To je spomalene, creva sa casto nafukuju lebo potrava v nich doslova stoji. K tomu zapcha, creva su plne. Ja mam obcas pocit, ze sa mi snad brucho rozleti na marne kusky, a potom par dni prijemny klud nikde nic. A potom zas a to staci sa aj pohara vody napit, a bum, brucho ako balon, desny pocit, akoby ma niekto nafukoval zvnutra a zabudol sa zastavit, nafukuje a nafukuje az mam dojem, ze explodujem. 😝 Neprijemne strasne. Teraz som este zacala uzivat zelezo, tazke fasa, sa tesim na duplicitnu zapchu. 😝

mirinka7
23. nov 2010

@bezaz presne toto som minule pozerala: http://www.dietaaja.sk/kurz-pripravy-na-porod-v... a ako vidim, vyhlasili mimoriadny termin na januar, skoda len ze obidva dni su stvrtky ☹ takze sa este poradime s manzelom.

mary.la
23. nov 2010

@nelle my plánuje aspoň objednať do konca tohto roka, lebo ten ktorý sme pôvodne chceli už ťažko zohnať v tej farbe, akú sme si vybrali, aj keď je z ponuky na rok 2010 😠 tak nám v predajni zohnali katalóg na rok 2011 a tam si myslím, že cena sa veľmi nebude líšiť, či ho objednáme v decembri alebo v januári ... ale s istou čakacou dobou je treba rátať asi vždy a všade. Ak máš vybratý kočík, ktorý majú na sklade, keď ho práve kupuješ, je to fajn ... ale z vlastných skúseností viem, že v istých farbách a z istých značiek majú len po málo kusov a tie sa pomerne rýchlo rozpredávajú. A tiež je asi pravdou, že modely z roku 2010 pôjdu s cenami isto dolu. Fakt závisí od toho, čo si si vybrala a aká je dostupnosť toho tovaru. Ja napríklad rátam aj s tým, že kým sa zase po sviatkoch obchody a dovozy rozbehnú, tiež to nejaký čas trvá. Nás na to už upozornili vo viacerých predajniach, nielen s kočíkmi a nie za cenu, len aby sme ho kúpili hneď, ale že aj ich to mrzí, ak majú objednaný kočík na nejaký týždeň a potom príde oveľa neskôr, keď je už bábo dávno na svete. Nám tiež ponúkli v predajni možnosť, že zaplatíme zálohu, oni ho objednajú, potom uskladnia a my si preň prídeme až v dohodnutý termín a zaplatíme zvyšok ... no, uff, som to natiahla nejako, hádam ti trošku pomôžem 😉

mary.la
23. nov 2010

@jabadaba tiež mávam podobné pocity v poslednej dobe a tiež si myslím, že to súvisí so spomaleným trávením a zápchou ... včera mi už bolo na nevydržanie, zjedla som celý balík sušených sliviek a dnes je už po probléme 😀

jabadaba
23. nov 2010

@mary.la gratulujem. 😀 Asi si dam aj ja zajtra kuru. 😀

mary.la
23. nov 2010

@jabadaba len si daj, budeš mať trošku show 😀

inak mám pocit, že ani našim deťúchom nie sú takéto stavy moc po chuti ... ja som včera cítila také pohyby ako ešte nikdy predtým, som myslela, že mi malá z bruška vyskočí ... statočne sa na to pripravovala a odrážala nohami-rukami 😀

andrea142
23. nov 2010

ahojte
takže ten cukor je za mnou výsledky mám zajtra na poradni. ......dalo sa to celkom v pohode vypiť hoci ku koncu posledných pár glgov sa mi už zdvíhal žalúdok. 😖 😝 ......ale našťastie to zostalo vo vnútri. 😅 .........................no ale dopichaná som statočne. aj krv mi brala dve skúmavky a potom ten cukor z prsta ....jeden prst mi trafila dosť nešťastne mám tam poriadnu modrinu a po druhý krát ,sa pýta či z toho istého prsta mi zoberie a ja ,že radšej z druhého a potom som sestričke ukázala prst a videla aj modrinu 😠 🙄

martinkaastefanek
23. nov 2010

@hasacka tiez som sa pri citani zamyslela nad tym ze som drobca dnes este necitila a tak mu vravim haloooo a taky kopanec som dostala 😀 ale inak cez den je v klude ale k veceru sa mi vzdy ohlasi🙂
my uz mame krasny novy kocik doma, ale dosli sme k nemu za perfektnu cenu takze sme nevahali, inak by sme ho kupili neskor.
na cukor ideme vo stvrtok, tak som celkom zvedava ako to dopadne