icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
14. jan 2011

@slaurinka 22. marca....a rodit sa chystam v ruzinove 🙂

slaurinka
14. jan 2011

@sirinka my máme termín 19.-teho.... už sa nám to kráti 😅 ... držím palčeky.... 🙂

slaurinka
14. jan 2011

@sirinka a bude to chlapček alebo dievčatko?

sirinka
14. jan 2011

@slaurinka u nas tretie dievcatko 😀

slaurinka
14. jan 2011

@sirinka hlavne nech je zdravé 🙂 , my by sme chceli chlapčeka, ale každý mi tvrdí že to bude dievčatko... pán dr. nám povedal, zatiaľ to vyzerá takto 2:1 pre dievčatko 😀

elskrin
14. jan 2011

caute baby. Tak som bola dnes na tej poradni a krcok mam ustaleny, dokonca mi nameral doktor ze 3 cm zrazu co pred tyzdnom som mala este len 2 cm. Mala ma 1800 gramov tak celkom narastla. Naposledy pred dvoma tyzdnami mala 1300 gramov. stale je hlavickou dolu. Od pondelka nastupujem na matersku tak ju zacnem pekne stale s lezanim hore nohami, aby som nebola zase v nemocnici. tak sa drzte.

zazuzana
14. jan 2011

@elskrin no tak to ste pekne podrástli... ako to, že už ideš na materskú, ked máš termín až 12.3.?? Ja mám termín 10. 3. a to ešte len budúci týždeň idem na poradňu ale nemyslím si, že mi vypíše materskú. S nohami hore ležím aj ja už od začiatku decembra. Krčok, krčok....aj mňa trápi. Držím prsty. 🙂

tijana
14. jan 2011

@zazuzana na matersku dovolenku sa nastupuje 6 týždňov pred očakavaným dňom pôrodu ...najskôr však 8 týždňov pred očakavaným dňom porodu ....tak že 8 týždňov pred dňom dňom porodu urceným lekárom už možes nastúpiť 🙂

dendy1
14. jan 2011

@zazuzana Ja mám poradňu 24.1. , ale v knižke už mám napísaný dátum nástupu na MD 27.1.

zazuzana
14. jan 2011

@dendy1 no ja som zatiaľ na dovolenke ale predbežne s personalistkou sme to rátali a tiež nám to vychádza na 27.1. Veď uvidím, čo sa budúci týždeň dozviem od lekárky. A kde sa chystáš rodiť? či sa náhodou aj nestretneme.... 🙂

elskrin
15. jan 2011

zazuzana- no mne tiez vychadzala materska na konci januara- 29, ale kedze sa mi vyskytli komplikacie a mam kludovy rezim, teda ze nemozem uz do prace, tak som si nedala PN ale poziadala som lekara nech mi da tu matersku o tie 2 tyzdne skor, teda 8 tyzdnov pred ocakavanym dnom porodu. Sice termin mam 12 marca, ale koli tomu aby som nastupila 17 januara na matersku mi posunul termin porodu na 14 marca, lebo som to uz nahlasila personalistke.Takze ked mas na to zdravotne dovody moze ti napisat nastup na matersku skor.

brigus198754
15. jan 2011

AHOJTE PRAVDA JA ZIJEM V UK ALE TU SA MOZE IST NA MATERSKU UZ OD 29.TT

sindy107
15. jan 2011

ja mam dva terminy..jeden mam 12.3 a druhy 19.3..podla usg..tak teraz neviem ale uz treti krat mi potvrdil ze podla usg to vychadza na 19.3..tak teraz netusim aky termin mi budu brat.

sirinka
15. jan 2011

moj doktor dava iba jeden termin a to podla poslednej menstruacie...hovori, ze po tom 8-9tt uz rastie kazde babatko trochu inym tempom...

elskrin
15. jan 2011

@sindy107 tak to si presne akoja, ibaze mne vychadzal termin na 19 marca ked som bola na 3D v polovici novembra. Ale inac mi ten termin doktor neposuval, lebo podla velkosti vychadza celkom presne na 12. marca, iba tusim o jednom dni tam hovoril dozadu podla velkosti, ale to neposuvaju ked to robi tak malo dni..

elskrin
15. jan 2011

teda aby som to presne napisala. Podla poslednej menstruacie mi to vychadza na 12 marca. a tak to aj vlastne zostalo.

sirinka
15. jan 2011

mne tiez povedal po poslednom usg, ze je babo o cca 5 dni vacsie...

dendy1
15. jan 2011

@zazuzana budem rodiť na Kramároch. Mám to z Dúbravky najbližšie.

tijana
16. jan 2011

Ahojte baby ... už mate kupene kočik? Ak ano pre ake ste sa rozhodli?Ja ešte stale nemám ☹ neviem si spomedzi tolkých kočikov vybrat ....

sindy107
16. jan 2011

@elskrin no ved to s tymi terminmi posuvaju hore dole..no potom i na porodnici su s toho vedla ked pretahujes tak nevedia akeho terminu sa chytit a zbytocne vyvolavaju porod..a tak by to prislo samo..

brigus198754
16. jan 2011

AHOJTE dievky ako sa citite? Vy nemate problemy pokoskou na tvari v tehu?

tijana
16. jan 2011

@brigus198754 ahoj ja ani nie ...problem s pokožkou nemam ...

zuzuzaza
16. jan 2011

@sirinka Nam porodna asistentka na predporodnej priprave strucne popisala, aky je porod KP, u chlapcov jednozancne nie (aby sa im neposkodili semenniky) , da sa ist len cisarskym a dievcatka sa mozu rodit normalne, ak je vsetko ostatne ok. Rozdiel je v tom, ze najskor vyjde ritka babatku. Vraj netreba tak silno tlacit pocas porodu, ako ked ide hlavicka von prva, treba nechat dieta prirodzene vyklznut a zatlacit poriadne len na konci, ked ide hlavicka von...ale to asi aj lekar a porodna asistentka povedia uz pri samotnom porode 😉 a vraj sa to uz dnes robi bezne, nie je coho sa bat 🙂

sirinka
17. jan 2011

@zuzuzaza no bezne celkom asi nie, statisticky asi len jedna tretina sa rodi vaginalne a aj to iba vo vacsich nemocniciach predpokladam....kde s tym maju aku taku skusenost....
http://www.praktickagynekologie.cz/pdf/pg_06_04...
nic novsie som nenasla...

sirinka
17. jan 2011

baby co este v case materskej budete mat deticky mensie ako 3 roky....existuje takato moznost...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/zahadny-jednorazovy-prispevok-na-dieta-2/

andrea142
17. jan 2011

@sirinka zaujímavé, práve si to čítam 🙂

jzabava
18. jan 2011

@fugu77 Ahoj, odpisujem ohladom toho palenia resp.bolesti pod pravym rebrom. Krvne testy som mala ok, poslali ma na sono brucha-vsetky organy v poho, jedine co mi nasli je mierna staza v pravej oblicke - ale to je vraj v teho normalne. Kedze ma to boli cim dalej viac,tak ma este poslala dr. na interne,ale nepredpokladam, ze nieco zistia: vysledok-zabojovat a uz len vydrzat 😀 Hlavne,ze babo je v poriadku 😉

brigus198754
18. jan 2011

DIEVCATA NIE STE NIEKTORA V BRADFORDE JAKE MATE SKUSENOSTI S PORODNICOU?

fugu77
19. jan 2011

@jzabava ahoj, dakujem za odpoved a budem ti drzat prsty. mna ta bolest presla zatial sama. jedine s cim bojujem su neustale vystupujuce krcove zily. brrrrrrrrrrr ☹

zanuska
19. jan 2011

@sirinka ja som dnes bola na U.P.S.V.a rodiny kedze od piatku nastupujem na matersku a pytala som sa na to a ta mila pani ma odbila ze na ten prispevok mam narok len ked som zamestnana popri materskej teraz neviem ci som to cele co tu je pisane spravne pochopila hladam aj tie paragrafy no ja sa v nich nevyznam 😒