Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Baby mne od vcera zacalo nejako podozrivo pychat v krizoch, je to taka narazova bolest akoby ma tam niekto pychol s ihlou, no a dres rano zo mna vyslo nieco podobne ako husty vytok, moze to by ta hlienova zatka, dorez som to mala tiez, ale nie v takom mnozstve. Na jednej strane by som to mala rada za sebou, ale na druhej sa zacinam troska bat, ako to a hlavne kedy pride🙂)))))
@tijana, no prave ze brusko mi tvrdne skoro stale, posledny tyzden je viac tvrde ako normalne, aj v noci, aj ked nic nerobim a lezim, je to velmi neprijemne, stale sa zlaknem a pocuvam ci sa maly hybe, brala som aj magnezium na to, ale kedze som citala, ze v poslednych tyzdnoch by sa to uz nemalo brat tak som ho vysadila.
cawte..drzim palceky aj ja vsetkym co to maju uz len za par dni..ja este par tyzdnov..ale nejako ma zacalo boliet zo spodu taka kusok pichava bolest.neviem co to znamena vytok zatial nic len taky biely a brucho mi netvrdne len sem tam aj to slabulinko. 😉
@rejcl4 aj ja mám vždy večer časté tvrdnutie bruška, až také bolestivé, vôbec nezáleží na tom, či mám náročný, alebo ľahký deň. Už aj rozmýšlam, či si nemám dať do postele pod plachtu takú tú podložku ako do pôrodnice, keby mi náhodou praskla voda, keď mám vždy na noc tieto nepríjemné stavy 😀 Magnézium si dávam ráno a večer po jednej tab. mám ho už vysadiť?
ahojte tak som doma z dnešnej poradne, takže porod sa nekoná, drobec je síce dosť dolu a tlačí kde sa len dá,ale krčok drží ako zakliaty,stále CS 0, prietoky sú vpohode a po predchádzajúcej skúsenosti Dr aj malú zmeral aby nebolo prekvapko ako pri prvej že bude dosť velká a...........malá nebude podla MS zajtra začínam 37t a podla UZV 37dnes končím malá má už teraz 3100g +,-400g no aj keby -400g je to dosť, kontroly ma teraz už čakajú každý týždeň
@dendy1 ahoj... no ja myslim, ze ked to mas len take slabulinke tak to je v pohode, maternica sa ti pripravuje na porod a hlavne ked citis pohyby drobca, urcite je to ok. Ked si das tu podlozku, urcite tym nic nepokazis, aspon budes pripravena ked to pride🙂)))). No mne sice tiez doktor nepovedal, ze mam magnezium vysadit, ale on mi dal aj diazepam a ja som citala na forach, ze magnezium by sa uz ku koncu nemalo brat, kedze to oslabuje maternicu, ale ja som brala 6 tabliet denne a na druhej strane nevidim nejaky rozdiel medzi tym ked som ho brala a ked ho neberiem, brusko mi tvrdne aj tak velmi casto, tak ty ho urcite este ber, ved 2 tab. sa daju zvladnut🙂)) tak drzim palce
@papty hej na Kramároch budem rodit. Este som sa neobjednala ku kunkretnemu doktorovi. To sa asi ani neda, iba ak tam mas dakeho znameho. Tam sa zevraj zavola a oni ti pridelia dokiho. Mam jedneho vybrateho doktora cez mojho gynekologa , takze uvidim ako to vybavim, aj ked si nechcem zazmluvnit lekara. Uvidim zajtra ze co a ako.
Ahojte!Som tu nová možem sa k vám pridat?Aj ja mám termín koncom marca a mám od pondelka taký probléím že sem tam mi pobolieva bruško ako na menzes!Mala ste to alebo máte to niektorá?pondelok idem do poradne už ledva čakám,dúfam že bude všetko OK!
Poradte mi ak viete dakujem! 😉 😉
Ahoj, aj ja mám termín 30.3. 🙂, už vieš kam pôjdeš rodiť?, a k tým bolestiam ja som mala málo železa tak mi lekárka predpísala aktiferin a z toho som mala 2 týždne neuveriteľné bolesti, ale už beriem iné a jue zatiaľ všetko ok, ale už to budeme mať asi čim ďalej tým horšie, tak sa drž 🙂
ahojte baby,dnes som bola u doktora,ale ja nerozumiem všetkym tym nemeckym vyrazom 😒 škoda že som si to hned nezapisala 😒 povedal že si mam davat pozor,lebo mam čosi otverene...povedal že to a to je ešte uzatvorene, ale to a to je už z polovice otvorene 😕 neviete mi povedat čo? 😕 myslite že je nebezpečne keby som už teraz porodila? 😕
@miska22200 ja si myslim, ze mozes mat "branku" (ta je blizsie) otvorenu, ale krcok este "zatvoreny" resp. neskrateny (alebo naopak? 😒 )... a porodit nemusis...len mozno viac kludu a nohy vylozene... ci? 😉 a keby si aj porodila, uz to je vysoka pravdepodobnost, ze prezije babatko 😉 ale neboj!
@siss_sz a ako sa to povie odborne,ta branka? lebo mm chce vediet čo mi doktor povedal a neviem ako mu to mam vysvetlit,pozrela by som si to potom v slovniku...
@miska22200 janeviem ako inak sa to povie... branka😀
tu mas nejaku 3D animaciu, ako sa skracovanim krcka - porodneho kanala - tvori branka
http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=od-a...
ale susim este nieco najst
@miska22200 vies co, nic ine som nenasla, ale to sa pokial viem stava casto, ze sa baby otvaraju - a ovela skor -
takze este nejaky poznatok o tom, jak sa to pri porode ma otvarat a tebe sa uz postupne zacalo:
otevírací doba: začína podaním parvidelných kontrakcií maternice. Sťahy rozširujú najprv vnitří maternice bránku a tak rozťahujú hrdlo maternice. Akonáhle je hrdlo maternice otvorené, otvára sa vonkajšie maternice bránka. U vícerodiček môže dôjsť k otvoreniu krčka maternice a maternice bránky súčasne. Na začiatku sú sťahy po 5 až 10 minútach a nie sú ešte toľko bolestivé. Maternice bránka sa postupne otvára. Táto fáza je u vícerodiček spravidla kratšia.
@siss_sz dakujem za odpoved,si zlata,že si si dala namahu hladat 😉 juj už bojim ,bojim ☹ mysliš že sa mam pripravit na to že porodim skor? no a stym vykladanim noh,to u mna veru nejde pri tom mojom špuntovi 😉 ty si asi teraz už doma,že? jej ja si pamätam ako som si tie dva mesiace predporodom vychutnavala, 😉
@miska22200 hej doma, doma som... 🙂 no ja som bola na rizikovom dlho, takze uz sa nemozem dockat, kedy sa mi zmeni rezim😀 ale si myslim, ze ked ti k tomu dr. nic nepovedal (ci si len nestihla zaregistrovat?), ze ako sa mas kvoli tomu "nalezu" spravat, tak snad vydrzi babo, drzim palce nech co najdlhsie... ale tasku uz snad mas zbalenu 😉 pre istotu 😉

@tijana drzim prsteky nech to mas cim skor za sebou aby si sa mohla tesit z babätka. vela stastia paaaaaaa