icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

briketa
23. júl 2010

@bebulik
mozem hovorit len za Kaliforniu, pretoze kazdy stat ma svoj vlastny pravny system.
V CA pokial naozaj nie si drogovo zavisla, alebo nejaky psychopat, stat da do opatery deti matke. Nevadi, ze manzel viac zaraba.
Po rozvode ma manzel strhavanu podporu nielen na deti, ale musi sa myslim po dobu piatich rokoch starat aj o manzelku, takze budes dostavat prispevky.
Ak ostanes po rozvode financne socialny pripad, dostavas sa na specialnu listinu statu. Deti maju narok na umiestnenie v skolke pre slabe socialne vrstvy ktora je zdarma (dieta z beznej rodiny sa tam nedostane) takze ty mozes ist kludne do prace a tak isto mas narok na ubytovanie ktore stoji vyslovene facku na tunajsie pomery.
Je potom este mnozstvo charitativnych organizacii, uplne prehlad nemam, lebo som v tej situacii nikdy nebola. Viem ze statna organizacia ti pomoze aj s umiesntnenim na pracu alebo do skoly.
Ono je tu dobre postarane pre tych co su uplne najnizsie ( s cim urcite percento najma pristahovalcov z juhu vie uzasne chytracky disponovat, osobne som to zazila) a o tych co su uplne najvyssie (uzasne sukromne skoly, sialene drahe). Akurat na ten normalny stred sa kasle.

bebulik
autor
23. júl 2010

@fodorka - 🙂 jasne keby sme napriklad my mali chalana 🙂 a dala by som mu ruzove 🙂)) no neviem neviem co by mi na to manzel povedal xixi .... dievcatam pristanu aj chlapcenske saty modra aj zelena je super
u nas to vychadza tak ze dcerka sa narodila na leto a teraz tie nase miminka na jar takze jedno rocne obdobie to budeme mat posunute ale nevadi 🙂

bebulik
autor
23. júl 2010

@briketa - nevadi my sa predsa stale nejako pretlcieme 🙂
ja som skor typ optimista takze v kazdom zlom hladam nieco pozitivne... urobi nas silnejsimi

bebulik
autor
23. júl 2010

@jaja003 jeeeeeeeej gratulujeme 🙂

mame rovnako stare 🙂 mlade 🙂 deticky aj my mame plnu hlavu myslienok ake to bude ked budeme 4 🙂
ale myslim ze bude aj 😀 zabava xixi

dadaga
23. júl 2010

gratulujem vsetkym novim maminkam..... super, ale sa to tu rozrasta....

fugu77
24. júl 2010

@janap24 ahoooj, nie este som nebola. momentalne som na navsteve u znamych za oceanom, takze k lekarovi sa chystam az v septembri. pozeram, ze jedno baby uz mas. myslis, ze je neskoro navstivit ho az prvy septembrovy tyzden?

mirip
24. júl 2010

@fugu77 he je a velmi neskoro, všetky prvé merania sa robia do 12tt a aj prvé odbery a potom v 12tt sa robí NT screening takže toto všetko by si neabsolvovala a presný dátum porodu by ti nevedel an Dr povedať len približne podla posleného MS

dadaga
24. júl 2010

@fugu77 kedy ides k lekarovi je tvoja vec.. na jednej strane ked ides skorej mas istotu,ze je vsetko ok.. ak ides neskorej tak aj tak dobre... ved kedy si mala poslednu MS vies a tak vies aj priblizny datum porodu... tak kde je chyba.... dzim palec nech je vsetko ok...
inak v inych krajinach nechodia baby skoro k lekarovi... to asi len tu na SK je tak.....

fodorka
24. júl 2010

fugu77 je to jedno ja som bola s markom az v 12tt prvy krat a co sa stalo???nic sa nestalo ja som bola v zahrnaici a ked osm prisla som isla prvykrat doktorovi az v 12tt a terazm som isla zasa moc skoro to je na kazdej ty vies ako sa rozhodnes....

salonka9
24. júl 2010

@jaja003
ahoj zvládnuť to zvládnete, ale makačka to teda bude.Hlavne pri obliekaní a kúpaní a pri uspávaní .Ja mám rozdiel medzi deťmi 1 rok a 8 mes. A musím povedať, že prvý rok bol veľmi ťažký.Po roku už každý deň lepšie a lepšie.

salonka9
24. júl 2010

@bebulik ja som dostala od jednej švagrinej pri prvom synovi ružový overal ( ona s tým, že si myslela, že sa nám narodilo diveča 🙂 , ale bol teplý, tak cez zimu som mu ho dávala ako pyžamko. A bol v tom taký sladký. Nevyzeral ako dievča, lebo on bol od malička typický chlapec. Ale ako pyžamko sme to využili. A naši susedia - majú dievča a chlapca, tak normálne navon po nej nenosil, ale do piesku mal aj ružové tepláčiky. Aj tak boli zachvíľu špinavé od piesku a ani nebolo vidieť akej boli pôvodne farby 🙂

dadaga
24. júl 2010

salonka9 hovori sa,ze ked obliekas chlapcovi ruzovu,ze ho to ukludnuje...tak preco nie....
my sme stretli tiez v parku dieta a maly,ze dievcato.... a pani nas opravila,ze chlapcek.. a tiez mal ruzove tricko.. no dneska leti vsetko...xixixixi

leala
25. júl 2010

Mirip, Dadaga, Fodorka - dakujem za odpovede a zelam krasny dniiiiik 🙂)))))

jaja003
25. júl 2010

@salonka9
ahoj, no aj ja si myslim, ze prvy rok bude narocny, hlavne toho spanku sa bojim, mala teraz spi velmi zle a uz ma vyse roka no a uvidime ako to bude, ked bude dalsie babo... ale presne takto sme to chceli, aby bol maly vekovy rozdiel, aby sa deticky pekne spolu vedeli neskor zahrat a mali podobne zaujmy, takze vlastne sa nam to splnilo, tak sa tesime 🙂)... a urcite to nemohlo byt take zle ked ste sa dali aj na tretie babatko 🙂)... budete mat doma veselo 🙂

jaja003
25. júl 2010

@bebulik
Ahoj, aj ja som si vsimla, ze mame rovnako staru dcerku, tak sa tesim, ze sa mozme podelit, ako zvladame tehotenstvo a malu, a neskor zase babo a malu 🙂... ale samozrejme gratulujem aj vsetkym ostatnym Marcovkam, som tu rada medzi vam 🙂

dadaga
25. júl 2010

ahojte.. aj vam sa tak ulavilo ako mne.. ja som tie teploty teraz zle znasala.....ale ked je takto je to skvele... konecne sa citim dobre....

meusicka
25. júl 2010

ahojte, tak zajtra ideme konecne k dokimu. budem mat akurat ukonceny 6tt. som zvedava co mi povie, kedze posledny raz som bola pred rokom a to som akurat doriesila este nejake problemy po prvom tehulkovani 😀 lekarovi som vravela, ze tak skoro ho neuvidim, a teraz idem s tym ze cakam mimi 😝
ja este priznaky velmi nemam. pri umyvani riadu ma tak fajne nadraplo, ale zatial to je vsetko. no a ze som nejak podrazdena. 🙄

erika1983
25. júl 2010

ahojte tak ja sa tiez pridavam, este sice presny termin od dokiho nemam ale podla mojho vypoctu by to mohlo byt 19.3.
no a ja som tiez strasne rada ze sa trosku ohladilo, lebo furt som bola mokra ako zaba,
dufam ze tento tyzden ma doki zoberie a uz budem vediet presnejsie info 😀

bezaz
25. júl 2010

haaa erika, som ta vymaklaaaaaaa!!! neni mozneeeee 😀 😀 😀 super, gratulujem
a pridavam sa aj ja, ale asi moc nebudem stihat prispievat, termin mame 2.3. 😉

bebulik
autor
25. júl 2010

@dadaga 🙂 nasej dcerke vsetci hovoria ze je chlapcek .... kazda jedna doktorka ci doktor a to ma vacsinou ozaj ruzove na sebe 🙂))) a to ma nausnicky skoro od narodenia 🙂)) takze aj podla toho by mohli vediet 😀

bebulik
autor
25. júl 2010

@salonka9 - mozno sa ten ruzovy overalik zijde akurat teraz 🙂 hmmm ??? 🙂

hlavne aby boli nase drobunke babatka zdravucke inak bude vsetko super, zvladneme aj nocne stavania aj vsetko ostatne 🙂 ved sme nejake super mamicky ? 🙂
este vlastne nemame medzi nami nikoho co caka dvojicky ? 🙂 ved mozno to budeme my same ...... az to by bolo doma zabavy

andiekens
26. júl 2010

akosi ma zacinaju tlacit vsetky nohavice na bruchu, ked sa najem. o chvilu uz nebudem mat ake obliect.. 🙂

hasacka
26. júl 2010

@andiekens som rada, ze nie som jedina, ktora ma tento problem .. ale ja mam problem zapnut ich uz pred najedenim .)))

andiekens
26. júl 2010

@hasacka a to som prestala mat problem s nafukovanim uz cca pred tyzdnom.. 🙂 dnes som si serioska nasla moje zrejme prve tehu nohavice, lebo mi je normalne spatne z tych nohavic, co ma tlacia. kym bolo teplo, saty to zachranili, ale ked sa ochladilo.. je cas na prvy nakup 😵 ako to vidis ty ? 🙂

adka84
26. júl 2010

aj ja mam ten problem, tiez nezapnem nohavice ani pred najedenim. sa mi to zda priskoro. vam nie?

andrea142
26. júl 2010

ahojte
dnes som bola u lekára. som 7tt+5, o tri týždne idem znova na kontrolu sono aj odbery a dá mi aj knižku.

andrea142
26. júl 2010

čo sa týka nohavíc tak jedny rifle sú mi také užšie , sú až po pás a v sobotu som ich mala na sebe a dosť ma tlačili. síce je pravda ,že som si kúpila aj menšie o číslo ,že do toho " schudnem " 😀 . budem si musieť kúpiť druhé

besna
26. júl 2010

Ahojte kocky pripajam sa k marcovkam... 🙂
Citim ze su mi nohavice uz tesnejsie ale este sa to da zvladnut 🙂 Ako to mate kocky s nevolnostou? Ja chvalabohu nemam s tymto problem, len obcas mam take dni ze zaludok ako na vode... Sa citim ako po opici 😀

zibritka
26. júl 2010

ahojte, aj mňa tlačia všetky nohavice, asi budem musieť zájsť na nákupy a aspoň jedny naťahovacie kúpiť 😀 Inak, baby, strašne sa teším, k doktorke idem v stredu, teda už na prvé sono a hádam mi už dá aj tehu knižku 😎 a poviem nejaký ten dátumík a čo a ako 😅
Ale čo sa týka tých maminkovských tehotenských obchodov, vie niekto o nejakých v Bratislave? Teda okrem Auparku, tam o jednom viem, ale to je tak asi všetko...

andrea142
26. júl 2010

@zibritka : pri autobusovej stanici, vlastne o ulicu ďalej je jeden obchod " pre deti " tam majú aj tehotenské veci. ja som si kupovala veci v C/A je to aj v avione aj auparku. hore na poschodí majú veci aj pre tehuľky