Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte, wau ale tu pribudom vela nových tvárí, ozaj si predstavete že už aj aprílovky 2011 som kdesi zahliadla 😅 a to my sme sa ani poriadne nerozbehli
ahojte baby, dnes som bola na prvom sono, moja "fazulka" ma 1,26 cm, teda 8t.+4 😀 Je to uzasne, prvykrat som videla ako mojej babike bije srdiecko, to je zazrak 😅 nádhernéééé
Tak som sa tesila, az ma sestricka obdarila takou reklamnou krabicou pre mamicky, kde som nasla prvu pampersku, hehehe a ine srandy... Dostala som aj tehotensku knizku a dalsiu navstevu budem mat o styri tyzdne... Akurat ma šokovala moja váha, kedze som sa vyse roka nevážila... uf, ešte ked k tomu cosi priberiem, bude zo mna slonica 😀 😀 😀
@veronikapp ten ucet mam este mimo poistky. zdravotnictvo je tu sice prvotriedne, ale aj si nechava prvotriedne zaplatit.
jedna vec co sa mi velmi lubi, porodnice su spravene ako izby, nevyzera to ako v nemocnici, nemam az taky blby pocit ked som tam.
tu mam ako sa mi narodila teraz naposledy Aili. dieta hned ko vyjde von prikladaju na prsia, deti neumyvaju, len ich utru
http://www.flickr.com/photos/25224472@N07/45246....
briketa o tomto mozeme my tu na SK len snivat....
moj chlap bol pri viacerych porodoch, ale z fleku mi povedal, ze ak by som rodila prirodzene, takze by to nezvladol 😅 on je taka moja citlivka, nedokazal by rozchodit, ze mi nemoze pomoct, ked by som bola v bolestiach.
vy ste uvazovali nad tym, ci by ste chcela mat aj muzsku oporu resp. mali ste ju pri predchadzajucom porode ? 🙂
andiekens.. moj chcel byt, ale kedze som mala sekciu nakoniec tak nebol.. ale povedal,.ze by chcel byt...
andiekes u nas tam muz nemoze... len k normalnemu....
@andiekens no to asi bude problém lebo či celková alebo lokálna anestéze to je jedno všetko sa robi na porodnej operačke a tam je aj musí byť všetko steriné a to nikde v žiadnej nemocke nedovolia ale čo viem tak u nás dovolia mužovi byť pred porodnou a čakať a po.može byť chvílu som ženou aj s babom, chvílu preto lebo anestéza ešte účinkuje
no neviem myslím že v rodinných prípadoch aj keby bol porodník nerobia výnimky ledže ide o rodinného príslušníka a je citovo viazaný k tomu čo je ako pacient na sále, ale teda u nás to tak funguje
@zibritka super, ze si nieco dostala, ja ani pri prvom a predpokladam, ze ani teraz nic nedostanem 😝 niezeby na tom zalezalo 😀
@briketa u nas aspon to prilozenie hned po porode a neumytie bolo, zalezi, kde a s kym rodis.. ja som prve rodila s dulou a s manzelom, na nase pomery alternativny porod bez nastrihu, bez priameho svetla atd 😉
baby a preco uz dopredu pocitate s cisarakom??? 😲 😲
@andiekens ja som mala manzela pri sebe a bolo to super..strasne sme si to uzivali,fotili sme sa, smiali... a ked to na mna prislo,ze uz sa dado pytal von a zacali tlaky,tak bol zlaty ako sa snazil dat vsetkych do pozoru..sestricka mu povedala ze ak este raz na nu zysi hlas tak ho vyhodi 😀 moj drahy je trosku nervak 🙂
@mirip mam v plane ich presvedcit o dvoch veciach 😀 v prvom rade, aby mi pichli epidural a nechali mi zavedeny kateter na dopichovanie a nie jednorazovy spinal (to mi slubil aj moj chlap, ze ak nie, tak osobne mi ho pichne a bude chodit dopichavat, tak snad to pojde.. 😒 ) a druha, aby som ho tam mohla mat.. ako v podstate vybavenie dietata pri sekcii je rychla zalezitost, ale chcela by som aby mimco mohol aspon niekde zahliadnut. to bude pre neho najkrasnejsi moment v zivote ako ho poznam 🙂
@andiekens v ruzinove moze byt manzel aj pri cisarskom...ale ten moj nechcel byt...pri vaginalnom porode bol v pohode, teraz radsej cakal za dverami.... uvidime, ci teraz naberie odvahu...
ja inac asi tiez by som radsej epidural ako spinal, kvoli tej bolesti hlavy potom...ale mne dopichnutie nepomohlo, az klasicka injekcia do stehna mi zabrala...
@zanuska si ma nepotešila s tým hnedým výtokom... mne sa objavil včera večer, dnes som naklusala ráno k doktorovi, len mi zobral výter, bolo tam aj trochu krvi. Tak sa bojím, celú noc som nespala, len som čakala, kde ma pichne, kde zabolí, ale nič sa nedialo, ani doktor ma ničím nestrašil. Chcel mi dať preventívne Amoksiklav, ale odmietla som, chcem počkať do pondelka na výsledok.
@briketa pekná fotka 🙂
inak môj manžel bol pri obidvoch pôrodoch, pri druhom mu dokonca dovolili prestrihnúť pupočnú šnúru 🙂 som myslela, že sa na to nedá ale v pohode to zvládol. Rodila som prirodzene. Môžem odporučiť prvorodičkám, pre mňa bol veľkou oporou 😉
@veronikapp hnedy vytok by nemal byt "zly", moze byt zafarbeny bakteriami, v tomto teple nie je divu.. horsie by bolo, keby si mala svetlu krv 😉 neboj, keby ti cosi hrozilo, tak by to doki urco riesil 🙂
@bezaz ďakujem, teraz som sa dočítala aj to, že môže prasknúť aj cievka a z toho môže byť hnedý výtok a ďalších XY príčin...väčšinou píšu, že im lekár predpísal Duphaston a kľudový režim. A možno sú to ozaj ,,baktérie,, vraj mám začínajúcu mykózu, tak na to mi niečo predpísal, len dúfam, že z výteru nevyjde nejaká horšia pliaga vyžadujúca si ATB 😝 Dnes som chcela upratovať, tak kašlem na to a budem radšej len ležať.
Ahojte
neviete mi poradit co pomaha na tie nevolnosti? Mne je niekedy zle aj pol dna, dnes som dokonca zacala zvracat..
pisala sa nieco o zazvorovych drinkoch ci keksoch,ale kde to kupit? ako sa to presne vola?,
@veronikapp vidis 😉
@euphoria mne nezaberalo nic, len ladovu colu po lyzickach pit a chrumat suchu hrianku alebo ked mi bolo lepsie tak aj s maslom.. to som jedla 3 mesiace 😝 skusala som aj homeopatika, tie mi zabrali ale len parkrat, ten zazvor, muz mi zohnal nejake tabletky, ale nakoniec som v pribalovom letaku precitala, ze nie su vhodne pre tehotne 😅 a ja som k vracaniu mala aj nekonciacu migrenu, no sodoma gomora, som happy, ze teraz je to tehu super 🙂
Ahojte kočky, ja som rodila cisárskym (prenášala som 10 dní a malý nechcel von ani po 2 vyvolávačkách 😀)... A mm čakal za dverami operačky, malého videl skôr ako ja, sestrička ho zavolala, tak nafilmoval, ako ho vážili a obliekali. Mne ho doniesli ukázať už oblečeného v perinke na sále... 😖 A žiadne priloženie sa nekonalo, ale to asi aj preto, že som bola príšerne ospalá, skoro som zaspala aj pri tej anestéze, len som anesteziológovi stále vravela, nech mi niečo hovorí, že to nechcem prespať... 😀
Veľmi verím, že sa druhý pôrod podarí prirodzene... Cisarák nie je veru bohvie čo, hlavne čo sa týka tej rekonvalescencie a rozbiehania laktácie... aj keď všetko sme nakoniec s krpcom zvládli... Ale radšej by som si to už neopakovala... 😉 😝 😀
@euphoria mne nepomohlo pri druhom nič 😝 len som čakala, kedy to už konečne prejde...a prešlo v 4. mesiaci
@veronikapp
To si ma nepotesila.Som tak dufala, ze ked som prve tehu mala bez tazkosti,bude tak aj druhe.Radsej to malo byt opacne.Teraz tie stavy a k tomu sa starat o malu..Najhorsie mi robi varenie, tie pachy..no hroza..snad to prejde skoro
@euphoria kup si cerstvy zazvor/dumbier v oddeleni so zeleninou, staci jeden kusok. Z toho mozes spravit citronadu aj na tyzden. Normalka som to osupala, postruhala na najjemnejsom struhadle a namiesala s citronom, potom zaliala trochou vriacej vody, pripadne trochu cukru podla chuti. Tento macerat si mozes zarabat s vodou - radsej taky jemnejsi koncentrat - aj zazvor radsej len s mierou 😉
Mna od pondelka pobolieva hlava, uz 4. den, v pondelok vecer to malo nabeh na migrenu, ale nastastie mi zaludok nevyvratilo, a potom od utorka uz len pobolievanie hlavy... ale mam dost, uz by to mohlo skoncit. Hormony sa asi buria
😠
ahojte vidím že rozoberáte komu je ako zle u ma tak isto ako pri malej žiadne ranné ale večer a v noci síce negrciam vobec ale nepomáha absolútne nič
Ozaj už robí niekto tabulku marcovky 2011?
migrény trápia aj mňa ale iba občas. keď je nejaká náhla zmena počasia. dnes sa cítim tak blbo. taký útlm na mňa prišiel. aj hlava ma troška bolí.

@zanuska ja som na tom podobne prve tehu ani som nevedela ze som tehu, a teraz je mi zle, nesviem spat, neviem jest no hrozne dufam ze to rychlo prejde
zajtra ma caka pve vysetrenie tak som zvedava co povie doki
😉