icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sindy107
16. feb 2011

@sirinka neviem mne robil usg v 30tt ale tie kolonky mam prazdne.a bola som v 31tt na 3D tak tam by asi nieco zistil.vravel ze je svetko v poriadku babetko pribera..od vtedy som este na usg nebola nikde

sindy107
16. feb 2011

@jankaviri aha no to u nas cakaju do poslednej chvile..malu som rodila presne na 14 den po termine..skor nemali ani snahu nieco robit akurat mi spravili smitak a povedal ze maternica este nereaguje na porod..

jankaviri
16. feb 2011

@sindy107 tak to nie je bohvieco..ja by som uz rodila aj teraz..uz sa neviem dockat...)..dufam, ze sa bude mala ponahlat 🙂

sindy107
16. feb 2011

@jankaviri no ved aj ja..mna uz druhy den picha zospodu a ked vstavam citim take tlacenie.ale vraj je vseko oka..ja som este pred dvomi rokmi bola na operaciu krcka tak doky povedal ze sa mozem tazsie otvarat ta som zvedava..ale uz aj ja by som najradsej to mala za sebou..

jankaviri
16. feb 2011

mna zacalo pichat v krizoch..a vcera som mala aj trochu krce v bruchu, ale to bolo asi z jedla..este som uplne zatvorena, tak mala sa asi nebude velmi ponahlat..ved ked som uz vydrzala tolko, tych par tyzdnov este pockam 🙂

sindy107
16. feb 2011

ved jasne co uz nam zostava.a na to vsetko este nemam kedy si zbalit veci do porodnice..no ale pripravene mam len v taske nie.. ☹

jankaviri
16. feb 2011

ja uz mam tiez vsetko pripravene..aj zbalene..len este som nestihla prevarit flase, cumle..atd..pre malu..neviem, co budem vsetko pre nu potrebovat do porodnice..to sa este pojdem spytat..

erika1983
16. feb 2011

nebojte baby ani ja nemam zbaleni kufor 😅

sirinka
16. feb 2011

ja uz som tiez zacala vcera davat tasku dokopy....este mi co to chyba, nejaka kozmetika...
a nastastie s flaskami a cumlami sa nezaoberam....to je uplne zbytocne dopredu chystat a kupovat, pokial nie ste uz etraz rozhodnute nedojcit... 😉

dadka1010
16. feb 2011

Hi, ja som už zbalená od 30tt, keby niečo, tak dúfam, že rodiť budem na termín a nie po termíne. Tiež sa tak už cítim, akoby to malo byť každú chvíľku 😀 . Ale tiež ešte nemám vysterilizované fľašky, odsávačku atď.

@sindy107 Fúúúú, že piate dieťa, to fakt??? Ako klobúk dole, ale aspoň vieš, že čo máš očakávať, keď to na teba príde, lebo ja vôbec netuším. Viem, že u každej je to iné. Ale tak veď sme ženy, no nie, zvládneme 😎 😎 😎

Ja drahého ku pôrodu tiež nechcem, čo by mi tam len starosti robil??? 😀 A tiež ani on po tom moc netúži

sirinka
16. feb 2011

@dadka1010 ja si zase neviem predstavit, zeby nesiel...mne to velmi dobre padlo, ze tam bol...

erika1983
16. feb 2011

no ja jednoznacne muza pri porode chcem, aj pri prvom bol pre mna velkou oporou, 😵

dadka1010
16. feb 2011

@sirinka
@erika1983 😀, ja by som tam skôr maminu brala, ale tá si už odrodila štyri deti, tak jej nechcem urobiť traumu

solinka
16. feb 2011

@dadka1010
aj ja sa na to balenie chystám 😀 pomaly nejako mi to ide 😀 😀
ale už je asi najvyšší čas 😉 😉
mám tam len drogériu ,- papuče ,-Leovi pár vecí . . . musím to konečne dať do kompletky 😀

solinka
16. feb 2011

@sirinka
ahojka 😉
náš ocinko sa strašne chystal k porodu ,- a vydržalo mu nadšenie tak do 6 mesica 😀 😀
sám uznal ,- že by to nezvládol 😒 čo ma mrzí ale poznám ho 😉 strašne je emotívny ,-citlivý . . .
radšej si to odrodíme s Leuškom ,-a potom sa na ocka usmejeme ;);)
moj ujo je lekár ,-a je strašne proti tomu aby tam bola tretia osoba ,-hoci doba a móda je taká . . .je to intímna záležitosť ženy,-lekára a dieťatka 🙂
ale samozrejme každá/ý z nás to cíti a chce inak . . . 😉

solinka
16. feb 2011

@erika1983 to je super 😉 s mojím by asi mali len a len prácu 😀 😀 😀 😀

solinka
16. feb 2011

@jankaviri aj ja si ešte zisťujem čo treba brať hlavne pre LEA 😉 v každej nemocke je to asi inak . . .

sirinka
16. feb 2011

@dadka1010 aku traumu mas na mysli?

@solinka tak neviem, pri samotnom porode stal pri mojej hlave a az tak vela toho nevidel...a co sa tyka intimnosti chvile, o tej sa v slovenskych porodniciach neda ani sepkat....to prepacte, ale to je skor na zasmiatie...
mnohe zeny rodia s lekarom, ktoreho vidia prvy krat v zivote a ma to byt JEHO intimna zalezitost???
ja chapem, ze su muzi, ktori pri tom nechcu byt a je dobre to respektovat...nastastie ten moj to zvladol v pohode, ale pri CR uz byt nechcel, aj ked mu to dovolili....to ma nechal v stichu lump jeden 😝

dadka1010
16. feb 2011

@sirinka neviem, možno by jej to neurobilo v päťdesiatke moc dobre 😅

solinka
16. feb 2011

@sirinka je to diskutabilné 😀 😀 jasná vec 😉 😉
nech sa narodí zdravé bejby ,-to je základ !!!

sirinka
16. feb 2011

@dadka1010 ved sa staci opytat...ona ti uz sama povie, ci sa na to citi...ale je napr. super, ked ti ma kto pomasirovat krize cez kontrakciu a pod... 😉

dadka1010
16. feb 2011

@sirinka 😉

xena1
16. feb 2011

@rejcl4 tak to ano,kamaratka zaplatila viac a mna to tiez caka,no chcem,nemam nazvys ale stoji mi to zato 😉

xena1
16. feb 2011

ja chcem ist rodit bez chlapa.nerada som aj doma ked trpim a niekto je pri mne,ale to som ja...a fandim vsetkym dvojiciam co porod prezivaju spolu,musi to byt krasne... 🙂

minewka
16. feb 2011

Ahojte 🙂

Baby, koľké z vás chcú epidruálku?

Robíte nejakú predprípravu - masáž hrádze, alebo dianatal gel...má to význam?

A od ktorého tt ste si zbalili tašku?

Viaceré tu spomínate pichanie zospodu...aj mňa pichá...hlavne ma hroooooozne bolia slabiny...ako keby som stále mala svalovicu.. 😀 ale doky vraví, že je to ok, že sa neotváram.

Ešte sa chcem opýtať - v 8 smom mesiaci ste mali 2 prehliadky, alebo tak, ako je v tehu knižke každé 2 týždne?

rejcl4
16. feb 2011

@sirinka pozerala som, ale mam tam prazdnu kolonku tak asi nic.....

rejcl4
16. feb 2011

@minewka ahoj, no ja by som chcela epidural, teda ak stihnem to vysetrenie, ktoré k tomu treba a u nas to funguje tak, ze epidural ti pichnu len ak prides v dených hodinách cez pracovné dni, takze ak mimo toho nema ti to kto urobit:((( tak som zvedava. Tašku mám zbalenú uz asi dva týzdne, clovek nikdy nevie🙂)) Masaz hradze ani nic podobné som teda neskusala, neviem nejako som nad tým nepremýslala, ale urcite to nie je zbytocne ak to pomoze. Mna pichá uz asi vsetko a bolesti slbín ani nehovorím, si pripadám ako keby ma tam niekto ztlkol palicou🙂)), ale ze vraj to je normalne pre porodom.

rejcl4
16. feb 2011

baby, ja mam konecne za sebou predoperacne na internom, chvalabohu usedela som sa tam vyse dvoch hodin, teraz stihnut este ARO koli epiduralke a som pripravena, 🙂))) aspon po tej papierovej stranke.

minewka
16. feb 2011

@rejcl4 Fíííha, no to je smola, že to u vás tak máte..že sa musíš strafiť, aby ti ju mal kto pichnúť.. 😒 .

No tie slabiny sú hnusnéééééé.... 😠 😠 😠 😠 😠

Tuším si teda začnem pomaličky tašku baliť aj ja - neviem, nejako mám stále pocit, že pôrod je ešte Ďalekooooo 😀

adrika0
16. feb 2011

Ahojte baby tak dnes som bola u dokyho no a maličká má 2445 g je trochu mala,ale hadam to nevadí no ,ale otočit sa jej nechce tak 3.marca nastupujeme do nemocnice.....☹