Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dendy1 pokial nevracias ako ja pri prvom tehu od 6tt do 20tt, v 8tt som skoncila v nemocke na infuzkach, tak je vsetko ok a len sa tes, ze mas LEN zaludok na vode 😅 😀
@zibritka ako pise andrea v c&a maju peknu tehu modu, dokonca aj cenovo sa da vydrzat, potom maju tehu modu aj v meste na medenej a v predeti, v brendonovi {to je v raci} a pod 😉
mne nastastie teraz moc nebyva zle, iba ked som hladna a hlavne vecer, co je super, lebo to uz byva muz doma a odbremeni ma od mladej 😝
ahojte, hlasim sa po dovolenke. Dnes som bola na tom doplnujucom ultrazvuku, vsetko v poriadku, videla som uz aj srdiecko sa hybat 🙂 babatko ma 1,6 cm, takze podla ultrazvuku mam termin posunuty o 5 dni neskor v porovnani s vypoctom podla poslednej menstruacie. Doktorka povedala, ze mam dozadu otocenu maternicu (predtym mi to ziadny gynekolog nenaznacil). Nieco som si tu na konikovi citala - su tam rozporuplne nazory, vraj je to relativne casty ukaz (30% zien), ale aj nebezpecne, ak sa do 4 mesiaca tehotenstva nepresunie do spravnej polohy, pretoze babatko potom nema miesto. Odporuca sa spavat na bruchu, co ja velmi rada. Tak dufam, ze sa pretoci, este ma cas...
@jaja003
ahoj aj mi sme pri druhom chceli mať malý vekový rozdiel, aby sa vedeli zahrať. Takže to nám vyšlo. Ale bolo to náročné obdobie. Tomi bol ešte pomerne malý, nevedel sa sám obliecť, najesť a chcel sa maznať.Taktiež neprešiel pešo veľa, tak nejaké dlhé prechádzky sme nezvládali , len do obchodu a späť. Stále som mu musela vysvetľovať, že teraz nie o chvíľu. Spánok tiež o ničom. Keď bábätko zle spalo, tak Tomi spal dobre. Keď mimčo spalo, Tomi mal zlé sny a tak dookola. Ako keby skúšali, koľko toho vydržím 🙂Ani cez obed som si nemohla pospať, lebo starší síce spal cez obed, ale bábätko akurát vtedy nie. No ale vidíš, som tu a prežili sme to v zdraví. 🙂Toto tretie bolo neplánované (zlyhala ochrana) 🙂
Ja som si včera obliekla nohavice, lebo som išla so starším synom do cirkusu a tiež ma nohavice tlačili. Takže budem musieť pohladať svoje tehotenské nohavice.
2 dni som sa cítila super - žalúdok na vode zmizol, tak som sa nejako rozjedla a dnes mi je na figu. Brucho nafúknuté, črevá plné (nejako tsom začala trpieť na zácpu). Snáď to skoro prejde. Dúfam 🙂
Ahoj kocky tusim sa k vam pridam ale zatial to nemam potvrdene u dokiho ma dovolenku 😢 stvrtok si len zajednam termin dufam ze dovtedy vydrzim 😵 inak by som mala byt v 5 tyzdni 😀
ahojte...tiež sa k vám pridávam 🙂 tehu mám už aj potvrdené lekárom, bola som dnes, srdiečko ešte nebolo. Príznaky zatiaľ ani nemám, nie je mi vôbec zle, jesť mi chutí všetko ako doteraz, aj do nohavíc sa zatiaľ zmestím 🙂 Akurát ma trochu trápi nespavosť 😝
Ahojte,
pridavam sa k vam, cakame babatko na 25.3
ako vas tak citam, tak vas zatial trapia bezne tehotenske problemy, zavidim vam, mne tiez byva zle, som unavena, prsia priserne napnute a bolestive....ale do toho mam uz od zaciatku obavy o babatko, mala som tu smolu, ze som na druhy den po mojich plodnych dnoch, kedy sme sa smanzelom snazili o babatko, dostala kiahne. kazdy vravel, ze sa nemusim bat, ze urcite neotehotniem, urcite nie na prvy krat a urcite nie, ked mam infekcnu chorobu...kazdy sa mylil, stalo sa, sme v 6 tyzdni....jeden lekar ma posielal automaticky na potrat, druhy to nechal na mna, nech sa rozhodnem, no a na infektologii ma ubezpecili, ze v mojom pripade, kedy este nebolo babatko uhniezdene v maternici, by sa nemalo nic stat a mala by som porodit zdrave dieta, ale na stopercent mi to nikto nevie zarucit, vraj keby bolo vajicko poskodene kiahnami, k uhniezdeniu by urcite nedoslo...po tom, ako som si citala vsetky mozne rizika ktore sposobuju kiahne v tehotenstve, mi nie je vsetko jedno, ale na potrat som sa rozhodla neist a verim ze vsetko dobre dopadne a nam sa podari toto tehotenstvo v zdravi doviest az do konca a porodit zdrave dieta....baby drzte mi palce
no, ako dievcata? dumate uz nad menami? :D
gocrazy drzim ti palec moc... poznam jednu holku od nas co mala kiahne ked bola tehu.. mala sa jej narodila z razstepom podnebia.. malu zopaerovali a dieta dneska beha na nerozoznanie od inych....takze sa drz a si sa dobre rozhodla,ze si nesla na potrat.. keby nebolo vajicko zdrave priroda by to inak zariadila... takze snad bude vsetko ok... moc ti drzim palec...
briketa uz od teraz? mna to maaata ked sme cakali maleho vedela som od zaciatku,ze to bude tak.. teraz mam tusak,ze to bude baba... ale meno netusim....
dievcata mne je dnes tak blbo 😝 ani som sa nevyspala, lebo ma uz od vecera strasne bolela hlava.
@gocrazy vitaj, neboj, ked sa babatko rozhodlo uhniezdit, hadam to bude dobre 🙂 Ja som zasa tyzden po plodnych dnoch vypila v jeden vecer dost vina, mozno ani nie vela, ale tri rozne flase sme ochutnavali, bolo mi vselijako 😕 A o tyzden neskor som sa este posmykala na toboganoch, kde ma to pri vypluti do bazena riadne povykrucalo...
Uff, podla salonkinej tabulky uz nas je 40 a to este stale pribudaju terminy na konci marca... babyboom pokracuje.
Ahojte kočky... tak nám už krásne bije srdiečko, min.týždeň som bola na 1. poradni, tak sa už začínam tešiť. TP mi upravili ešte na 7.3.
Ja som aj pri tomto tehu aj predtým vždy na začiatku schudla práveže, aj teraz mám už 2 kg dole a to nevraciam. Len ma trápia hrozné hlady, až mi je zle z toho, a ako sa najem, len po troške, tak mi je ťažko. A len by som spala...
Takže ja práveže zatiaľ oblečiem všetko, ešte mi je to teraz aj voľné... 😉
@hasacka v Trnave je obchod dolu ako sú Parné kúpele, majú tam tehotenské aj detské veci. Potom na Trhovej majú v takom stánku tehu veci. Ale ja som si pri minulom tehu objednávala zo stránky ma-ma.sk a bola som spokojná. Len mám problém, že vtedy som bola tehotná v lete a tak všetky veci mám tenké a s krátkym rukávom... a teraz budeme asi potrebovať skôr teplé - džíny, menčestráky na zimu, tehu pančuchy, možno aj nadbruškové nohavičky - tie sú vraj dobré a pulóvre. Ja si len neviem predstaviť po skúsenosti, či obujem okrem snehúľ v zime dačo na tie opuchnuté nohy... 😅
@gocrazy držím palce, uvidíš, bude to dobré a bábika bude zdravá 😉 Ja som mala dilemu, pretože v čase otehotnenia som bola na magnetickej rezonancii s kolenom. Ale test bol vtedy negatívny a doktorka si myslí, že by to malo byť ok... Neskôr ma zas uštipla osa, tak dúfam, že to žiaden vplyv na dieťatko nebude mať... Opuchnuté som to veľmi nemala... V podstate sa snažím myslieť na to, že bábika bude zdravá a basta 😎
Baby, včera som bola požiadaná o ruku 😀 😀 😀 heh, teda konečne aj s prstienkom 😀
Ahojte tehulky aj ja sa kvam pripajam termin mam 4.marca no mne tiez byva zle ci som hladna ci najedena :( .no mam strach z toho ako zvladnem dve deti mam dvojrocneho syna teraz necakane pribudne druhe.A moje prve tehu bolo uplne ine nebolo mi zle ani ma tak netahal spanok jak teraz myslite ze to zalezi na pohlavy dietatka? 😝 ja som pocula ze kazde tehotenstvo je ine strasne by som chcela dievcatko no velku sancu nedavam kedze muz ma dvoch bratov a aj ty maju synov 😒

@besna vitaj🙂 nohavice ešte normalne zapnem, ale zle mi je poriadne:(( ráno sa "necítim dobre a nemôžem raňajkovať" cez deň sa to ako tak dá, ale večer už pár dní trpím ako kôň🙂 Žalúdok mám ako na vode, napína ma, ale žiadne vracanie. ak som hladná- je mi zle, ak sa najem- opäť zle! kočky dokedy ešte????