Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@zibritka
@prsky
Mne strajkuje kostrc a SI sklbenie na pravej strane (blizko kostrce), ortoped mi dal odporucenie na rehabilit a u Milosrdnych ma odpinkali totalne, doktorka na mna s hrozou pozerala, co chcem ake cviky vymyslat, ked som tehotna 🙄
No tak si cvicim aspon na fitlopte - porodnu asistentku, ktora mi vedie kurz, vobec netrapi, ze mam bolesti pri kostrci 😉
cauko nebola som tu skoro mesiac, nestiham tuto temicku ani sledovat.
Zaciatkom novembra som stratila na par sekund vedomie (akoze som odpadla), gynekologicka ma preklepla a vsimla si, ze mi posledne poradne merali stale vyssi a vyssi tlak krvi (najvyssie 145/85), takze ma poslali na hospitalizaciu. Vybrala som si Kramare, supli ma na 6nedelie, nastastie po 3 dnoch ma pustili a zvysok vysetreni spravili ambulantne. Zaver je taky, ze som uplne fit, tlak krvi skor nizsi ako idealnych 120/80, vsetky vysetrenia ok (rozbory krvi, mocu, EKG, 24hod. EKG, ultrazvuk srdca, ultrazvuk brusnych organov, meranie ocneho tlaku a ocne pozadie - no bolo toho neurekom).
Odvtedy sa mi parkrat tak zatmelo pred ocami, ze som si musela rychlo lahnut na zem, ale neodpadla som. Je to vzdy velmi rychle a velmi kratke. Mam podozrenie, ze to suvisi so zaludkom, ked sa prejem, nieco mi niekde pritlaci 😝
Vy nemate problemy s odpadavanim?
...inak ten 3dnovy pobyt na 6nedeli na Kramaroch ma trochu odradil od povodneho zameru ist tam rodit. Je tam extremna podpora indukcie/vyvolavania porodov. V podstate ak by som prenasala, asi sa tomu nevyhnem 😠 Ale to je asi na neskorsiu diskusiu.
@priadka mam podobny problem, zatoci sa mi hlava a stracam orientaciu :( a ked sa postavim som ako na lodi ..... tiez mam nizky tlak tak 90/60 tak to pripisujem tomu. ked si dam 2 kavy denne je to ok - len co na to moje babo ??? lekar nemal ziadne namietky, skonstatoval tiez ze je to nizky tlak
Ahojte baby, aj vam je taka desna zima? Ani vetrat sa neda, taka kosa ide z vonku...fuj. A dnes ma prosim pekne osvietilo. Reku, idem mrknut pre istotu do kalendara, ze kedy ja mam vlastne tu poradnu aj s tym hnusnym GTT testom. Bola som v tom, ze 5.decembra. A kukam ako puk, ze sak piateho je nedela! Ja truba som si poplietla piateho s patnastym! a zijem celu dobu tym, ze poradna sa blizi. No total motuz!
bBaby, akurat som sa dozvedela, ze kolega zpoza rohu, ma cierny kasel ☹ myslite, ze to moze byt nejake "nebezpecenstvo" pre babo? Ja som myslim, bola ockovana proti tomu...Dik
Baby, ako ste na tom s pracou? Robite niektora aj poobedne zmeny? Ja robievam 8 hodinove zmeny, doobedne, aj poobedne, niektore poobedne koncia az o 23,00. Je to dost drsne. Je tu niekto taky pripad? A ako to zvladate? 😒
@priadka @zibritka @prsky ja som dopadla s rehabilitáciou presne tak, ako vy ☹ Už vo dverách ma nahovárali, že nech si nájdem cvičenie pre tehotné 😀 na moju otázku,čo to má s cvičením na prask. platničku som odpoveď nedostala 😠, ale vraj sa mi tam budú viac venovať. Tak som si zobrala môj lístok od lekárky, a vybavila som to cez švagra. Pán doktor mi zavolal na mobil, poslal mi svoj mail,ja som poslala lekárske správy, on to dá rehab. lekárke a oni ma budú kontaktovať 🙂 som len čumela, ako to fičí,keď niekoho poznáš 😖
ahojte, tak ja som tu uz nepisala veeelmi dhlo, ale inak vsetko citam, len akosi nemam cas napisat...lebo som stale v jednom kole skola, ucenie, zapocty, chodenie do poradne, na vysetrenia, strasne rychlo to vsetko uteka....vzdy sa nieco deje...min. tydzen v pondelok ma, ale zastihol ladvinovy zachvat, to bola bolest preukrutna, uz nikdy nechcem zazit a nikomu to neprajem zazit...prvy krat som asi od bolesti plakala, ked som bola mala som mavala pravidelne zapaly usi, tiez nic prijemne, bolelo to, ale nikdy som neplakala...nechali si ma v nemocnici, bola som tam tyzden, babatko nastastie v poriadku, som v 26.tyzdni a babo ma 830 g, takze pekne rastieme... 🙂 co som mala spolubyvajucu v nemocnici, tak mi vravela, ze aj ona to zazila, a ze porod to je malina... 😀
inak teraz musim do konca tehotenstva spat na lavom boku, lebo mam zvacsanu aj pravu oblicku trosku a maternica aj tlaci, a som aj pocula, ze spanie na lavom boku je velmi dobre, pretoze, sa lepsie vyzivuje babatko, ale tak co je na tom pravdy, pochybujem, ze nase mamky sa kedysi zamyslali nad tym na ktorom boku je lepsie spat 🙂
inak sa mame super a uz sa tesime na vianoce a potom cubi-dup a je tu marec 🙂
pekny vecer zienky
@dominika29 uf, mrzí ma, že Ťa také niečo postihlo ☹ Ale ako si čítala je nás tu viac, čo si tehotenstvo "užívame" - spestrením sú nám podobné lahôdky. Ja som mala prasknutú platničku, tiež bolesť až do plaču ☹ už nikdy to nechcem zažiť. Tiež sa už neviem dočkať marca 😀 Tak prajem pevné zdravie 🙂
@dendy1 jeeejda prasknuta platnicka,no to muselo byt nieco podobne jak s tou mojou ladvinou...ale tak sme to zvladli vsetko..a teraz uz hadam uz len ozaj uzivat si budeme 🙂 a ak by aj zase opat nieco vyskocilo, pre tie nase babatka v brusku to zmakneme 🙂
@dominika29 zvládneme 😀 ale fakt prosííím už niiéé ☹
Ahoj! Tak ja sa neskoro, ale predsa pridavam k vam🙂 Pocitam do marca kazdu minutu😀 Zatial je to v pohode, akurat bolesti chrbta, inak O.K. Pribrala som 10 kg, dufam teda, ze to este len teraz nezacne...🙂
A zabudla som... Dost blbo spim...🙂 Ale to ste asi vsimli podla casu pisania😀DD
@priadka
ahoj ja som mala takýto problém pred pár rokmi ako netehotná - tiež všetko všetky výsledky OK, obvoďačka, keď to neprechádzalo ma poslala na neurológiu a tam mi zistila, že mám zablokovaný krčný stavec - že mi tlačí na centrum stability a preto tie stavy - poslala ma na rehabilitáciu - ukázali a nacvičili so mnou cviky na krk a hlavu a odvtedy takýto problém nemám - keď cítim, že sa mi "zatmieva" , tak 2-3 dni precvičujem a v pohode.
@dominika29 ahoj to Ti fakt nezávidím - ja som mala obličkovú koliku v lete r. 2009 - a takú bolesť som ešte nezažila a tom mám za sebou 2 prirodzené pôrody. No a v tehotenstve si to vôbec neviem predstaviť - mne mohli dať aspoň utišujúce lieky. Ja som takto prestala dojčiť svojho 16-mesačného syna. Najprv odo mňa chceli, aby som si mlieko odstriekavala - kým mi zabrali lieky som myslela, že sa od bolesti zbláznim.
Teraz - oblička ok, už ma chceli vyradiť z evidencie, ale čo som tehotná, tak ma zase raz do mesiaca kontrolujú, lebo v tehotenstve maternica tlačí na obličku, čo by u ženy, ktorá už mala s obličkou problém mohli nastať komplikácie.
Ak chceš aj radu - oblička je ošemetná vec - dávaj si pozor na prievan a aj pri nákupoch napr. v takom Kauflande - sú strašne silno pustené chladiace boxy, tak sa pri nich zdržuj len krátko. Prajem, aby si sa rýchlo z toho dostala.
Ja posledný mesiac už neabstinujem - cez víkend ráno mám proste chuť. To som vyspatá a je mi dobre. Predtým absolútne, lebo mi bývalo blbo. Len potom musím oddychovať, lebo mám celý deň pocit, že sa dieťa tlačí von (nie kontrakcie). Ale začínam mať problém s nájdením vhodnej polohy.🙂
@dominika29 : aj ja som to mala ,keď mala malá cca. 4 mesiace. prajem skoré uzdravanie ak ťa to ešte bolí. ja chodím k nefrológovi raz do roka s močom a teraz čo som tehotná tak ma tiež posiela na sono obličky.
@salonka9 : u nás je to rovnako 😀 😀 😀 ............ večer som ako mŕtvola ale ráno mám energie aj za troch 😀 😀
Čaute kočenky, tak vidím, že už rozoberáte aj ďalšiu zaujímavú tému po tých kočíkoch...
U nás tiež nejako nie je chuť... ja sa aj dosť bojím, min.rok som mala abort, tak možno preto... a mm sa tiež bojí, aby dačo malému neurobil... ale tak povedzme 2x za mesiac... 😅 😀 😀 aby nás nevystrelo... 😀 😀
ahojte baby chcem sa spytat či medzi vami nie je marcovka z LV a či ste boli na 4D čo ann vravite oplatí sa to???Ja mam ist 6 decembra......
Kocky co pracujete, neviete ako je to s dovolenkou za rok 2011? Termin mam 11.3.2011 cize na MD by som mala ist koncom januara. Len som niekde pocula, ze si mozem vybrat celu dovolenku za rok 2011 a nie len nejaku alikvotnu cast za odpracovany necely januar. Tak by to nebolo zle, lebo teraz mi uz vela dovolenky neostalo do konca roka, tak by sa to celkom hodila, len musim zistit ci to tak je naozaj.
@hasacka Bola som sa pytat u nas na personalnom. A v podstate mi povadali, ze by som si mohla vybrat cast aj za to co budem na MD, teda predpodkladam za Januar co ciastocne odpracujem + 6 mesiacov co trva MD. Cize to by bolo celkom dost dni. Ale netvrarila sa mzdarka nejako nadsene, ze v podstate by som si mala vybrat len tu alikvotnu cast za januar, ale vraj ak si vyberiem 5 dni tak by to nemalo vadit. No tak asi takto mi to povedala, preto zistujem, ci ma niekto nejake ine infosky. Ale aj tych 5 dni by bodlo, lebo v decembri skoncim so starou na nule 😖
@elesarka Ja som mala stretko s babami z nasho HR, a tie mi potvrdili, ze si mozem zobrat dovolenku za r.2011 uz pred nastupom na MD. Nie len alikvotnu ciastku za Januar ale za cele trvanie MD, kedze pocas trvania MD si zamestanec, mas narok na dovolenku ako kazdy iny zamestnanec. Podla toho kolko budes na MD tolko Ti prinalezi dovolenky za 2011. Je na Tebe ci ju chces pred cerpanim MD, medzi MD a RD alebo po RD 🙂

jeziis, baby, ak prebieha tehu normalne, tak nie je dovod abstinovat - ani vo vyssom stadiu tehu. spermie zas neobsahuju tolko prostaglandinov, aby spustili porod pri fyziologickom tehu - po sexe sa mozu dostavit falosne kontrakcie, mozete jemne bledocerveno krvacat, kedze rodidla su velmi prekrvnene a mechanicky sa lahsie tkanivo narusi, ale babatku to urcite neuskodi...treba si uzivat intimitu, kym sa da a kym sa netreba bat, ze otehotniete nezelane 😉
@zibritka kamoske strajkoval bedrovy klb v tehu, bola u neurologa, poslal ju na rehabilitacie a tam ju odpinkli tak, ze jej ukazali 1 cvik, ktory ma doma robit 😕