Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ja som sa balila rano o piatej ked som vstala na to ze mi odteka voda..heh...tak rychlo som este zbalena nebola..
mna uz monitorovat ani netreba. presne citim kazdy jeden "hnatik" ako ma kope, snazi sa natiahnut, potom sa mu cka, potom nieco zjem a zacne sa mrvit. ked soferujem, tak si normalne za jazdy musim prestavovat sedadlo, lebo obcas mam kopance do rebier v takej intenzite, ze sa neviem sustredit na vozovku.
ale zbalena este nie som. ani veci som este nevybrala z krabic. to musi manzo zajst pod dom, ja sa s tym natahovat neviem. a manzo za nikdy nie je doma, tak babenko musi pockat aspon do vikendu, ved mu nebudem mat co obliect 😅 . teraz ma napadlo, ved aj kocik musim oprat do frasa.
a ako pisem, tak citim, ze vonku kdesi sa prechadza tchor 😀 to citit naozaj na kilometre. je to tak neopisatelny zapach co sa vryva az do mozgu, normalne to ide aj cez zavrete okna a dvere.
moj "lavorik" z dnesneho rana 🙂
ahojte
aj mňa lekár posledný mesiac vyšetruje zo spodu plus každý týždeň som pred poradňou bola na monitore.
@briketa : no som zvedavá aj ja ale asi to bude skôr lebo v sobotu nastupujem do nemocnice, tak neviem lekár sa vyjadril, že to potom môžme skúsiť normálne alebo ma čaká CR ako pri Lili, ale múdrejšia budem až v sobotu....... ináč mám z toho riadny stres odkedy mi povedal, že v sobotu nástup................. nemám rada nemocnice 😝 😝 😝 a aj kvôli malej ,že bude doma bezo mňa .............dúfam ,že ma tam nenechá trčať ...no to mu aj poviem, že ak niečo chce tak pôrod/CR najneskôr v nedeľu ,veď mám doma ďaľšie dieťa ,nemám čas ležať v nemocnici, a ani na psychike by mi to nepomohlo 😅 😅 😅
@briketa . že dobrú noc 😀 😀 😀 ....a ešte čo sa týka kontrakcií aj u mňa sú strašne nepravidelné ale zase oproti prvému tehu ,keď som nemala žiadne tvrdnutie ani tie falošné kontracie tak teraz je to iné .................minule boli po 5.min ale ešte sa dalo a potom prestali 😅 malá si to rozmyslela 😀
pri Lili keď som bola v nemocnici na monitore tak vtedy došla sestrička či cítim kontrakcie ,lebo monitor ich registroval ale ja som ani vtedy nič necítila 😅
ahojte,
no mne zacinaju "stavy" pravidelne, ked si vecer lahnem..Zacina to tvrdnutim bruska, do toho krize a potom ma show maly..Ked si uz najdem polohu zacina ckat 😅 Ked sa uz 238 krat za sebou idem vycikat a konecne si lahnem zase sa ozvu krize+podbrusko+tvrdnutie..Ale tuto noc som konecne spala a rano som vyplasena vstala, ze to co mam za klud v brusku, asi dospaval 😀 Ja sa teraz snazim aj vela vlaknitych jedal jest, nech sa potom nemordujem v nemocnici na zachode, teda pevne verim, ze sa nebudem 🙂
@andrea142 mne lanove zaberali, ked som nebola tehotna. Ale teraz vobeeec..Ako sem tam si ich dam, ale nema to taky ucinok, ako pred tehotenstvom. Mne uz doslo balenie zeleza, dalej sa nevyjadrili ci ho mam brat, tak ho neberem. Ja som mala strasne problemy prvych 10 dni, ked som zacala brat zelezo. Zapchy+mdloby na zvracanie a pod..Ked som to vravela sestricke, povedala, ze to je normalna reakcia tela, pretoze u nas sa nepredavaju v takej forme ako v zahranici, tam taketo stavy zevraj zeny nemaju. Ja nastupujem v nedelu do nemocnice, tiez som zvedava, ci ostavam, alebo ma poslu este domov 😲
Dufam, ze do nedele sa otvorim na niakych 5cm 😀 a ked mi pichnu vyvolavacku hadam to pojde mega turbo rychlo, ale preistotu mam aj EPI vybavene, lebo s mojim prahom bolesti dovi-dopo 😢 😖
@sirinka ty si na predchadzajucich stranach pisla, ze si bola otvorena na 4cm. ma to nejaky vplyv na rychlost otvarania sa pocas porodu,resp. celkovo na rychlost porodu? ci ani nie?
@smolka inak takto som aj ja dopadla- kazali mi brat magnezium dva krat denne od decembra -sa mi skracoval krcok maternice. a doteraz sa vobec nevyjadrila ze ci ho mam brat,resp. kedy by som ho mala prestat brat.
no,ale kedze magnezium by malo byt proti kontrakciam, tak som ho proste prestala sama od seba uzivat v nejakom 34 tyzdni.
@nicky655 zevraj magnezium by sa po 34 tt nemalo uz brat. Ja som ho brala hlavne v I.trimestri a potom po 27 tt lebo som mavala bolesti z roztahovania lonovych kosti. Ale to som si mala davkovat podla potreby. A posledne magnezko som mala si v niakom 30tt, uz si to nepametam presne.
@maysam ja som vo Fr, a tu je to asi podobne. ked som sa bola zahlásiť v nemocnici, tam mi spravili prehliadku v 9 mesiaci /v 36 týž/ čiže odmerali tlak, odvážila som sa, prehliadka zospodu a utz. - že všetko ok, už som trochu otvorená. Ani mi nepovedala na koľko a že tak veľa šťastia a uvidíme sa v deň pôrodu - ked to na mna príde, alebo ak nie, tak dva dni pred termínom si mám zavolať a objednať na monitor. A to je všetko. Zdá sa, že v zahraničí to jednoducho takto chodí. Trochu blbé, tiež by som chcela vedieť každý týždeň, či nenastala nejaká zmena, problém, či je stále všetko ok. No čo už. Treba len dúfať.
@nicky655 u mna celkom malo,a le mne hrozil predcasny porod uz od 27tt...skutocne som do 36tt viacmenej iba lezala, aj tak som mala tvrdnutie bruska a akonahle som sa musela trochu hybat rozbiehali sa kontrakcie, tak asi od 30tt do 35tt som sa otvorila postupne na tych 4 cm...potom sa to trosku ustalilo....ale po 36tt som sa uz zacala viac hybat, lebo aj kvoli mojmu psychickemu vycerpaniu z toho vsetkeho sme sa s dr. dohodli, ze porod vyvolame, termin stanovil na 12.jula , no ale po vysetreni v 37tt sa mi rozbehli uz riadne kontrakcie a aj ked mi este davali magnezium do zily aj do svalu, do 24 hodin som porodila....teda 11. jula o jednej v noci 😀
no a take riadne kontrakcie uz velmi bolestive zacali o 23:00 cca a vtedy sa aj krcok pohol z tych 4cm na 6cm, potom mi pichli epidural o 24:00, ten sice od bolesti uz nezabral,ale podla vsetkeho urychlil otvaranie a porod....
no a da sa nejak ovplyvnit, aby sa neprenasalo? ked viem presne, kedy sme maeh robili a kedy ma prist na svet?
akoze iba take bezne, ze "upratovat, nahanat sa, schody... a pod.?"
@siss_sz no mne uz minuly tyzden pri poradni - to bolo koniec 38 tyzdna povedala, ze uz sa nemusim setrit ,ze uz mozem teda pobehovat a normalne fungovat. ale neviem ti teda povedat ci to pomoze,lebo ja cakam prve.no a tiez som mala pred tym kludovy rezim.
aha a vraj pomaha aj sex 😀 tak neviem, ci to ma niektora z vas vyskusane,ale kamoske to pomohlo 😅
@siss_sz takze vy uz normalka skusate a nic? ale tam ide najma o spermie ( tie musia ostat vo vnutri 😀 ).ale tak mozno tebe toto nezaberie .
hmm, a to my sme sa chceli do toho pustit dva dni pred terminom- sme mysleli ze sup na prvykrat to vyjde 😀
tak neviem- kamoska mala vecer sex, a uz o druhej rano jej odtiekla voda- cize asi 100% nefunguje vsetko a u kazdeho 😅
@nicky655 no, viem, ze ide o prostaglandin, kt. obsahuju spermie...
aj ja som si to myslela, ze staci v ten den a ideme😀 ale tak pomaly sme zacali skusat, ze nech sa aspon zacnem otvarat... 😀 a nic... tak viem, ze ma este cas... len ma to udivuje, ze niektore mate apson tvrdnutie bruska, otvarate sa, nejake naznaky porodu, a ja niiiiiccccc 😅
Kočky a je normálne, že ja ani neviem čo je to tvrdnutie brucha??? 😅 Mne asi netvrdne, inak ma bolí všetko zo spodu, aj kríže a sem-tam keď sa krpec naťahuje, tak mi to stvrdne na tom mieste, ale inak nič... Ja skúšam tiež všetko na rozbehnutie pôrodu, akurát na sexík s manželom môžem zabudnúť, keďže je v práci, jedine, že by som niekoho iného na to nahovorila??? 😀 😀 😀
@smolka no veru, treba aby sme boli zbalené, čo ak to bude náhle... a rýchle.. 😉 no ja som sama zvedavá, kedy to príde, na koľko nám tatino išiel na cestu a dúfam, že dovtedy vydržíme kým nám príde domov naspäť.. 😅 nakoľko chceme aby tam išiel s nami.. tvoj drahý sa chystá ku pôrodu?
no u nas v poho, a mne sa zda, ze mozno mi to pomaha aj trosku na otvaranie, ved som uz na 4cm a doktorka kaze stale sexovat a vela, vela 😅
@mianc ja by som ho chcela mat pri porode, ale on nechce. Pretoze on ma nerad vidi trpiet, ale ak sa zadari budem mat svokru ona je Dr. takze to beriem tak, ze sa mi tam aspon budu venovat, ked ju tam budu vidiet 😀
No, ale kedze je chripkova sezona, u nas je zakaz aj k porodu si zobrat manzela+zakaz navstev. Ja budem rada, ak bude moct byt na chodbe,kym budem rodit. No ja chcem nech sa maly pyta len cez den na svet, v noci eee - to spim a netusim, ako ma moja Dr. sluzby v noci, takze radsej cez den. No som zvedava, aka frajerka idem byt v nedelu, ked jej budem volat, ze o kolkej mam prist za nou.. 😕

dievky ja zijem v uk a som gynekologa nevidela celych 9 mesiacov tehu tu sa chodi k porodnej babe a s nou aj odrodis lekara volaju len ku komplikaciam,ja som uz v 38.tt a stale ma objednava po3.tt a to len moc a popocuva srdiecko nic viac tu zo spodu zeny nevysetruju ani raz az pri prijme na porodnicu.Niekedy som aj nahnevana ze ziadne prietoky a usg som mala iba 2 a to posledne v 20.tt co sa mi zda dost malo ale co uz.A ako
@briketa napisala aj tu 6hodin po porode sa ide domov max 24hod. drzia 😠 v nemocnici este dobre ze ja tu za nic neplatim nakolko som pracovala a platila si dane takze mam NI.A VSETKO MAM ZADARMO