icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

priadka
10. feb 2011

@adrika0
@lulu19
dievcata este pridavam link - najdete tam v 5. odkaze popis polohy koncom panvovym a co by mohlo pomoct:
http://www.rodina.cz/scripts/journal/journal.as...

Je to vynatok s knizky p. Ingeborg Stadelmann "Prirodzene tehotenstvo a porod" - moj oblubeny titul 😉
Indicky most je tam opisovany v inej variante, tzv. "nepravy mostik" v lahu na chrbte (ako ked sme v skole na TV isli robit mostik - lahnes na chrbat, pokrcis nohy, chodidla pod seba a dvihnes panvu dohora, ramena ostavaju na zemi). Ja som ale nevedela tak dlho vydrzat v tom mostiku, takze som radsej skusala variant, ktory ma naucila porodna asistentka, ku ktorej chodim na cvicenie na fitloptach - ten macaci chbat: hlava k zemi, brucho uvolnene dolu. A pomaha mi to aj pri naduvani 😀 Pri oboch cvikoch ide o to, ze panva sa dvihne dohora, babo sa z nej odsunie, brusko sa uvolni...

@adrika0 a je tam pisane aj o tom pupocniku omotanom okolo krku 😒 ale to snad nebude tvoj pripad

anulik888
10. feb 2011

ahojte, dnes mam hrozny den ☹ zas na mna nieco lezie. v hrdle ma skriabe a som strasne unavena a nervozna. aby toho nebolo malo, nasa slecna sa otocila dako tak nestastne, ze my stlaca nerv a hrozna, pichava bolest mi vystreluje z laveho bedroveho klbu az niekam do hlavy ☹ pomoooc. neviete o dakom cviku co by pomohol? teda myslim, ze to ma na rovasi nasa ratolest. bolestsa ohlasuje aj ked si najdem pohodlnu polohu, kde ma nic neboli, ale ked sa zacne hybat ach jaj auuu

sirinka
10. feb 2011

@adrika0 no pre mna urcite prijatelnejsi porod vaginalny....bolesti pocas poriadne, ale po porode som hned bola fit....
po CR som ja mala dost dlhu rekonvalescenciu, bolesti, nic som nevladala robit....
takze aj preto teraz som naklonena skor vaginalnemu porodu....uvidime...

inac tie cviky na pretocenie u mna nezabrali....magdulka sa jednoducho otocit nechcela a hotovo....
a ano, moze byt problemom aj pupocna snura....

cerealka
10. feb 2011

@solinka ahojky vitaj medzi nami

solinka
10. feb 2011

@cerealka ďakujem pekne 🙂 🙂 si zlatá

solinka
10. feb 2011

@cerealka ako sa cítiš ?
my máme plno energii 😀 😀 až som prekvapená 😀

cerealka
10. feb 2011

no citim sa dobre ale energia sa mi pomaly straca. kedy mas termin porodu?

solinka
10. feb 2011

@cerealka 12 marca 😉

andrea142
10. feb 2011

@adrika0 : ahoj ....ja som mala prvý pôrod cisárskym, kedže bola malá KP. u mňa hojenie aj zotavenie prebehlo bez problémov. trebalo to troška rozchodiť 🙂 a prvý deň po CR som chodila ako 80 ročná starenka ,bála som sa vyrovnať 😀 ale potom pohode. dokonca doma ma mama napomínala nech aj oddychujem ,keďže mi rezali brucho. 😅

cerealka
10. feb 2011

@solinka ja mam termin 9. marca a kolko vazi tvoje babo a vies co budes mat?

henika30
11. feb 2011

@sindy107 Ahoj!No tak nie si sama,lebo aj ja sa cítim tak isto!A čo ti povedal dr.na tie bolesti?Ja idem pondelok tak som zvedavá. 😉 😉 Aj ja sa bojím! ☹ ☹

henika30
11. feb 2011

@solinka Ahoj moja!No tebe je fakt dobre že máš plné energie!Mi msíme vela oddychovat lebo máme sem tam bolesti! 😉

adrika0
11. feb 2011

@andrea142 No to si ma potešila dakujem si zlatá aj ja si myslím,že by som to mala zvladnut a neviem prečo,ale mi to príde bezpečnejšie pri polohe KP no,ale ak mi nahodou nebude chciet dat cisarsky tak aj tak si ho vybojujem lebo sa strašne bojim o malinku nakolko to bolo vytužene babatko.......

andrea142
11. feb 2011

@adrika0 : veď ja to hojenie aj celkovú psychiku pripisujem tomu ,že normálneho pôrodu som sa strašne bála ( bolesti, roztrhnutia, ......)a keď mi povedal, že malá je KP a že ako prvorodičke mi odporúča CR tak mi padol balvan zo srdca 😅 😀 .......možno aj preto bolo to hojenie atď. bez problémov.

sindy107
11. feb 2011

@henika30 zatial som nebola u lekara.v stredu mam poradnu tak uvidim co mi povie.dnes na tak pichalo zo spodu ako by som tam mala ihly.

xena1
12. feb 2011

ahojte mozem sa pridat?aj ja mam termin 14.3....ako sa citite?mne castejsie tvrden brusko a mam take pichanie dospodu...rodit by som chcela v epidurali,no uvidim ako sa to podari dohodnut s porodnikom lebo si picham fraxiparin a tam treba naplanovat odstup od poslednej davky...som mensej postavy a uzkej panvy a babatko je odzaciatku vacsie,uz teraz ma 3kg,bojim sa zeby to bolo bez epid velak trapena 😒

siss_sz
12. feb 2011

@xena1 aj ja mam termin 14.3. 🙂 no ja stale neviem, ci mi tvrdne brusko..akoze mam ho obcas tvrde, ale to si myslim, ze ked babo na mna vypuci zadok... 😀 ake to je, ked tvrdne brusko? to mi cele stvrdne v nejakych intervaloch? 😅

sirinka
12. feb 2011

@siss_sz ano, ked tvrdne....stvrdne ti komplet cele, mas pocit, akokeby sa stiahlo a aj na dotyk je uplne ako kamen....ked je tvrde iba v niektorej casti, ide o babatko....

sirinka
12. feb 2011

@siss_sz a intervaly nemusia byt ziadne pravidelne pri poslickoch....a najme nie je to bolestive....
ak uz zacnes pri tom citit bolesti a opakuje sa to v nejakom intervale, vacsinou to znamena zaciatok porodu 😉

siss_sz
12. feb 2011

@sirinka dakujem... 😉 lebo uz mi bolo divne, ze vsetkym tvrdne brucho a mne nie... 😀 ale to asi nemusi, ze? 😀

xena1
12. feb 2011

@siss_sz ahoj ja mam presen taky pocit ze je to ako ked vypuci na mna ritku alebo chrbatik,nachvilu stvrdne,tazsie sa mi vtedy dycha a potom to prestane...a hlavne je to ked si lahnem na chrbat...aj vcera ked osm bola na pasoch akonahle som si lahla uz tvrdlo,resp.sa vyduvalo...takze tiez ot neviem posudit... 😉 kde a ako budes rodit?

sirinka
12. feb 2011

@siss_sz nemusi, ale pred koncom tehu je to zase dobre pre maternicu, aby sa trosku pripravila, aj krcok pri tom moze trosku zmaknut...ale nie kazda zena ma takych poslickov....

siss_sz
12. feb 2011

@sirinka tak a jak presvedcim svoju maternicu, aby zacala trenovat? 😅

sirinka
12. feb 2011

@siss_sz nijako....a lepsie, ked netvrdne vobec, ako ked zacne prilis skoro.... 😉

elskrin
12. feb 2011

@solinka ahoj. Aj my mame presne termin 12. marca. Ale mozno to bude skor, lebo sa mi skracoval krcok uz v decembri a odvtedy mam kludovy rezim, lezat. Dost ma teraz boli lonova kost, ako sa mala tlaci stale dolu.

sirinka
12. feb 2011

inac mna boli velmi kostrc, vzdy ked si idem sadnut, musim veeelm opatrne a to aj ked na gauc si chcem sadnut....

siss_sz
12. feb 2011

🙂) mna zas bolia bedrove klby... a mam spat na boku... na ktorom, ked oba bolia? na bruchu sa neda, na chrbte sa nema... 😀

sindy107
12. feb 2011

ja spim na boku no niekedy sa stane ze sa zobudim na chrbte alebo casti brucha..heh...ale mozes aj na chrbte len to uz nie je pohodlne a babetko sa na to vie poriadne zlostit..najme to moje..ked lahnem na chrbat tak tie brusne tance su strasne silne..

siss_sz
12. feb 2011

aj moj to nema rad🙂