icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

kvetka84
29. nov 2010

@zipsy takze ja som si to overovala u skusenejsich a je to tak, ze aj pocas MD mas narok na dovolenku a nemusis splnat 60 odpracovanych dni. MD sa rata akoby si pracovala. Takze sa ti bude kratit 20 alebo 25 dni (narok na dovolenku) neodpracovanymi, t.j. v nasom pripade RD. Cize za prvy pol rok co budeme na MD budeme mat narok aj na dovolenku, ktoru si mozes cerpat po skonceni MD alebo po skonceni RD.

jabadaba
29. nov 2010

Baby, ako je to s tym nemocenskym poistenim? Treba nutne participovat na NP tych 270 dni pred nastupom na matersku, alebo mi postaci na narok na materske ak budem od 1.12. pracovat? Do nastupu na MD mi tych 270 dni asi nevyjde. Dikes.

zuzkapu
29. nov 2010

Ahojte, no veľmi zaujímavá téma. Ja mám tiež hlavu v smútku. Skončil mi pracovný pomer počas rodič. dovolenky (19.3.2009), teraz mi RD končí 8.12. a MD začína niekedy v januári. Takže, aj keby som sa teraz na jeden mesiac zamestnala, asi by mi to veľmi nepomohlo, že? Neviete niekto poradiť? Myslím, že sme s @jabadaba asi podobný prípad. A z čoho sa mi bude rátať materská?

jabadaba
29. nov 2010

@zuzkapu zuzi no co narobime. Pracu aj tak vezmem, potrebujem zmenit vzduch a trosku zasa vybrdnut zo stereotypu, ale asi na materske to nevyda. Ja som nemala na nu narok ani prvy krat a to kvoli tomu, ze k 270 dnom mi chybalo asi 6 dni? no smiesny pocet, na Socialke teta hlavou krutila, ze aka skoda! No jo, skoda, lebo plat som mala suprovy. A skoncila som rovno na RP po porode. DNP nemam a ani som nemala takze si pojdem zapiskat do lesa, hoci pracicka sa mi crta za viac ako skvely platik. Co uz, nech si to tento stat zozere. Mne tych par mesiacov prace pomoze hlavne dusevne. A ako bonus opat niekomu prispejem na davky. 😀

kvetka84
29. nov 2010

@jabadaba @zuzkapu to si nie som ista, tak radsej nic nepisem. Malo by to byt takto, ze ak zuzkapu nema poistenie 270 dni pred nastupom na MD tak ziadnu matersku nedostane a jabadabe by sa mal zapocitat do rozhodujuceho obdobia RD, hoci skoncila pracovny pomer este v marci, ale neviem akym podielom a v akych sumach.
Pozrite medzi paragrafmi na tejto stranke, tam je to dost rozpisane, popripade sa aj opytajte. Gapa vie toho dost. Drzim palce 😉

jabadaba
29. nov 2010

@kvetka84 dikes Kvetka. Asi je klucovych tych 270 dni NP a to ja nemam. Dobrovolne som si neplatila a a tak by asi ten moj narok nemal byt z coho. Len ma doplietli tie zmeny, ale uvedomila som si, ze s tym mojim NP to nie je tak ako treba.

lilunka
30. nov 2010

@kvetka84 a nepytala si sa nahodou ci tu dovcu alebo cast z nej si mozem vycerpat aj pred nastupom na MD? Nasa pesonalistka ma dovcu, nemam sa koho spytat

zuzkapu
30. nov 2010

@kvetka84 Ďakujem 😉 No čo, budem sa musieť uskromniť 🙄

prsky
30. nov 2010

@lilunka ja som si vycerpala pri Lale celu dovolenku este pred nastupom na MD..aspon mi nehrozi, ze pri cerpani dovci medzi MD a RD by ma vykopli

lilunka
30. nov 2010

@prsky ja by som to chcela tiez takto urobit. V januari sa mi uz moc nechce chodit do prace🙂

sjuzi
30. nov 2010

Čafte, ja som si zas vyčerpala 18 dni dovči po skončení RD a dobre mi to veru padlo, že som sa nemusela ešte hrabať do robotky... 😀 😀

elesarka
30. nov 2010

Ahojte, dakujem vam za rady ohladom dovolenky. Ja by som si ju najradsej tiez vycerpala uz asi pred nastupom na MD, lebo by nebolo zle byt v januari uz doma. Ale uvidime aka bude realita, lebo je koniec roka, musim spravit uzavierku, zaucit novu osobu a ta esta ani nie je vybrana. Takze este je to vsetko otazne.

Dnes som bola v poradni a aj cukor som v pohode absolvovala. Brala som si aj citron, ale nebolo treba. Ja som asi na sladke 😎 . Akurat tie dve hodiny som tam zaspavala. Keby nebola vonku kosa, idem si asi do auta lahnut. 😉
Teraz idem az 4.1. to uz mi budu robit aj UTZ v 30t.

elesarka
30. nov 2010

@andiekens a tie Concordy za 666 eur maju rozne farby aj na vyber? Ja o nom tiez uvazujem, len som este nevidela nazivo, ale z obrazkov sa mi dost pozdava.

lienka6246
30. nov 2010

ahojte, takze ak to dobre chapem v januari mi naskoci normalny pocet dni dovolenky ako keby som robila (25 dni)? A mohla by som napripklad povedat ze si chcem 2 tyzdne hned vziat, teda uz v januari, takze by som sla na matersku akoze skor? Som si myslela, ze dovolenka pocas MD neexistuje.
Inak ked sme pri tom na gastrolistky nie je narok, alebo ...? U nas v praci (statna sluzba) je narok na gastro aj kes si chora alebo mas dovolenku, tak preto ma to napadlo.

prsky
30. nov 2010

@lienka6246 pocas MD dovolenka neexistuje, iba pred alebo po MD (cize medzi MD a RD mozes cerpat, ale hrozi riziko, ze ta vyhodia, lebo vtedy mozu)

zuzkapu
30. nov 2010

@lienka6246 ja som bola v štátnej službe a nemali sme nárok na gastrolístky ani počas dovolenky ani počas maródky. Ale sestra je tiež v štátnej službe a oni to majú tak ako ty a lístky dostáva ešte počas MD. Každá inštitúcia to má tuším ináč.

mariannet
30. nov 2010

@elesarka tak s tou rocnou uzavierkou.....chapem 🙂....a to ja ich budem robit viac 🙂...ale novu kocku uz aspon zaucam teraz, tak bude vacsinu veci robit ona....hoci ovela lepsie by bolo, keby osm si to spravila ja, lebo takto aj vysvetlit a potom to po nej hlavne skontrolovat....a to je niekedy o dost narocnejsie 🙂
Inak baby, ako je to, ked som normalne zamestnanec......a mam popri tom este aj zivnost, ale zo zivnosti v podstate ziadny prijem, ak tak minimalny.....treba kvoli materskej tu zivnost pozastavit, aj keby som nic na nu nerobila? ak ano co vsetko k tomu potrebujem?
@lienka6246 podla toho, co sa tu pisalo, mne vychadza, ze nie 25, ale 12,5, kedze MD je polroka......

prsky
30. nov 2010

@mariannet zivnost musis pozastvit - ci to tak bude aj po novom, uvidime 🙂

mariannet
30. nov 2010

@prsky dakujem a potrebujem k pozastaveniu aj nejake speci doklady?.....na aku dlhu dobu sa da pozastavit? rusit ju urcite nechcem.....

prsky
30. nov 2010

@mariannet myslim, ze sa vyplni len papier a odovzda sa na ZU, ak si dobre spominam...a pozastavuje sa na neurcito (aspon kolegova zena tak mala) a po RD ju znova isla na ZU nejakym tlacivom obnovit

erika1983
30. nov 2010

ahojte tak mna caka zajtra ten glukozový test, ale sestricka mi povedala ze uz o d desiatej vecer nemam nic jest, ale zabudla som sa spytat na pitie, baby pit sa moze ????lebo ja neviem ci vydrzim bez pitia a ked nebudem pit tak rano mi asi krv nezoberie. 😒 tak poradte

bellugia
30. nov 2010

Aj mňa to čaká, aj keď neviem presne kedy... Júj, nie som z toho nadšená, je to vraj dosť brrr a bléé... :/ 😀

priadka
30. nov 2010

@erika1983 dnes som sa bola na oGTT objednat - lekarka mi dala 4 instrukcie:
priniest ranny moc
priniest glukozu z lekarne (od gynekologicky mam lekarsky predpis)
priniest pol citrona
byt nalacno, ale salku caju vraj mozem (nesladeneho, ovocny radsej nie, lebo mozu byt dosladzovane!!!)

Pripadne pi iba vodu 😉

andrea142
30. nov 2010

@erika1983 : piť môžeš kľudne 😉

lienka6246
30. nov 2010

@erika1983 ja idem 6.12. a sestricka vravela ze si mozem dat rano max 1 pohar vody, no napriklad mne nekazali doniest moc ako pise priadka tak neviem...

lienka6246
30. nov 2010

@zuzkapu ano to sme mali kedysi ale teraz od 1.1.10 nam zacali davat aj pocas dovolenky a PN. som zvedava, popytam sa na urade, snad to niekto bude vediet 😉

lienka6246
30. nov 2010

@mariannet ano 12,5 dna - lebo 6 mesiacov 😉
a nezabudni ked budes prerusovat cinnost a daju ti papier zo zivnostenskeho, treba to nahlasit aj na danovom urade aby ta niekto nenahanal ze si nedala priznanie 😎

lienka6246
30. nov 2010

@prsky dakujem, ved snad vsetky info by mohla vediet mzdarka alebo sekretarka. no najradsej by som uz bola doma, v praci sa to vali jedna radost a ked sa zhorsi v januari pocasie (sneh a mraz) tak to asi naozaj zabalim skor 😝

andiekens
30. nov 2010

baby, tak ja mam dnesnym dnom nasadeny pesar.. uz to bez neho neslo 😒

erika1983
30. nov 2010

dakujem vam za rady 🙂

@andiekens jej to mi je luto ☹ aj mne sleduje krcok lebo mala je moc nizko a tlaci nan ale nastastie este je uzavrety a dufam aj ostane minimalne do 38tt 😉
a dokedy ho tam budes mat?