Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@veronikapp ty si teraz na materskej ako vidim ze?a kde si pracovala predtym.Inak cakas tretie, takisto ako moj brat,ma sa im narodit chalan v oktobri,teraz maju tiez dve baby
@bajlinka_tn nestracaj nadej, vsetko sa vyvrbi ako ma 😉
ja som zamestnavatelovi oznamovala len ustne, teraz kedze som na RD tak oznamim mozno na jesen, ze budem doma dlhsie ako do novembra 2011 😀 ale samozrejme zavisi od zamestnavatela a prace, ktoru vykonavate 😉
@fodorka super, ze sa maternica otocila 🙂
vsetkym gratulujem!
mne je stale tak zle ako psovi. rano, naobed, vecer, este aj v noci sa zobudim na to ze mi je otrasne. ani pri jednom doteraz mi nebolo takto zle. asi starnem :D
@martinkaastefanek nie nemam, normalne som to napisala ako ofic.list. bolo tam,ze im oznamujem ze som tehotna a ze predpokladany nastup na matersku je XY. datum a podpis
@fodorka tiež som rada že máš po probléme 🙂 ja som mala pri prvom nejakú srdcovú maternicu, normálne mala tvar srdca 😅 ale ako bábo rástlo, tak sa natiahla ako má...
@martinkaastefanek robila som predtým na pľúcnom- spirometria, EKG,pleurálne výkony, bronchoskopie- tie druhé dve mi potom zakázali... inak chalanovi by som sa tiež potešila 🙂 ale v podstate to je jedno, hlavne aby to všetko dobre dopadlo a aby sa narodilo zdravé. Lebo človek keď dnes vidí čo všetko sa deje, každá druhá tehotná má v tehotenstve krvácanie alebo iný problém tak je úplne jedno čo to je, len nech to dotiahneme do úspešného konca...
@dendy1 krásna fotka... snáď všetky tu postupne budeme pridávať takéto zázraky... 🙂
http://www.alinka.sk/c/ako-oznamit-zamestnavate... tu si to môžete stiahnuť kočky... ja som už oznámila... 😉
Ahojte babulky, som sa dlhsie neozvala. Som poobede zacala trocha na hnedo spinit ☹ ...tak som utekala na pohotovost (som 5+4), ale nic podozrive nenasli, vsetko vyzera byt ok. Ale dal mi diagnozu hroziaci potrat a kludovy rezim. Baby. Mate niektora skusenost, ked pojdem v pondelok na kontrolu za svojim gyndosom, ten mi moze dat PNku? Ci to moze len obvodak?
@veronikapp dakujem za odpoved, ja som mala teraz v maji spontanny potrat, preto som vylakana. 😖 musim pozitivne mysliet 🙂
@majloo tak len pekne oddychuj ako ti lekár kázal, ja som sa snažila teraz 2 dni aj keď pri malom drobcovi sa to celkom nedá, ale tak v rámci možností 🙂 inak je tu téma Špinenie v tehotenstve, keď som to čítala tak strašne veľa tehuliek má takýto problém...veru, musíme pozitívne myslieť 😉
@veronikapp ja mám doma 9 a pol mesačné tak ani ja neoddychujem
@mirip aspoň obed nech uvarí muž 😀 a na zajtra má nakázané aj vysávanie
Pozerala som tu temu "Spinenie v tehotenstve"...take veci ja ani citat nemozem, v tej teme je malo stastnych koncov. ☹ .....inak ako ste na tom s nohavicami? Mne je vsetko take tesne, skoro nic uz nezapnem a to som len v 6.tyzdni. 😝
@majloo práve naopak, šťastných koncov tam je viac než dosť 🙂 alebo sme len čítali iné strany? 😀 vlastne o potrate som sa tam dočítala asi len dvakrát a všetky ostatné to dotiahli do konca...jedna tam písala, že špinila od 16tt až do pôrodu
Ahojte,
no mne je zle stale, ci som na lacno, alebo sa najem, stale mam zaludok ako obrateny,natahuje ma na zvracanie, ale nikdy nic nevyjde a unavena som taka, ze strach. skoda ze maly tomu este nerozumie a nechce sa mu spat do dna aspon dvakrat, by mi to pomohlo 😉
baby trosku ma desi to, ze v prvy den 6-teho tyzdna mi na sono doktor videl iba ten zltkovy obal ale ziadny plod vnutri, ani akciu srdiecka a vam niektorym to uz bolo vidiet, je to normalne?a objednal ma na dalsiu kontrolu az v septembri ked uz budem v 10 tt, aby som prisla na tie geneticke testy, nemal ma objednat este skor, aby zistil na sono, ci sa tam ukazal uz aj plod a srdiecko? dost sa bojim, lebo sam mi povedal, ze sa nemusi este vyvinut ten plod a mozem spontalne potratit, to kvoli tym kiahnam.....a volat mu tam a sama sa hlasit na sono ked nemam ziadne krvacanie ani ine problemy, mi je zasa blbe...aby som nesirila paniku...
@majloo nic sa neboj...ja som krvacala pri obidvoch babach...a cerstvu krv. pr prvej doslo k ciastocnemu odluceniu plodu od maternice - zacinajuci potrat, vytvoril sa tam hematom. nasadili sme duphaston a po dvoch tyzdnoch bolo vsetko ok... pri druhom som tiez mala jasnu cervenu krv, na usg nebolo vobec nic vidno, odkial to prislo...pre istotu zase duphaston a viac sa to neopakovalo a tiez bolo vsetko ok..
tajne dufam, ze do tretice sa zaobideme bez tychto stresov... 😕
@veronikapp o týždeň či dva tu bude tých fotiek kopec, som si istá 🙂
ale aspon mi urobili v nemocke ultrazvuk a potvrdili mi, ze babo je v maternici, aj hodnoty HCG su v poriadku. 🙂 Diky za povzbudenie. 😉
@briketa, ja som tie sny mala dva krát po tom, ako sme rozoberali dvojčatá v rodine: u nás mamina sestra (jedno dvojča zomrelo) a u muža súrodenci ( jedno sa narodilo mŕtve, jedno žilo deň) . Takže celú noc sa mi snívalo, že nám hrozia dvojčatá - a kto vie, ako by to dopadlo. To bol teda sen... Samozrejme, ak by som čakala dve, po prvotnom šoku - ten priznávam 😲 by som sa na to pozerala inak, zdravotníctvo je o kus ďalej, ale predsa mi dnes odľahlo, keď som dnes videla plávať len jednu rybičku 🙂
@gocrazy to ti dal dobry termin... 10tt je akurat na to, aby si videla uz srdiecko a viac... volaj mu, len ked ti bude zle a nieco nebude ok. ja som bola na sono v 8tt, lebo som velmi chcela vidiet malu fazulku... a doktorka mi povedala, ze uz mi sono potom nebude robit, kym netreba, ze to nie je dobre a dalsiu navstevu mam az v 12tt.
baby, mam prvu fotecku, kuknite sa do mojho albumu "Krpec" 🙂)))
ahojte baby mne uz teraz ked je pocasie chladnejsie ani tak zle neni ale bojim sa to zakriknut ked boli tie tepla tak aj mne bolo furt spatne zaludok ako nav ode aj ked kazde rano to mam tak no nejak ma toklopklop prejde 😉 gratulujem krasne fotky🙂 aj ja si dam uvidim ci toho 30.augusta alebo az potom ja aj s markom som mala jednu foto tak chcem aj s druhym nech dam do albumceka...ozaj a uz ste aj rozymslali nad menami?mi stale ale nakoniec sa asi rozhodneme az ked budeme defintvne vediet co to bude.....pri markovi to sme vedeli hned ale teraz tolko mien mame ze az....no dobre idem...papa 🙂
@dendy1
Sama, sama, aj manzo robi sest dni v tyzdni cca dvanastky (podla zakaznikov) a obcas je to vkuse sedem dni v tyzdni. ale je to zvyk, clovek sa prisposobi, deti mam samozrejme dost trenovane - cestovat, byt dlho v aute (vsade sa chodi autom), vyspat sa hocikde v kociari (aj starsi), uz sme zvladli aj kempovanie, mala bola podla mna este jednoduchsia ako starsi. Aili je navyknuta vypit aj studene mlieko, vykupat sa aj v studenej vode.
Cele je to tak omnoho jednoduchsie. Rano vypadneme von a vraciame sa az vecer. Tak mam take outdoorove detiska, Ja som strasne rada vonku.
Baby, tu sa v normalnom pripade robia pocas celeho tehu iba dve sono. Prve na potvrdenie tehotenstva a potom to dalsie v polovici, v 20.tyzdni na merania. Nic viac.

@martinkaastefanek áno potvrdenie od doktora, iné neuznávali...ale to bolo u nás, keď nemáš rizikové povolanie tak to vôbec nesúri, väčšinou čo viem, tak nosia potvrdenie po treťom mesiaci ale už som sa stretla aj s tým, že doniesli až papier na nástup na MD 😅