Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@ella_joy hej doktor ma uz stihol "pochvalit" ja tak isto som ako pavuk a brusko mam straasne velke tak sa mi okolie smeje ze tam su urcite dve 🙂 moja mala je hotovy certik v brusku ja pohyby citim velmi dobre od 16tt takze si s nou uzivam az az 😀 avsak zacinam sa aj bat bo si uplne prehodila rezim skoro cely den spinka obcas kopne a stikuta a vecer je ako besna a do 12-tej nedokazem spat. aby jej to nezostalo aj po narodeni bo to sranda konci.no tie laktove plienky su dobra vec ale ja by som to nezvladla 😒
Ahojte.. 🙂 🙂
cez sviatky som sa sem nedostala tak dodatocne Vam vsetkym prajem - vsetko najsamlepsie do Noveho roku a nech uz mame pri sebe tie nase babatka.. 🙂 🙂
Ku tomu priberaniu, ja som zatial pribrala 7 kg.. ale mam pocit ze mam dost malinke brusko a maly ma malo miesta, pridam vam aktualne foto z nedele a ta druha je tusim zo Silvestra - takto sa "vypučil" a kludne tak spal asi hodinu.. 😀 😀 😀
No nas malinky je riadne akcny, ja mam pocit ze nespi vôbec a vkuse sa mi cele brucho vlni - ako keby tam mam votrelca co chce kazdu chvilku vyskocit von 😀 😀 ale strasne milé to je a ja si to uzivam.. 🙂 🙂 aj ked niekedy v noci si zelam nech uz konecne prestane a mozem sa vyspat.. 😀 😀
Vsimla som si ze najhorsie to je ked zjem viac sladkeho, vtedy vyvadza o 106 😀
@nellie_ jeej ty mas ake male brusko 🙂 ja som take mala v 24tt. bud rada ze je take malinke aspon sa s nim tolko netrapis 🙂 hej to mam tiez odskusane cokoladu mozem len cez den jest. neviem si predstavit co by vystrajalo keby pijem kavu alebo colu teraz mi ide z bruska vyletiet a potom to by uz co bolo 😀
@evinka2 no to mas dost, ked cele dni musis lezat :( ....ale nejako to uz vydrzis, drzim palce, aspon televizny program budes vediet naspamat a mozes si nstudovat na nete vela veci, na co mne cas ani moc nevyjde zatial 🙂....ved prave aj ja som tu minule citala, ze do 20x/den je to ok 🙂......ja som zatial len pri 5-6x a hadam to tak aj ostane.....te
@nika0403 ja som tiez pribrala uz nejakych 12-13kg, takze to mas v pohode 🙂....mne sice lekarka frfle, ze je to vela, ale ja dietovat teraz isto nebudem 🙂 ....a pohyby, co je u teba malo?.....teda asi si uz sla aj k lekarke, ako si dopadla?......moja mala bud spi doobeda alebo poobede, posledne dni ju citim pomerne casto, ale boli aj dni (ako napriklad na novy rok), kedy sa moc nehybala....asi dospavala silvestra 🙂...tak drzim palce 🙂
Ahojte babenky, tak bola som dnes u lekarky no poviem vam ze mozte byt radi ze ste tehotne na slovensku, lebo ja zijem v dansku v kodani a tu je starostlivost o tehotne zeny minimalna...az vam zavidim ako vy casto chodite do poradne a kolko mate ultrazvukov. Tu je jeden ultrazvuk v 18. tyzdni a tym to hasne. No dnes som bola u lekara ze mam pocit ze za posledne 3 dni som skoro vobec necitila pohyby baba len raz denne a ze sa mi to zda malo, tak oni ma len prezreli a popocuvali ci bije srdiecko dietatku a poslali ma domov ze vsetko je v poriadku a ze baby nepocujem asi preto lebo mi bije do chrbata a nie do predu, tak ja som z nich hotova na zaklade akych dohadov to tu robia, cakala som ze mi urobia aspon ultrazvuk ale toho sa uz asi nedockam. No ozaj mozte si vazit zdravotnu starostlivost na slovensku lebo neda sa to porovnat zo zahranicim, aspon v niecom je slovensko lepsie 🙂 Tu co sa tyka zdravotnictva tak vsetko len na prirodnych bazach a ak mate horucku tak ak vam neklesne do 3 dni tak az potom ist k lekarovi....
No tak sa drzte babusky a nech nam to tehotenstvo prinesie len zdravucke miminka...ja sa uz moc na to svoje tesim... 😉
@nika0403 fuha no tak toto si ma prekvapila s takym pristupom....a ved ty si sa nestazovala zeho nepocujes, ale ze ho necitis....zostava ti teda verit, ze je vsetko v poriadku....a neboj urcite bude 🙂...mozno tvoje babo len potrebovalo dospat 🙂.....drzima nam aj ja palce, aby vsetky boli zdravucke a krasnucke 🙂......aj ja sa uz moc tesim 🙂
Ahojte baby, chcela by som sa Vás spýtať či ma niktorá z Vás podobné problemy ako ja a čo jej na to povedali lekari, teda, krčok skratený na 1,5 cm /lekar povedal, že nemám vela sedieť a odporučil prechadzky a ležanie/, viac plodovej vody, nižšie placentu ako zvycajne býva, neustale bolesti v lonovej kosti, sposobujuce obcas tažkosti pri chodení, obcasne bolesti v podbrusku, opuch rodidiel, výtok bielej farby bez zápachu, caste tvrdnutie bruska /aj napriek uživaniu magnezia/ ...no neviem si predstavit že mam byt este tehotna do marca nakolko mam pocit, že každým dnom porodim a kvoli malej dakujem bohu za každý další deň.
cawte baby dlho som nebola akosi nevysiel cas..bola som na usg a doky mi povedal ze babetko je male na tento tt..vazi 1100g..ze je to na hranici.tak neviem ale jen a priberam dobre.pribrala som 12kg tak neviem ci tie nase ultrazvuky su dobre alebo sa mam zacat obavat.ale ja som nemala deti moc velke a myslim ze dva mesiace este spravia svoje..co vy na to?poradte mi rozmyslam nad tym stale.diky..
@mariannet Ahoj, od 10.01. mam nastup na MD, momentalne som doma na normalnej dovolenke, snažim sa par hodin každy den ležat ale nakolko ja mam aj Leidensku mutaciu /problemy so sražanlivosťou krvy/ tak musim sa aj pohybovať aby som nedostala trombozu ...najhoršie su pre mňa noci to nespím skoro vobec nakoľko prave vtedy mam najvacsie bolesti v panve a lonovej kosti ...dufam že mala vydrží v brusku aspon do konca januara ...
@tijana jej moja to mas teda dost toho ....to je dobre ze si doma (kamoska mala od 27tt krcok skrateny na myslim ze 2 alebo 1cm a odtvedy bola na PNke.....a maleho prenasala nakoniec🙂 ).....a lekar ti na to nic ine nepovedal?....ja ti budem moc drzat palce, aby mala vydrzala najlepsie do terminu 🙂...ja ti neviem na to nic poradit :(
@mariannet Dakujem 🙂 Už druhý lekar mi povedal že bolesti su normalné ... ja som sa rozpravala s kopou bab z mojho okolia co cakaju baby resp. su už maminy a ani jedna nemala bolesti, tak ak sa mam priznať už absolutne neverim lekarom... sice každe tehotenstvo je individualne na druhej strane, ale ja tak 🙂 Aj ja ti držim palceky nech male v tvojom brusku sa ma fajn a krasne rastie ...pekný den prajem 🙂
@sindy107 ak si nebudeš istá tak lekára požiadaj na budúce aby ti spravil UTZ či bábo podrástlo. moja vážila 1330g
@tijana aj ja mávam bolesti v podbrušku aj keď viac chodím, tiež mám výtok aj občas opuchnuté rodidlá ,občas mi tvrdne brucho ale ti lekár na to povedal ,že je to v pohode tak sa zbytočne nestresuj, oddychuj, prípadne skús sa opýtať ešte nejakého iného lekára čo na to 😉
Ahojte, moze mi niektora poradit, ohladne vitaminov, lebo moj lekar ma presviedca len na femibion 400, ale je dost financne narocny a tak som si kupila Calibrum mami...Chcem sa opytat na vase skusenosti. Ja som uz na onci 4, mesiaca. Dakujem
@dreamer4 ja beriem ten femibion, ale ten mi odporucila kvoli padaniu vlasov......tu mas linky na porovnanie zlozenia http://www.mojalekaren.sk/femibion-400-dha-30tb... http://www.mojalekaren.sk/calibrum-mami-tbl-flm... femibion obsahuje este ten vitamin, ktory sa nachadza v rybach(ktore ja moc nepapam).,....ale suhlasim, ze femibion je financne dost narocny (23e za mesiac a odporuca sa este aj pocas kojenia....dobra palka).....je to cisto na tebe ako sa rozhodnes, ako pise andrea nemusis brat ani nic (kamoska tiez ziadne vitaminy nebrala a vsetko je ok 🙂)....keby mne vyslovene neodporucila femibion, ostavam pri calibrum mami 🙂
@andrea142 ahoj 1330g v 30tt alebo teraz ked si v 32tt???ja som citala na nete vsade a to je rozne niekde pisu menej inde viac..tak neviem ale myslim ze teraz posledne dva mesiace zacne priberat tak by malo mat do 3 kil..ale objednala som sa pre istotu na 3D v pondelok tak uvidim co mi povie.
babenky..kolko ste mali vahu babetiek v 30tt???moje ma 1100g a doky vravel ze je male..tak neviem ci ma niekto ten isty problem.dufam ze nebudem musiet do nemocnice na vyzivu..

@nika0403 Ahoj Nika, tak to pekne knizkovo priberas 🙂 Ja mam zatial +10kg 😠 zatial vsetko ide len a len do brucha, zo zadu nevyzeram ani ako tehoska, taky pavuk 😀 Drzim palec s babatkom dnes, urcite je len spinkacik. Nase bolo velmi kludne, ja som dokonca prve pohyby zacala citit niekde az v 24tt, velmi slabucke, teraz uz je to presny opak, ale tiez ma fazy spanku a bdenia, ako @fugu77 @fairynika pisali.
Baby, chcela by som sa Vas spytat, ci nahodou neuvazujete nad latkovymi plienkami..ja aj hej zatial, len mam paniku z toho, ze budeme mat cely byt zapratany susiacimi sa plienkami 😖