Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Baby, mna prenasleduju strasne chutky.
Na veceru som spraskla,pol tucta surovych ustric, pekne s bylinkovym ocotom a troskou seafood sosu. Mnam!
Viem, ze sa to nema, ale mala som strasnu chut, normalne by som si dala ocko valaskou vyklat 😀
Taketo chute ma prenasleduju. ALebo mavam vyslovene chut na nejaky drink, vascinou Greyhound (vodka, cerstvy grapefruitovy dzus a trosicku zakladneho sirupu (cukor+voda))
Alebo potom mojito. Mangove, alebo guava s ananasom. Biely rum, matove listky, zakladny sirup a cestvy dzus, uz podla prichute.
Muz sa mi rehoce, ze ked som tehotna je so mnou omnoho viac zabavy. Normalne nepijem okrem vianocneho vareneho vina a vajecneho likeru takmer vobec. Ani spolocensky.
ALe vsetky tri tehotenstva normalne bazim po koktajloch.
AKo sa inak citite, uz zacinate spavat nepohodlne, alebo ste este v pohode?
Dnes som bola s malou na patnastmesacnej prehliadke, doktorka ju tak zlato oznacila maly "peanut" - burksy oriesok.
Aili je na grafe velkostou na 30% a hmotnostou 3% 😀 a pritom zje viac ako moj patrocny.
Ludia ked zbadaju, ze som tehotna, tak pozeraju s totalnym sucitom, lebo mala vyzera tak na priemerne desat-jedenastmesacne dieta. Ked poviem, ze rodim na zaciatku marca, to kazdy len tak zdvihne obocie v style "good luck" 🙂 no nejako to hadam zvladnem, aj ked to moje male ziena je za troch chalanov, ach jo.
😀
@briketa a čo sa týka spania tak to je des, neviem čo bude do marca. ...... iba sa prehadzujem z jednej strany na druhú, chrbát ma bolí, a kým zaspím tak ma zobudí cikanie, to by som už aj vraždiť .............. cca. 3-4krát ešte znova na WC a potom je už 6:00 to dávam malej mlieko a potom keď si ľahnem vtedy sa mi strašne dobre spí nič ma nebolí, 😀 ........................... ešteže mi malá zvykne spať do cca. 8:00 ................................. neviem ako by som fungovala keby vstávala skoro 😅
@briketa miesane nápoje tak to som este neskusala ale vymýšľam si teda poriadne čo papam
😀
Večer mám veľmi boľavé nohy prevalujem sa a babatku sa to vôbec nepáči lebo mi to dáva najavo poriadnym kopkanim a tak je to kolotoč nakoniec sa trošku vyspíme ale aj tak len s melancholiou spominam ako som pred dvoma rokmi spala ako drevo bez prebúdzania celú noc 🙂
@bebulik u nas je to teraz tak zlozitejsie. Dali sme nasu patnastmesacnu do velkej postele, lebo postielku budem coskoro potrebovat, aby sa dovtedy naucila.
Vobec nema problem spat na velkej madraci (momentalne sme urobili najbezpecnejsie riesenie, madrac na zemi) ale samozrejme je koniec zaspavaniu sama, lebo objavila, ze moze chodit po izbe, tak zatial si musime ist s nou lahnut. No a ked to robim ja, tak vacsinou zaspim 🙂 niekedy este skor ako ona 🙂. Cca o pol osmej.
Priznam sa, ze vecer byvam dost unavena, cely den krpatu na rukach, alebo na chrbte (v kociari momentalne strasne strajkuje) a pri nasom outdoorovm zivotnom style idem zobrat Neala na dvanastu naobed do skolky a potom kazdy den - park, muzeum, alebo zoo, najest sa, zase do parku s niektorym kamaratom, alebo na plaz, potom so psom von a je vecer.
Behanie okolo dvoch deti zacinam pocitovat. A mam nehorazny problem s ischiasovym nervom v krizoch, teda naozaj je to kriz, dobre to pomenovali. To je moj hlavny problem.
Ked v noci este zvladnem robit moje veci (upravovat fotky, kreslit synovi kratke pribehy, pozerat moju kolekciu prirodopisnych filmov, alebo citam priebezne Encyklopediu historie, alebo fotograficke knizky) take tie mozgove veci, aby clovek uplne nezakrpatel pri detoch, tak to idem spat vacsinou okolo jednej. Vstavame priblizne o siedmej, kedy sa mala zobudi.
Obcas mavam v noci zlcnikovy zachvat (zlcnik mam v poriadku, to len z tehu hormonov mi takto strajkuje) a mala tiez este tak raz-dvakrat je hore, ked sa tlaci zubok, aj patkrat.
Je to velmi individualne. Niekedy sa vyspim paradne, niekedy vobec.
Ozaj na veceru mavam inak najcastejsie obycajne pecene gastany. Nic ku tomu, len pohar vody.
Fakt su chute nevysptytatelne.
ahojte, dlllllho som tu nebola. nasa mala do 22mesiacov zaspavala len a iba na prsniku- niekedy som bola az zufala. ked som otehotnela sama sa odstavila-na moje prekvapenie, ale teraz musime pri nej lezat na nasej posteli a ona nam spieva a recituje a rozprava az zaspi a ja ju musim hladkat 🙂 ani ja nemam predstavu ako to bude pri dvoch. lihame si o 20tej a trva to cca 15-20min a spinka potom ju prekladame do postielky. riesim vsak aj to, ze uz 3 mesiace nam nechce na obed spat. bude aj 3 hodiny revat a vymyslat len aby nespala. ak zaspi tak len v aute v sedacke. co s tym??? sidlo male ked ju berie na spanie prstekmi si drzi ocka aby nezaspala. neviem ci sa smiat alebo plakat. a vobec nemam predstavu ake to bude az sa narodi druhy drobec
@bebulik : tak hej ,bude musieť pomôct aj muž. akúrat minule sme to rozoberali. ja plánujem tak ,že najskôr pôjde sa kúpať malé ( aj pri Lili od začiatku ju kúpal muž , ja som ju kúpala asi 10x 😀 ) to asi okolo 19:00 a potom pôjde Lili o tej ôsmej ............. uvidíme 😉
@anulik888 : tak ju nedávaj na obed spať ak sa jej nechce. sestrina dcéra bola taká ,že okolo 2 rokov už na obed nechcela spať. .............. mne Lili večer zaspávala tak ,že ležala na posteli so mnou a držala som ju za ruku. ale keď som zistila ,že som tehotná tak som jej to zrušila a začali sme praktizovať aby spala v postieľke. najskôr som ju dala do postieľky a ja som si ľahla na posteľ a držala za ruku. zo začiatku protestovala ,ale potom si zvykla ,tak potom sme prešli na druhú fázu 😀, že som jej nedala ruku ale len si ľahla do postele vedľa a ona v postieľke.do postieľky som jej dala dve bábiky čo má najradšej a povedala ,že už je veľká a veľké dievčatá spia s bábikami 😀 ,tiež protesty aj dodnes niekedy vymýšľa ale spí sama v postieľke a ja na posteli. ......... potom ešte chcem aby zaspala sama v izbe ,že ju dám do postieľky a zaspí sama, no ale zatiaľ sme sa k tomu nedopracovali ,lebo ak vyjdem z izby tak ešte plače, hoci už párkrát sa podarilo ale to už bola veľmi unavená 🙂 ................ale teraz už spí vo vlastnej izbe ,síce ešte v postieľke ale prespí celú noc a potom ráno iba počujem ako kričí "mama poď" 😀
ahoj prsky,
mohla by si ma prosím zaregistrovať do bezazinej tabuľky mamičiek, ktoré čakajú mimi v marci 2011?
Všimla som si, že si vytvorila súkromnú skupinu, do ktorej by som chcela patriť aj ja, keďže tiež čakám bábo v marci 2011. Ďakujem
Ahojte 🙂 som tu uz dlhsie nebola, tak len citam, ake mate novinky 🙂 Vam tie chute normalne zavidim 🙂 Mne nechuti jest vobec, a je mi zo vsetkeho na zvracanie.......uz druhy mesiac som doma so stazou oblicky, ktora sa vobec nelepsi, a teraz este aj tie pocity na zvracanie.....lekarka sa mi stale vyhraza nemocnicou na sviatky ....... 😒 tak si chvilu kratim vyberanim vybavicky pre malinku a kocika....konecne sme s polovickou dospeli k finalnej verzii 😀
http://www.e-kociky.sk/index.php?472,touran-xl-...
tak sa vytesujem 😉
ahojte baby,
dnes som bola u gynekologa a čudoval sa, že na 28. týždeň v ktorom práve som som pribrala iba 2 kg. máte s tým niektorá skúsenosti?
@lienka6246
ahoj, ja sa chystám tiež rodiť v Ružinove cca 18. marec, takže sa tam možno stretneme. Čo sa týka lekárov - mám veľmi dobré skúsenosti a aj referencie na Dr. Redechu mladšieho. Rodila som uňho v novembri 2008 (2 roky) a bol skvelý napriek tomu, že som ho nemala zazmluvneného. Tentokrát sa však chcem poistiť a dohodnúť sa s ním. Bol fakt super - odporúčam (a to pri pôrode nastali komplikácie).
@miranjel presne ti nepoviem, ale ide o to, z ktoreho platis odvody. Predpokladam ze zo zamestnania, t.j. oznamit zamestnavatelovi nastup na MD (potvrdenie od lekara), on nahlasi na SP a zdravotku ze ides na matersku. Co sa tyka zivnosti tak s tym nemam skusenost. Ak odvody za zivnost neplatis tak asi nic nemusis robit. Ale to sa porad inde 😕
@nina55 priznam sa ze uz som tam aj lezala a dost casto tam chodim, ale take meno som nepocula 😖 urcite si niekoho zazmluvnim ale koho este uvidim, my sa nevieme s muzom dohodnut ani na mene pre dietatko a nie to este na lekarovi 🙂
@anulik888 no, ja som bola v nemocnici tyzden na infuzkach v oktobri, a odvtedy sa z toho nejak neviem vzpamatat.......este sa mi vraj k tomu pridal nejaky zapal creva, co som mala aj pred tehu, takze uplne super.....hlavne teraz pred vianocami, ked vsetci zhanaju darceky, upratuju, vypekaju, sa citim ako lazar.....ja som upiekla dve davky lineckych kolacikov, a uz som zase skoro skoncila v spitaly......a este aj ten strach o malinku......
caute baby. No tak ja vas zdravim z nemocnice- Kramarov. ☹ v utorok som bola na poradni a doktor ma poslal na hospitalizaciu so skratenim krckom maternice na 2 cm. Mala ma uz dolu hlavicku a tlaci sa. S nadejou som bola ze ma pustia pred vianocami, ale nechali ma tu koli liekom co mi nasadili. Dufam ze ma tu nenechaju dalsich 5 tyzdnov ako ine baby tu. No takze aj toto sa moze stat. tak sa setrite, treba odpocivat. Ja som dost lietala. Tak pekne svatky.

Dievcata, este som teraz na MK narazila na jednu super akciu... Julovky 2010 si teraz urobili stretko, neviem, si ste si to vsimli, su z toho aj fotky...🙂 Nebolo by skvele, keby sme aj my nieco take urobili... ???Rada sa podujmem na organizaciu stretka Prešov a okolie...Kludne aj s Kosicankami a okolim...🙂 Napr. okolo tohto datumu buduci rok, aby mimca uz boli aspon trosku vacsie...🙂 Co vy na to???