icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

zanuska
4. feb 2011

Ahojte vidim vsetky tu pisete o priberani ja som pribrala len 8 kil no citim sa mizerne jak balon vsetko mi vadi tazko sa mi dycha proste nevladzem boli ma panva aj klby 😒 no mna doktor este nevysetroval so spodu no mala sa uz otocila tak sa mi ulavilo uz aby som mala vsetko za sebou 😉 pri malom som nebola takato unavena ani ubolena ani sa tak nenatahoval v bruchu jak teraz mala niekedy ma to tak boli jako by sa chcela cez brucho vytlacit 😖

tijana
4. feb 2011

@martinex Ahoj ...som rada že na poradni dopadlo vsetko OK ... ja si tiež pre pripad dobalim kufor a možno sa v nemocke aj stretneme ..ak pojdes o 2 týždne a ja dovtedy vydržim tak určite sa vidime 🙂

paula58
5. feb 2011

ahojte pridavam sa ka vam my mame termin az koncom marca ale uz som lezala v nemocnici mala sa asi pyta skor na svet strasne nizucko ju citim dole a tak ma boli lonova kost ze sa nemozem kolko krat ani pohnut drzkam vsetkym palceky nech mate rychla porody ja som mala dlhsi ale dalo sa,terazm mame menej plodovej vody a placenta ze vraj uz 3 mozete mi napisat ako mate vy AFI,a ako mate skrateny krcok a podobne veci?nasa mala bude ze vraj mensie babatko tak neviem ci sa mam bat alebo.pekny den 🙂 eva

rejcl4
5. feb 2011

Ahojte baby. Ja sa tiez pridavam, termin mame zaciatkom marca, ale zda sa mi to, ze to je este velmi velmi daleko, pribrala som +15kg, aj ked vsetci tvrdia, ze to na mne vobec nie je vidno, ale ja to citim. Uz to chcem mat za sebou, citim sa stale unavena, nevladna a v noci sa vobec nevyspim:(. V utorok som bola v poradni a ze vraj je vsetko v poriadku a vydrzime az do terminu🙂) neviem ci sa mam tesit lebo by som to chcela mat za sebou cim skor. A hrozne mi tvrdne brusko, neviem ci nie je viac tvrde ako normalne.

mackamam
5. feb 2011

Ahojte aj ja mám termín 1.3.2011,a tiež sa mi to zdá ešte ďaleko ale každým dňom si uvedomujem že je to čoraz bližšie, už by som mala aj tašku začať baliť tak budúci týždeň začnem. 🙂

anulik888
5. feb 2011

@sindy107 velmi ta nepotesim, po zakroku na krcku sa skracuje pomalsie a celkovo otvaranie sa je zdlhavejsie a narocnejsie. je na nom totiz jazva, ktora je menej elasticka ☹

anulik888
5. feb 2011

do ktoreho tyzdna tt vam lekar odporucil uzivat magnezium? a ako sa vola caj pre lahsi porod?

fifinka80
5. feb 2011

@anulik888 mne dr. kazal uzivat magnezium do 36 tt,takze uz ho neberiem,a ten caj sa vola list z ostruzliny malinovej 😉 a pije sa od 34 tt

anulik888
5. feb 2011

@fifinka80 dakujem 🙂 hmm to aby som uz zacala

fifinka80
5. feb 2011

@anulik888 niet zaco 😉

sindy107
5. feb 2011

@anulik888 ahoj dik za info.doky mi toez povedal ze je to individualne no na porodnici ze mozem rodit aj skor..tak teraz ver komu chces ☹ .len dufam ze nebudem pretahovat dva tyzdne ako tie moje dievcence..

rejcl4
5. feb 2011

no mne moj doktor vravel, ze mam brat magnezium dalej a este aj diazepam, koli tomu, ze mi tvrdne brusko, ale ja som citala, ze v 37 tt je to normalne, ziaden diazepam som nebrala a magnezium som vysadila tento tyzden. Neviem, ale moj doktor by ma napchaval len tabletkami🙂)))

anulik888
6. feb 2011

ja som mala hroznu noc. neviem ci sa mala v brusku vecer tak pucila, alebo mi tak silno tvrdlo brucho, ale bolo to hrozne. bolo mi dako cudne ako keby zle a bolelo ma brucho na dvoch miestach. ani lezat som poriadne nemohla. na chrbte vobec a na boku trocha, ale musela som mat podlozene brusko. do toho sa nasa mala princezna v noci zobudila a nie a nie zaspat ☹ . a dneska ma neskutocne bolia stehna z vnutornej strany. nespominam si na nieco podobne pri prvom tehu. mala v brusku sa hybe a vrti ako predtym. tak verim ze to nebolo nic vazne.

magre
6. feb 2011

@anulik888 Neboj, mne to robi posledne dva tyzdne v kuse a ani sa neotvaram, ani nemam kontrakcie ( CTG a kontroloval ma aj doki) a vsetko je O.K. Vsetko co sa deje, je len priprava na porod, aspon mne to tak vysvetloval, ze zle by bolo, keby sa to nedialo. Urcite je to v pohode 🙂 A tie bolesti chrbta, to presne viem, o com hovoris, taka hnusna tupa bolest... A v noci ani tak, ani tak...!!! UAAAA!!! 😀

papty
6. feb 2011

@paula58 ahoj, mňa tiež veľmi bolí tá lonová kosť, hlavne keď ležím a mám sa otočiť alebo keď sedím, tak vstávam ako stará babka pomaličky 😒 . Mne doktor na poslednom UZV tiež povedal, že je menej plodovej vody, ale že je to v norme.

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
paula58
6. feb 2011

@papty boze ale to je hrozne aj ja ked sa idem postavit to mam pocit ze ma ide roztrhnut 🙂kedy si bola na posledy u dr?napises mi do rp ze co ti popisala aj krcke aky mas a take vsetko co mas dakujem 🙂

brigus198754
6. feb 2011

ahojte dievky tak sa utesujem ze nie som sama co sa citim pod psa hoci lem 35.tt a uz z postele vstavam ako babka. 😀 O nociach ani nehovorim som jako kurca na grile 100krat sa musim otocit kym zaspim neviem si najst vhodnu poziciu 😠 Co sa tyka vahy ja som pribrala neuveritelnych 27kg a to som do 29.tt pracovala a bola cely den na nohach.Aj ja by som bola rada keby som tak vladala ako pred tehu uz som na konecnych silach a stale to este moze byt 5tt do konca uff. 😉 Tak co uz nevidrzime pre nase deticky 😵

dadka1010
6. feb 2011

Ahojte kočky, aj ja sa k Vám pridávam. Ja sa cítim ako slon, môj 15-ročný brácho sa zo mňa smeje, že som ako hroch 😀 😀 😀 , tak čo mám robiť??? Pribrala som 13kg, všetko sa mi to nalepilo na bruško, mám problém sa obuť 🙄 , no katastrofa. Na čo je dobrý ten čaj z ostružliny malinovej? Ja neužívam magnézium, bruško mi zatiaľ netvrdlo, ale krpec tam má asi už málo miesta, lebo mám na bruchu mexické vlny 😀 😀 😀

sirinka
6. feb 2011

mne pri spani pomaha ten vankus na dojcenie... 😉

brigus198754
6. feb 2011

@dadka1010 ten caj z malinovych listov pomaha porodnym cestam k rychlejsemu otvaraniu.Ja ju pijem iba tyzden a mozem ti povedat ze citim ako keby som sa uz teraz otvarala ale uvidime pri porode 😀 az tych kil nerob starosti po porode vsetko zhodime 😉

dadka1010
6. feb 2011

@brigus198754 A kde sa dá kúpiť? V lekárni? Veď mňa trápi len to, že funím ako slon, keď sa obúvam 😀 😀

brigus198754
6. feb 2011

@dadka1010 neviem na slovensku kde lebo ja zijem v uk ale skus sa spytat v lekarni,co sa tyka obuvania sa ja pouzivam na to manzela 😵

dadka1010
6. feb 2011

@brigus198754 Aha OK, a myslíš, že má zmysel začať to piť v mojom tt??? Keby ho mám stále doma, tak ho aj ja využijem 😅

brigus198754
6. feb 2011

@dadka1010 skusit to mozes inac mi midwife poradila od 36.tt ale v letaku bolo 34.tt stratit tym nestratime nic mozno ze naozaj pomoze mozno vobec sak podla mna za pokus to stoji 🙂

siss_sz
6. feb 2011

@dadka1010 ma ho zmysel pit hocikedy... sa odporuca najskor 1 salka denne, potom dve a ku konuc az tri salky denne... tak zacni s dvoma🙂 a kupuje sa v lekarni🙂 a aj lanove semiacka sa odporucaju, ze maju podobny efekt (zapit poharom vody 1 lyzicku) 😵

dadka1010
6. feb 2011

@brigus198754
@siss_sz Ďakujem kočky, ľanové semienka užívam cca od 15tt, kvôli zápche 😀

rejcl4
6. feb 2011

no ja sa pridavam tiez, od kedy som zacala 9. mesiac ani sa nepamatam kedy som sa normalne vyspala, v noci vstavam tak cca 10 krát ked nie viac, bud musim na wc alebo len tak si sadnut lebo ma vsetko pycha a o spanku nie je ani rec, niekedy mi tvrdne celu noc brusko, len tak aj ked som v pokoji a to je take ako keby som dostala krc do nohy. Uz cakam na ten den D a potom dufam, ze si pospim aspon jedinu noc, budem za nu vdacna🙂))))) ako nikdy.

sindy107
6. feb 2011

no ani ja nemozem spat a teraz hladam nieco ohladom krcka..pred dvomi rokmi som bola na operacii krcka maternice a vsade pisu inak.citala som ze sa mozem zacat otvarat skor pretoze je krcek skrateni a doky mi povedal ze vraj sa tazsie otvara krcok po operacii..rodila uz niektora po tomto zakroku???bojim sa ze budem mat dost tazky porod pre tu operaciu... ☹

cerealka
6. feb 2011

ahojte maminky pripajam sa k vam. termin mam 9.3.2011 zatial som pribrala 10kg. minulý týžden som bola na poradni a malicky vazi 2520g. zatial mi lekar povedal ze je vsetko v poriadku a ze by sme to mali vydrzat az do terminu. tiez pijem ten caj je dobry ale aky bude mat ucinok tak to vam poviem az ked porodim. som zvedava, ktora z nas bude mat skor babo. ja mam problem uz aj sediet na stolicke lebo malý mi ma rebra vytlacit a v noci sa mi spi zle lebo sa musim prevaracat z jednej strany na druhu. drzte sa este sa ozvem paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa