Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@magre Tak to u nas je naopak. To nase stena mi stale skace po bruchu ale to je asi zo zvyku ze tak behala po Misovi, akurat ze to mala asi 100g vtedy 😀 😀 😀 a teraz nechce pochopit ze dalsich 5kg na mojom bruchu je fakt neprijemne 😀
Od urciteho veku sa to vysvetlit da a dieta to dokaze dokonale dodrziavat kym je pod dohladom ale akonahle sa rodic otoci... uz lezi na na psovi a robi hajiii 😀 😀 a von chodime bezne so psou hrackou (u tej mi az tak neva ze ju stratime ako u jeho hraciek ale tie zazracne vzdy pevne drzi, tie svoje pusti kdekolvek 😠 )
Caute baby. Tiez som tu uz dlho nebola. mavala som tiez tvrdnutie bruska. aj ma doktor kontroloval kazdy tyzden, ci sa mi neskracuje krcok maternice. ale nakoniec sa mi to uvolnilo takze ok. len mi z kultivacie zistil daku ojedinelu bakteriu tak mi dal preventivne antibiotika na 6 dni ako cipky. tak snad to nebude mat dajaky vplyv na nasu malu. Inac sa citim dobre. Som rada ze nemam migreny ako moja kamoska ktora je o mesiac pozadu. mala kope, niekedy az moc. tak nech sa vam vsetkym dari a nech ste zdravi pri tomto pocku.
Jedno nechapem... @elskrin pise, ze ju lekar kontroloval kazdy tyzden, ked jej tvrdlo brucho.. U mojej som bola prvykrat, dala mi nospu, ani ma neskontrolovala... Tak som si same naordinovala magnezko, som sa docitala na webe, ze to pomaha, tak som brala... Potom som isla k nej druhykrat, tak ma skontrolovala, ze CS 1, to je vsetko, ani pol slova mi k tomu nepovedala, ked sa neopytam, tak neviem, ze vraj trosku zmaknuty... A ked som jej vravela, ze beriem magnezko, takze super a mam si ho davat dalej a zase mi dala Nospu... Keby sa to vraj nezlepsilo, tak vobec uz k nej nemam chodit a mam ist rovno do nemocnice... A poslala ma v klude na interne a poradna o dva tyzdne... Strasne som z nej sklamana, uz som o jedno babo prisla a tak som nenormalne vystrasena zo vsetkeho a ona ma na haku. Keby som mohla, tak okamzite menim gynekologa, ale teraz ma uz nikto nevezme.☹ Normalne sa citim ako doktorka, ja si musim sama najst na nete riesenie a potom ist k nej a nechat si to potvrdit a overit svoju teoriu... Akonahle porodim, koncim s nou... Dufam, ze sa nic nestane a ze nic nezanedbava, lebo naozaj mam pocit, ze robi len to, co naozaj musi a navyse nic, ako keby jej za to stahovali peniaze z platu alebo co... Joj, som sa rozculila zase...🙂
@magre s doktorkou to mám podobne ale vela zalezi aj na tebe keď sa necítí dobre kludne zajdi aj na pohotovost
Bolesti mavam aj ja a ozaj silne tvrdnutia zoberiem si magnezium ale asi najdolezitejsie je oddychovat lahnut si a relaxovat keď pracujes urcite by som sa dala vypisat aspoň na tyzden
@bebulik nastastie som este mesiac stastne nezamestnana, lebo som sa po tom prvom aborte rozhodla, ze radsej budem v klude doma, lebo vtedy stresy v skole, statnice... Ja chvalabohu vobec nemam bolesti pri tom, len je to taky pocit napnutia a niekedy strvdne len cast brucha, tak sa utesujem, ze je to mozno O.K. V utorok idem do poradne, tak ju donutim sa na mna pozriet, ci su nejake zmeny na krcku a ak ano, tak pojdem do nemocnice na infuzky...
@magre prosim ta, citam ze si z okolia Presova, ku akej doktorke chodis? Nie nahodou do PO k Ochtinskej. To by mi prislo ako jej opis. A ako to, ze nemozes vymenit lekara pocas tehotenstva? Potom by som ti odporucala zazmluvnit si na porod porodnika a dohodnut sa s nim, ze az do porodu budes chodit na kontroly uz k nemu. Tak chodili moje dve kamosky, ze hoci mali ine gynekologicky tak pocas tehotenstva chodili do poradne uz k tomu lekarovi, ku ktoremu potom isli rodit.
Baby, viete odporucit nejaky dobry online shop, kde sa daju kupit potreby pre babatka..par som nasla, ale zatial ma nic nejak neohurilo 😒 Chcem sa pomaly zacat inspirovat, aby som v Januari vedela, kde maju ake cacky pre mimi. Dik 🙂
@kvetka84 Je to presne ona...☹ Ale dneska som sa uz dohodla s kamoskou, ze zajdem k jej, ci by ma nevzal. Takze v pondelok sa to mozno vyriesi a ja budem mat konecne normalneho doktora 🙂 Inak, porodnika uz mam, ale ten ma najskor chce zobrat v 30 tt, co uz su len tri tyzdne, takze v pohode, len som si dovtedy chcela byt ista, ze som pre svoje mimco urobila vsetko, co som mohla. S tou zenskou uz v zivote nechcem mat nic spolocne.
@magre drzim palce, lebo opatera o tehotnu zenu je najdolezitejsia hlavne kvoli zdravemu babatku. Ja som ku tej doktorke chodila, ale hned ako som zistila, ze som tehotna, tak som ju vymenila. Presne pre takyto pristup, peniaze berie za vsetko, ale pre teba nic neurobi.
Tak drzim palce nech ste obaja zdravi a nech to vsetky stastne dobojujeme do konca 😉
tehulky z BA, citali ste? http://bratislava.sme.sk/c/5677026/kochovo-sana... co myslite stihame ci nie? ma niekto viac info?
@mis_ka ahoj pozerala som tu stranku a aj mna by zaujimalo ci to stihame myslim ze by to mohlo byt realne 🙂
@magre drzim palce u dokyho a maternica sa niekedy tak stahuje (stvrdne) ono sa roztahuje tak prirodzene.
Neprirodzene je to ked je to casto pocas dna a bolestive.
Aj ked cakam uz druhe dieta mam to trdnutie.... a to pritom doktorka tvrdi zeby som uz mala mat tie svaly natiahnute po prvom babatku 🙂 .... kazde telo je ine
Baby, drzte palce, zajtra skusim vybavit noveho dokiho...🙂
ahojte....k tomu tvrdnutiu...pri prvom tehu mi tvrdlo od 27tt, zacalo to nahle a dost bolestivo, boli sme v madarsku na svadbe a mna ani nenapadlo, ze sa mi rozbieha porod, ale nastastie som to nejako vylezala, na druhy den sme sa vratili, sla som do nemocnice na pozorovanie. tam ale nic nezistili, naordinovali magnezko a hotovo. ale okrem lezania som nic nemohla robit, hned zacinalo bolestve tvrdnutie, krcok sa rychlo skracoval a otvaral, takze v 36 tt uz som napriek vsetkemu bola otvorena na 4 cm. uz som to psychicky nezvladala, tak sme sa rozhodli s dr. ze porod vyvolame v 37tt, ale nakoniec sa mala vypytala dva dni pre dohodnutym terminom aj sama a to liali do mna magnezko aj na prijme do zily aj do svalu a nic....
pri druhom tehu mi tvrdlo vacsinou iba pri kojeni, tak som sa pytala dr. ci mam brat magnezium a povedal, ze netreba, ze je to uplne v pohode a normalne. az ked mi zase v 27tt krcok povolil, tak mi naordinoval sumive do 36tt, potom uz som ho vysadila, lebo ma z neho hrozne prehanalo a nijako sa to neprejavilo...
teraz dufam, ze sa magnezku uplne vyhnem, tvrdne mi tiez iba pri kojeni a obcas mimo toho, ale nie je to bolestive, s tym prvym tehu sa to neda porovnat....
tak vam drzim palce, nech je vsetko ok....
Ahojte, poraďte mi niektorá... :/ Ako si vybaviť materskú, keď na materskú môžem nastúpiť 6. týždňov pred - tj. 14.2., ale v práci si musím odrobiť 270 dní do 21.2. Ako urobiť, aby mi vyšla materská? Dá sa byť v práci o týždeň dlhšie? Alebo posunúť termín pôrodu? Alebo ako postupovať?
Ahojte baby! Tak dnes som bola u ineho dokiho na konzultaciu, u svojej dr. zatial zostavam, ale ten druhy mi potvrdil, ze je vsetko o.k, maternica tam kde ma byt, plodovej vody akurat, 20 prstekov, srdiecko krásne a aj vsetko ostatne... Moje mimco je najkrajsie na svete...!!! Bez urazky, ved ma isto chapete, xi xi 😀DD Krcek sa neskracuje, CS 0 a vsetko zatvorene... HURÁÁÁ...!!! Akurat nam ukazalo zadocek, takze netusime, ci je to naozaj chlapcek...🙂 No nic, asi budem kupovat neutralne vecicky🙂
Ahojte, prepacte, ze som sa medzi vas zamiesala, som z februaroviek, ale potrebovala by som kontakt na dr. Cunderlika alebo odporucit niekoho obdobne dobreho, kto by mohol spravit ultrazvuk, lebo moje babo ma trosku problemy a potrebujem niekoho dobreho v BA. Dakujem moc krasne
@magre tak to je dobre, ze je vsetko O.K. Inak on by ta nezobral ? ci uz vydrzis pri Ochtinskej a potom si ju zmenis? a pri akom dokim si bola na to vysetrenie? A rodit ides kam? Do starej alebo do novej? Porodnika uz mas vybaveneho alebo nevybavujes? Budes rodit prirodzene alebo sekciou? Vela otazok, ale si tu asi jedina marcovka, ktora ma termin tiez v marci 😀 Takze sa mozno aj v porodnici stretneme 🙂
@kvetka84 Ani si nevies predstavit, taky kamen mi spadol zo srdca, ze az 🙂 Bola som pri Halakovi, ale k nemu moc chodit nechcem, lebo ked som ho zbadala, tak som zistila, ze je to doki, co si ho pamatam zo starej porodnice a on je sice odbornik, ale tiez ma vselijake prusery za sebou... Asi budem hladat dalej.Ty chodis ku komu? V tridsiatom tyzdni idem na SONO k svojmu porodnikovi, dr. Dosedlovi do Kosic-Saca, ak bude vsetko v poriadku, potom sa uz dufam o mna postara on🙂 Tak nejak tie dva tyzdne este vydrzim. Netvrdim, ze presovska nemocnica je zla, ale stravila som tam pocas 1.tehu 2x2tyzdne (najprv stara nemocnica, potom monoblok) a nemala som tam z toho dobry pocit. A to je pre mna najdolezitejsie, aby som sa ja a babo citili dobre a bolo o nas dobre postarane. A v Saci si rada aj priplatim za nadstandardku na tych 5 dni, ak vsetko pobezi normalne. V PO kazdy caka obalocku... Ale zase musim povedat, ze tam boli fakt strasne zlate sestricky🙂 Tak neviem, mozno len z PO-nemocnice mam traumu, tak sa mi to nejak spaja. No a este posledna...🙂)) Rada by som rodila prirodzene, zena sa vraj rychlejsie regeneruje, ale ked bude objektivny pricina, preco cisarsky, tak budem rodit cisarskym...🙂 Hoci nelaka ma predstava byt dlhsie v nemocici ako musim, mat vyvod a nemoct sa pohnut este dva tyzdne... Ty sa chystas v Presove? Aj o Levoci a Bardejove som pocula, ze super a jedna kamoska rodila v Krompachoch... Vsetko Prešovčanky. Fakultna v KE ma zase skvelu novorodenecku JIS-ku... Strasne vela moznosti je...

@magre : my sme síce mali psa iba vonku ale moja sa ho strašne bála, hoci ten pes je nič neurobil. ako z kočíka stále ,že havo, havo aj keď bola vonku a pes 50m od nej tak tiež havo havo ale akonáhle sa havo priblížil tak už malá chytala hysterický záchvat a tak to je doteraz............................ akúrat jedného psa sa nebála a to neviem prečo. vedľa manželovho obchodu je bistro a majitelia majú pudlíka a toho aj hladkala 🙂