icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

papty
1. mar 2011

baby, možno je to blbá otázka, ale čo sú to tí poslíčkovia? Ja to tu všade čítam a vôbec neviem, čo to je..a to už čakám druhé 😅

mirip
1. mar 2011

@papty to sú ako nepravidelné kontrakcie, tera kedy tedy ale nie pravidelné to sú poslíčkovia a často po nich prichádzajú tie pravé už pravidelné ale niekedy je to hned a inokedy aj po pár dnoch

papty
1. mar 2011

@mirip ďakujem 🙂

mirip
1. mar 2011

@papty n ie je zač aj ja to poznám len z rozpravania aj o tej hlienovej zátke aká je atd. lebo prvé som mala s vyvolávačkou a aj vodu plodovú misel Dr pustiť aby sa niečo rozbehlo

papty
1. mar 2011

mne pri prvom zatka odtiekla, ale plodovku mi tiež pustil až doktor a o tých poslíčkoch som len tu teraz čítala, predtým som to ani nepočula 🙂

siss_sz
1. mar 2011

@dadka1010 hej, s tymto 🙂

andrea142
1. mar 2011

@papty : pri prvej som ani ja nemala som sa čudovala babám ,že o čom to píšu, takisto aj tvrdnutie brucha mi nič nehovorilo, no ale teraz už viem oboje čo znamenajú 😀 😀 😀

siss_sz
1. mar 2011

@dadka1010 @mianc @andrea142 inak sa skuste spytat doktora na ten pelvimeter a rozmery panvy... ja som menila doktora po prvom trimestri... ten prv mi to meral a teraz som sa pred tyzdnom pytala, ako sa mi zmenili rozmery panvy a zas mi to zmeral...aj druhy...

mirip
1. mar 2011

@andrea142 ako si na tom? máme spoločný termín, u mna to vypadá stápe rovnako k pordu ani krok

briketa
2. mar 2011

Baby myslim na vas, idem uz spat. Som zvedava co zas bude za noc.
Pozerala som Coco Chanel & Igor Stravinsky. Coco Nr. 5 vobec nemusim, ale jej moda sa mi lubi. Ona bola poriadne dopredu s jej navrharstvom predbehla dobu teda nadcasovo. Dobre je ten film spracovany.

andrea142
2. mar 2011

@mirip : ja v sobotu nastupujem do nemocnice, ale ináč hladne poslíčkov tak tie mám plus tvrdnutie brucha ..............ale všetko v nepravidelných intervaloch, na poradni v pondelok mi do knižky napísal CS 5, malá nalieha hlavičkou, a čo sa týka pohybov tak sa čudujem prečo je ešte také aktívne veď už tam nemôže mať toľko miesta 😅 😀 ........dostávam dobré pecky do boku .............a teraz ku koncu dosť často cítim takú rezavú bolesť v jazve po CR aj tú jazvu som mala doteraz takú bielu ale teraz je červená 😖

@briketa : koľko je časový posun? ak je u nás 8:00 ráno a ty ideš spať 😉 .........aj ja som minule pozerala ten film ale nedopozerala ,už ani neviem prečo ale tiež sa mi páčil.........

jankaviri
2. mar 2011

ahojte babenky..je tu nejaka, co je v 37.t. a este sa vobec neotvara?neviem, ci je lepsie otvarat sa postupne alebo hned naraz..kedy by malo klesnut brusko nizsie? az tesne pred porodom?dik za info..🙂

mirip
2. mar 2011

@jankaviri ja som v 40t a ešte vobec otvorená a to čakám druhé tak klud ono si to tam ako sa hovorí "dom nespraví" 😀 či už samé alebo s vyvolávačkou po termíne ale von pojde tak či tak 😀

cukruska1920
2. mar 2011

@mirip uzivaj si tehu...kam sa ponahlas???? 😀 😀 😀 😀

majloo
2. mar 2011

@jankaviri ja sa neotvaram zatial vobec 🙂 ale mam pocit, ze brusko je troska nizsie, hoci, kedze sa vidim kazdy den v zrkadle, neviem to az tak posudit. 🙂

jankaviri
2. mar 2011

uzivam uzivam..len tie noci su uz trochu tazsie..pali ma zaha kazdy den..v noci obzvlast..a uz neviem ako lezat..tazko sa mi aj dycha..inac som rada tehu 🙂

andrea142
2. mar 2011

@jankaviri : ja som sa pri prvej tiež neotvárala až v 38tt som mala CS 2 aj v 40tt CS 2 nakoniec sekcia ,lebo doky pár dní pred termínom robil utz a tam zistil ,že je malá KP

smolka
2. mar 2011

ahojte,
chcem sa opytat ci je tu niaka z Vas, ktora ste otvorena na 3,5 - 4 cm? Ja som v 38tt+par dni.

mianc
2. mar 2011

@smolka ahoj, ja som otvorená cca 3cm a sme v 39t, a hlavička aj dosť nalieha na krčok, takže vraj to môžeme už očakávať... aspoň doktorka tak hovorila..

smolka
2. mar 2011

@mianc jééj som rada,ze niesom sama 🙂 Lebo skoro nikto mi nechce verit,ze mozem byt takto otvorena. Aj mne uz hlavicka nalieha, co dost aj citim kazdodennym pichanim zo spodu 😢 Dneska dokonca,ked ma doktorka vysetrovala, tak maly je odpovedal pohybmy hlavicky - teda citila odozvy a mna skoro na koze od bolesti vystrelo 😀 Zaujimalo by ma,ci aj porod bude rychly,ked sa takto krasne otvarame,ako zlate brany 😎

mianc
2. mar 2011

@smolka joj kiežby boli.. 🙂)) to by som brala... 😀 už aby sme to mali za sebou... mňa hneď doktorka takými očami, že už asi do budúceho týždňa nevydržíme, tak že už taška pripravená, a tatino pripravený.. 😀

maysam
2. mar 2011

Caute baby, ja mam termin buduci tyzden. A mna doktor vobec neskontroloval,ci sa uz otvaram alebo nie. Uz nemam ani poradnu. Povedal mi,ze uz na ultrazvuku aj tak nijake zmeny nebudu. Poprial mi vela stastia a ze ked neporodim do terminu,potom mam ist na poradnu do nemocnice.Je to normalne?

smolka
2. mar 2011

@mianc ja uz som pobalena 3 tyzdne 🙂 lebo mi vraveli,ze uz v 37tt mozem,takze vzdy pred poradnou uz len ku taske nachystam papuce a zubnu kefku 😀 No ja dufam,ze to pojde rychlo, tak tak nech to uz mame za sebou..

@maysam tak ci je to normalne neviem, mna vzdy daju na tie pasy, potom idem cikat do nadobky,odvazit sa, zmerat tlak a nakoniec ma Dr.vysetri zdola. Malokedy ma dava na ultrazvuk. Potom sa ma popyta,ako sa citim, co nove a pod. U mna to aspon takto prebieha a to chodim na poradne do nemocnice uz od 35tt.

maysam
2. mar 2011

@smolka Ja som na pasy ani nebola. a vysetroval ma zdola na zaciatku tehu,potom som chodila na poradnu raz do mesiaca,vlastne az doteraz a teraz uz nechodim.

sirinka
2. mar 2011

@maysam vzhladom na to, kde zijes to asi normalne je... 😉 my to tazko posudime, co je tam standart...

maysam
2. mar 2011

@sirinka Ja som na Slovensku. Prisla som tu do porodu. Potom idem naspat.

briketa
2. mar 2011

@andrea142 adus, 9 hodin som dozadu.cize ked je na SVK osem rano, ja mam 23.00
takze teraz dobre rano 😀 , mame 07.16, mala sa zobudila a ja zarabam na waffle. volakedy sme to volali gofri, neviem preco.

sirinka
2. mar 2011

@maysam jaaaj, tak u nas by ta posledny mesiac mal tvoj gynekolog sledovat raz za tyzden - tlak, opuchy, moc, alebo odporucit ta uz priamo do porodnice, kde chces rodit, nech ta tam kontroluju...a nie kazdy lekar je za vaginalne vysetrenia, aj u mna to napr. sposobuje podrazdenie maternice a kontrakcie, v podstate to ani nie je az take dolezite v poslednom emsiaci, ci sa otvaras alebo nie...
az naozaj okolo terminu, bud sa teda porod rozbehne a to si ta priamo v porodnici odsleduju, alebo pri prenasani zase treba monitorovat babatko, aby bolo ok...

mirip
2. mar 2011

@sirinka presne tak každý gynekolog ie iný, mne napr pri prvej posledný mesiac od 37t každý týždeň a kontroloval zo spodu a hádam len raz počúval cez ten lievik bábo cez brucho a teraz druhýkrát som tam každý týždeň od 35t a každý týždeň aj počúva babo a teraz som na tom ovela horšie ako pri prvej, viac kíl,aj ked viac nabehám a navyše ani na mm otvorená

sirinka
2. mar 2011

@mirip tak ten moj ma vzdy rovnaky postup...ten posledny mesiac kazdy tyzden idem na CTG a aj zo spodu ma vysetruje...