icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mirip
12. jan 2011

@sirinka ale ved máš termín v marci či nie a si písala august a júl

martinex
12. jan 2011

@mirip ale sak to pisala dcerke...ze mala termin 3.8. a mala sa narodila 11.7.-cize o mesiac skorej 🙂

sirinka
12. jan 2011

@mirip jaaaj, toto som pisala o prvom porode....ked sa mi hrozil predcasny porod....

zazuzana
12. jan 2011

@ngelik ahoj, pokús sa vylúštiť z knižky, či ti niečo nenapísala do kolónky, kde je krčok maternice....ak je bábo väčšie, je možné, že tlačí dole a krčok sa skracuje.

andrea142
12. jan 2011

@sirinka no ja to neviem porovnať keďže so ten prvý mala CR a aký som strachopud tak tie bolesti boli znesiteľné 😅 ,takže ani neviem aké sú kontrakcie nie to ešte hojenie zošitia atď. čo je pri vag. pôrode normálne 😅 . a to epi dosť u mňa zavážilo ,lebo ja zomieram už keď mám menzes nie ešte pôrod bez epi 😅 😀 😀 😀

síce keď som to doma hovorila ,tak sestra mi hovorí ,že ak by sa rana roztrhla tak to aj tak neviem rozoznať pri pôrodných bolestiach 😕 ................ tak ja neviem 😀

sirinka
12. jan 2011

@andrea142 ved aj ja som a pri prvej mi epi nezabrala a povedala som, ze uz rodit nechcem 😝 ale rodila som v noci a rano uz som bola ok, sitie som ani necitila poriadne.
to po CR som bola v krci, ani babatko poriadne chytit, ani normalnu polohu na spanie najst....a navyse po CR mas toho sitia omnoho viac teda, ked spocitas kolko vrstiec mas od maternice az po kozu...

a ci sa to da rozoznat alebo nie, tazko posudit, ked to nezazila, udajne ide o inu bolest ako su kontrakcne, tie nemaju rovnaku intenzitu, kdezto pri rupture podla mna ta intenzita je ina....

euphoria
13. jan 2011

@evinka2
Havalda je na Antolskej, ja sa k nemu chystam rodit.Sice ho este nepoznam, no buduci tyzden idem za nim...

zazuzana
13. jan 2011

@tijana ahoj, tak ako dopadla kontrola? pevne verím, že je všetko v najlepšom poriadku. Držím prsty.

martinex
13. jan 2011

@euphoria Havalda je velmi zlaty, ja som ho stretla a naozaj ma taky ludsky pristup co je super 🙂

ja idem zajtra na poradnu na Antolsku,tak dufam,ze tam nebude kopec mamiciek,aby som tam nestravila cele doobedie 😠

tijana
13. jan 2011

@zazuzana Ahoj dnes na kontrole vraj vsetko OK, krcok sa neskratil co som velmi rada, ale kvoli castemu tvrdnutiu bruska mam brat Mg namiesto 4 tb/za den, tak 8tb. Samozrejme mi povedal že musim ležat, tak budem, sa snažiť ....Ako sa maš ty?

martinex
13. jan 2011

@tijana aj ja mam 8tbl Magnezka denne....

zazuzana
13. jan 2011

@tijana ..teším sa, že si dobre dopadla hlavne s tým krčkom. Ja idem až v stredu na kontrolu. Snažím sa ležať, aj keď po toľkýýých dňoch leňošenia si človek ťažko nájde pohodlnú polohu. Hlavne my hyperaktívnejšie...No každý deň mi je vzácny a preto bojujem. Aj ja mám Mg 3X denne ale aj napriek tomu mi brucho tvrdne. Uvidím v stredu, ako sa bude správať môj krčok. Drž sa. pa

tijana
13. jan 2011

@martinex Aj tebe tvrdne stale brucho ...ked som dnes vravela gynekologovi že mne aj 30 x za den, v noci sa budim na boest brucha a tvrdnutie tak povedal to nie, to vam tolko tvrdnut nemože to by ste už porodili ....

tijana
13. jan 2011

@zazuzana Budem držať palce nech sa krcok neotvara ani neskracuje 🙂)

sirinka
13. jan 2011

fiha to mate riadne vysoke davky magnezia...tolko som ja neuzivala ani ked uz som bola na 4 cm otvorena...a popravde, ani velmi nepomahalo magnezko...ani ked mi ho v porodnici pichali do zily a do svalu, aby som vydrzala aspon do rana, aj tak sa porod rozbehol....
mne niektore dni tvrdne casto, ani to nepocitam a niekedy vobec....tentokrat ale nastastie krcok zatial drzi....asi to bude tym, ze malu mam zase zavesenu na rebrach a netlaci na neho...

dendy1
13. jan 2011

@zazuzana tiež mám problém nájsť si dobrú polohu, aj preto, že som seknutá, bolia ma kríže. Niekde som počula, že by tehotné nemali vo vyššom štádiu spávať na chrbte, viete o tom niečo viac?

sirinka
13. jan 2011

@dendy1 lebo babatko moze svojou vahou tlacit na brusnu aortu a tym obmedzit jej prietok a tym sposobit horsie dokrvovanie placenty....pokial viem...ale asi to nebude take tragicke.... 😉

elskrin
13. jan 2011

caute baby. ja idem zajtra na kontrolu k doktorovi s tym mojim 2 cm krckom. dufam ze sa to neskracuje, lebo dnes som bola v robote zbalit si veci a bolo to dost namahave. Inak lezim co najviac. ani von nechodim aby som nebola zase v nemocnici. beriem magnezko 500 mg tri krat denne. myslim ze sa moze aj 4x a 5x denne alôe asi v mensich mg. Vidim ze v tom lezani nie som sama.tak sa drzte.

zazuzana
13. jan 2011

@dendy1 no o tom ležaní na chrbáte som aj ja čítala. Vraj sa zhoršuje dýchanie....ale mne sa aj tak občas ťažko dýcha. 😉

sirinka
13. jan 2011

joooj dievcata....moja 20rocna sestra ma teraz zdrav. problemy...dr. jej zistil ze ma len 1cm krcok a ze ak bude nutne jej z neho pol centimetra zrezat, tak ak raz otehotnie ani nebude tehotna ale rovno tazko chora... 😒

dendy1
13. jan 2011

@sirinka ďakujem, snažím sa v rámci možností striedať polohy, ale už som sa pristihla, že som tvrdo zaspala na chrbte aj také 4 hod.

dendy1
13. jan 2011

@sirinka fúha to je mi ľúto, taká mladá holka a takéto komplikácie, držím palce, aby ten rez nebol nutný.

sirinka
13. jan 2011

@dendy1 no to dufame aj my...

iwesska
13. jan 2011

caute baby, na koniku som uz sice dlho, ale dnes som si povedala, ze je uz aj cas, zaradit sa do skupinky mamiciek s datumom - marec 2011. Ja mam termin 5.3.2011, no uvidime, ci to nebude aj skor, maly sa stale niekam ponahla, asi bude po mamine 😉 Ste tu niektora s tymto datumom z BA, co budete rodit na Antolskej?

martinex
13. jan 2011

@tijana hej,dost casto mi tvrdne...ale mne zase tak,ze aj hodinu ho mam take bolestive...v noci sa na to niekedy zobudim,ked sa otacam... ale sak uz to nejak vydrzime
@sirinka ja mam okrem magnezka este dalsich 5 druhov liekov 😠 a to so sestrou ma mrzi...neda sa s tym nic robit?
@iwesska ja mam termin 11.teho a budem rodit na Antolskej...a vitaj mezi nami 😉

tijana
13. jan 2011

@martinex jaj, takže tiež veľa krát sa v noci nevyspíš ...tak nám držím pačeky aby sme to dokopali do konca 🙂

martinex
13. jan 2011

@tijana ani nie,kedze mam este toho mojho spunta a niekedy sa nam este v noci zobudi a nasackuje ku nam do postele 🙂 neboj,sak uz nam vela neostava 😵

tijana
13. jan 2011

@elskrin Ja mam krčok 1,5 cm ...tak že neboj bude to fajn, dokonca som citala vyjadrenie lekara, že podla dlžky krčka sa neda povedať kedy nastane pôrod / jeho skracovanie neznamena výlučne, že ideš o chvilku rodiť/, niekto môže mať krčok 3 cm a je otvorený a rodí ... niektore baby boli otvorene na 3 prsty aj 3 týždne a pôrod neprichádzal ...takže držím palce nech je všetko OK ... 🙂

bezaz
13. jan 2011

baby a vam to magnezko zabera? ja som ho prestala brat, ako ma trochu vystrasila prsky, koli tomu, ze mg znizuje zrazanlivost krvi a mam pocit, ze mi menej tvrdne brucho, ako ked som ho brala 😅
@sirinka a koli comu? ma nejaky nalez? nezavidim 😖

bezaz
13. jan 2011

@martinex kedy sa stahujete? 😉 uz sa na vas tesim 😀