icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

bezaz
29. júl 2010

@mirip mne je tiez vecer zle, resp odbije 18 hodina a je mi blivno, na nevolnost v noci zabera, ked spim na takom velkom vankusi, co som si kupila pri malej, ked som mala kyselinu 😉
tabulku asi zatial nikto nerobi 😅

jaja003
29. júl 2010

@briketa
Ahoj, tak to co si popisala uplne sedi na moju malu. Odkedy som otehotnela (presne na jej prve narodeniny) tak je umrncana, za vsetko place a tie noci.... ani nepocitam kolko krat sme hore, uz som z nej normalne zufala. Som vravela muzovi, ze keby viem, ze mala zacne byt takato, tak s tym druhym babom pockame... som myslela, ze to kvoli zubom, ale plac vzdy zazrakom zmizne, ked ju vezmem z postielky... ale to co si napisala by uplne sedelo....
Len by to veru mohlo skoro prestat, lebo z tehotenstva som unavena a spava a pri malej som rada, ked spim hodinu vkuse bez prerusenia :(

zuzla2
29. júl 2010

ahojte..
ja musim povedat,ze asi patrim k tym stastnym,lebo mne nebyva v zle..pri prvom som mala obcas "zaludok ako keby na vode" (dokopy asi 3tyzdne)..teraz tak jeden tyzden..akurat byvam dost unavena..ale dufam,ze po prvom trimestri to prejde 😎

bezaz
29. júl 2010

@jaja003 aj nasa mlada mala okolo roka taketo blbe obdobie, ale rychlo ju to preslo 😉 drzim palce

dadaga
29. júl 2010

ahojte.. nebojte sa po 12 tt uz bude dobre a budete mat energie.. aj ja som to tak mala.. pri prvom mi byvalo zle ale po 12tt ako keby utalo a pohoda.. som frcala.. no a teraz je to celkom ok.. ani mi tak zle nebyva ako pred tym...

este k tej sekcii.. u nas to tak funguje,ze ked je clen rodiny druhy zdravotnik tak ho pustia a do honolulu.. takze andiekes si myslim,ze tvojho chlapa k porodu pustia co sa bojis...
len ja by som si vyberala prirodzeny porod nie sekciu... radsej ked mozem poradit.. ale co uz.. xixi komu aka chut a ake zdravotne problemy tak to tak poriesia ved lekari vedia co a ako....

leala
29. júl 2010

ja musim povedat, ze sa uz niekolko tyzdnov citim ako na hojdacke. pred styrmi dnami som rano objimala toaletu ale dnes .......... nic. tak uvidim, ze ako bude zajtra.

martinkaastefanek
30. júl 2010

Ahojte, hlasim sa po dvojtyzdnovej dovolenke.Tak vidim , ze nas tu dost pribudlo, to je super.Dnes este uzivam posledny den volna.Inak idem na kontrolu k lekarovi.Som prvy den v deviatom tyzdni.Myslite ze uz by som mala pocut srdiecko, tehotenska knizka a tak?? 🙂 Dam vediet ako to dopadlo tesim sa na maleho ako ho uvidim.

bezaz
30. júl 2010

@martinkaastefanek srdiecko by uz malo byt vidno a tehu knizku zavisi od doktora, nasa dava az okolo 12tt 😅

sjuzi
30. júl 2010

Ahojte,
@martinkaastefanek mne dal knižku min. týždeň, to som bola v 8. týždni... a srdiečko krásne bilo a bolo vidieť aj dokonalú chrbtičku... 😉

priadka
30. júl 2010

@martinkaastefanek ja som bola presne prvy den v deviatom tyzdni (podla ultrazvuku 8tt+0) teraz v pondelok a srdiecko sa nam ukazalo v plnej krase 🙂 Dokonca uz aj take hrbolceky na mieste ruk sa tam objavili. Babo malo 16 mm. Drzim palce - daj vediet po kontrole.

bajlinka_tn
30. júl 2010

ahojte... dnes píšem po dosť dlhej dobe, ale ja nemám moc radostné správy, tak sa ani nemám čím chváliť... u nás to nevyzerá dobre. ja som s tým už aj zmierená, len doktori stále čakajú a ja neviem vlastne načo. už týždeň presne zase špiním a dokonca to prešlo už aj na krvácanie a bolesti podbruška mám stále. každé dva dni chodím na kontrolu beta HCG a robia mi ultrazvuk... pred týždňom nebolo na sone vôbec nič vidieť. a tak sa doktori prikláňali, že to bude možno mimomaternicové tehotenstvo. o tri dni na to sa mi v maternici objavila nejaká "škvrna"... ale nevedia čo to je. každé dva dni sa mi HCG stále zvyšuje, akurát tá bublinka.. no nič sa z nej nevykľúva. napriek krvácaniu sa to tam stále drží aj to HCG ide hore. no sami doktori kukajú a nevedia čo urobiť. ja som už z toho taká znechutená... už som sa s tým zmierila, že to nebude OK.. ale toto čakanie. teraz som sa vrátila z nemocnice a na kontrolu mam prísť až o týždeň. to už budem ku koncu siedmeho týždňa. dovtedy možno potratím, možno nie. neverím, že by sa to mohlo ešte dobre vyvinúť. najradšej by som to mala už za sebou a mohla potom začať o nejaký čas znovu snažilkovať...
a dúfam, že ste tu všetky bez problémov, to je to najkrajšie... želám, aby ste boli iba vysmiate tehulky 🙂

hasacka
30. júl 2010

@euphoria strašne moc sa s tebou tešíííííííím .)))) jupííííí

hasacka
30. júl 2010

@bajlinka_tn nestrácaj nádej!!!! ja som tiež krvácala a nakoniec všetko dobre dopadlo, tiež mi tam najskôr nič nevideli, pootm našli hematóm a nakoniec sa tam po týždmńi našlo aj srdiečko, ktoré bije a nevzdalo sa aj napriek tomu, že ja som neverila, že to dokáže ... najhoršie je, keď začneš smútiť a pritom nič ešte nie je rozhodnuté ... ver trošku tej svojej malej fazuľke ...

bajlinka_tn
30. júl 2010

hasacka - no ja by som aj verila, ale tí doktori povedali, že tam viacmenej nie je ani šanca. vraj by to musel byť zázrak, aby z toho niečo bolo. tak neviem potom na čo čakajú. ☹ a možno som aj skeptik, keď všade píšu, že v šiestom týždni už musí byť aj srdiečko a nie ako u mňa iba kukajú na niečo neidentifikovateľné...

sjuzi
30. júl 2010

@bajlinka_tn ja viem, že si v ťažkej situácii, ale ak ešte lekári nad vami nezlomili palicu, tak tam ešte iskierka nádeje ostáva... 😔
U mňa min. rok to bolo iné, mala som špinenie, šla som na pohotovosť, plod bol príliš maličký na ten tt, srdiečko nebilo, bolo to jasné MA, takže žiadna nádej nebola...

veronikapp
30. júl 2010

@bajlinka_tn pri druhom som na tom bola rovnako, krvácala som 3 týždne, doktor na sone najpr nič nevidel, potom videl len nejaký ,,fľak,, ale HCG pekne rástlo tak ma strašili mimomaternicovým...behala som po vyšetreniach ako na klavír a teraz má ten ,,fľak,, 1 rok a 2 mesiace, tak nezúfaj, doma oddychuj, nenamáhaj sa, nech má fazuľka šancu rásť...

bajlinka_tn
30. júl 2010

baby, moc vám ďakujem. možno sa to naozaj ešte zmení a o týždeň budem písať niečo radostnejšie. uvidíme.
veronikapp - presne tak to mám ja teraz. takže trochu si mi dodala nádej. naozaj ďakujem.

nelle
30. júl 2010

ahojte, rada by som sa k vam pridala...u mna vyzera termin na 1.3., ale uvidime, ci sa mu bude chciet vyliezt von 😀

martinkaastefanek
30. júl 2010

Ahojte, tak citam , ze nie vzdy je vsetko radostne...bajlinka_tn drzim palce.
Ja som sa vratila od dokiho, videla som maleho, aj akciu srdiecka, bilo ako o zivot 🙂Ma 14mm.Je to srandovne pozeral sa do zeme plaval si v tej bublinke, bolo uzasne na to pozerat. Brali mi krv a 5.8.budu vysledky a vystavi mi tehotensku knizku...

evaka
30. júl 2010

Bajlinka, nevzdavaj to, ja som bola na UTZ 6+3, dr. videl len zltkovy vak, nieto este srdiecko a spraval sa ku mne akoze to tehotenstvo ani nemusi byt.... 😒, no htozne ma nastval.Teraz idem znova v stredu tak uvidime, ale nepripustam, ze by nieco nebolo v poriadku. Chce to len cas, drzim palceky.
Kocky co ste pracujuce, hovorili ste uz v praci, ze ste tehu? Kedy to planujete povedat? Ja to musim povedat najskor sefovi, lebo tu by sa to velmi rychlo rozkriklo a nechcem, aby sa to dozvedel posledny. Ale co je najhorsie, na mne to tehu uz poriadne vidno, som cela nafuknuta, do nicoho sa nezapnem, tak dufam, ze v stredu uz pojdem na istotu a mu to konecne poviem. Len nie je to este skoro? Pri malej som to vyklopila az po 3. mes., ale to este dlho nebolo na mne nic vidiet... teraz si pripadam ako v 4 - 5 mes. 😀

dadaga
30. júl 2010

bajlinka..nezufaj mne jeden lekar povedal tiez,ze nie som tehu,ze to je hormonalna porucha tak ma nasral,ze som isla vecer na pohotovost a lekarka mi spravila sono a tehotenstvo potrvrila.. u jedneho lekara clovek nikdy nevie?????
evaka je na tebe kedy v praci oznamis,ze si tehu... ma to vyhody, ale aj nevyhody...ako vsetko... sak ked nieco mozes povedat,ze si pribrala ked sa bude dakto pytat a je to...

zanuska
30. júl 2010

@veronikapp Ahoj az teraz postupne citam co pisete v dedine nam robia cesty a sikovny majstri presekli kable ☹ tak nam neisiel internet ale budem ti drzat palce treba si na to davat pozor ani mna vtedy nic nebolelo no potom som zacala krvacat tak uz som vedela ze je babo prec no v krvi mi vtedy nasli toxokarozu tak to napisali ako dovod tak si myslim ze si urobila dobre ked si hned isla doktorovi.drzim palce 😝

zanuska
30. júl 2010

@martinkaastefanek Ahoj gratulujem je to super pocit vydiet ten zazrak 🙂

kozorozec27
30. júl 2010

Ahojte babenky,mne sa tohoto roku v marci narodilo babätko a a myslim si,ze marcove babätka su tie naj. 😀 Vsetkym vam prajeme vela stastia a malo nevolnosti. 🙂
bajlinka a drzime palceky,aby doktori uz konecne objavili srdiecko tvojho drobceka. 🙂

martinkaastefanek
30. júl 2010

@evaka prave nad tym oznamenim zamestnavatelovi rozmyslam aj ja.Tiez to nebude velmi potesujuca sprava, dost sa toho bojim. Len vraj po tvojom oznameni si v lehote kedy ta uz nesmu prepustit, takze mozno je lepsie to oznamit.
Niekto vravi ze staci povedat niekto ze to musis dat pisomne, od lekara, ja s tym skusenost nemam , neviem ako to urobit.

fodorka
30. júl 2010

ahojte baby dlho som tu nebola lebo s malym sme boli u babky na prazndiny🙂
no stredu som bola na poradni uz mam aj tehu knizku termin teda 3.3. a 9tt...uz mam aj maternicu na spravnom mieste s aprevalila naspat dopredu....tak a teraz idem 30.augusta a to mi bude robit aj tie speci vysetrenia na downow syndrom a pod ci nema nejake vrodene vady atd....no a uz sa tesim kedy ho alebo resp ju uvidim🙂 maly ten stale chodi z amnou ke dpocuje slovo babo ahned mi vyhrna tricko a hladka bursko a hovori ze babo....je to zlate🙂

martinex
30. júl 2010

@martinkaastefanek osobne ti odporucam dat to pisomne,nemusi byt potvrdenie od lekara,staci len napisat ze im oznamujes ze si tehotna a predpokladany datum nastupu na matersku. ja som to davala cca v 12tt, teraz im to budem posielat znova tak..

martinkaastefanek
30. júl 2010

@martinex nemas este nahodou nejaky vzor podla ktoreho to napisat? tiez si myslim ze takto je to lepsie

veronikapp
30. júl 2010

@evaka niektorí lekári sú fakt hrozní, namiesto toho aby povzbudili tak ešte vystrašia...neboj nič, mne povedal, že keď sa žĺtkový vak vytvoril, tak je všetko ako má byť
@zanuska ďakujem, už je to lepšie, tak dúfam, že to špinenie celkom prejde a už sa nevráti...píšeš o toxokaróze, ja mám paniku z toxoplazmózy, to je taká moja tehotenská fóbia a paradoxne postupom tehotenstva sa tá fóbia nestráca ale naopak stupňuje 😅
baby neviem kde pracujete, ale ak máte nejaké rizikové povolanie, treba to povedať hneď, aby vám umožnili vyhnúť sa prúseru...ja som to oznámila hneď, priniesla potvrdenie o tehu a hneď mi´zakázali robiť niektoré práce...

martinkaastefanek
30. júl 2010

@veronikapp ty si doniesla potvrdenie od dokiho?ja nemam rizikove zamestnanie, takze ja s tym oznamenim mozem kludne pockat