icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
1. mar 2011

@briketa Tak u nás púšťajú domov prvorodičky až na piaty deň, po sekcii myslím až po týždni.

sirinka
1. mar 2011

ja mam nemocnici pracovisko, takze tiez mam voci nim urcitu averziu hehe...no ale mne celkom dobre padlo si tam trochu oddychnut, aj ked tie 4 dni su asi tak maximum...potom uz je to na nervy...

sirinka
1. mar 2011

@dadka1010 ja som sla po sekcii na stvrty...uplne zbytocne hospitalizuju zeny a deticky, len peniaze tahat z poistovni....moj gynekolog tiez tvrdi, ze po vaginalnom porode bez komplikacii moze ist zena na druhy den domov, ze u nas vladne cista byrokracia a teda najme zo strany detskych lekarov, ti moc nechcu pustat babatka domov plus sa ohanaju tym debilnym ockovanim na stvrty den...

briketa
1. mar 2011

@sirinka keby zeny dostavali take ucty z nemocnice ako tu, tiez by to bolo ine.
nema sa hovorit o peniazoch ale ved to nie je tajomstvo. my si platime normalne poistky cela rodina, manzej je maly podnikatel, ja som doma s detmi, ale mam teraz specialne extra aj matersku poistku (vyssia platba)

-za tych devat mesiacov starostlivosti gynekologa (ktora zahrna odmeranie bruska, tep srdca babatka a vysetrenie mocu, jeden ultrazvuk na zaciatku ked zistuju ci si naozaj tehotna) doplacam uz po odratani poistky 2600 usd
-za dva extra ultrazvuky koli pociatonej Placenta Preavia doplacam po poistke este 600 usd
- za spital pride ucet zvlast, to je ak si dobre pamatam zopar tisic (dam vediet ;)
- za anesteziologiu je ucet zase zvlast, epiduralku doplacom 1000 usd
- za krvne testy som mala vzdy ucet doplacat cca 120 usd

za jeden den na pohotovosti, co som stravila na kardiologii (od rana do poobedia) som mala tri hodiny monitorovanie plodu, moj utrazvuk srdca a zvlast ultrazvuk noh, krvne testy a EKG
ten ucet mi este neprisiel, ale tusiac z predchadzajucich riadkov to bude par tisic dolarov uz po poistke.

Za sekciu by som doplacala sesttisic dolarov uz po poistke.

Takze takto - preto sa tu tak skoro ide domov a okrem porodu s beznymi chorobami k lekarovi vobec nechodim. Ani s detmi. Tu sa malym detom lieky aj tak nedavaju,len ked je to uz naozaj nieco akutne. Ale take ze chripka alebo teploty, to ti len cez telefon povedia zvlhcovat vzduch, na teplotu paracetamol, na hnacku suchare a dietu, len udrzovat dieta hydratovane.
A zatial to vzdy stacilo 🙂. Ja som starsieho este na ATB nemala a Aili mala ako trojmesacna naznaky zapalu pluc, tak vtedy musela na lieky, ale inak nic.

sirinka
1. mar 2011

@briketa no to tiez nie celkom idealny stav, ked naprike vysokym poistkam musi clovek doplacat za bezne veci dalsie tisice, lebo ved tehu a porod nie je ziadny nadstandartny vykon, nehovoriac uz o poskytovani sluzieb na pohotovosti....
u nas je system este velmi skostnateny...ale ani americky system zdravotnictva nepovazujem za celkom najlepsie riesenie, ked sa pomaly clovek boji prejst okolo ambulancie aby aj za to nedostal ucet....

nicky655
1. mar 2011

@briketa
@sirinka aha, dakujem za odpoved. dufam ze aj u nas v nemocnici je to teda tak. lebo vacsinou teda co som citala, tak sa spominaju tie 4cm.
teda,teoreticky,im to moze byt jedno,kedy pichnu epi. ved ked napr. tak ako pises, ze pri 8 a pol, a prip. by nestihla zabrat, tak to uz je nas problem- ze teda zaplatis a nestihne zabrat.

nicky655
1. mar 2011

@dadka1010
tu panvu zvyknu normalne merat na poradni. a mne ju teda merali v dost skorom stadiu tehotenstva.

dadka1010
1. mar 2011

@nicky655 Asi dnes poštudujem tehu knižku, ale žiadne rozmery som tam nenašla 😠

nicky655
1. mar 2011

@dadka1010
neviem ci su vsetky knizky rovnake,ale v tej mojej je to hned navrchu vedla udajov o poslednej menstruacii,datume porodu... normalne napisane rozmery panvy - a pod tym su 4 cisla.tak skus prestudovat.

briketa
1. mar 2011

@sirinka presne si to napisala, stav to nie je vobec idealny. ono zdravotnictvo je spickove, ale nechava si zaplatit.

dadka1010
1. mar 2011

@nicky655 Ten údaj tam určite je, ale som si nevšimla, že by ho vypĺňali, tak budem dnes študovať, či to aj dakde inde nemohli napísať, teraz už chodím do nemocnice do poradne a oni si to píšu ako sa im zachce 🙄

sirinka
1. mar 2011

mne panvu zmeral hned na zaciatku prveho tehu, potom uz nie...iba vzdy prepisal tie rozmery...

mianc
1. mar 2011

@briketa uvidíme.. 🙂 sama som zvedavá.. ale doktorka hovorila, že dosť nalieha hlavička na bránku, tak neviem.. zatiaľ sa cítim dobre..
len mi doktorka dala ešte čapíky na dezinfekciu a išla som do mesta teraz neviem posúdiť či to ten čapík alebo plodová voda zo mňa tiekli.. 😖 na čapík sa mi toho zdalo dosť veľa ale na plodovú vodu zasa málo.. ako to rozoznať?

mianc
1. mar 2011

@dadka1010 no ja som 2 týždne na 1,5 cm.. teraz som bola na kontrole tak na dva palce a to bolo aj mierne krvacanie.. to preto mi asi doktorka povedala, že už to vidí, že to príde čoskoro.. no uvidíme.. ja som v tomto amatér.. ale tak už som nachystaná, skontrolovaná a pripravená vyraziť keď treba.. 🙂

zazuzana
1. mar 2011

@dadka1010 no baby, ja čakám tretie bábo a ani pri jednom mi panvu nemerali a to som prvé tehu mala boky okolo 75 😒 tak asi toľko k rozmerom panvy a bábo som vytlačila do 45 minút

mianc
1. mar 2011

@zazuzana ja som si tiež není vedomá, že by mi panvu merali alebo niečo také???? 😒

dadka1010
1. mar 2011

@mianc
@zazuzana Fúúúú tak to ja mám v bokoch určite cez 100cm, ale neviem, či to vôbec dáko súvisí so šírkou panvy 😀

mianc
1. mar 2011

@dadka1010 no ja mám boky tiež široké.. ale vraj to neznamená, že by mal byť pôrod o to ľahší.. viem že štíhľunke kočky a pôrody mali suprove a naopak kočky so širokými bokmi a pôrody mali ťažké.. tak podľa čoho to je???

dadka1010
1. mar 2011

@mianc Áno, áno presne som aj ja toto počula. Sestra mojej kolegyne mala pri pôrode 50kg aj s topánkami, vysoká, štíhla, len brucho mala a vytlačilo 4,2kg chlapa a nemala žiaden problém 😠

mianc
1. mar 2011

@dadka1010 no som zvedavá ako to vytlačíme my.... 😉 iné nám neostane, takže to nejako zvládnuť budeme musieť.. 😅

dadka1010
1. mar 2011

@mianc no mne hrozí ten cisarák, lebo bábo ma vraj cez 4kg, aj keď neviem prečo mi ho chcú silou mocou vnútiť 🙄 , veď aj väčšie deti sa narodili prirodzene. V pondelok idem na vyšetrenia, tak musím s nimi ešte prehodiť reč 😀

mianc
1. mar 2011

@dadka1010 však jasné.. v nútiť ti ho nemôžu.. skús povedať, že cisárskym by si išla ako poslednou možnosťou.. že by si radšej skúsila prirodzene ak to pôjde.. podľa mňa sa dá s doktormi vždy dohodnúť.. a kam ideš rodiť?

dadka1010
1. mar 2011

@mianc A to som dokonca počula, že primár cisárske moc nerobí a ani ich neodporúča, len ako poslednú možnosť 😉 , tak dúfam, že s ním v pondelok hodím reč 😀 . Idem do Trstenej rodiť, v pondelok už mám nacupitať aj s taškou, primár ma vyšetrí a možno ma pustia ešte domov

mianc
1. mar 2011

@dadka1010 tak to ti držím palce, nech všetko dobre dopadne a na cisársky nebudeš musieť ísť...
akurát mi kamarátka písla, že jeden doktor jej nameral mimčo na 2 400 g a druhý na 2 900g, a to je tiež slušný rozdiel a to merali v jeden deň.. asi záleži asi aj ako je babo natočené.. možno ak ti ho teraz zmerajú, bude o niečo menšie.. 🙂

dadka1010
1. mar 2011

@mianc ďakujem 😉 , na to sa spolieham aj ja, že tam bude tá odchýlka. Je to presne -+500g.

andrea142
1. mar 2011

@briketa @sirinka : no pravdupovediac neviem prečo mi hovoril, o s tým prenášaním ..................povedal iba toľko ,že keďže som po sekcii tak by ma nenechal prenášať a nevyvolával by pôrod, ...............kontroloval mi na poradni aj jazvu ,keď tam zatlačil tak to dosť bolelo, a v nedeľu som sa cez noc viackrát zobudila na rezavú bolesť ako mám jazvu ( možno sa tam malá akúrat kopla ), to som mu aj spomínala. ................a tá jazva ma už viackrát bolela 😖 tak možno aj preto, mi nakázal dojsť v sobotu keď má službu a uvidíme čo bude.

siss_sz
1. mar 2011

no, z tej temy co ukazoval tu uz niekto predtym,:
takze, toto su zhruba normalne(priemerne) rozmery panvy:
25-26/27-29/30-32/19-20
a najdolezitejsi je ten posledny rozmer - co je "predozadny" ako keby iba lonova spona, ci spoj... (teda nie boky, ani velkost zadku😀)
meria sa to takym pristrojom (http://www.google.sk/images?q=pelvimeter&oe=utf...)

dadka1010
1. mar 2011

@siss_sz Týmto to meria aj gynekológ??? U mňa s ničím takým som ho nevidela, ani v nemocnici 🙄

andrea142
1. mar 2011

ani mne nemeral panvu ,ani pri prvej 😕

mianc
1. mar 2011

@dadka1010 no tak to ani mne nikto takto nič nemeral...