icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
3. dec 2010

tesco mi ani nespominajte...mala spala presne hodinu, ked nam pri dverach dlllho zazvonil mladik, aby ma o tych fantastickych zlavach a promo akciach informoval...som myslela, ze ho zavrazdim, lebo jasne, ze ju zobudil 🙄 🙄 🙄

prsky
3. dec 2010

ozaj baby, ma napadlo, ci nezalozime sukromnu temu...predsa len, preberame tu aj veci, ktore smiraci nemusia citat a fotky vidiet 😉 co vy na to?

mariannet
3. dec 2010

@mary.la dakujem to iste si myslim aj ja.....ale este nic nie je stratene 🙂....my si to vybojujeme 🙂

skippy7
3. dec 2010

@prsky ja som za...kolko tam može byť členov? nie je to nejak obmedzene? ale hadam nie....

prsky
3. dec 2010

@skippy7 nie je to obmedzene

zibritka
3. dec 2010

jááj, baby, aspoň čosi ma potešilo... v praci dostanem plne odmeny a to uz k tejto vyplate, straaaasne sa tesim 😀
a ozaj, ak ma niekto problem s antibiotikami pocas tehotenstva - tak odporucam stranku: http://www.antibiotika.sk/odborne_informacie.php
Kamoska ma naplasila, ze preco beriem Ceroxim, ci je to bezpecne pre babo a pod. Ale toto ma vcelku ukludnilo...
Inak doktorka ma chce nechat doma az do Vianoc... nuz ale to nejde, tolko volna nemam, tak sa tam v strede decembra na tyzden ukazem 😀 😀 😀

andiekens
3. dec 2010

@dendy1 uf, tak to si si zrejme celkom zvykla na klud a pohodu za tie 2 mesiace, nie ? ja som bola doma 3 tyzdne a tiez som sa musela prekonavat, aby som opat nabehla na system skoly.. dnes som to celkom zvladla, takze idem sa pokusit dobojovat to, ved to vianoc uz iba 2 a pol tyzdna. dokonca sa pohravam s myslienkou, ze by som predsa sla na statnicu.. lebo robit 3 statnice s malou bude podla mna riadny zabijak.. no uvidime, samozrejme ako na tom budem zdravotne ja aj mala (hoci dr. sa uz teraz vyjadrila, ze ziadna statnica 🙂
a jasnee, fotky budem pridavat 🙂 dnes uz idem objednat postielku, lebo nemame ani kam davat vsetky tie veci pre malu, uz mame jednu plnu skrinu 😀

andiekens
3. dec 2010

@prsky ja som zaaa ! ved, ak sa bude niekto chciet este pridat, poziada o clenstvo.. aj ked si myslim, ze uz by tak spravili, kedze sme uz v 7.mesiaci. a zas citat nase osobne info si nemusi hocikto 🙄

zuzla2
3. dec 2010

@prsky hlasim sa..preto tu ja ani velmi neprispievam 😀

zibritka
3. dec 2010

@prsky aj ja sa hlasim do sukromnej skupiny 😉

prsky
3. dec 2010

vytvaram teda sukromnu skupinu...pridam tam vsetky marcovky z bezazinej tabulky, kto v nej nie je a chce byt tiez v sukromnej skupine, piste IP...majte chvilu strpenie, kym to nahodim, potrva to 🙂

sjuzi
3. dec 2010

@prsky super... ďakujeme... 😉 😵

prsky
3. dec 2010

takze vsetky z tabulky mate pristup...takze hura do kecania tu
vsetky mozete vytvarat aj podtemy (napr. o kocikoch, o prikrmoch, o problemoch s kadecim - proste ak budete chciet mat prehlad a nechcete sa stratit v hlavnej teme)

dendy1
3. dec 2010

@mariannet no zatiaľ kupujem len 0-3, a 3-6. Len 0 som kúpila len pár, ale dosť som v tejto veľkosti dostala od sesternice. Väčšie zatiaľ nekupujem, neviem presne aká veľká sa narodí, ako rýchlo porastie a v akom počasí a ročnom období bude nosiť tie veľkosti 😀 no a samozrejme budem kupovať podľa toho čo nám bude chýbať k tomu čo podostávame z rodiny.
Aj tak je treba okrem oblečenia pokúpiť ešte veľa vecí, takže treba peniažky aj na iné, takže to oblečko len to čo treba na začiatok.

dendy1
3. dec 2010

@andiekens ja mám dve ako nové postieľky od sestry. Jedna je menšia, druhá biela je väčšia. Ohrádku, hraciu hrazdičku a vaničku mám od švagrinej, prebaľovací pult od sestry. Z dvoch strán mám sľúbený taký novorodenecký kôš na spanie, a húpačka mi prišla dnes. Celkom sa to zbiera, a je super, keď sú okolo ľudia čo postúpia, prípadne požičajú takéto veci, je to pálka, zabezpečiť všetko potrebné.

kvetka84
3. dec 2010

@mariannet Ahoj takze ja suhlasim s vasimi mzdarkami. Odmeny ti nemozu vyplatit cez MD, tak ako ani dovolenku by ti nevedeli vyplatit cez MD, musela by si najprv MD ukoncit a az potom ti dovolenku alebo odmeny vedia vyplatit. Kedze MD neplati zamestnavatel ale socialka pre zamestnavatela v tom case tak ako povedali, nie si aktivny zamestnanec. Takze ti ostavaju iba dve moznosti ak chces tie peniazky. Bud na nich mila, nehadaj sa a skus sa dohodnut aby ti vyplatili celu odmenu bud teraz za november, december alebo este za januar, podla nastupu na MD alebo potom po skonceni MD. Co by bolo pre nich vyhodnejsie. Ale pravdou je, ze sa nesmies hadat, pretoze odmeny urcuje zamestnavatel a ked sa zacnej hadat nemusis dostat nic. Je to iba na nom , hlavne ak je to sukromnik.
Takze pekny usmev, mila tvar a bud prijemna, to urcite nejako poriesis. Drzim palce 😉

andiekens
3. dec 2010

@dendy1 heh, no ja mam sice starsiu sestru o 5 rokov.. ale bohuzial som ju predbehla.. 😅 totiz oni sa snazia o babo od januara 2010 a my, co sme v plane mali babo tak najskor o 2 roky, som jej v lete zavolala v strese, ze mi vysiel pozitivny test.. 🙂 mne svokra minule vybrala veci este po mojom mm a bolo mi luto povedat jej, ze nic z toho nechcem 😅 ale to boli vsetko kosielky, svetre a strikovane veci stare 27 rokov 😀 tak som si musela aspon nieco vybrat. ale vidim to tak, ze to bude len doma zbalene v taske cakat, kym to zbalime svokre naspat, ze je nam to male 🙂.
a ta hojdacka je supeeer, kde na to chodis ?? 🙂 ja by som chcela nieco taketo http://www.maderna.sk/katalog/product/8894/ zda sa mi to byt aj cekom dobra cena oproti inym strankam.

kvetka84
3. dec 2010

@andiekens presne tak, aj mne svokra uz hovorila ze ona ma este veci po mojom mm a jeho sestrach, ze si kludne mozem vybrat co sa mi bude pacit. Ale viete si predstavit, ze by sa mi nieco pacilo co ma cca 20-28 rokov ? No fuj 😕 a hlavne ked mi povedala, ze fusak nemusim kupovat, ze ona ma taky krasny cerveny (budem mat chlapca) a ked som ho videla, cely smradlavy a otrasne farby 😒 ble
No hruuuuza , no ale povedzte svokre "nie". To sa snad ani neda, zavrhla by ma a do konca zivota neprehovorila. Hoci mne by to mozno aj vyhovovalo 😅

dendy1
3. dec 2010

@andiekens no moja sestra je tiež o 4 mladšia, ale ja už mám dcéru, čo bude mať v januári 20r. 😀
A tiež som po nej nechala len pár vecí, je to 20r. a pekné veci čo sa dajú použiť aj teraz, sú len tie čo sme mali zo zahraničia. aj keď ich bolo dosť, po takej dlhej dobe sa mi ich kopec už nevrátilo ☹ ak som požičala.
Hojdačka je y Bazoša, za 75€, je ako nová, podľa mňa ani ten poťah neprali, je v super stave 🙂 Vraj ju dostali do daru, ale dlho je nemali, lebo ju nemali od narodenia.
Treba hľadať, dobré veci sa rýchlo rozpredajú 😢 Aj monitor dychu si pozerám cez inzerát, novší model bude po1-2deťoch ešte 100% OK.

andiekens
3. dec 2010

@dendy1 ked ja bazos a ani minibazar velmi nepoznam, teda nie som na nom velmi zorientovana 😒 a ides kupovat ten monitor ? my sme sa o nom bavili s mm, ale sami nevieme, ci do toho ideme.. ci to nie je komercna zalezitost. ja som si povedala, ze ak budeme mat chlapceka, tak kupim (kedze su viac rizikovi z hladiska nahleho umrtia dojciat), ale kedze cakame dievcatko, tak uvazujem, ze asi nie 🙄 ale fakt som nerozhodna--

andiekens
3. dec 2010

@kvetka84 hahah, poznaaaaam 🙂 a to dokonca aj ked som rovno povedala, ze nejake veci nechcem, tak ich odlzila, ze budu na piesok 😅 inak aj mne svokra odlozila ten cerveny fusak 😀

dendy1
3. dec 2010

AHOJTE............ ja už sa budem snažiť pokračovať len v novej téme 😀

kvetka84
3. dec 2010

@andiekens bazos a minibazar su super, velmi rychlo sa v nich da orientovat, horsie je to s aukrom, tam to funguje na "kto sa viac" (aukcia) tomu ja nechapem. Ale tak isto odporucam aj www.bazos.sk aj minibazar alebo mimibazar. Daju sa tam kupit naozaj zachovale a velmi kvalitne veci. Ja som si na nakupovanie cez net nejako zvykla, uz mam par veci, aj hodnotnych co sme s mm kupili do domacnosti. Teraz som dokonca kupila mm vianocny darcek z minibazaru a on mne z bazosa. Tak sa tesime. A inak aj tu na MK som si kupila bundu, aj tu sa mi to zda super. Male deti toho vela nepotrebuju a hlavne ked este len spia, lezia a sedia , vela toho ani neznicia takze tie veci su dost zachovale. Ja sa budem urcite orientovat aj na tento bazar a uz sa tesim ked zacnem nakupovat 😎

jabadaba
3. dec 2010

@dendy1 chuda moje, teda teba to riadne muselo boliet, podla toho co opisujes ako si sa nemohla ani pohnut. Ja som pred porodom bola uplne v poriadku. Nic, ziadne bolesti krizov, len obcas som mala problem s lavou nohou v oblasti bedra pocas tehu. Po porode to tiez bolo este ok. Ale postupne ma zacali pobolievat krize, lave bedro neprestavalo boliet a zacalo mi obcas vystrelovat az do kolena. Potom som raz blbo stupila na schodiku a vtedy mi tak strasne ruplo v krizoch. Dobre tri tyzdne ma to desne bolelo, potom to nejak ustalo. No lenze casom sa mi zacalo stavat, ze ked som niesla synceka, vtedy mal asi tak rok, mozno menej, tak mi doslova odchadzali nohy. Prisla taka slabost do noh akoby mi sli ochrnut a ja som ich na par sekund necitila. To vzdy ked som syna zodvihla alebo este aj niesla hore schodmi. Neriesila som to, myslela som, ze je to len prilisnou zatazou. Az ked som zacala planovat druhe dieta tak reku dam sa najprv dokopy. No a neurologicka ma poslala na CT a potvrdilo sa vysunutie platnicky. Nastastie nie je znicena ani prasknuta. Takze som len dostala seriu rehabilitacii, trakcie, perlickove kupele a masaze a zlepsilo sa to vcelku. Len podla neurologicky by som mala tieto cvicenia absolvovat dva razy do roka. Ale sa mi do toho priplietli zavaznejsie zdravotne problemy a uz som to neriesila. Nesmiem sa zohybat a dvihat veci tak ako predtym, snazim sa davat si pozor. No ale tak v poslednej dobe, tehu, plus natahovanie s malym mi nejako nepridava. Nastastie mi uz nohy neodchadzaju, to bolo otrasne. Nuz, a tak prave aj kvoli tejto platnicke neurologicka neodporucala rodit klasicky. Kedze je podozrenie, ze sa na jej stave podpisal prave porod.

mirinka7
4. dec 2010

@prsky suhlasim so sukromnou temou 😉 uz mi manzel zakazal pisat verejne take sukromne veci, takze sa tu radsej krotim, sukromna miestnost by bola lepsia 🙂

mirinka7
4. dec 2010

@kvetka84 hehe ty si ale podarena s tou svokrou 😀

zuzkapu
4. dec 2010

Ahojte, dievčatá ďakujem Vám za rady ohľadom mojej chrbtice. Nakoniec som to včera nevydržala, dala som si polku paralenu, išla som na skúšku, dostala som jednotku a prestal ma aj chrbát bolieť 😀 . Občas to ešte zacítim, ale už chodím normálne, nie v pravom uhle 🙂 .
Dnes som sa aj ja konečne odfotila s bruchom ale foťák si nechala moja sestra, tak v najbližších dňoch sem hodím foto.

zuzuzaza
4. dec 2010

@optimistka mne na palenie zahy pomahala fatra, alebo soda bikarbona, ale to nesmies uzivat moc casto....ale fatru mozes pit bez problemov 🙂 a este funguje plzen, jedine zasadite pivo, zopar glgov urcite pomoze a neuskodi 🙂
mne na tie hemoroidy avenac absolutne nezabral, teraz skusam faktu mast aj cipky, + robim odvary z dubovej kory....ale zatial len horsie, bolesti vacsie a este aj krvacanie sa pridalo ☹ baby ....nikomu to neprajem....bohuzial som sa uz zmierila s tym, ze budem musiet navstivit odbornika v pondelok....len sa bojim aby to nebolo nic vazne ☹ ktovie ci je mozne to nejakym sposobom odstranit aj teraz v tehotenstve....hlavne co najmenej bolestivo a bez ohrozenia babatka 😒

zuzuzaza
4. dec 2010

@fairynika inak na tu matu pozor, vacsinou vsade citam, ze by sa v tehotenstve nemala....aj ked obcas urcite neuskodi 😉

prsky
4. dec 2010

@zuzkapu lepsie dat si ibuprofen (nezatazuje tak pecen ako paralen)

@optimistka ja som bola pri prvom tehu v poslednom trimestri velka "kamoska" s palenim zahy a vyliecil ma az porod. na chvilu zaberali pukance