Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
tak a teraz ktora je starsia??? 🙂 nasa sa narodila vecer o 19:40 😅
@fordemirka zbytocne jej vankusik nedavaj.
o reflux ako taky sa podla mna nejedna, skor malinka vela papa a potom nadbytok musi ist von, pripadne jej silno tecie mliecko a nahlta aj vzduch a to potom vytlaci aj kusok mliecka von.
reflux je problem, ktory sa neobjavuje iba obcas a miminka zle prosperuju.
ja grckanie riesim plienkou, snazim sa jej ju podkladat a utierat grcku, obcas sa musime aj prezliect a v posteli mam pod plachtou nepremokavy chranic matraca, lebo uz by na nom boli riadne mapy 🙂
pokial mas monitor dychu, kludne malu davaj spinkat na brusko a na boky, treba striedat a ziadny vankus nepotrebujes, skutocne to pre malinku nie je najlepsie.
@fordemirka zazila som to pri prvej a teraz aj pri tejto dcerke...nic sa nebij, pokial normalne kaka a piska, tak ma mliecka dost a iste aj na nej vidno, ako pribera 😉
@sirinka Ahoj aj ja mam otazočku... Malinka krasne pribrala, vela papa, spinka tak v norme, teraz ma take zvlastne obdobie ked sa stale mrví, a mrmle ale tak spinka..
Niekedy ma v plienke okrem žltej stolici take zelené kusky akoby jedla špenat xi čim to je? netrpi na bruško?
A to su najnovšie foto našej hviezdičky..
Ahojte po dlhošm čase, vidím že vačšina dojčí, ja som to zase vzdala, ase to bolo ako pri prvej, síce táto si chytiť vedela aj potiahnuť ale stále to bolo s mliekom biedne, tak ako pri prvej nabehlo mlieko ale len tzv to predné a máličko čo mohla si vytiahla a potom na zasýtenie nutrilon a apetít stále vačší a mlieka stále rovnako, nech som jedla zapražené polievky pila vineu ako mi v porodnici radili a jedla homeopatiká a pila čaje na dojčenie stále rovnako, mlieka máličko alebo vobec som pred papaním cítila či tam niečo je alebo nie a tak som s tám sekla nebude trápiť ani seba ani malú aj tak si vytiahla a potom jačala že je ešte hladná...... je mi jasné že každí preferuje dojčenie ale ked raz nie je vela tak sa možem aj pos..........aj tak si nijako nepomožem, ja viem som zlá mama podla okolia, mojej mamy a niektorých báb ale nejako sa s tým zmierim 😔
@mirip no co uz, ked je tak...hlavne, ze je mala zdrava a prosperuje 😉
ja len aby sa ine baby nemylili...neexistuje tzv. predne a zadne mliecko...proste je jedno mliecko, ktore obsahuje vsetky latky a ziviny rovnako...
niekedy mozu mat maminy pocit, ze maju naliate prsia, to je pri nadbytku mliecka, ked sa uvolni z mliecnych zliaz do mliecnych kanalikov a to prsniky napina a sposobuje ten pocit naliatia...ale to je zly signal pre telo, ze je mliecka nadbytok a tak sa jeho tvorba po urcitom case znizuje...
takze idealny stav je, ked sa prsniky pravidelne vyprazdnuju, ci uz babatkom alebo odstriekanim, aby nedoslo zbytocne k tomuto pomyleniu organizmu...
prsniky maju byt volne, makke a vonkoncom nemusi mat mamicka pocit, ze v nich mliecko je...ale ked zacne babtko sat, tak vo vacsine pripadov mamicka citi spustaci reflex a takisto moze vidiet, ci babatko len naprazdno saje, alebo aj skutocne prehlta.
no a dolezita je psychicka pohoda...ak sa bude mamicka trapit, ze nema dost, ze to nepojde, moze to spustaci reflex zablokovat...
druha vec je, ked sa po dojceni dokrmuje, babatko sa niekedy prestane pri sani z prsnika namahat a viac casu iba dudluje, lebo vie, ze po tom pride nieco jednoduchsie a zase telo nedostava ziadny signal, ze treba zvysit tvorbu mliecka...
a okrem obycajnej vody, ziadne polievky ani nic podobne na zvysenie tvorby mliecka nepomaha...
treba skutocne dodrziavat pitny rezim, z prirodnych produktov moze zvysit tvorbu senovka grecka...
@mirip : netráp sa kvôli tomu aj ja som s tým chcela seknúť na začiatku ale potom na poradni sa zistilo že za 3týždne pribrala 1kg tak lekárka povedala nech vynechám dokrmovanie a iba dojčím tak cez deň dojčím a večer keď ide spať po dojčení dostane aj bebu inak by mi vstávala každých 1,5 -2h a to by ma asi drblo 😅 😀 ...takto spí cca. od 21:00 do 2:00 a potom už zase iba dojčím každé dve hodinky 🙄 😀 .................
ale poviem ti mám riadne stresy ale priberá tak ma to troška ukľudňuje. ani ja nie som nejako stotožnená s dojčením strašne mi na tom vadí to ,že neviem koľko malá vypije ( už som zvyknutá od Lili na fľašku )............a v nemocnici som mala pocit ,že idú aj cez mŕtvoly len aby mohli do prepúšťacích správ písať ,že bábo odchádza plne dojčené 🙄 🙄 😖 a iba zbytočne tam stresujú mamičky a potom dojči 😅 .......
@sirinka : to chápem len aj oni by si mali uvedomiť ,že ak sa ti mlieko nespustilo tak nehučíš do mamičky že dojči plus ešte ak ti bábo iba chudne tak dáš to UM kým nenabehne mlieko a nie ako oni tam robia drahoty s tým a potom iba stresujú , len napr. pri Lili som dokrmovala tak sme odchádzali a mala napísané plne dojčené ...........ináč som bola na Kramároch 😉
@andrea142 ja suhlasim s tym postupom, UM nie je vobec nutne davat, pokial sa laktacia plne rozbehne a mierny ubytok vahy je uplne v poriadku... ale zalezi, akym sposobom je to mamicke podane a aku podporu dostane, lebo kedysi pri prvej dcerke aj mna len vystresovali, jedina rada bola, ze mam dojcit, ale ako uz mi nikto nepovedal... 😝
@sirinka ja viem ako si to myslela, mne laktačná v porodke povedala že to prvé mlieko je na uhasenie smadu a potom ked sa roztahá tak to je proti hladu ale u mna si vytiahla čo sa dalo a podla umelého som vedele kolko nechala vo flaši že kolko asi vytiahla materského a žiadna sláva lebo spapa cca 120ml a ked zjedla všetko umelé alebo nechala 20-40ml tak si toho vela s materským neužila 😒 je fakt že ked materské má byť tak je ked nie tak nie, aj koleginu čo mám má 3 deti a prsia no čo budem hovoriť podprdu má 4ku teda velké prsia a materského nemala ani kvapku sa jej vobec nepustilo mne sa prvá nevedela chytiť vobec ani na klobúčiky detská mi hovorila že to závisí aj od toho ako má dieťa klenuté podnebie či sa mu podarí chytiť alebo nie, Barbi teraz sa chytiť vedela aj vie ale ked je toho stále len o pár kvapkách tak aj ked som dodržiavala pitný režim a v porodke čo mi porodná jedna hovorila že vybublinovená biela vinea robí svoje tak hej mlieko sa mi pustilo v deň odchodu z porodky a zo začiatku veké boom že 5é-60 malej úplne stačilo / aj to pomohlo že ked nebolo v porodke ešte mlieko a dávali mi uzmelé som odmietla flašun a trápila som malú striekačkou aby sa chytila /ale doma potom som prikladala aj každú hodinu a pol aby vytiahla čo sa dá ale aj tak sa viac nespustilo a netvorilo ono ja som to aj cíila či je alebo nie sprátka či sú aspon ako tak naliate alebo nie a stále to bolo o tom istom mlieka rovnako a apetít stále vačší ved čo budem hovoriť v porodke nám dali že nutrilon HA a aj ked sme bolo potom už pol na pol s mliekom hladná bola každú hodinu a kedže umelé je tažké začalo nás nadúvať a zapekať teda kolika a teraz musíme mať nutrilon extra teda na extra zasýtenie lebo inak by sme ten odstup aspon tri hodiny nevydržali. Niektoré baby robia s umelým exterimenty že cez deň dajú normálny nutrilon a papá každé 3-3a pol hodiny a na noc dávajú tento nutrilon extra že nech dlhšie spí a vydrží dieťa na nom aj 5-6hodín ale toto ja neuznávam
@andrea142 s tým v porodke s tebou súhlasím mne pri Bianke narodila sa v utorok a nabehlo mlieko až v nedelu doma síce trochu ale až doma a v porodke dávali stále glukozu a nechali ju vyhladovať do soboty rána a v so botu ráno mi dali trochu umelého teraz jedna perfektná porodná asistentka čo mala službu mi síce povedala že od vinei sa mlieko spustí určite čo mala pravdu aj ked v mojom prípade len trochu ale povedala že oni podporujú dojčenie ale ich cielom nie je dieťa vyhladovieť /druhá sa narodila tiež v utorok /tak ak do piatku rána nebude mlieko mám povedať a dajú umelé lebo malá bola velká a jesť niečo potrebuje ked materské nenabehne
@sirinka @andrea142 ja tiez suhlasim s podporou dojcenia v nemocniciach, bez dokrmovania UM - moj maly sice vela schudol na zaciatku (3430 -> 2930) ale vdaka tomu, ze som si ho pravidelne kazde dve hodinky prikladala a budila ho, lebo bol zo zltacky spavy, plus som odsavala, sa mliecko nakoniec spustilo a dnes plne dojcim 🙂 keby smemu dali UM, tak by som uz asi nedojcila...
inak my máem stále problémy s pupčekom stále hnisá aj ked už 5dní máme aj framykoinový zásyp od detskej síce trochu menej ale nie je to také akoby malo byť
@andrea142 rozumiem ti, mne sa to tiez riadne spustilo az doma... v nemocnici som bola rada, ze som odsala 30ml za celu noc... ale som rada, ze som to robila. sice maly vela schudol a pravdepodobne bol aj hladny, teraz dostava materske mlieko a krasne pribera 🙂
jaaj a ten pocit naliatych prsnikov som vobec nemala
ja dievcata som pri prvej dcerke odsavala cca 40ml maximalne, pri druhej sa mi nedalo vobec a teraz by som zrejme odsala kolko by som chcela, ale uvidime, ako bude neskor...napriek tomu mam dost mliecka.
a ako uz som pisala, naliate prsniky nie su dobre, je to rychla cesta k zapalom a znizeniu tvorby mliecka 😉
@sirinka ja som to vcera spominala na poradni, ze mala obcas grca alebo mlieko len tak akoby nic vytecie, tiez som myslela, ci to nie je nahodou reflux...ukludnili ma vsak, ze pribera velmi dobre, takze to by nic nemalo byt, len je velky hlados a ked sa vela napapa, tak to prebytocne mlieko musi ist von, lebo jej tlaci v brusku...dokonca teta sestricka, ktora je zaroven aj laktacna poradkyna mi povedala, ze babatko ktore grcka pribera 🙂 a zda sa, ze ma pravdu...mala mi za dva tyzdne pribrala 560g 😀 spinka zvycajne na boku, s tym, ze to striedam...po kazdnom kojeni, je to druha strana a podlozim jej pod hlavicku podbradnik alebo plienku....obcas je fakt mokra, cize vytieklo toho dost a obcas vobec nic...tolko zatial moja skusenost...🙂
@sunnygirl26 presne tak...vobec sa netreba stresovat, najneskor do pol roka sa to grckanie upravi uplne...
uplne chapem mamicky,ktore maju problem s dojcenim.niekedy je tazke odolat stresu z toho ,ze je malo mliecka,a hlavne pri takych detickach,ktore su velki hladosi.ja som tiez mala tendenciu dat UM,no nakoniec som si to vzdy rozmyslela a povedala som si ze ste pockam a potom sa to ako tak ukolisalo.no nemam nastastie doma nejakeho velkeho hladosa,ale pre priklad na povzbudenie je moja kamaratka, ktora sice nezije na SVK,ale tiez prikrmovala malu,lebo jej bola hladna a MM jej nestacilo,tusim mi spominala 2x po 30ml a vecer aj 60 spapkala,toto robila do 7 tyzdna a od 7 tyzdnov je len na MM,proste tak dlho jej trvalo kym sa to mliecko zacalo tvorit v dostatocnej miere.odvtedy len cisto koji a mala bude mat 4 mesiace.som prekvapena z nej,lebo vacsinou prikrmovanie vedie k znizenej tvorbe mlieka,ale toto je priklad toho,ze vynimka existuje 🙂 viem ,ze je to zly postup a vacsinou dokrmovanie ukonci kojenie,ale ked to nejde,tak to nejde.
@mirip vobec nie si zla mama,proste si urobila vsetko preto, aby si dojcila a ked to neslo,rozhodla si sa netrapit babo ani seba.kto to nepochopi,su podla mna len take mamicky,co nikdy nezaili co je to pocit mat malo mliecka.ja ta chapem,lebo viem co to je,a aj ked som nikdy UM nedala,neodsudzujem nikoho,kto sa pre take nieco rozhodol 😵 A zla matka,je taka co sa o dieta nestara,tyra ho alebo sa ho nebodaj vzda ☹ , nie ta co dala UM.
cawte baby..dlho som tu nebola akosi nevysiel cas..no ja mozem povedat ze mne sa mlieko spravilo kusok kedze mala bola tri tyzdne na nedenoseneckom..doma ako tak este som mala ale po chvilke som stratila uplne..teraz je na umelej vyzive.davala som jej zo zaciatku ten do neba vychvalujuci nutrilon a mala zvracala az cez nostek...mieko jej nerobilo dobre..odkedy som presla na Hami nemam problem...pri porode vazila 2050 schudla na 1800g..teraz ma 8 tyzdnov a 4000g..
@sindy107 tak to ti krasne pribrala. ja tiez som davala malemu nutrilon ale bol hladny tak mu davam nutradefense a je spokojny. ked sa narodil vazil 3680g ked sme prisli z nemocnice mal 3390g a teraz mame 5 tyzdnov a vazime 4910g. rad chodi vonku a v noci sa budi kazde 4 hodiny a potom dalej spinka. drzim vam palce pekny vikend. paaaaaaa
Baby ja mám strašne veľa mlieka, malý ho všetko nevypije, vždy keď sa kojíme, tak kojím len z jedného prsníka a potom, keď zase pýta, tak z druhého. Nikdy nestriedam pri jednom kojení prsníky, lebo mi nikdy ani z toho jedného nevysaje všetko. Z pravého som schopná po kojení ešte odsať aj 100 ml. V ľavom mám menej. Niekto radí odsávať a niekto nie, aby sa netvorilo. Lenže ja keď neodsajem, tak mi idú prasknúť, bolia, bojím sa aby som zápal nedostala. Keď malý dlhšie spí, tak je to tiež o držku 😠 . Odsávať, či nie 😅 , poraďte

@mailinka aj nasa 3.3. 🙂