Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ZIbritka gratulujem k poziadaniu o ruku a ako nejaky ten rocik uz vydata zena ti hovorim, aby si si to este raz dobre rozmyslela 😀 😀 😀 . Zartujem, neboj.
Baby, tie co uz mate dieta, alebo dve ako ja, neviem ci vam to niektory doktor povedal, ze prvy kto zisti, ze ste tehotne je vase dieta, lebo tie instinktivne citia hormonalne zmeny, Zacnu byt mravcavejsie, dozadovat sa stale pozornosti.
No tak moj syn bol celkom OK, ale malicka je teraz naozaj este mala, teda dava mi zabrat.
V noci som hore sest-sedem krat, rano uz o siestej fungujeme, placeme bez dovodu...unavena som ako kon a to este musim samozrejme zaobstarat aj starsieho. Nezabudnut ani na stvornoheho milacika a to sme momentalne len na jednom aute (tu sa uplne vsade chodi autom), takze este musim rozvazat aj manza z prace, do prace, plus vsetky vybavovacky, papierovacky, fakt mam dost.
Tentokrat som mala aj pocit, ze telo este nie je uplne zregenerovane z porodu a uz som v dalsom (poslednom!) tehu. Mala mala devat mesiacov ked som otehotnela.
Mam 35 a stiham , stiham, ale som naozaj unavena.
@optimistka veľmi si ma svojim prispevkom potesila! ak neratam unavu predchadzajuce dni /ale asi z tepla, lebo ked prsi, uz unavena nie som/ a obcasne bolesti podbruska, nic mi nie je!
Vcera som bola na sono u zastupujucej gyn., strasne ma odflakla, ani mi nebrala HCG, ze vidi len dutinku a mam ist na kontrolu k mojej gyn. o 2 tyzdne... Trochu sa bojim... v 6. tyzdni a 2 dni by uz malo bit srdiecko....
@briketa to som nevedela, ale aj ta moja mensia zacala byt pred par tyzdnami uplne na mne prilepena, az som si miestami uz zufala...teraz sa to pomalicky zase uvolnuje...nastastie...
vy ste chceli hned teraz tretie, ci ste neplanovali?
@bleee ani moj nezvykne hned na prvej kontrole brat krv...a ked este nie je vidno srdiecko, tiez caka par dni a potom zase skontroluje... a zalezi dost aj na tom, aky kvalitny usg ma dr. a aj ci si mala presne na termin ovulaciu, mozno bola o nieco neskor a babatko je o par dni mensie ako si myslis...
Sirinka, ale planovali sme tretie, len ja mam 35, manzo 43 tak sme pocitali,ze nam to bude trvat priblizne rok otehotniet. To je taky priemer. A ono sa to podarilo na prvy sup. Takze ma to trochu prekvapilo, ale vsetko bude OK, aspon to budem mat za sebou. Ja si dam teraz bud priamo pri porode podviazat vajecniky, ak ma lekar bude ochotny operovat vaginalne, Koli tomu na cisarsky nepojdem. Ak by to neslo, tak manzo pojde na vazektomiu. Viac deti uz neplanujeme. My sme obaja z Europy, bez pomoci je to aj tak tazke a navyse USA je jedina krajina, kde sa na podporu matkam nerobi nic, ziadne prispevky, jasle aj skolky su nehorazne drahe, mne aj najstarsi syn je az doteraz doma a do skolky ide len od septebra, na posledny rok pred skolou.
Sranda je, ze ja este posledny porod ma pocitovo zivo v pamati ( postupom casu si clovek vyselektuje z pamati tie neprijemne casti z porodu a ostanu len prijemne).
Uvidime,ako to teraz pojde. Malicka sa mi narodila dost rychlo. Mala som kontrakcie uz kazdu minutu, tak sme sa pobrali do nemocnice a Aili bola do dvoch hodin na svete. Na dve zatlacenia, lekar ma vobec nestihol, odrodene so sestrou a manzom 🙂. Narodila sa o tristvrte na sest rano a o dvanstej na obed uz som isla domov. Super, bez komplikacii, dufam ze to aj teraz bude tak.
@briketa vidis, nam sa zase prve dve zadarili hned a toto nam trvalo skoro pol roka.... tiez uz potom budem riesit nejaku antikoncepciu, asi vnutromaternicove teliesko...na podviazanie si nejako psych. netrufam, aj ked nemyslim, ze by som chcela este dalsie babo...
u mna bol prvy porod rychly, druhy po 24hod od odtecenia vody skoncil CR kvoli nepostupujucemu porodu, mala sa nepohla ani o chlp napriek riadnym kontrakciam a polohe KP... takze teraz to na 99 percent bude zase cisarsky...aj ked vaginalny porod je 100x lepsi...
@briketa hovorí sa, že to tak je...naša je taká malá prísavka a už len rohy a vidly do ruky jej chýbajú, nejakú výraznejšiu zmenu som nepostrehla...inak v USA sa chodí tak krátko po pôrode domov?
@bleee tiež mi nebrali krv, že netreba, pokiaľ je už bábo vidno na ultrazvuku. Len mi vysvetlil, že to je žĺtkový vak a tým že sa tam vytvoril, je všetko ako má byť. Zase mám prísť o 3 týždne,už normálne do poradne, keď bude väčšie, že urobí merania a presne sa určí tt.
normalne ides na druhy den pri vaginalnom porode bez komplikacii. na poziadanie, co som robila ja, mozes ist po siestich hodinach. ale poistovna ti to rata aj tak ako cely den. tu je to vsetko o peniazoch.
ja nemocnice strasne nemam rada, tak sa pracem hned ako sa da, aj ked starostlivost a pristup bol prvotriedny.
a potom ako prebieha starostlivosť o rodičku a novorodenca?
@briketa tak si asi odhalila, prečo moje dieťa posledné týždne tak na mne lipne, začal za mnou aj plakávať, keď idem do obchodu a tak. A to on nikdy neplakával z odlúčenia ani ako bábätko nie... až mi to bolo divné, som nechápala, ale stalo sa to už 3x... A stále ma božkáva, túli sa a hladká mi prsia... 😀
heh..tak u nas je to tiez tak...vcera sme sa chystali s manzelom vecer von a museli sme pekne krasne ostat doma 😀
Ahojte baby,
dakujem za vasu podporu a dufam, ze nam vsetkym to naozaj dobre dopadne...
ked tak rozmyslam nas maly je tiez v poslednej dobe taky umrnkany, stale ho musim len objimat, hladkat a pusinkovat, som myslela zeby zuby, idu nam prave ocne, ale mozno aj to tehotenstvo do toho nieco ma, lebo obycajne zuby zvlada pokojne s prstami v ruke a s neskutocnymi slinami ...
@veronikapp ahoj no ja som uz mala to stastie boli tam aj pohyby dietatka a ked mi zapotil dr.na sone ze som v deviatom tyzdni skoro som odpadla cakala som taky siesty siedmy nie tak vela 😀 aspon to rychlejsie ubehne 😅
Ahojte, aj ja sa k vam hlasim do skupinky 🙂 Nase babatko ma 1,2 cm a aj srdiecko bije, tak dufajme ze vsetko bude v poriadku... Co sa tyka prizankov, tiez mam iba minimalne - obcas mi je zle, ale da sa to vydrzat, castejsie chodim na zachod a mam nafuknute brusko 🙂
teraz postupne docitavam o com ste sa dnes bavili...
k teme oblecko: ja som si uz kupila dvoje tehu nohavice, mali vypredaj v H&M...jedny boli po 15eur..takze sa skuste este tam mrknut..mali tam dobre zlavy 😉
veronikapp – a potom ako prebieha starostlivosť o rodičku a novorodenca?
-s novorodencom ides k pediatrovi v treti den jeho zivota, potom o dalsie tri dni, potom o tyzden, potom o mesiac a potom do jedneho roka zivota kazde tri mesiace. potom uz len kazdy rok.
ale napr. s malou som na devatmesacnej vobec nebola, lebo nie su ockovania a to mi akurat ju odvazia, odmeraju, spytaju sa ci mam otazky a odchadzam s dvestodolarovym uctom :D
- novorodicka - po styroch tyzdnoch ides na kontrolu, ci mas maternicu ok a ci nemas nejake komplikacie. a to je vsetko.
neviem co este ine mas na mysli, opytaj sa, co som nezahrnula
@veronikapp ...a este ma napadlo, ze take ako tehotenska knizka tu neexistuje. nemeraju sa ziadne prietoky, krv sa nikdy neberie v ambulancii, na to sa chodi zvlast do labakov. ale clovek si moze zaziadat samozrejme akekolvek vysetrenie, na zelanie ti urobia co len chces, aj vytrhnu zub mudrosti :D
ozaj ved sa zas musim objednat k zubarovi na prehliadku a cistenie, ked som tehu, inak fakt baby chrup nezanedbavat, ja si musim poklepkat, po dvoch detoch ani jeden novy kaz. takze prehnana starostlivost v tehu sa vyplaca.
Ahojte baby, aj ja sa pridavam. Dnes som bola u doktora a drobcek je tam no este nam nebolo vidiet srdiecko tak presne nevieme kedy to bude ale niekedy koncom marca a mozno velky bracek dostane darcek presne na 3 rocky.
Ahojte baby,
tak sa uz konecne zacnem tesit po tazkom tyzdni, srdiecko bije🙂)))))
Podla UZV som 6t plus6, podla m.7plus 3, takze ten rozdiel je len kvoli posunutej ovulacii..
Ale citim sa ovela horsie ako pri prvom tehu. Stale mi je zle, napina ma, som strasne unavena a dcera ma len bozkava..dokonca mi dava pusu na brusku a hovori lubim ta babatko🙂)
myslela som ze je taka "lepkava" preto ze som ju odstavila..no ktovie..
@briketa ďakujem stačí mi 😅 hlavne ten srandovný účet za nič...a poistenie nezahrňuje tieto prehliadky? 😕
inak baby chcem sa opýtať, keď chodíte na ultrazvuk, robia vám vaginálny alebo normálny? Lebo z vaginálneho nemám dobrý pocit, ale zase bábo vraj lepšie vidno.
@veronikapp vaginalny... pri klasickom by este nc nevideli, lebo teraz je este maternica schovana za mechurom...
pýtam sa, lebo pri prvom tehotenstve mi robili normálny v 10tt a nakoniec podľa ultrazvuku to bol len 8-9tt a vidno bolo všetko. Teraz mám ísť na kontrolu 17.8 (9tt), asi si budem pýtať normálny...
@veronikapp mne robia tiez vaginalny. aj pri prvom tehu mi robi az do nejakeho 16tt tusim...
mne robil normálny aj prvé tehu aj teraz. vaginálny mi nerobil ani raz.
no moja je na mne stále nalepená takže žeby kvôli bábu no neviem. ale cca. mesiac sa strašne rada hrá s bábikou a kočíkom. celý deň len " hajá bábo, hajá " samozrejme keď nie sme vonku to ju potom tlačím na bicykli 😀
@martinex pri druhom rovnako ako ty, potom už normálny...ale ak sa dá, chcem sa vaginálnemu vyhnúť...
@zanuska pre mňa je tehotenstvo jedno nekonečné obdobie, takže nečakane plus nejaké 2 týždne by bolo taktiež príjemným prekvapením 😀 ale rovnako ako u euphorii vyzerá byť bábo pár dní mladšie...
mohla by sa zaktualizovať tabuľka, naposledy bolo tuším 40 ale zas ná asi 10 pribudlo...inak môj tip, alebo skôr zbožné prianie je chlapec...nech má môj muž pokoj v duši 😀 mužská ješitnosť 😀
druhé aj ja by som chcela chlapca nech máme párik 😀
@veronikapp a takisto aj u nás manžel by sa potešil 😀 .............. moja mama na to iba toľko povedala ,že to by môj otec desať rokov nevytriezvel keby sme mali chlapca. sestra má dve baby a u nás prvá tiež baba.
ináč ohľadne príznakov ani ja nemám žiadne. nie je mi zle ani ma nenapína nič.. to isté som mala aj prvé tehu. keby mi bolo zle tak neviem
@salonka9 Ahoj moj maly mal v maji dva takze ked sa druhe narodi nebude mat ani tri ja sa na nazor lekara ani pytat nebudem lebo moj mi povie ze co ma byt to bude co sa ma stat stane 🙂 to je aj moj nazor a na sone mame hnusneho lekara prvy krat ked som otehotnela bola som v siestom tyzdni zacal mi hnedy vytok a len tak do oci odfrflal toto je potrat kde ste boli doteraz treba na kiret tak som ho znenavidela aj som potratila a v nemocnici je tam stale iny doktor doktorka a tam pravdu nepovedia moja svagrina ma dceru ale z prveho manzelstva a ked cakala maleho najskor jej povedali ze to bude chlapec potom jeden doktor jej povedal ci si veri ze to bude do paru ze on tam vidi babu a smial sa 😲 takze mi mame takych uzasnych lekarov 😢

@zanuska taký problém ako ty, som nemala. Ale aj tak sa mi nepodarilo staršiu kojiť dlhšie ako mesiac. Pri mladšej to bolo iné a vydržali sme 11 mesiacov.
@optimistka ja veru tiež nemám ešte žiadny príznak, uvidím čo bude ďalej 😝
všetkým čo už mali to šťastie vidieť srdiečko gratulujem 🙂